Προς το περιεχόμενο

Έχει ρεύμα το case!

The_Mentor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω παρατηρήσει πως το case του υπολογιστή έχει ρεύμα ακόμα και όταν το βγάλω από την μπρίζα!!! Έχω όλες τις παροχές πάνω σε ένα πολύμπριζο και αυτό στην μπρίζα. Ακόμα και όταν το βγάζω, με το δοκιμαστικό κατσαβίδη βλέπω πως αν ακουμπήσω στην βίδα που κρατάει το πλαϊνό καπάκι, ανάβει!!! (και αυτό συμβαίνει οπουδήποτε ακουμπήσω).

Ασε που στο φινάλε τα μπροστινά USB έχουν ρεύμα μόνιμα (έχω ένα λαμπάκι usb και ανάβει μόνιμα).

Τί μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Μην ανησυχείς. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν από 10 χρόνια με ένα 486. Μέχρι που κάηκε ... (δεν κάνω πλάκα). Έχασα 2 σκληρούς δίσκους και αρκετή δουλειά (δεν είχα τότε cd-rw).

Δημοσ.

Το PC σου δεν πρέπει να είναι φορτισμένο με ρεύμα σε καμία περίπτωση. Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι σοβαρό αρχικά για τη δική σου ασφάλεια παρόλο που το ρεύμα είναι φαινομενικά μικρό.

1. Κάνε μία δοκιμή μ' ένα 2ο πολύπριζο πρώτα.

2. Επόμενο βήμα είναι να κοιτάξεις / αλλάξεις την πρίζα.

3. Να κοιτάξεις ότι το case είναι σωστά γειωμένο στο τροφοδοτικό.

4. Αν το πρόβλημα υφίσταται μετά απο τους ελέγχους 1,2 & 3, μπορεί να έχεις πρόβλημα στην γείωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης της γραμμής στην πρίζα του PC ή του σπιτιού γενικότερα. Σ’ αυτή την περίπτωση να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να ελέγξει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση (δεν ξέρω πόσο καλός είσαι στα ηλεκτρολογικά γι’ αυτό δεν προτείνω δικιά σου παρέμβαση σ’ αυτά).

Δημοσ.

To endexomeno na akoumpaei ena mh monwmeno meros ths mhtrikhs epanw sto case de

to skefthke kaneis. :)

paizei kai ayto pantws.

Elegkse tis bides ths mhtrikes na einai swsta bidwmenes.

Δημοσ.
To endexomeno na akoumpaei ena mh monwmeno meros ths mhtrikhs epanw sto case de

to skefthke kaneis. :)

paizei kai ayto pantws.

Elegkse tis bides ths mhtrikes na einai swsta bidwmenes.

Αν ήταν μονωμένο σωστά το PC και το πρόβλημα ήταν αυτό που λες δεν θα έπρεπε να είχε ρεύμα όταν το PC είναι σβηστό.

Δημοσ.

Το προηγούμενο PC δεν είχε το ίδιο πρόβλημα.

Μόλις έβαλα το παλιό (p3@1000 klp) όλα ήταν καλά!!! Λές να έχει δίκιο ο nikoskon???

Για να βγάλω τα κατσαβίδια...

Δημοσ.

@Marcos

Apokleieis to endexomeno kapoia metallika merh toy case na leitoyrgoyn

san conductors?

Exei tyxei se palaiotero PC(PIII 800) na symvainei ayto.H aitia htan to

psu to opoio ekswterika eixe reyma(tromerh kataskeyh! :) ).

To afairw,to vazw sthn priza to anoigw kai etsi diapistwa oti eftaige ekeino.

Ek periergeias akoumpw to dokimastiko katsavidi sto case kai eixe akoma reyma.Meta

apo 5' htan ok.Allaksa trofodotiko kai to prob ly8hke.

Δημοσ.
@Marcos

Apokleieis to endexomeno kapoia metallika merh toy case na leitoyrgoyn

san conductors?

Exei tyxei se palaiotero PC(PIII 800) na symvainei ayto.H aitia htan to

psu to opoio ekswterika eixe reyma(tromerh kataskeyh! :) ).

To afairw' date='to vazw sthn priza to anoigw kai etsi diapistwa oti eftaige ekeino.

Ek periergeias akoumpw to dokimastiko katsavidi sto case kai eixe akoma reyma.Meta

apo 5' htan ok.Allaksa trofodotiko kai to prob ly8hke.[/quote']

Όχι δεν το αποκλείω καθόλου. Αν όμως είναι γειωμένο σωστά, και ας έχουν απώλειες εν ώρα λειτουργείας ορισμένα parts του PC, τότε όταν είναι κλείνει θα έπρεπε να μην έχει ρεύμα το case. Τα μεταλλικά μέρη του case πρέπει να είναι γειωμένα μέσω της γείωσης του psu.

Το psu που λες, είχε πρόβλημα με απώλειες αλλά προφανώς και πρόβλημα γείωσης (τα καλώδια που συνδέαν το psu στην πρίζα ήταν οκάυ αλλά το psu εσωτερικά όχι). Πολύ πιθανό το κατασκευαστικό πρόβλημα του psu να ήταν κακή εσωτερική συνδεσμολογία. Πιθανά να ήταν ο ουδέτερος συνδεδεμένος στη θέση της γείωσης ή ακόμη και βραχυκυκλωμένος με τη γείωση (αν και το δεύτερο θα έπρεπε να σου ρίχνει το ρελέ του σπιτιού).

Μία υπόθεση κάνω φυσικά.. Ενδιαφέρον για διερεύνηση θα ήταν αν το είχες ακόμη αυτό το psu :)

Δημοσ.

Εγώ το αντίστοιχο πρόβλημα που είχα στο παλιό μου σπίτι το έλυσα όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω: άλλαξα "φορά" στην πρίζα του πολύμπριζου και έπαψε να αν΄΄αβει το δοκιμαστικό κατσαβίδι!! Τόσο απλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...