Προς το περιεχόμενο

open MATLAB remotely

michalakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hallo guys,

είμαι καιρό μέλος του insomnia, αλλά είναι το πρώτο μου ερώτημα...

έχω το εξής πρόβλημα...

έχω εγκαταστήσει το Matlab σε έναν υπολογιστή με windows XP, στον οποίο έχω ενεργοποιήσει το remote desktop (σε LAN).

από το δικό μου PC (win2k με remote desktop client) θέλω να τρέξω το MATLAB μέσω του remote connection, αλλά το MATLAΒ πετάει μήνυμα λάθους licence error - terminal server remote client not allowed.

και ρωτάω το εξής...

πως να κάνω το πρόγραμμα να καταλάβει ότι το τρέχω από εκείνο το μηχάνημα ώστε να ανοίξει?

να σημειώσω ότι αν το τρέξω κατευθείαν από εκείνο το μηχάνημα όντως ανοίγει.

δοκίμασα να το βάλω να ανοίγει στο startup αλλά και πάλι το ίδιο μήνυμα μου βγάζει για λάθος...

καμμιά ιδέα??

thx

Δημοσ.

Κάπου έχω δει να ΓΙΝΕΤΑΙ να ξεγελάσεις τα προγράμματα ώστε να μην βλέπουν ότι τα τρέχεις μέσω terminal services.

Πάντως αν δεν το βρεις μπορείς να βάλεις έναν vnc server και να ξεμπερδεύεις στο άψε σβήσε (χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία απ' ότι τα terminal services).

Δημοσ.

το πρόβλημα με το vnc είναι ότι (στο tight vnc τουλάχιστον) δεν μπορείς να μπεις στο μηχάνημα αν έχει lockscreen, και αν μπεις με remote connection γίνεται αυτόματα locked η οθόνη, οπότε δε λειτουργεί,

έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο vnc server που να λειτουργεί με locked screen?

Δημοσ.

ναι το έχω βάλει και αυτό, αλλά δε λειτουργεί το γραφικό του περιβάλλον (δηλ το full control) όταν έχεις στα ΧΡ επιλεγμένο το switching between users

Δημοσ.
ναι το έχω βάλει και αυτό, αλλά δε λειτουργεί το γραφικό του περιβάλλον (δηλ το full control) όταν έχεις στα ΧΡ επιλεγμένο το switching between users

:-( Δοκίμασε να κατεβάσεις την νέα έκδοση beta (θέλει register) μήπως και κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

Κάνεις register στην σελίδα που σου έδωσα πιο πάνω και θα δεις ένα section που είναι για beta testers.

Κατέβασε την beta και δοκίμασέ τη. Δεν χάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Πάντως ultravnc και realvnc που έχω δει παίζουν και με locked screen, αλλά αν έχουν γίνει install σαν services (έχει επιλογή κατά το setup του προγράμματος).

Λογικά θα παίξει κι αν κάνεις και το tightvnc να τρέχει στο local machine αντί για το current user.

Τρέξε regedit, πήγαινε HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Κάνε CUT την καταχώρηση για το tightvnc

Μετά πήγαινε

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

και κάνε paste.

Reboot και δες αν δουλεύει... (πάντως με το ultravnc το έχω κάνει, δουλεύει σίγουρα όταν κάνεις install σαν service).

Δημοσ.

έβαλα το realvnc, αρχίζει από μόνο του ως service, αλλά αν δεν είμαι συνδεδεμένος με remote δεν μπορώ να μπω μου βγάζει σφάλμα

Δημοσ.

επιτέλους βρέθηκε λύση...

πρέπει να κάνω reboot να μπω κατευθείαν με το realvnc, να ανοίξω έτσι το Matlab και στη συνέχεια μπορώ να μπω με remote desktop...

ουφ....

thanks για τη βοήθεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...