Προς το περιεχόμενο

Πάιζει ρόλο θέση drives(primary/secondary/master/slave)??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ μπήκα στο δίλημμα του να κρατήσω ή όχι και το CD-RW, και είπα να το κρατήσω, με τη λογική του ότι καταρχάς δουλεύει μια χαρά, και δεύτερον να "μοιράσω" κάπως τις δουλειές:

CD reading -> DVD-ROM,

CD recording -> CD-RW,

DVD reading -> DVD-ROM & DVD-RW και

DVD recording -> DVD-RW,

ούτως ώστε να μην "ζορίζω" κάποια συσκευή συγκεκριμένα.. Αλλά αν κρατώντας και τις 3 συσκευές υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η απόδοση του υπολογιστή(όπως μου λέτε να μειωθεί η ταχύτητα του σκληρού), ε τότε, ντέφι να γίνει, θα το σουτάρω το CD-RW.. Αλλά είναι σίγουρο αυτό? Χωρίς να αμφισβητώ τα παιδιά που το είπαν(ότι δηλαδή θα καθυστερεί ο σκληρός), το επιβεβαιώνει και κανένας άλλος??

Και στο ένα κανάλι να βάλω master το αντιγραφικό? Θα έχει διαφορά στην απόδοση από ότι αν το βάλω slave??

Δημοσ.

Τον σκληρό δίσκο θα τον αφήσεις ως Master στο 1ο ide και το Dvd-rw ως master στο δεύτερο ide μαζί με το Dvd-rom ως slave.Τις εγραφές σου να τις κάνεις σε χαμηλή ταχύτητα ακόμα και σε 2.4 αν σε παίρνει απο άποψη χρόνου και ποτέ on-the-fly.Επίσης να προτιμάς καλά δισκάκια όπως Tayo Yuden και TDK.

Δημοσ.

ok.. Για το CD-RW είναι το θέμα το κρατάω?? Ή με αυτό τον τρόπο θα έχω άλλα προβλήματα, όπως καθυστέρηση του όλου συστήματος? Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα το βγάλω φυσικά..

btw, το πήρα το DVD-RW (LG-4163B) και το έχω τώρα μπροστά μου στο κουτί. :-) :-) Οπότε ακούω τελευταίες απόψεις περί αποχώρησης ή μη του CD-RW, για να το βάλω μια και καλή..

Δημοσ.

Το ιδανικό είναι μία συσκευή σε κάθε κανάλι. Αν θες να βάλεις παραπάνω συσκευές το ιδανικό είναι με extra pci controller.

Ισχύει ότι στο ίδιο κανάλι αφήνεις ίδιες (cd-cd, hd-hd) συσκευές για max επιδόσεις.

Ισχύει επίσης ότι με cd-cdr (dvd-dvdr) στο ίδιο κανάλι δεν είναι setup για "on the fly".

Με hd-cd σε ίδιο κανάλι θα βαρεθείς τη ζωή σου σε μεγάλο cp.

Τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν πρώτη φορά τα ακούω.

/sc

Δημοσ.
Με hd-cd σε ίδιο κανάλι θα βαρεθείς τη ζωή σου σε μεγάλο cp.

ΟΚ. Μόνο μια τελευταία ερώτηση(κι εγώ δεν μπορώ να περιμένω άλλο να βλεπω το DCD-RW στο κουτί του και να μην το βάζω :grin: ). Δηλαδή η ταχύτητα του σκληρού θα μειώνεται μόνο όταν θα δουλεύουν HDD+CD-RW ταυτόχρονα(δηλαδή μόνο στην περίπτωση CD recordings)?? Ή και γενικά στην όλη λειτουργία του pc? Και αυτό θα επηρεάζει τις εγγραφές CD μόνο όσον αφορά την ταχύτητα? Ή και την ποιότητα των εγγραφών? Γιατί οκ, αν είναι να μου χαλάνε οι εγγραφές, τις κάνω και με το DVD-RW.. Υπομονή, δε θα κάνω για πολύ ακόμα (μάλλον ηλίθιες) ερωτήσεις. :? :? Σήμερα θα το βάλω το DVD-RW..

Δημοσ.

Λοιπόν για να τελειώνεις και να έχεις ένα σταθερό σύστημα για καλές εγραφές βάλε τον σκληρό δίσκο σου σαν master στο πρώτο ide και το dvd-rw σαν slave στο δεύτρο ide.Ετσι και αλλιώς με το dvd-rw γράφεις και cd,βλέπεις και dvd και όσο για τις εγραφές κάντες με image file, άλλωστε είναι και πιο σίγουρος τρόπος και η εγγραφή έιναι πιο ποιοτική γιατί άλλω να διαβάζεις απο οπτικό δίσκο και άλλο απο σκληρό δίσκο.Αυτή είναι η γνώμη μου.Εκτός και αν διαθέτεις 40-60 ευρώ για αγορα καινούριου controller που θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά στοιχίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...