tzoykas Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Φίλε tzouka, πρσωπικά έγραψα ότι έγραψα με βάση 6 διαφορετικά ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια που έτυχε να έχω χρησιμοποιήσει. Όλα είχαν προβλήματα (δε μιλάω για τη μπαταρία) και για αυτό τα κατηγόρισα. Η τελευταία μου εμπειρία με ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι ήταν πριν 2 μήνες σε καινούριο υπολογιστή. Τι να πω μπορεί και τα 6 διαφορετικά που έχω δουλέψει να τύχαινε να ήταν χάλια σε σχέση με αντίστοιχα πάμφθηνα των 15� σύνολο. Γιάννη η ένστασή μου δεν ήταν στο να μη λέτε ότι σας τη σπάνε, αλλά ότι δε λέτε το γιατί. Το πρόβλημα με το ALT-F4 το θεωρώ πραγματικά αστείο, ούτε το έχω ξανακούσει ποτέ και δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με το γεγονός ότι είναι ασύρματο. Είναι καθαρά θέμα οδηγών. Δεν ανέφερες επίσης τι μάρκας είναι τα πληκτρολόγια που δοκίμασες και ήταν προβληματικά. Αν ήταν "Mitsuko" και "Jumiku" ναι προφανώς θα είχες προβλήματα γιατί ούτε σωστούς οδηγούς θα έβρισκες ούτε support γενικώς. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με χιλιάδες άλλες συσκευές. Το σετ της Logitech που έχω δεν είναι απο τα καλύτερα (Laser MX series ποντίκι κτλ) αλλά ουδέποτε είχα πρόβλημα με την απόκριση του mouse ακόμα και σε παιχνίδια. Θα πρόσεξες στο προηγούμενο ποστ ότι ανέφερα ότι υπάρχουν ακόμα ακριβότερες λύσεις για τους gamers. Επίσης δε μπορώ να βρω σύνδεση του προβλήματος με το πληκτρολόγιο χωρίς μπαταρία που δεν εκκινούσε ο υπολογιστής. Αν εγώ βγάλω τις μπαταρίες από το δικό μου, ξεκιναέι μια χαρά γιατί η βάση που δέχεται το σήμα είναι USB, άρα καταλήγω ότι πάλι είναι θέμα οδηγών και όχι υλικού. Απλά για το παιδί που έψαχνε γνώμες είναι σαφώς ουσιαστικότερο να αναφέρουμε με λεπτομέρειες τα προβλήματα (που στην περίπτωσή σου ήταν πολλά και σαφώς έπρεπε να αναφερθούν) αλλά να τα αιτιολογούμε και να τα απομονώνουμε. Είμαι σίγουρος ότι οι ευχαριστημένοι από τα ασύρματα πληκτρολόγια (και λιγότερο ποντίκια) είναι περισσότεροι από τους δυσαρεστημένους απλά συνήθως μαθαίνουμε μόνο τα άσχημα. Γιώργος
DrLo Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Τι σχέση έχει η γεωμετρία του ποντικιού με το ότι είναι ασύρματο; και τι σχέση έχει η αίσθηση των πλήκτρων με το ότι είναι ασύρματο; Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω κάποιο σοβαρό επιχείρημα. Αν θέλεις να βολέψεις δύο ΑΑ μπαταρίες μέσα στο ποντίκι πρέπει να έχει αρκετά μεγάλο όγκο. Ελπίζω να είναι αρκετό. Οι επαναφορτιζόμενες βγάζουν το κόστος από την εξίσωση. Ναι αλλά δεν παυει να είναι μπελάς. Κάποια στιγμή είχα καταλήξει να ορτίζω συνεχώς μπαταρίες, για mouse, φωτογραφική, discman, κλπ κλπ Η γνώμη μου είναι "Keep it simple" Όσον αφορά τη τάξη του γραφείου και τις ευκολίες που σου δίνουν έχεις μερικό δίκιο. Αν δεν χρησιμοποιείς πχ το ποντίκι και το πληκτρολόγιο πέρα από το γραφείο η ευκολία αυτή είναι (για μένα) άχρηστη. Γλιτώνεις λίγο καλώδιο PS2 καλώδιο (τη στιγμή που ούτως ή άλλως είσαι πηγμένος σε ένα σωρό άλλα καλώδια) το οποίο εμένα δε με ενοχλέι καθόλου, και το αντικαθιστάς με ένα usb (αυτό του δέκτη). Αντίθετα πχ σε ένα HTPC τα αύρματα είναι μονόδρομος. Κατά τα άλλα περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Κάποιος πχ θα θεωρούσε μεγάλη ευκολία να είναι το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του αδιάβροχα για να τα πέρνει στη μπανιέρα του αντί για παπάκια ! - Προσωπικά μίλησα μόνο για το συγκεκριμένο, παλιό, ποντίκι της MS. Τα νεότερα έχουν μικρύνει λίγο σε όγκο αλλά τουλάχιστον εμένα μου είναι ακόμα πολύ κουραστικά στη συνεχή χρήση.
pds1988 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Φίλε εγώ έχω ένα ασύρματο οπτικό ποντικάκι και ασύρματο πληκτρολόγιο της κορυφαίας εταιρείας(LOGITECH) και δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια.Όσο αφορά τις μπαταρίες τώρα δε νομίζω να βαριέσαι μια φορά τον μήνα να πετάγεσαι στο περίπτερο και να αγοράζεις μπαταρίες(για τα ποντίκια χωρίς φορτιστή).Και κάτι άλλο.Κάποιοι φίλοι σου έλεγαν πως δεν αξίζει,πως θα έχεις όλο προβλήματα,...για ρώτα τους έχουν κάτσει ποτέ να δούν ταινεία από το κρεβατάκι τους και να τα ρυθμίζουν ΟΛΑ από απόσταση????
tzoykas Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Αν θέλεις να βολέψεις δύο ΑΑ μπαταρίες μέσα στο ποντίκι πρέπει να έχει αρκετά μεγάλο όγκο. Ελπίζω να είναι αρκετό. Το δικό μου ποντίκι παίρνει ΑΑ (ούτε καν ΑΑΑ) και είναι το ίδιο σε όγκο και γεωμετρία με δεκάδες άλλα ποντίκια ενσύρματα. Ούτε και σε βάρος έχει σημαντική διαφορά. Βέβαια όπως πολύ σωστά είπες περί ορέξεως .... Απλά δε συμφωνώ με το συσχετισμό γεωμετρίας και ασύρματης συσκευής. Ναι αλλά δεν παυει να είναι μπελάς. Κάποια στιγμή είχα καταλήξει να ορτίζω συνεχώς μπαταρίες, για mouse, φωτογραφική, discman, κλπ κλπ Αν μπελάς είναι να βάλεις τις μπαταρίες να φορτίσουν όσο κοιμάσαι και να ανοίξεις το ποντικάκι για να τις βάλεις μέσα τότε σωθήκαμε. Και προσωπικά για μένα είναι πολύ μεγαλύτερος μπελάς να πέφτουν από το γραφείο μου τα πράγματα που μπλέκονται στα καλώδια του πληκτρολογίου και κοστίζουν 3 φορές όσο το ποντίκι (card reader, κάρτα ήχου, infrared receiver). Αλλά πάλι αυτά είναι προσωπικά βίτσια ... Τα ασύρματα μου έχουν λύσει πολλά προβλήματα και δε μου έχουν δημιουργήσει κανένα.
DrLo Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 ok tzoukas, πάω πάσο. Άλλωστε όπως είπα είχα μία και μόνο ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ εμπειρία με ένα συγκεκριμένο ασύρματο ποντίκι και μπορεί να είμαι προκατειλημένος (ή όπως αλλιώς μπορεί να γράφεται )
nick_gr Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 το logitech MX1000 δεν είναι αρκετά βαρύ για ποντίκι? ήθελα να το αγοράσω αλλά λόγω βάρους ακόμα το σκέφτομαι...
Γιάννης_84 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Όλα τα ασύρματα που έχω χρησιμοποιήσει ήταν microsoft και ένα Logitech. Όλα της Microsoft είχαν το πρόβλημα με το F4 και μάλιστα πάνω στο F6 είχανε τη λέξη close και υποτίθεται ότι το F6 υποκαθιστούσε το ALT+F4 αλλά στην πράξη ούτε το ένα συνέβαινε ούτε το άλλο. Επίσης ξεσκιζόντουσαν σε συνδυασμούς πλήκτρων και σε παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα που συνάντησα σε όλα τα ασύρματα ποντίκια είναι το γεγονός ότι αν το άφηνα για λίγο ανενεργό, μόλις το ξανάπιανα έχανε τις πρώτες κινήσεις. Αυτό για μένα ήταν πολύ σπαστικό. Επίσης, συνέβαινε πολλές φορές ενώ χρησιμοποιούσα το ποντίκι (με καινούριες μπαταρίες πάντα) αλλού το πήγαινα και αλλού πήγαινε αυτό. Επίσης πολύ σπαστικό. Και γενικά, για να μη γίνω βαρετός θα σας πω ότι το ζουμί για μένα είναι το εξής. Όσες φορές δούλεψα με (όχι φτηνά) ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια, πάντοτε με έκαναν να νοιώθω την ανάγκη να γυυρίσω στο παλιό φτηνιάρικο (5~7?) πληκτρολόγιό μου και στο επίσης παλιό μου ποντίκι με μπίλια και ροδάκι των 6?. Εννοείται ότι οι δικές μου εμπειρίες μπορεί να ήταν όλες συμπτωματικές και δεν έχω ατίρρηση να δεχθώ ότι κάλλιστα μπορεί όλα τα άλλα πληκτρολόγια εκτός από αυτά που έχουν πέσει στα χέρια μου να είναι άψογα. Απλά εγώ μέχρι να δω ένα με τα μάτια μου να λειτουργεί σωστά δεν θα ξαναεμπιστευτώ ασύρματα.
nick_gr Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 kyriako το μοντέλο που ζητάς σκέτο πληκτρολόγιο υπάρχει κάπου το είχα δεί κάνοντας αγορές στην Στουρνάρη, αλλά δεν ξέρω για το ποντίκι σαν σετ μόλις το βρήκα! φθηνό είναι... http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=7112
GRGION Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Χρησιμοποιωντας εδω και δυο μερες το σετ mouse πληκτρολογιο που πηρα πραγματικα νοιωθω οτι δεν εκανα μια αντελως ασκοπη κινηση. Υπαρχει σημαντικη διαφορα ως προς την ανεση που νοιωθω πανω στο γραφειο μου(και οχι μονο) καθως οποτε θελω το πληκτρολογιο φευγει και ξαναερχεται. Γενικοτερα αυτο που καταλαβαινω απο τη γενικοτερη συζητηση ειναι οτι υπαρχει μια γενικοτερη ανασφαλεια που ισως οφειλεται σε δεδομενα που ισχυαν πριν λιγο καιρο. Η τεχνολογια φαινεται οτι αναπτυχθηκε και τα προβληματα που αρχικα ειχαν δημιουργησει ανασφαλειες κατα κυριο λογο ξεπεραστηκαν. Απο οτι φαινεται μαλλον τα ασυρματα μεσα δεν ειναι προβλημα. Πλεον ομως γεννιεται το γενικοτερο ερωτημα αν η αγορα τους ειναι σπαταλη χρηματος. Κατα την αποψη με κριτηριο παντα το χωρο εργασιας του καθενα απο εμας δεν ειναι σπαταλη αντιθετα πολλες φορες μπορει να αποτελεσει μια πολυ καλη λυση σε προβληματα εργονομιας.
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 kyriako το μοντέλο που ζητάς σκέτο πληκτρολόγιο υπάρχει κάπου το είχα δεί κάνοντας αγορές στην Στουρνάρη' date=' αλλά δεν ξέρω για το ποντίκι σαν σετ μόλις το βρήκα! φθηνό είναι... http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=7112[/quote'] Να εισαι καλα ρε φιλαρακι.136 ευρω τελικη τιμη...καθολου ασχημα θα ελεγα! :-P
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Mολις το βρηκα και σε ενα αλλο σαιτ ακομα φθηνοτερο!117,51 ευρω τελικη τιμη! Για οποιον ενδιαφερεται: http://my-shop.ath.cx/eshop/catalog/product_info.php?cPath=27_8&products_id=8504
kostasbm Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 πολυ καλο το 3100 βρε κυριακο τι ηθελες και το ανεφερες εισαγεις καινα δαιμονια στο φορουμ looooooooooooooooooooooooooooooooool αυριο το παραγγελνω φιλικα
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Xεχε...δεν φταιω εγω ρε φιλαρακι! Σε μια διαφημιση σε περιοδικο το ειδα και ηταν κεραυνοβολος ερωτας! Και εγω μολις μου πληρωσουν τα 6 μηνιατικα που μου χρωσταει το Π.Ν το χτυπησα αμεσως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.