Προς το περιεχόμενο

Μαθηματικά και OCR

Apostolos-Pap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει πρόγραμμα που αναγνώριση μαθηματικών συμβόλων, γραφικών παραστάσεων κτλ; Να έχει δηλαδή OCR στα μαθηματικά; Με πρόγραμμα του τύπου Mathematica, είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Εγώ πάλι ψάχνω πρόγραμμα που να λύνει ασκήσεις μαθηματικών, φυσικής και χημείας.

Φίλε sorry που ρωτάω εδώ αλλά αν δημιουργίσω δικό μου topic τότε φοβάμαι πως θα φάω lock στην μάπα χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Δημοσ.

Apostolos-Pap ti akribws thes na kaneis giati den katalaba apo to post sou...Theleis programma pou na skanarei mathimatika kai na ta pernaei sto word p.x. 'H kati allo????To Mathematica einai programma opou tou bazeis arithmous kai sou bgazei parastaseis kai genikotera exei polles dynatotites....Den to gnwrizw kala omws giati to eixa doulepsei mono gia ena e3amino sto panepistimio...As milisoun oi pio eidikoi...

Twra gia OCR einai to Finereader 7.0 pou einai to kalytero pou kykloforei alla gia na pw tin alitheia den to exw dokimasei se mathimatikous typous parastaseis kai tetoia...

Δημοσ.
Εγώ πάλι ψάχνω πρόγραμμα που να λύνει ασκήσεις μαθηματικών' date=' φυσικής και χημείας.

Φίλε sorry που ρωτάω εδώ αλλά αν δημιουργίσω δικό μου topic τότε φοβάμαι πως θα φάω lock στην μάπα χωρίς δεύτερη κουβέντα.[/quote']

MathCad tha sou elega mias kai to eixa doulepsei gia ligo kairo sti sxoli..kata t'alla eksartatai ti akrivws theleis na luseis i an thes me kapoion sigkekrimeno tropo p.x me peperasmena stoixeia....

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να σκανάρω ασκήσεις μαθηματικών και να μπορώ να τις επεξεργαστώ (να αλλάζω νούμερα κτλ). Όμως τα διαφορα OCR δεν αναγνωρίζουν τα μαθηματικά σύμβολα και δημιουργούν πρόβλημα. Αυτό λοιπόν που χρειάζομαι είναι ένα πρόγραμμα που να μπορεί να αναγνωρίσει μαθηματικά σύμβολα κατά το σκανάρισμα.

Δημοσ.

Αν και μαθηματικός.....δεν έχω δεί πρόγραμμα να κάνει αυτό που λές, δηλαδή να σκανάρει παραστάσεις και να μπορείς να τις επεξεργαστείς μετά.

Εσυ πχ θές να σκανάρεις ένα ολοκλήρωμα και να του αλλάξεις τα δεδομένα....χλώμο το βλέπω....και αν είναι διπλό-τριπλό σιγα μην υπάρξει πρόγραμμα να τα καταφέρει....

Εδώ στο κείμενο και τα ocr κάνουν λάθη...

Το καλύτερο είναι ξεκίνα με το Mathtype και γράφτα ένα ένα.....μόλις εξοικιωθείς μαζί του θα γράφεις σφαίρα μαθηματικούς τύπους στο word.

Όσο για τον Πέτρο που ρωτάει για πρόγραμμα να λύνει μαθηματικά.....υπάρχουν αρκετά προγράμματα.

Τα 2 καλύτερα είναι το Mathematica και το Matlab.

Αν κάτσεις και ασχοληθείς (θέλουν δυστυχώς διάβασμα-ειδικά το Matlab) θα δείς ότι μπορούν να λύσουν σχεδόν τα πάντα απο μαθηματικά. (τα ολοκληρώματα κτλ το Mathematica τα έχει για την πλάκα του....)

Όσο για το κλείδωμα που λές....δεν πιστεύω να έκανες topic και να ρώταγες για πρόγραμμα μαθηματικών και να στο κλείδωνε κανείς...

Δημοσ.

ba_eas san polloi ma8hmatikoi mazeythkame edw mesa :P

gmt kapou yphrxe ena antistoixo 8ema alla den to vrhka..

loipon egw toulaxiston den exw vrei tetoio programma dioti poly apla 8elei syndyasmo dio treiwn programmatwn.. 8elei ena ocr, ena text editor kai ena equation editor.. pws 8a ginei olo ayto mazi? ektos kai an yparxei kanena peogramma pou ta syndyazei kai mou exei 3efygei.

skanarwntas esy thn eikona sou, kai an to programma vrei px ena oloklirwma tote 8a prepei na anoi3ei aytomata enan equation editor kai na pros8esei mia eikona oloklirwmatos sto keimeno (giati to oloklirwma pou vlepeis sto keimeno sou einai eikona, ola ta programmata ta pernane san eikones mikres, asxeto oti mporeis na tis epe3ergasteis kai na alla3eis ari8mous ktl ktl)

opote h lysh gia thn wra einai na to kaneis manual.

pantws makari na yparxei kana tetoio programa kai na mhn to xoume anakalypsei dioti einai poli voliko.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...