Προς το περιεχόμενο

6800 LE vs 6600 GT

rigas1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
enas apo tous filous edo anefere oti oi 6600 gt exoun parousiasei provlimata me trofodotiko.mporei na ginei kapoios pio safis?giati me to pou kai go pitra mia 6600 gt se merikes meres ekapsa to trofodotiko mou .kai tora pira pali idio (ena ftino)

episis pou vriskoume to 3dmark?eixa dei kapou alla itan kapou 200mb ????

Για την κατανάλωση της 6600GT , δες εδώ : http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce6600gt-oc_3.html

Αυτή είναι η pci-express έκδοση , η agp πρέπει να καιει περισσότερο , μια που έχει και το bridge chip.

Οι παραξενιές της:

1) Καίει σχεδόν σαν 6800GT

2) Όπως και όλες οι geforce 6 , τραβάει δυσανάλογα πολύ ρεύμα από την 12V γραμμή του τροφοδοτικού.

Οπότε χρειάζεται δυνατούλι τροφοδοτικό με γερή 12V γραμμή.

@skelos

Με τρέλανες.

1Ghz σε ddr1!!!

Με μια γρήγορη ματιά στο orb , βλέπω μόνο 4-5 άτομα στον κόσμο που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο με 6800/6800LE.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

kai go pou exo dsl den nomizo na katso na to katevaso .

diladi pisteyete oti mporei na xanakaei to trofodotiko mou?

episis exei kaneis ypopsi tou genika enas ypologistis sta 2400mhz kai 6600 gt me othoni lcd ti peripou watt katanalonei sinolika?pano apo 300 watt thn ora?

Κατ'αρχήν η σχέση απόδοση/τιμής θεωρώ ότι είναι σαφώς καλύτερη σε μια 6600GT από ότι σε μια 6800LE.

Μιας και δεν μπορεί εύκολα να εγγυηθεί κάποιος αν θα ξεκλειδωθούν μονάδες και αν αυτές θα είναι άρτιες ή αν θα υπερχρονίζεται η τάδε ή η δείνα κάρτα σε κάποιο επιθυμητό βαθμό, είναι σαφώς λογικότερο να συγκρίνει κανείς τις κάρτες ως έχουν ή όπως πωλούνται στο εμπόριο.

Είναι αλήθεια ότι οι NV43 τραβάνε δυσανάλογα πολύ ρεύμα, αλλά αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν κατασκευαστεί στα 0.11μ και στον αρκετά υψηλό χρονισμό τoυ πυρήνα (500MHz). Για κάρτες όμως της κατηγορίας NV4x χρειάζεται ούτως ή άλλος ισχυρό τροφοδοτικό, οπότε δεν αλλάζει και τίποτα το τρομερό εδώ.

Με τρέλανες.

1Ghz σε ddr1!!!

Με μια γρήγορη ματιά στο orb , βλέπω μόνο 4-5 άτομα στον κόσμο που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο με 6800/6800LE.

Λογικά θα πρέπει να έχει γίνει παραμβολή στο BIOS, μιας και ο οδηγός δεν θα επιτρέψει >438MHz (875 effective DDR) για την μνήμη, αφού αναγνωρίσει 6800/6800LE.

-----------------------------------

Τέλος νησάφι πιά με τις συγκρίσεις βάση συνθετικών εφαρμογών. Χρησιμότατες μεν σαν εφαρμογές, αλλά σπάνια αντικατοπτρίζουν μια σφαιρική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες μιας GPU.

Γεια σας! Αυτό τον καιρό θέλω να πάρω καινούργια κάρτα γραφικών και έλεγα να πάρω την 6600GT από εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513116 αλλά μ' αυτά που λέτε εδώ και με το ότι η 6800LE έχει 256-bit κι έτσι δεν θα γονατίζει με φίλτρα, λέω μήπως είναι καλύτερο να πάρω μια 6800LE από εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513114. Εσείς ποια απ' τις δύο λέτε να πάρω?

Λογικά θα πρέπει να έχει γίνει παραμβολή στο BIOS, μιας και ο οδηγός δεν θα επιτρέψει >438MHz (875 effective DDR) για την μνήμη, αφού αναγνωρίσει 6800/6800LE.

Απο riva εγινε και ο Απο ξερει πως αφου απο post του το εμαθα

Τέλος νησάφι πιά με τις συγκρίσεις βάση συνθετικών εφαρμογών. Χρησιμότατες μεν σαν εφαρμογές, αλλά σπάνια αντικατοπτρίζουν μια σφαιρική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες μιας GPU.

Εχεις δικιο ομως μπορουν να πουν αν κατι ειναι για πεταμα η οχι

Γεια σας! Αυτό τον καιρό θέλω να πάρω καινούργια κάρτα γραφικών και έλεγα να πάρω την 6600GT από εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513116 αλλά μ' αυτά που λέτε εδώ και με το ότι η 6800LE έχει 256-bit κι έτσι δεν θα γονατίζει με φίλτρα, λέω μήπως είναι καλύτερο να πάρω μια 6800LE από εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513114[/url']. Εσείς ποια απ' τις δύο λέτε να πάρω?

Α! Και κάτι άλλο, το τροφοδοτικό μου δίνει max 300W. Αν πάρω μία απ' τις δύο κάρτες θα χρειαστώ καινούργιο ή αντέχει το ίδιο?

Απο riva εγινε και ο Απο ξερει πως αφου απο post του το εμαθα

Και εγώ δεν είχα πρόβλημα να περάσω τα 875 στις μνήμες , μετά από λίγο πείραγμα.

Παλιά την δούλευα στα 900mhz για κάθε μέρα , στα 950+ για benchmarks.

Και αν δεν έκανε τοσα κουλά πάνω στο nforce3...... αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία......

Για την σύγκριση με synthetics , βρίσκω οτι λέει το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας , εφόσον οι 2 κάρτες βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική.

Εξαίρεση , η χρήση φίλτρων , μια που σε default configuration κανένα δεν χρησιμοποιεί AA.

@G_Zisis

Νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα , η 6600GT είναι δυνατότερη , η 6800LE δεν σώνεται από το 256bit bus.

Εκτός αν αισθάνεσαι τυχερός και πας για LE και ξεκλείδωμα , αλλά είναι ρίσκο.

Η 6800LE καταναλώνει πολύ λιγότερο ρεύμα από την 6600GT.

Αλλά νομίζω οτι καμιά από τις 2 δεν θα είναι ευχαριστημένη με ανώνυμο 300W τροφοδοτικό.

Τώρα είδα που γράφει το μοντέλο του τροφοδοτικού. Το Jou Jye TA-300CE είναι. Αφού δεν κάνει αυτό με πόσα max watt να πάρω για να παίζει καλά αυτό το PC:

CPU: Intel Pentium 4 2.53 GHz

Motherboard: DFI NB73-BC/BL

Μνήμη RAM: 2x512 MB Kingston

Κάρτα γραφικών: ASUS 6600GT

Αν μπορείς πρότεινέ μου μερικά κάτω των 100 ευρώ!

Ευχαριστώ!

Για την σύγκριση με synthetics , βρίσκω οτι λέει το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας , εφόσον οι 2 κάρτες βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική.

Εξαίρεση , η χρήση φίλτρων , μια που σε default configuration κανένα δεν χρησιμοποιεί AA.

Aν αναφερθούμε και στο πιό πρόσφατο 3dmark05, πόσο σίγουρος να είμαι ότι τρέχεις όλα τα παιχνίδια στα 1024*768 χωρίς ΑΑ και με ρυθμίσεις που επιτρέπουν ακατάσχετα single digit framerates;

Εχεις δικιο ομως μπορουν να πουν αν κατι ειναι για πεταμα η οχι

΄Οταν μια σημερινή X850XT PE μου επιτρέπει να παίζει την μεγαλύτερη πλειοψηφία στα 1600*1200*32 με 4xAA/16xAF και δω τις προαναφερόμενες μονοψήφιες επιδόσεις στα 1024 χωρίς καν εξομάλυνση, αν θα είχα να πετάξω κάτι θα ήταν λογικότερα η εν λόγω συνθετική εφαρμογή.

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό αυτό που λέω, αλλά δεν νομίζω να σας κάνει πια και τόσο κόπο να συγκρίνεται τα συστήματά σας σε 2-3 timedemo πραγματικών παιχνιδιών στην ανάλυση και τις ρυθμίσεις που συνήθως χρησιμοποιείτε.

Και εγώ δεν είχα πρόβλημα να περάσω τα 875 στις μνήμες , μετά από λίγο πείραγμα.

Παλιά την δούλευα στα 900mhz για κάθε μέρα , στα 950+ για benchmarks.

Και αν δεν έκανε τοσα κουλά πάνω στο nforce3...... αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία......

Τι είδους "πείραγμα" ακριβώς; Πρώτον είπα ότι ο οδηγός περιορίζει στα 875, πράγμα που δεν βλέπω να διαψεύδεις και δεύτερον το υπόλοιπο ακούγεται κάπως περίεργο. Ο απόλυτα σταθερός χρονισμός της μνήμης αυτή την χρονική στιγμή ποιός είναι γιατί με μπέρδεψες;

Δεν μιλάω φυσικά για καθαρά framerates , αλλά για ποσοστιαίες διαφορές.

Εκεί βρίσκω οτι γενικά το 3DMark05 έχει δίκιο , αντικατοπτρίζει περίπου τι συμβαίνει σε καθαρά gpu limited καταστάσεις , χωρίς φίλτρα.

Συγκρίνοντας την 6800 μου με μια υπερχρονισμένη 6600GT , το 3DMark05 μου έδινε ~30% διαφορά.

Περίπου τόσο είδα και εγώ σε 3-4 παιχνίδια που δοκίμασα , με AA ανέβαινε παραπάνω.

Προτιμώ τα πραγματικά παιχνίδια , αλλά για πόσους σημαίνει κάτι οτι στο timedemo του doom3 στα 1280x1024 , high , 2xAA βγάζω (ή μάλλον έβγαζα) 72fps?

Τώρα για τις μνήμες της κάρτας.

Στο nforce2 που είχα μέχρι πριν 15 μέρες , η κάρτα δούλευε εντελώς σταθερά εώς τα 425/920 και μου έδινε εώς 440/960 περίπου για benchmarks.

Για να έρθουν , απενεργοποίησα το internal clock test και της έκανα force performance 3D mode και τα 2 από το rivatuner.

Δεν αμφιβάλλω οτι δούλευε όντως στα 960 , γιατί απλά το κέρδος σε fps ήταν καθαρό , τόσο στα παιχνίδια όσο και στα synthetics (http://service.futuremark.com/compare?3dm05=555234).

Μετά αναβαθμίστηκα σε A64+nforce3 και έμαθα τι είναι το stuttering.....

Αισίως έχω πέσει στα 360/780 και πάλι δεν είμαι σίγουρος οτι θα συνεχίσει να δουλεύει ή για πόσο.....

Για την ώρα έχει βγάλει 1 βδομάδα χωρίς πρόβλημα , αλλά ακόμα αμφιβάλλω.

Stuttering υπαρχει και σε nf2 και μαλιστα στα default αλλα καθαριζεις με πειραγμα της letency

Ομως στο nf3 (μονο 54g neo2 εχω δοκιμασει) ειναι 8ανατος δεν εχω βρει οριστικη λυση

Επισεις δεν υπαρχει και λογικη με τα κολληματα π.χ. μια 6800 που κολλαγε σε nf2 κολλαγε και σε nf3 αλλη μονο στο ενα και στο αλλο οχι ενω μου ετυχε και μια galaxy που και στα 2 να ηταν οκ και κολλησε σε ενα albatron

Παντως το ποσοστο ειναι μικρο και το πλαισιο τις περνει για rma

Προτιμώ τα πραγματικά παιχνίδια ' date=' αλλά για πόσους σημαίνει κάτι οτι στο timedemo του doom3 στα 1280x1024 , high , 2xAA βγάζω (ή μάλλον έβγαζα) 72fps?[/quote']

Aν επικεντρωθείς σε ένα παιχνίδι μόνο θα υπάρξουν εύλογες διαφωνίες. Αν όμως βάλεις για παράδειγμα 2-3 παιχνίδια, ο εκάστοτε χρήστης έχει την δυνατότητα αν το θελήσει να συγκρίνει επιδόσεις με το δικό του σύστημα. Με την δική σου λογική τα εκάστοτε reviews θα αρκούσαν να έχουν μετρήσεις από συνθετικά μετροπρογράμματα. Και να εκλείψουν όμως εντελώς από ένα review, πάλι ένας χρήστης μπορεί να πάρει μια ιδέα πραγματικών επιδόσεων μιας ή πολλαπλών καρτών, χωρίς να αναλύονται στείρα θεωρητικά σενάρια.

Μετά αναβαθμίστηκα σε A64+nforce3 και έμαθα τι είναι το stuttering.....

Αισίως έχω πέσει στα 360/780 και πάλι δεν είμαι σίγουρος οτι θα συνεχίσει να δουλεύει ή για πόσο.....

Για την ώρα έχει βγάλει 1 βδομάδα χωρίς πρόβλημα , αλλά ακόμα αμφιβάλλω.

Τι οδηγούς χρησιμοποιείς για το chipset; Αν δεν τους έχεις δοκιμάσει ακόμα ίσως οι 6.39 nForce να βοηθήσουν στο πρόβλημά σου (see Guru of 3D).

Τι οδηγούς χρησιμοποιείς για το chipset; Αν δεν τους έχεις δοκιμάσει ακόμα ίσως οι 6.39 nForce να βοηθήσουν στο πρόβλημά σου (see Guru of 3D).

Οι 6.39 κανουν ακομα και για nf2 οχι μονο και για nf3 το μονο που εχεις να κανεις ειναι να τους συνδιασεις με τους ποιο παλιους διοτι με τους 6,39 χανεις το network και μερικες φορες το raid

Οι 6.39 κανουν ακομα και για nf2 οχι μονο και για nf3 το μονο που εχεις να κανεις ειναι να τους συνδιασεις με τους ποιο παλιους διοτι με τους 6,39 χανεις το network και μερικες φορες το raid

Eνεργοποιείς/εγκαθιστάς οδηγούς του πακέτου κάτα βούληση. Τους 6.39 τους είχα εγκαταστήσει και πριν ακόμα εμφανιστούν στο δίκτυο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...