Προς το περιεχόμενο

6800 LE vs 6600 GT

rigas1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρις να παρουμε υποψη το κοστος των 2 καρτων πια θα περνατε?.Η gt ειναι χρονισμενη ψηλοτερα αλλα με 128bit διαυλο μνημης ενω η le εχει 256 διαυλο..

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω θα σου πω το πολυ απλο.ΜΑΚΡΙΑ απ οτι γραφει LE/SE...Ενα φεγγαρι ειχε περασει απ τα χερια μου μια 6800LE και μεσα σε μια βδομαδα[και πολυ ηταν] πήρε ποδι...Χιλιες φορες την 6600GT παρα την LE

Δημοσ.
Εγω θα σου πω το πολυ απλο.ΜΑΚΡΙΑ απ οτι γραφει LE/SE...Ενα φεγγαρι ειχε περασει απ τα χερια μου μια 6800LE και μεσα σε μια βδομαδα[και πολυ ηταν'] πήρε ποδι...Χιλιες φορες την 6600GT παρα την LE

γιατι το λες αυτο;

Δημοσ.

Γιατι :

α)Ηταν η πιο προβληματική καρτα που εχω δοκιμασει

β)Στα παιχνίδια ειχα προβλήματα με μαυρες οθόνες και παγωματα [Ηταν προβλημα της καρτας {γενικοτερα οχι της συγκεκριμενης μονο}]

γ)Ως γνωστον φορανε αθλιες μνημες οποτε ξεχνας και το o/c

δ)ΑΝ ανοιξουν τα pipelines δε προκειται να παρεις παραπανω απο 12χ1,5

ε)Δεν ειδα καμια ουσιαστικη διαφορα σε επιδόσεις απο μια 6600GT

στ)Η 6600GT με λιγο o/c την παταει ανετα...

ζ)Οι μονες 6800LE που παρουσιασαν λίγα προβλήματα ήταν αυτες της leadtek και της gainword [οι οποιες φορουσαν καλυτερες μνημες...]

Θες κι αλλα?:D

Δημοσ.

Το site που εδωσε ο MY80$ ηταν κατατοπιστικο.και με ανοικτα τα pixel/vertex η διαφορα ειναι μικρη.και απο o/c η gt πρεπει να ανεβαινει πιο πολυ μαλλον ε?

Δημοσ.
Γιατι :

α)Ηταν η πιο προβληματική καρτα που εχω δοκιμασει

β)Στα παιχνίδια ειχα προβλήματα με μαυρες οθόνες και παγωματα [Ηταν προβλημα της καρτας {γενικοτερα οχι της συγκεκριμενης μονο}]

γ)Ως γνωστον φορανε αθλιες μνημες οποτε ξεχνας και το o/c

δ)ΑΝ ανοιξουν τα pipelines δε προκειται να παρεις παραπανω απο 12χ1' date='5

ε)Δεν ειδα καμια ουσιαστικη διαφορα σε επιδόσεις απο μια 6600GT

στ)Η 6600GT με λιγο o/c την παταει ανετα...

ζ)Οι μονες 6800LE που παρουσιασαν λίγα προβλήματα ήταν αυτες της leadtek και της gainword [οι οποιες φορουσαν καλυτερες μνημες...']

Θες κι αλλα?:D

Α) προβληματικη ως πρως τι;

Β) εχω ακουσει οτι και οι αλλες 6800 ειχαν τετοια προβληματα και ηταν οι drivers η το τροφοδοτικο

Γ) Δεν κανουν καθολου oc πχ 900 δεν πιανουν; εχω δει αρκετους να φτανουν εκει

Δ) Μα αν ανοιξουν τα pipes δεν τιθεται λογος συγκρισης με την 6600

Ε) ουτε σε 1600χ1200; ουτε στα φιλτρα;

ΣΤ) Εχεις δικιο ΑΝ η le δεν ξεκλειδωσει και ΑΝ δεν γινει OC

Z) Δηλ η V9999 στα σκουπιδια;

Ναι θελω

οπως θελω και 3Dmark05

Δημοσ.

Άλλο 6800LE , άλλο 6800.

Στην LE για να ανοίξουν και τα 16 pipelines πρέπει να έχεις τον θεό μπάρμπα.

ΑΝ ανοίξουν ΟΛΑ τα pipelines και AN γίνει αρκετό oc , τότε ναι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με 6600GT.

Είχα δοκιμάσει κάποτε την δική μου κόντρα σε μια υπερχρονισμένη 6600GT και οι διαφορές άγγιζαν τα όρια του γελοίου όταν ανέβαινε η ανάλυση και άναβαν φίλτρα.

Και θυμάμαι κάποιες ιστορίες για 6800LE με 3.6ns μνήμες (οι 6800 φοράνε 2.8ns) , με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν ούτε στα default.

Δημοσ.
Α) προβληματικη ως πρως τι;

Β) εχω ακουσει οτι και οι αλλες 6800 ειχαν τετοια προβληματα και ηταν οι drivers η το τροφοδοτικο

Γ) Δεν κανουν καθολου oc πχ 900 δεν πιανουν; εχω δει αρκετους να φτανουν εκει

Δ) Μα αν ανοιξουν τα pipes δεν τιθεται λογος συγκρισης με την 6600

Ε) ουτε σε 1600χ1200; ουτε στα φιλτρα;

ΣΤ) Εχεις δικιο ΑΝ η le δεν ξεκλειδωσει και ΑΝ δεν γινει OC

Z) Δηλ η V9999 στα σκουπιδια;

Ναι θελω

οπως θελω και 3Dmark05

Α)Ως προς τα παντα!Παραδειγμα:εγκατασταση riva tuner και test σταθερότητας στις DEFAULT συχνότητες 300/700.Το μηνυμα που ακολουθει ειναι να χαμηλωσεις τη συχνοτητα της καρτας!!Μα ειναι στα default....

Β)Δε μιλαμε παλικαρι μου για θεμα drivers και τροφοδοτικα και τριχες...Για να εξαφανιστουν τα παγωματα κλπ επρεπε να κανεις downclock τις μνημες απο 700 σε 350!

Γ)900 τι?οι μνημες?Εδω λεμε ότι δε δουλευουν στα default κι εσυ λες για o/c?

Δ)Τυχαινει να τις εχω δοκιμασει και τις δυο καρτες (AGP) και η 6800LE ειναι χειροτερη απο την 6600GT ακομα και με ανοιχτα pipelines...

E)Γιατι σου ειπε κανεις οτι μπορεισ να παιξεις με καποια απ τις 2 στα 1600x1200 με ενεργοποιημενα AA/AF?μιλαμε για frame rates πανω απο 30...

ΣΤ)Ε...Οχι εννοω ότι ακομα και με ανοιχτα pipelines η LE και με λιγο o/c η GT τοτε κερδιζει η 6600GT

Z)Μαλλον εχεις μπερδευτει λιγο.Μιλαμε για 6800LE (8χ1' date='4) 300/700 κι εσυ λες για την V9999 (12χ1,5) 325/700

Ενδεικτικά και απ οσο θυμαμαι το καλυτερο score που ειχα παρει με την 6800LE ήταν κοντα στα 3350marks με ανοιχτα 12 pipelines & 5 shader units ενω με την 6600GT και τους ιδιους drivers ειχα στα default 3300marks...Τα συμπερασματα δικα σου!

[b']Apocalypse[/b] : Ακριβως εκει ηθελα να καταλιξω με τις gainword και τις leadtek...Αυτες οι LE φορανε μνημες 2,8ns ενω όλλες οι υπολοιπες 3,6!

Δημοσ.
Άλλο 6800LE ' date=' άλλο 6800.

Στην LE για να ανοίξουν και τα 16 pipelines πρέπει να έχεις τον θεό μπάρμπα.

ΑΝ ανοίξουν ΟΛΑ τα pipelines και AN γίνει αρκετό oc , τότε ναι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με 6600GT.

Είχα δοκιμάσει κάποτε την δική μου κόντρα σε μια υπερχρονισμένη 6600GT και οι διαφορές άγγιζαν τα όρια του γελοίου όταν ανέβαινε η ανάλυση και άναβαν φίλτρα.

Και θυμάμαι κάποιες ιστορίες για 6800LE με 3.6ns μνήμες (οι 6800 φοράνε 2.8ns) , με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν ούτε στα default.[/quote']

Ρε apo ποια le εχεις;

Δημοσ.
Α)Ως προς τα παντα!Παραδειγμα:εγκατασταση riva tuner και test σταθερότητας στις DEFAULT συχνότητες 300/700.Το μηνυμα που ακολουθει ειναι να χαμηλωσεις τη συχνοτητα της καρτας!!Μα ειναι στα default....

Β)Δε μιλαμε παλικαρι μου για θεμα drivers και τροφοδοτικα και τριχες...Για να εξαφανιστουν τα παγωματα κλπ επρεπε να κανεις downclock τις μνημες απο 700 σε 350!

Γ)900 τι?οι μνημες?Εδω λεμε ότι δε δουλευουν στα default κι εσυ λες για o/c?

Δ)Τυχαινει να τις εχω δοκιμασει και τις δυο καρτες (AGP) και η 6800LE ειναι χειροτερη απο την 6600GT ακομα και με ανοιχτα pipelines...

E)Γιατι σου ειπε κανεις οτι μπορεισ να παιξεις με καποια απ τις 2 στα 1600x1200 με ενεργοποιημενα AA/AF?μιλαμε για frame rates πανω απο 30...

ΣΤ)Ε...Οχι εννοω ότι ακομα και με ανοιχτα pipelines η LE και με λιγο o/c η GT τοτε κερδιζει η 6600GT

Z)Μαλλον εχεις μπερδευτει λιγο.Μιλαμε για 6800LE (8χ1' date='4) 300/700 κι εσυ λες για την V9999 (12χ1,5) 325/700

Ενδεικτικά και απ οσο θυμαμαι το καλυτερο score που ειχα παρει με την 6800LE ήταν κοντα στα 3350marks με ανοιχτα 12 pipelines & 5 shader units ενω με την 6600GT και τους ιδιους drivers ειχα στα default 3300marks...Τα συμπερασματα δικα σου!

[b']Apocalypse[/b] : Ακριβως εκει ηθελα να καταλιξω με τις gainword και τις leadtek...Αυτες οι LE φορανε μνημες 2,8ns ενω όλλες οι υπολοιπες 3,6!

α) αν θυμασε το ιδιο προβλημα ειχε εμφανιστει σε κατι saphire 9800 με samsung και ειχε λυθει

β) το τροφοδοτικο μαγκα δεν ειναι τριχες υπαρχει οντως προβλημα κατω απο 16Α η 12αρα

γ)εχω δει και 950 και αν συνεχισεις και αλλο θα σου πω για 1000:)

δ)score plz

ε)το θεμα ειναι η διφορα και οχι αν μπορεις

στ) ΗΜΑΡΤΟΝ

ζ)cool man το θεμα ειναι η le στην le αναφερομουν

ενδεικτικα εχω δει 4300 απο LE

Δημοσ.

@skelos

Έχω απλή 6800 όχι LE.

Άρα , προφανώς , ξέρω από πρώτο χέρι πως αποδίδει μια ξεκλείδωτη και υπερχρονισμένη LE , είτε ξεκλειδώσουν 12 είτε 16 pipelines.

Το πρόβλημα της LE είναι οτι υπάρχουν πολλά "ΑΝ".

ΑΝ έχει μνήμες 2.8ns (ώστε να δουλεύει τουλάχιστον στα default...) , τότε έχει bandwidth που η 6600GT δεν το πιάνει ούτε στα όνειρά της.

ΑΝ ξεκλειδώσουν τουλάχιστον 4 pipelines (ώστε να φτάσει τα 12) , τότε έχει παρόμοιο fillrate με την 6600GT.

ΑN δεν συμβαίνουν και τα 2 παραπάνω , ατυχήσατε.

Μια 6800 είναι δυνατότερη από 6600GT , αν είσαι και τυχερός μπορεί να γίνει πολύ δυνατότερη.

Μια 6800LE είναι πολύ χειρότερη από 6600GT , πρέπει να είσαι τυχερός ακόμα και για να την πιάσεις...

Και με 3DMark05 για όποιον προτιμά , απ' ότι έχω δοκιμάσει.

Μια 6600GT βγάζει ~3500 και περνάει τα 4000 με oc.

Μια 6800 ή μισοξεκλείδωτη 6800LE (12x1,5) , βγάζει ~3500 και περνάει τα 4000 με oc (στο 3DMarκ05 το bandwidth δεν μετράει και τόσο).

Μια 6800 ή 6800LE , με τα πάντα ξεκλείδωτα (16x1,6) , βγάζει ~4000 και περνάει τα 5000 με oc.

Δεν κλείδωσα ποτέ τα pipelines της 6800 μου , για να πέσω στα 8x1,4.

Aπ'ότι βλέπω , μια 6800LE (χωρίς τίποτα ξεκλείδωτο) θέλει πολύ oc για να πιάσει τα 3000.....

Το καλύτερο 3DMark05 που έχω δει από την 6800 μου είναι 5600 κάτι που σίγουρα μπορεί να γίνει και με LE.

Αλλά καλή τύχη στο να πετύχεις LE που να ξεκλειδώνουν τα πάντα.

Πόσο μάλλον να ανεβαίνει στα 440/960...

Δημοσ.

100% συμφωνω μαζι σου η απαντηση σου ειναι παραδειγμα για συγκριση 2 προιοντων

και τα 3Dmark αληθηνα

Η le default 2005 εναι οντως χαμηλα ομως μπορεις ανετα πλεων να βρεις καλες μνημες Η εποχη που η MSI δεν ετρεχε τιποτα εχει σχεδoν περασει

Μεσα σε ολλα τα αλλα ο phovos ειπε μια σοφη κουβεντα και 16-6 να δειχνει ποτε δεν τρεχει ετσι.

Εχουν περασει απο τα χερια μου αρκετες le απο πατατες μεχρι αστερια και εχω καταληξει στο εξης:

Η v9999le ολλες ανεξαρτητα μαγαζιου αγωρας μου πηγαν 12-5 τουλαχιστον απο τον 12-2004 εως πριν 10 μερες.

Η leadtek μια απο τα ιδια αλλα μονο 2 κομματια ειχα

Τωρα εχω κρατησει μια le που με στοκ cooling οι μνημες 1000ριζουν http://service.futuremark.com/compare?2k3=3842453 μονο οι μνημες στο λινκ

Θα με ρωτησεις γιατι δεν παω σε normal η gt και θα σου πω οτι μου αρεσει να παιζω.

Οσο για το θεμα της αγωρας 6600 η 6800 δεν θα απαντησω διοτι ειμαι ATI fan απλως ηθελα να ακουσω την γνωμη αυτων που λενε le/se μακρυα

Δημοσ.

enas apo tous filous edo anefere oti oi 6600 gt exoun parousiasei provlimata me trofodotiko.mporei na ginei kapoios pio safis?giati me to pou kai go pitra mia 6600 gt se merikes meres ekapsa to trofodotiko mou .kai tora pira pali idio (ena ftino)

episis pou vriskoume to 3dmark?eixa dei kapou alla itan kapou 200mb ????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...