Sadako Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Ήθελα να ρωτήσω αν παίζει καμία διαφορά στην απόδοση των drives η θέση τους στους IDE adaptors και τη θέση τους σαν master ή slave. Αυτή τη στιγμή, έχω στο Primary σαν master τον σκληρό μου δίσκο, και στο Secondary σαν master το DVD-ROM & slave το CD-RW.. επειδή μάλλον σήμερα θα πάρω και DVD-RW(που αν δεν αλλάξω τίποτα θα μπει σαν primary slave), και έλεγα αν έχει σημασία και κάποια διαφορά, με την ευκαιρία να αλλάξω και στα υπόλοιπα τη σύνδεση..
stehellas Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 nomizw oti stous hhd ean pareis kainourgia kalodiotenia tha prepei na balei to jumper sth thesei cs kai stous duo sto dvd kai sto cdrw den nomizw na exei simasia para mono sta boot se kapia epane gkatastasi sta win kai tetia
bloodraven Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Nai paizei h syskeuh poy einai master mporei na elegxei ton diavlo epikoinwnias... π.χ. εχεις ενα cd-rom και ενα σκληρό στο ιδιο channel και το cd-rom einai master φαντασου να πρεπει να διαβάσεις δεδομένα και απο τα 2 την ιδια στηγμή... το cd- rom θα εξηπξρετιθει πρωτο .. και μετα θα εξηπηρετιθει ο δισκος δηλ. καθηστερηση βαλε τους δίσκους master kai τα αλλα devices slave τωρα εαν εχεις στο ιδιο ide 2 cd-rom h dvd-rom δεν εχει μεγάλη διαφορά..
dali13gr Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Καλύτερα να βάλεις το καινούργιο DVDRW στην θέση του CDRW γιατί αν το βάλεις σαν primary slave(μαζί με τον δίσκο δηλαδή), θα αναγκάσεις τον δίσκο να δουλεύει σε ΑΤΑ66 και θα σου καθυστερεί πολύ. Γενικά είναι καλό να βάζεις στον ίδιο controller τους δίσκους και σε άλλο τα optical drives για καλύτερη απόδοση. Φιλικά
manik Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Στους IDE διαύλους και οι δύο συσκευές είναι ισότιμες. Δηλαδή αυτό που είπε ο bloodraven είναι άκυρο εντελώς. Ισχύει και είναι ολόσωστο αυτό που είπε ο dali13gr. Μόνο σε περίπτωση που κάνεις αντιγραφές on the fly πρέπει τα CD/DVD να είναι σε διαφορετικό δίαυλο.
marios1957 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 .....Μόνο σε περίπτωση που κάνεις αντιγραφές on the fly πρέπει τα CD/DVD να είναι σε διαφορετικό δίαυλο. Όχι πάντα...
leukonas Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Στις Συσκευές Ide παίζει ρόλο πως τις συνδέεις και τι είδους συσκευές συνδέεις.Το καλύτερο είναι σε κάθε ide κανάλι να έχεις μόνο μια συσκευή και κατα προτίμηση ιδίου τύπου για παράδειγμα ή δυο σκληρούς δίσκους ή δύο cd-rom.Αν συνδέσεις ένα σκληρό δίσκο και ένα cd-rom στο ίδιο κανάλι ide ο σκληρός θα πέσει στην ταχύτητα του cd-rom.Επίσης μιας και ενδιαφέρεσαι για αγορά dvd-rw αν έχεις σκοπό να πάρεις Plextor έχε υπόψην οτι αυτό πρέπει να συνδεθεί μόνο του και ως master διότι έχει 8mb buffer.Τα άλλα dvd-rw με λιγότερο buffer δεν απαιτούν κάτι τέτοιο.Ελπίζω να σε διαφώτισα.
Sadako Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Ναι,αλλά εγώ τώρα θα έχω 1 σκληρό και 3 optical drives, με 2 IDE channels, δηλαδή 4 θέσεις συνολικά. Αρά δεν μπορώ να έχω μόνο σκληρούς ή μόνο CD/DVD στο κάθε κανάλι. Αναγκαστικά το ένα θα είναι ανάμεικτο (εκτός αν τελικά ξεφορτωθώ το ένα drive). To σκληρό να τον βάλω μαζί με το CD-RW? Και το DVD-RW σαν slave μαζί με το DVD-ROM? ή σαν master? Δεν είμαι πολύ φαν των on-the-fly recordings(αν και τώρα τελευταία τις χρησιμοποιώ περισσότερο είναι η αλήθεια), λίγο να κολλήσει το drive απο όπου διαβάζει και έχασες το δισκάκι στο οποίο έγραφες.. Δεν θα πάρω plextor, μάλλον θα πάρω το LG 4163Β..
winarg Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Αφού θα έχεις ένα σκλήρό και ε optical drives, θα σου πρότεινα να τα συνδέσεις ώς εξής: 1 IDE channel MASTER : HDD 1 IDE channel SLAVE : CD-RW 2 IDE channel MASTER : DVD-ROM 2 IDE channel SLAVE : DVD-RW
Sadako Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Με αυτά όμως που μου είπατε παραπάνω, αν συνδέσω το CD-RW primary slave, δε θα μειωθεί η ταχύτητα του σκληρού?? Αν κατάλαβα καλά δηλαδή :?
dpolal Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Mα δεν υπάρχει λόγος να έχεις 3 optical drives πλέον... Κράτα το dvd-rom και το dvd writer σε ένα κανάλι μαζί και άσε τον δίσκο μόνο του στο άλλο. Το cd-writer μπορεί να καλυφθεί από το dvd-writer χωρίς πρόβλημα και με καλύτερα αποτελέσματα ίσως... Το cd-writer δώστω κάπου αλλού για να μειώσεις τα έξοδα αγοράς του dvd-writer.
Z3R@tuL Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 καταρχήν. ότι cd/dvd-writer βάζεις στο mobo πρέπει όπως και δήποτε να είναι πάντα master είτε primary είτε slave. Κι αυτό γιατί κάνωντας το slave έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, είτε έχει 8mb είτε έχει 2mb buffer. Εγώ προτείνω όπως είπε και ο φίλτατος dpolal2 το DVD-RW στάνταρ θα σου κάνει τη δουλειά του CD-RW και με το παραπάνω. Άρα έχουμε: IDE 1, MASTER : HDD IDE 2, MASTER : DVD-RW IDE 2, SLAVE : DVD-ROM Βέβαια μπορείς πάντα να πάρεις ένα SATA DVD-RW και να μην ανυσηχείς για τα master και slave, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά.
manik Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 καταρχήν. ότι cd/dvd-writer βάζεις στο mobo πρέπει όπως και δήποτε να είναι πάντα master είτε primary είτε slave. Κι αυτό γιατί κάνωντας το slave έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, είτε έχει 8mb είτε έχει 2mb buffer. Που το διάβασες αυτο; :-? Βέβαια μπορείς πάντα να πάρεις ένα SATA DVD-RW και να μην ανυσηχείς για τα master και slave, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά. Και επιπλέον δεν ξέρουμε αν ο Sadako έχει m/b με SATA. :wink:
billpeppas Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 "καταρχήν. ότι cd/dvd-writer βάζεις στο mobo πρέπει όπως και δήποτε να είναι πάντα master είτε primary είτε slave. Κι αυτό γιατί κάνωντας το slave έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, είτε έχει 8mb είτε έχει 2mb buffer." Δεν ισχύει.
Crizzt Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Apla gia na exeis kalyteres taxytites koitakse na ta sindeseis kalitera analoga me tis antigrafes pou kaneis. Dld an antigrafeis syxna kai megala arxia metaksi 2 diskwn kalytera na einai se diaforetiki tainia, to idio isxiei kai gia on the fly antigrafes optikwn diskwn. Tha proteina diskous sto primary kanali kai optical drives sto secondary.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.