Προς το περιεχόμενο

ραδιοφωνικός παραγωγός

kSiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά επειδή δεν είμαι του είδους και έχω μπερδευτεί αρκετά με κάτι φίλους...

τί ειναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός?

αυτός που παίζει μουσική στο ραδιόφωνο ?

αυτός που διευθύνει ραδιόφωνο ?

αυτός που δημιουργεί μουσική ?

Δημοσ.

Αυτός που παράγει ραδιοφωνική εκπομπή: παρουσιάζει και επιλέγει τη μουσική. Αυτό είναι ο 'ραδιοφωνικός παραγωγός'. Αν απλώς επιλέγει μουσική χωρίς να τη παρουσιάζει και να ενημερώνει για θέματα σχετικά, είναι ραδιοφωνικός dj.

Δημοσ.

ʼσχετο, αλλά εγώ ποτέ δεν αποδέχτηκα τον όρο "Ραδιοφωνικός Παραγωγός" ...είναι οξύμωρος αν τον σκεφτεί κανεις...

"Ραδιο-φονικός" οκ... :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
ρε παιδιά επειδή δεν είμαι του είδους και έχω μπερδευτεί αρκετά με κάτι φίλους...

τί ειναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός?

αυτός που παίζει μουσική στο ραδιόφωνο ?

αυτός που διευθύνει ραδιόφωνο ?

αυτός που δημιουργεί μουσική ?

epidh yphrksa :) Einai autos pou einai pisw apo to mikrofwno kai kanei thn ekpompoula tou :)

Δημοσ.
radipwnikos paragwgos einai autos pou paizei mousikh se ena sta8mo

Αυτός είναι dj. Όταν αναλαμβάνω να κάνω μία δίωρη εκπομπή και έχει σκοπό να ενημερώσει για μουσική, νέες κυκλοφορίες, ειδησούλες, περίεργα κλπ, αλλά και να ψυχαγωγήσει, τότε είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός!

Η όλη προετοιμασία που κάνεις για την εκπομπή σου, ακόμη και το πως θα την παρουσιάσεις' αυτό είναι η παραγωγή. Όπως επίσης θεωρείτε ραδιοφωνικός παραγωγός κι αυτός που δεν είναι στο μικρόφωνο. Ετοιμάζει την εκπομπή και βάζει κάποιον να την παρουσιάσει...

Αλλά γενικώς αυτό που επικρατεί είναι ότι οι περισσότεροι που παρουσιάζουν, προετοιμάζουν και την εκπομπή τους κιόλας. Παιδιά δεν σας μιλά κάποια άσχετη... 15 χρόνια στο ραδιόφωνο, δείχουν μια μικρή εμπειρία και μπορεί το ίδιο να υποστηρίξει κι οποιοσδήποτε άλλος χρήστης ασχολείτε με το ραδιόφωνο! :grin: :grin: :grin:

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια "ξεθαβω" το post γιατι δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο.

Ονειρο μου απο μικρος ηταν να γινω ραδιοφωνικος παραγωγος..Δηλαδη να παιζω μουσικουλα και να μιλαω στο ραδιοφωνο...

Απλα δεν ξερω απο που να αρχισω και πως..Καμια ιδεα?

Μπορει να βοηθησει κανεις?

Δημοσ.
Παιδια "ξεθαβω" το post γιατι δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο.

Ονειρο μου απο μικρος ηταν να γινω ραδιοφωνικος παραγωγος..Δηλαδη να παιζω μουσικουλα και να μιλαω στο ραδιοφωνο...

Απλα δεν ξερω απο που να αρχισω και πως..Καμια ιδεα?

Μπορει να βοηθησει κανεις?

Βασικά οι παράγοντες που καθορίζουν το που και το πως είναι αρκετοί...

π.χ. σε τι πόλη μένεις...είναι κοινό μυστικό πως όσοι ξεκινήσαμε στην επαρχία είχαμε πιο εύκολο έργο στην αναζήτηση στέγης...

Επίσης η προ-υπηρεσία σου και η επαφή που έχεις με την μουσική...λόγου χάρη έχεις δουλέψει ποτέ ως dj ή κάτι άλλο ωστε να έχεις επαφή με players κονσόλες ή έστω και κάποιες απλές γνώσεις ηχου...πόσο πολύ ψάγμένος εισαι στην μουσική που ακούς (αν και με τα F***ing Playlists δεν είμαι πια σύγουρος οτι παίζει και πολυ μεγάλο ρόλο αυτό)

Βασικό είναι και το ως τι θες να ασχολιθείς...επαγγελματικά ή απλά για να περνάς την ώρα σου;...αν το βλέπεις επαγγελματικά θα πρέπει να ρίξεις αρκετό τρέξιμό για χορηγούς κ διαφημίσεις ...αν πάλι το βλέπεις ως "χόμπι" -συμβουλή μου(;!) - να το κάνεις με επαγγελματισμό αλλά πρόσεχε μην γίνεις "θύμα" (συχνό φαινόμενο).

Αποψή μου ταπεινή...τώρα που καλοκαιριάζει αρκετοί σταθμοί θα ψάχνουν για νέους ώστε να καλύπτουν κενά που θα έχουν , είτε λόγω αδειών-διακοπών είτε επειδή αρκετοί "Ραδιοφωνικοί Παραγωγοί" είναι σπουδαστές και γυρνάνε σπίτια τους μέχρι τό Σεπτέβρη.Βρές και κάποιο μαγαζάκι να παίζεις την μουσικούλα σου αν δεν έχεις "προ-υπηρεσία"...και κάνε μερικά τηλέφωνα σε μερικούς σταθμούς που θεωρείς οτι θα "δέσεις" πιο ευκολα...

Ολα αυτά βέβαια σε μεγάλο βαθμό ισχύουν για επαρχία ...για Αθήνα ή Θεσ/νίκη είναι περισσότερο θέμα γνωριμιών και επιπέδου (Ραδιοφωνικού

) δικού σου...

καλή τύχη...

Δημοσ.
Βασικά οι παράγοντες που καθορίζουν το που και το πως είναι αρκετοί...

π.χ. σε τι πόλη μένεις...είναι κοινό μυστικό πως όσοι ξεκινήσαμε στην επαρχία είχαμε πιο εύκολο έργο στην αναζήτηση στέγης...

Επίσης η προ-υπηρεσία σου και η επαφή που έχεις με την μουσική...λόγου χάρη έχεις δουλέψει ποτέ ως dj ή κάτι άλλο ωστε να έχεις επαφή με players κονσόλες ή έστω και κάποιες απλές γνώσεις ηχου...πόσο πολύ ψάγμένος εισαι στην μουσική που ακούς (αν και με τα F***ing Playlists δεν είμαι πια σύγουρος οτι παίζει και πολυ μεγάλο ρόλο αυτό)

Βασικό είναι και το ως τι θες να ασχολιθείς...επαγγελματικά ή απλά για να περνάς την ώρα σου;...αν το βλέπεις επαγγελματικά θα πρέπει να ρίξεις αρκετό τρέξιμό για χορηγούς κ διαφημίσεις ...αν πάλι το βλέπεις ως "χόμπι" -συμβουλή μου(;!) - να το κάνεις με επαγγελματισμό αλλά πρόσεχε μην γίνεις "θύμα" (συχνό φαινόμενο).

Αποψή μου ταπεινή...τώρα που καλοκαιριάζει αρκετοί σταθμοί θα ψάχνουν για νέους ώστε να καλύπτουν κενά που θα έχουν , είτε λόγω αδειών-διακοπών είτε επειδή αρκετοί "Ραδιοφωνικοί Παραγωγοί" είναι σπουδαστές και γυρνάνε σπίτια τους μέχρι τό Σεπτέβρη.Βρές και κάποιο μαγαζάκι να παίζεις την μουσικούλα σου αν δεν έχεις "προ-υπηρεσία"...και κάνε μερικά τηλέφωνα σε μερικούς σταθμούς που θεωρείς οτι θα "δέσεις" πιο ευκολα...

Ολα αυτά βέβαια σε μεγάλο βαθμό ισχύουν για επαρχία ...για Αθήνα ή Θεσ/νίκη είναι περισσότερο θέμα γνωριμιών και επιπέδου (Ραδιοφωνικού

) δικού σου...

καλή τύχη...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. happy.gif

Δυστυχώς, στις μεγάλες πόλεις είναι πιο δύσκολο να μπεις στον χώρο, όσο κι αν έχεις γνώσεις και καλό μουσικό επίπεδο.

Θα πρέπει να έχεις και μια καλή γνωριμία ή να είσαι πολύ τυχερός. happy.gif

Δημοσ.

βασικα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κανενας που να μπορουσε να με βοηθουσε πιο πολυ αν ειχε καποια καλη γνωριμια..η αν ηταν ο ιδιος ραδ.παραγωγος..

Δημοσ.

Ποιός θα έπαιρνε το ρίσκο για κάποιον που δεν γνωρίζει; happy.gif

Νομίζω πως οι συμβουλές που σου δώθηκαν δεν ήταν από άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί, είτε επαγγελματικά, είτε από hobby, με το ραδιόφωνο. happy.gif

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα ρισκου...Ειναι θεμα του ποιος θα υποχρεωθει για εναν αγνωστο.

Εγω πριν 8 χρονια ειχα γνωστους και ειχα κανει και κατι φεγγαρια Ραδ.Παρ. αλλα εκτοτε εχω χασει επαφες με ολους.

Εν ολιγοις οι λογοι ποικιλουν.

Δημοσ.

Μια καλή λύση Sebastienomnia για να κάνεις μιαν αρχή είναι η δημιουργία demo εκπομπής. Φτιάξε ένα cdάκι με την εκπομπή που εσύ θα ήθελες να παρουσιάσεις και στείλ'το στο ραδιόφωνο της αρεσκείας σου. Αυτός είναι ένας τρόπος, ένα πρώτο βήμα για αυτόν που δεν έχει γνωριμίες.

HellasVagabond δεν μετράνε τόσο τα κάλη σε ένα ραδιόφωνο, όσο η φωνή η γυναικεία να είναι πιασάρικη. Να την ακούει ο άλλος και να 'φτιάχνεται'! Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...