Προς το περιεχόμενο

Java + mySQL + Unicode (UTF8) = Χαμός!

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

σας περιγράφω το άλυτό μου πρόβλημα...

1. Java Version: 1.4.2 on Borland jBuilder X

2. mySQL 4.1 & ο τελευταίος JDBC driver

Λοιπόν έχω γράψει μια εφαρμογή σε Java ιδιαίτερα πολύπλοκη η οποία φυσικά αποθηκεύει στη βάση δεδομένων και Ελληνικούς και Λατινικούς χαρακτήρες. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ODBC & Microsoft Access για τη βάση δεδομένων και τώρα θέλω να περάσω σε mySQL.

Όλα καλά έγινε η μετατροπή και οι διορθώσεις στον κώδικα και η βάση λειτουργεί εξαιρετικά. Σε κενή από δεδομένα βάση όταν προστίθεται κάτι μέσα από το πρόγραμμά μου, το ίδιο το πρόγραμμα γράφει και βλέπει κανονικότατα Ελληνικά.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι όταν κάνω import κάποια δεδομένα από την Access εκεί τα Ελληνικά εμφανίζονται λανθασμένα στο πρόγραμμά μου. Παρ όλα αυτά αν πάλι προστεθεί κάτι καινούριο εμφανίζεται μια χαρά μόνο τα imported εξακολουθούν να εμφανίζονται κινέζικα.

Το εξίσου παράλογο είναι πως 2-3 GUI που χρησιμοποιώ για να βλέπω την mySQL μου δείχνουν με σωστά Ελληνικά όσα έγιναν import από την Access και όσα έγραψε το πρόγραμμα μου τα δείχνουνε με Λατινικά Ερωτηματικά???

Όλο το project στον jBuilder είναι Unicode UTF-8. Όταν εγκατέστησα την mySQL διάλεξα Unicode UTF-8. Η συγκεκριμένη Database είναι Unicode UTF-8. Οι πίνακες της Database είναι Unicode UTF-8. Στην παλιά Database της Access είναι ρυθμισμένα όλα τα πεδία κειμένου με την επιλογή "use unicode compression". Στο connection string στον κώδικα μου ρυθμίζω το encoding και το codepage σε Unicode UTF-8.

Χρησιμοποίησα 5 διαφορετικούς τρόπους και προγράμματα για να μετατρέψω την Access σε mySQL. Ό,τι καινούριο φαίνεται μια χαρά. Ό,τι imported φαίνεται κινέζικο...

Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί δεν πάει άλλο, έχω βρεθεί σε αδιέξοδο... Δε μου έρχεται κάτι άλλο να δοκιμάσω στο μυαλό.

Δημοσ.

Επειδή δε κατάλαβα καλά, όταν λες import, πως ακριβώς το κάνεις?

Διαβάζεις τα data από την Access και πας να τα περάσεις στην mySQL ή χρησιμοποιείς κάποιο tool?

Δημοσ.

Δοκίμασα και με διάφορα tools και με ODBC connection. Έφτιαξα ένα ODBC link της Database της mySQL που θέλω να γεμίσω και έκανα από την access export to ODBC έναν έναν τους πίνακες...

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω παίξει καθόλου με ODBC :(.

Αυτό το "use unicode compression" μου ακούγεται κάπως :/

Όταν τραβάς τα data από την Access στην Java τα βλέπεις ερωτηματικά? Πριν τα βάλεις στην mySQL.

Δημοσ.

Δυσκοίλια τα πράγματα, βλέπω 57 views και 1 reply. Έχει καταφέρει κανείς να μεταφέρει access database σε mySQL με Ελληνικά μέσα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...