Προς το περιεχόμενο

einai protimotero mia 6800GT i mia 6600GT kai alagi meta apo 1 xrono?

Stilewag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

einai protimotero mia 6800GT i mia 6600GT kai alagi meta apo 1 xrono? enwontas oti meta apo 1 xrono to PCIe tha iparxei akoma (elpizw, an kai fovamai mipws den iparxei) kai isws na parw palli alli mia medium-class VGA (pali gurw sta 200evro)

me afton ton tropo vgainw perisotero kerdismenos?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αυτό φίλε μου εξαρτάται και από τα οικονομικά σου!! Η γνώμη μου είναι να χτυπήσεις μια 6800GT και να τη χαρείς τουλάχιστον μέχρι να ξεπεραστεί!!! Αν πάρεις μια 6600GT και θελήσεις να την αλλάξεις αργότερα αλλά τα οικονομικά σου δεν πάνε και τόσο καλά πάλι θα αναγκαστείς να υποχωρήσεις και να πάρεις πάλι κάτι μέτριο σε επιδόσεις, οπότε χτύπα μια 6800GT και μην το σκέφτεσαι καθόλου!!!!

i X800XL einai i "navarida" tis ATI e? tha ithela poli na ipostiriksw ton antagwnismo, alla nomizw pws den iparxoun drivers sto Linux gia ATI (i toulaxiston den einai toso kaloi oso tis NV)

epipleon, iparxei afti i apopsi (anamesa se filous kai gnwstous) oti oi kartes tis NV ipostirizontai kalytera. isws oti akoma kai sta MS-Windows oi drivers den einai toso kaloi. I oti den exoun kapoia features (to Shaders 3.0 itan i kati allo?...). Isws logo tou oti i ATI ksekinise epeita apo tin NV ston xwro tou 3d.... alla vevaia i ATI ftiaxnei kartes (oxi 3d) edw kai 20 xronia. isws oxi akoma ATI. Exontas idi mia NV kai min vlepontas provlimata (i toulaxiston an eida, den ta elava ws provlimata), eimai prokateleimenos na ksanaparw NV.

An omows afti i ATI einai eksexousa periptosi (megali diafora apo tin 6800GT, kaliteri sxesi apodosis/timis) tote tha to skefto sovara.

Ante kai tous rythmous pou paw (sto "to skeftomai" kai "as rotisw kai afto sto Insomnia") me vlepw na pairnw PC to kalokairi i ta xristougena! :)

Για Linux τι θες να κάνεις???

Μην μου πείς gaming στο Linux.

Γιατί και οι δύο εταιρίες, με τους παρόντες drivers έχουν μειωμένες επιδόσεις στο Linux.

Για την κάρτα, μπορείς να δείς αυτά:

http://www.overclockercafe.com/Reviews/VGA/HIS_X800XL_IceQ/

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/sapphirex800xl/

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/pc-x850xt-x800xl.html

Η XL δεν είναι η ναυαρχίδα της ATI.

H σειρά (από την πιο αδύναμη στην πιο δυνατή) : απλή > pro > XL > XT > XT Platinum.

Δεν είναι δυνατότερη από 6800GT (περίπου στα ίδια είναι) και έχει υποδεέστερο feature set (έλλειψη shaders 3.0 , μόνο multisampling ΑΑ) , αλλά είναι πολύ φτηνότερη.

Για μένα είναι χειρότερη κάρτα , αλλά με πολύ καλύτερη σχέση απόδοσης τιμής (αν την πάρεις κοντά στα 300?).

Δεν ξέρω για τους drivers για linux , αλλά στους drivers για windows , αυτήν την στιγμή , η ATI είναι μπροστά.

Η ATI βγάζει driver κάθε μήνα , η nvidia κάθε 4-5 μήνες , στο ενδιάμεσο διάστημα πρέπει να παίζεις με beta drivers αν έχεις πρόβλημα.

Υποστηρίζονται καλύτερα από τι;

Δεν ξέρω.

Βλέπεις έκανα underclocking στην XTPE , ώστε να πέσει στα επίπεδα της XL και δεν ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα.

Και κάτι που ξέχασα , 9/10 6800GT κλοκάρουν στα επίπεδα της ultra , ούτε 1/100 XL δεν κλοκάρει στα επίπεδα της XT.

Αν αγόραζα , μάλλον την XL θα αγόραζα , αλλά εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν είναι καλύτερη.

Δεν μπορείς κάνοντας underclocking στην XTPE να πέσεις ακριβώς σε XL.

Κοίταξε και reviews αν θες.

Σε πολλά μα πολλά τεστς ξεπερνάνε είτε λίγο είτε πολύ και την 6800 Ultra πάντως.

Να σου πω τι βλέπω εγώ.

Για να είναι ανταγωνιστική μια x800 με μια 6800 απαιτεί πολύ υψηλότερο fillrate.

Η XTPE έχει θηριωδώς υψηλότερο fillrate από την 6800U , η XL δεν διαθέτει τέτοιο πλεονέκτημα και επειδή δεν κλοκάρει καθόλου ο πυρήνας της , δεν πρόκειται ποτέ να το αποκτήσει.

Είμαι επιλεκτικός με όσα review δεν λένε ξεκάθαρα ποια optimizations χρησιμοποιούν.

Όλοι τεσταρουν με τα optimizations της ATi ενεργοποιημένα , γιατί απλά θέλει λίγο ψάξιμο για να απενεργοποιηθούν , οπότε , για να είναι δίκαιη η σύγκριση απαιτώ να είναι αναμένα και της nvidia.

Ένα που το διευκρινίζει:

http://www.hardocp.com/article.html?art=NzAwLDE=

Κάτι τέτοιο βλέπω και εγώ , να κερδίζει με πολύ μικρή διαφορά στα παραδοσιακά δυνατά σημεία της ATi (dx9.0) , αλλά να χάνει άγρια στα παραδοσιακά δυνατά σημεία της nvidia (opengl & παιχνίδια με περίπλοκη γεωμετρία).

Και το review δεν περιλαμβάνει και κανένα strategy , που πραγματικά είναι οι Ati killers.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...