karib Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Παιδια πως εχω την εντυπωση οτι σε στερεοφωνικο δεκαετιας(technics cd player-technics ενισχυτης-2 ηχεια wharfedale), τα cd μου παιζουν πιο καλο ηχο απ'οτι στο καινουριο μου home cinema με surround(dvd player pioneer-sony ενισχυτης-sony ηχεια-subwoofer)? Κανω κατι λαθος?
hugelacky Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Koita, den kaneis la8os, ta Audio CD's einai stereofwnika(2 kanalia) kai proorizontai gia stereo systhmata, opote kalyterh anaparagwgh 8a exeis opws einai logiko apo 2kanalo systhma. To Surround pou exoun ta kainouria 5.1 systhmata pairnei ton 2kanalo hxo kai ton "metatrepei" me kapoious algori8mous se pseydo-polykanalo me apotelesma na exeis thn pseyd-ais8hsh tou surround (periballontos hxou). Ayto polles fores(oxi olles) den einai kai oti kalytero giati enw se 2kanalo systhma anaparagwghs o hxos akougetai sympaghs, otan meterapei se surround akougetai pio "adeios", kai ligotero sympaghs. Ayta isxyoun stis perissoteres periptwseis audio cd's. Ekei pou kerdizeis kapws kai to apotelesma tou surround einai kalytero apo to stereo einai kyriws sta live albums ta opoia allwste exoun ftiaxtei wste apo 2 hxeia(stereo) na exeis oso dynaton kalyterh eikona tou periballontos hxou. Se ayth thn periptwsh to Surround 5.1 aksizei, mias kai kanei pio zwntano, pio realistiko ton hxo! Telos ta 5.1 systhmata exoun ftiaxtei kai proorizontai kat'eksoxhn gia 5.1 mesa, dhl DVD-Audio, SACD, kai 5kanalo hxo apo tainies DVD. Ekei apodidoun kalytera. Opws akribws ta stereo apodidoun kalytera sta 2kanala Audio CD's :wink:
karib Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Κι εγω νομιζα οτι το κλασικο στερεοφωνικο πεθανε! Δηλαδη αντι να ακουμε καλυτερα, ακουμε χειροτερα! Εχει ομως μια επιλογη στον surround ενισχυτη, αν θυμαμαι καλα, που λες στο συστημα να παιζει μονο απο τα 2 ηχεια (αραγε εννοει οτι θα παιζει και το ξεχωριστο-στα surround- subwoofer). Νομιζω τη δοκιμασα αλλα δεν ειδα και τρομερες βελτιωσεις(λιγο καλυτερο αν θυμαμαι καλα). Ξερος ηχος... Στενοχωρηθηκα hugelacky. Υπαρχει καμια λυση? Ενα ανωτερο συστημα δεν μπορει εστω να 'προσομοιωσει' ενα παλιοτερο?
hugelacky Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Κι εγω νομιζα οτι το κλασικο στερεοφωνικο πεθανε! Δηλαδη αντι να ακουμε καλυτερα' date=' ακουμε χειροτερα![/quote']Den einai etsi akribws ta pragmata...Apo thn stigmh pou eksakolou8oun na bgainoun audio cd's (dhladh 2kanala mesa) einai ligo dyskolo na ginei ayto pou les. Otan ta cd's 8a exoun antikatasta8ei plhrws apo DVD Audio kai SACD, tote bye bye stereo... :-P Alla to kobw xlwmo, h kalytera poly makrynh prooptikh, afou den allazei etsi apo thn mia mera sthn allh ena format pou exei edrew8ei-eksplw8ei toso poly. Bebaia ta idia elegan kapoioi prin 15 xronia gia ta vynilia, opote kalytera na eimai epifylaktikos :wink: Kai den akous xeirotera. Ta perissotera 5.1 systhmata exoun epilogh na akous ton hxo stereo kanontas to ekshs: eite xrhshmopoiwntas mono ta 2 mprosta hxeia, eite xrhshmopoiwnras ola ektos tou kentrikou. Sthn deyterh periptwsh ta 2 aristera (to mposta kai to pisw) paizoun to aristero kanali, kai antistoixa ginetai kai me ta 2 deksia. To Sub apomonenei tis poly xamhles syxnothtes (katw apo 100,80, h 50 Hz) kai tis anaparagei ksexwrista. Etsi an exeis topo8ethsei ta 4 hxeia stis gwnies enos parallhlogramou/tetragwnou dwmatiou** 8a exeis kalytero hxo apo ena aplo stereofwniko afou kai pio mpassatos 8a einai (logw tou Sub) alla kai opou kai na bre8eis mesa sto dwmatio 8a yparxei hxos (den 8a erxetai mono apo tis 2 gwnies opws px an eixes stereo). Egw ayto exw kanei me to 5.1 systhma pou exw sto pc mou. Ok, to kserw oti 8en exei kamia sxesh h poiothta twn hxeiwn pc apo ayta 5.1 home theater systhmatwn alla mia fora se xamhles entaseis akougetai kalytera o hxos ap'oti sto stereofwniko mou. Otan anebei to volume to stereo safws kai yperisxyei alla ayto ginetai epeidh to teleytaio exei megalytera hxeia kai perissotera Watt. **Prosekse, poly megalo rolo (ton megalytero) paizei kai to setup pou exeis kanei sta hxeia sou kai to sxhma tou xwrou sou. Px to idaniko dwmatio 8ewreitai ena parallhlogramo sthn mikrh pleyra tou opoiou briskontai ta 2 mposta kai to kentriko hxeio. Gia to setup, prepei na topo8ethseis ta 4 hxeia stis 4 gwnies tou dwmatiou, kai ayta prepei na exoun syggekrimenes gwnies etsi wste na katey8ynetai o hxos sto kentro tou dwmatiou. Dhladh poly xontrika ta 4 hxeia prepei na "blepoun" kata thn fora twn diagwniwn tou parallhlogramou dwmatiou sou. Twra an o xwros sou exei allo sxhma apo tis anaklaseis tou hxou mporei to teliko apotelesma na dhmiourgei ena xaos... :wink:
karib Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Καλα, αν γίνεται τέτοια 'υποβαθμιση' ηχου με τα κανονικα audio cd, τι γινεται με τα mp3? (ρωτω γιατι εχω δοκιμασει μονο παλια-ισως και μονοφωνικα). Τι ισχυει με τα mp3, παιζουν καλυτερα σε κλασικο στερεφωνικο(που αναπαραγει mp3) ή σε home cinema-surround?
Silok Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Koita' date=' den kaneis la8os, ta Audio CD's einai stereofwnika(2 kanalia) kai proorizontai gia stereo systhmata, opote kalyterh anaparagwgh 8a exeis opws einai logiko apo 2kanalo systhma. To Surround pou exoun ta kainouria 5.1 systhmata pairnei ton 2kanalo hxo kai ton "metatrepei" me kapoious algori8mous se pseydo-polykanalo me apotelesma na exeis thn pseyd-ais8hsh tou surround (periballontos hxou). Ayto polles fores(oxi olles) den einai kai oti kalytero giati enw se 2kanalo systhma anaparagwghs o hxos akougetai sympaghs, otan meterapei se surround akougetai pio "adeios", kai ligotero sympaghs. Ayta isxyoun stis perissoteres periptwseis audio cd's. Ekei pou kerdizeis kapws kai to apotelesma tou surround einai kalytero apo to stereo einai kyriws sta live albums ta opoia allwste exoun ftiaxtei wste apo 2 hxeia(stereo) na exeis oso dynaton kalyterh eikona tou periballontos hxou. Se ayth thn periptwsh to Surround 5.1 aksizei, mias kai kanei pio zwntano, pio realistiko ton hxo! Telos ta 5.1 systhmata exoun ftiaxtei kai proorizontai kat'eksoxhn gia 5.1 mesa, dhl DVD-Audio, SACD, kai 5kanalo hxo apo tainies DVD. Ekei apodidoun kalytera. Opws akribws ta stereo apodidoun kalytera sta 2kanala Audio CD's :wink:[/quote'] Πέστα ρε huge γιατί σιχάθηκα να μου λέει ο κάθε άσχετος με ήχο γνωστός ή φίλος <έλα ν'ακούσεις ήχο που έχω με το καινούριο μου stereo 5.1>Πηγαίνω κι εγώ,τον αφήνω να κάνει τα δικά του και μετά με το δικό του cd τον πηγαίνο στο σπίτι μου και όταν την ακούει στο δικό μου μου λέει <<Μα καλά εγώ έδωσα τόσα λεφτά σε σένα γιατί ακούγεται καλύτερα; Sorry για την αγανάκτηση αλλά δεν μπορώ να βλέπω γνωστούς και φίλους να πετάνε τα λεφτά τους επειδή κάποιο σούργελο (υπάλληλος-ειδήμων)από κατάστημα με ηλεκτρικά είδη τον φλώμοσε στη μαμακία (και κάνει αυτό κι έχει άπειρα presets είναι 1000 watts και πάει τα παιδιά σχολείο κ.α.)κι αυτός τόφαγε επειδή δεν ήξερε. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν.1):Για να κάνετε μία τέτοια αγορά πρώτα προσπαθήστε να ενημερωθείτε εστω και ελάχιστα απο κάποιο περιοδίκο του είδους. 2):Ξεκαθαρίστε το λόγο για τον οποίο το θέλετε περισσότερο Μουσική ή Ταινίες.(Για να συνδυάστε και τα δύο θέλει κάποια ευρώ παραπάνω). 3):Μακριά απο ολοκληρωμένα συστήματα τύπου compact γιατί θα το μετανιώσετε για πολλούς λογους και κυρίως όταν ακούστε ήχο από κάποιο λίγο ακριβότερο ηχοσύνολο.Και μάλιστα μακριά απο compact όταν πρόκειται για 5.1. 4):Προσπαθείστε να βρείτε κάποιν που ν'ασχολείται με το άθλημα για να μήν την πατήσετε.Και πάντα να το ακούτε με δικό σας cd του οποίου τον ήχο γνωρίζεται καλά, κατά προτίμηση με φυσικά όργανα κομάτι. Προσωπικό παράδειγμα:Πάω για ηχεία σε γνωστή αλυσίδα και περιεργαζόμουν κάποιο ζευγάρι της b&w. Υπ.:Μπορώ να βοηθήσω; silok:'Οχι. Υπ.:Μα γιατί; silok:(Ας χαλαρώσω λίγο,τι μου φταίει το παιδάκικαι ρωτάω τι ευαισθησίας είναι; Υπ.:(Aφού με κοιτούσε εμένα σαν εξωγήινο και τα ηχεία σαν ufο κοιτάζει πίσω στο ταμπελάκι και μου λέει 120 watt είναι. silok:(Ντόιιιινγκ)Μήπως μπορώ να τ'ακούσω με κάποιον ενισχυτή που θέλω και με 1 cd που έφερα; Yπ:Αυτό δεν γίνεται,δεν τα έχουμε συνδεμένα αλλά έχουμε κάποια άλλα πολύ καλά σ'ένα πολύ καλό στερεοΦΟΝΙΚΟ. silok:ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ. Kαι προσοχή παιδιά να βρείτε κατάστημα που να έχει αίθουσα ακρόασης που σημαίνει ότι θα έχει και κάπως πιο εξιδεικευμένο προσωπικό για να μπορέσετε να κάνετε συνδυασμούς και να πάρετε αυτόν που θ'ακούσετε καλύτερο.ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να τ'ακούτε γιατί στο κατω κατω τα ωραία σας λεφτά θα τους δώσετε. Συμπεράσματά μου μετά από χρόνια στο άθλημα: Home cinema για ταινίες και για μικρές απαιτήσεις στη μουσική. Hi-FI stereo high or mid end ότι καλύτερο για μουσική και για τις ταινίες που βλέπω είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Sorry για το μεγάλο πόστ.Έστω κι ένας να γλυτώσει από λάθος αγορά λόγο της λανθασμένης άποψης πως τα 5κάναλα κάνουν για όλα κάτι είναι κι αυτό.
hugelacky Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 lol...swstos o Silok! Kai opws leei, panta dokimh me diko sas cd to opoio kserete poly kala :wink: Egw se osa magazia phga prin parw to stereo kai mou elegan oti ayto den ginetai....? > Geia sas! :wink: Τι ισχυει με τα mp3, παιζουν καλυτερα σε κλασικο στερεφωνικο(που αναπαραγει mp3) ή σε home cinema-surround? Gia ta mp3's, ws 2kanalo format pou einai isxyei oti egrapsa kai gia ta audio cd's parapanw.
Silok Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Για να μην πω για το κάθε home moufa cinema που έχει το κάθε μπακάλικο με την περίφημη vibration chair που έχει μετά από 5 λεπτά ακρόασης (και κραξίματος με τα φιλαράκια) νομίζεις πως σε κορνάρησε αεροπλάνο.(και είναι και περίφανοι γι αυτό) Διαβάστε και ρωτήστε παίδες γιατί όλοι μάγγες εις βάρος της άγνοιάς μας έχουν γίνει. Να σκεφτείτε μόνο πως μετά την αγορά του σωστού hi-fi, καλωδίων,βάσεων,βισμάτων και τα συναφή κάθισα και ξανάκουσα τα cds μου όλα απ'την αρχή και πιστέψτε με παιδιά ήταν σαν να τ'άκουγα για πρώτη φορά.Χαλάλι τα φράγκα μπροστά σε τέτοια απόλαυση.Άντε κάτσε στο μπαρ τώρα ν'ακούς απ'τα ηχεία evolution και τον πολύ γνωστό τελικό ενισχυτή νασουσύρωτοκασόνι <<μουσική>>.Ευχαριστώ δεν θα πάρω.
The_Judas Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δηλαδή με λίγα λόγια πρέπει να έχουμε ένα ηχοσύστημα για να βλέπουμε DVD , ένα για να ακούμε μουσική με δικάναλο ήχο , ένα ηχοσύστημα για SACD και πάει λεγοντας... Καλά τα λέτε , αλλά ο μέσος αγοραστής δεν έχει να διαθέσει τα χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει καλό ηχοσύστημα , οι πιο πολλοί βολευόμαστε με κάνα mini ή micro stereo!
karib Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 The_Judas, αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα...
sboo Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δεν είναι ανάγκη να έχεις 2 ηχοσυστήματα αλλά ένα και προσεγμένο. Τι σημαίνει αυτό? Οχι στα all-in-one συστήματα, όχι στα ηχειάκια της πλάκας, όχι στα No-name ενισχυτάκια της οκάς με τα "χιλιάδες" watt. Προσοχή στο τι αγοράζει ο καθένας και το βασικό στο από πού αγοράζει. Σήμερα οι τιμές έχουν πέσει αρκετά και μπορεί κάποιος με λίγα λεφτά να στήσει ένα καλό σύστημα. Απλά χρειάζετε να πάρει σωστές αποφάσεις. Μην ακούτε τυφλά στο τι λεν τα περιοδικά (κι αυτά από την διαφήμιση ζουν) αλλά και μην αφήνεστε στους διάφορους τυχάρπαστους που έχουν για πωλητές στα καταστήματα (κυρίως στις αλυσίδες). Σήμερα με την βοήθεια του internet, μπορείς εύκολα να βρείς πληροφορίες για το πως θα στήσεις ένα ηχοσύστημα της προκοπής , στα forum τόσο του εξωτερικού όσο και της Ελλάδας. Δέστε το http://www.avsite.gr , το http://www.avforum.gr , το http://www.avsforum.com , το http://www.tnt-audio.com , το http://www.audioasylum.com και άλλα πολλά απ' όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από "παλιότερους" στο σπορ ή από τους ίδιους τους σχεδιαστές των εταιριώ, ή τους αντιπρόσωπους. Και το βασικό πριν αγοράσετε ακούστε καλά το σύστημα. Το θέμα είναι να αρέσει στα δικά σας αυτιά και όχι στων άλλων...
sboo Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 όσο για το SACD και το DVD-A δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος απλά γιατί πεθαίνουν χωρίς να έχουν καθιερωθεί... Το blueRay και το HD-DVD έχουν στηθεί στην γωνία και περιμένουν να σαρώσουν τις αγορές... ένα καλό cd player και ένα καλό dvd player είναι υπεραρκετά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.