Προς το περιεχόμενο

Καλύτερα άγραφα DVD για Nec3520A?

mindscape

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ego se ayto to modelo exo dokimasei diafora.

Xoris kanena problhma doylepsan a tayo yuden kai ta ridisk(ritec)

Epishs kai kati Verbatim 8x poy exo dokimasei htan apsoga

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ γράφω Verbatim x16 και λειτουργούν οκ. Το ίδιο μου λέει κι ένας φίλος που γράφει πολύ περισσότερα από μένα.

Δημοσ.
To NEC 3520A grafei ta TY 4x se taxutita 8x opote den exei noima na agoraseis diskakia TY 8x.

Έχει και παρά έχει! Τα 8x -R τα γράφει έως 12x, ενώ τα 8x +R τα γράφει έως 16x! :)

Δημοσ.

Verbatim και εδω. Πολυ αξιοπιστα DVD. Εχω γραψει μια 100αδα και δεν ειχε ουτε ενα προβλημα, το ιδιο και ο συγκατοικος που φτανει τα 500. Ειναι ακριβοτερα, συμφωνω, αλλα προτιμω να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να κλαιω τα data μου μετα ;)

Δημοσ.
Verbatim και εδω. Πολυ αξιοπιστα DVD. Εχω γραψει μια 100αδα και δεν ειχε ουτε ενα προβλημα, το ιδιο και ο συγκατοικος που φτανει τα 500. Ειναι ακριβοτερα, συμφωνω, αλλα προτιμω να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να κλαιω τα data μου μετα ;)

16x +R? ......

Δημοσ.

verbatim 16x, 8x kai gia ta data pou den me endiaferoun datawrite 8x..

Ola plyn giati exoun megalyterh symvatothta me ta perissotera dvd player pc h home...

A sto plextor dvd check ta datawrite ta vgazei efamilla me ta verbatim....

• Members
Δημοσ.

Στην διεύθυνση http://www.de.nec.de./software/1819_Medialist_ND-3520A.pdf μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο με τίτλο "List of recommend media for ND-3520A". Μήπως βοηθάει; Έχει πρώτα κάτι Verbatim.

(δεν ποστάρω εδώ ακριβώς τί γράφει γιατί το pdf δεν μου επέτρεπε το copy)

Δημοσ.

Για κεφάλι ήσυχο, χειμώνα καλοκαίρι, μόνο ΤΥ.

Τα μόνα που έχουν βγάλει σε όλα τα media τεστ τα λιγότερα errors. Το θέμα δεν είναι να μην στα κάψει (αχρηστέψει) το writer ή να μην τα παίζει το player, αλλά να έχουν γραφτεί με τα λιγότερα δυνατά λάθη έτσι ώστε να είναι σε θέση να ξανα-αντιγραφούν χωρίς να έχει πρόβλημα η νέα copia και να αντέξουν στο χρόνο όσο το δυνατό περισσότερο. Όλες οι συκευές έχουν κάποιες error by-pass routines και δεν είναι εύκολο να ξέρεις αν έχει γίνει σωστά η εγγραφή (ακόμα κι αν όλα δείχνουν καλά σε ένα player, μπορέι σε ένα άλλο να μην παίζει το ίδιο καλά). Για να γίνουν αυτά τα τεστ απαιτείται η "θυσία" κάποιον media... ας είναι καλά οι ξένοι users που ασχολούνται περισσότερο με αυτό το θέμα και έχουν κάψει άπειρα δισκάκια για να καταλήξουν στο ποιά είναι τα καλύτερα. Γιατί να αγχώνομαι λοιπόν για την ποιότητα των DVD μου όταν μπορώ να είμαι ήρεμος?

Όποτε πάω από DiskImpex παίρνω πάνω από 100 για να έχω την καλή τιμή και τα μοιράζομαι με κανά δυό άτομα. Απλά, θα πρότεινα αυτά με το Ceramic Coat (Λογότυπο That's) μιας και αυτά είναι που περνούν με "άριστα" τον ποιοτικό έλεγχο της TY. Παλιότερα έπαιρνα και τα απλά (χωρίς Ceramic Coat) αλλά είχα κάποιες λάθος εγγραφές (3/100) κι έτσι αποφάσισα να παίρνω μόνο αυτά με το λογότυπο μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει βγεί ούτε ένα λάθος μέσα σε τρείς 100άδες (300 εγγραφές) που έχω γράψει. Για θέμα κόστους προτιμώ τα -R 8x που γράφονται σε 12x κι είναι τα φθηνότερα 8x ΤΥ σε 100άδα.

Δοκιμάζοντας, πρόσφατα, τα Creation 4x (αρκετά φθηνότερα από τα ΤΥ), στα 10 DVD τα 3 μου βγήκαν ΟΚ στην εγγραφή -Burn completed succesfully-, με πολλά errors στην αναπαραγωγή -κωλύματα και γραμμές στις ταινίες και απίστευτα μεγάλη καθυστέρηση στην ανάγνωση Data DVD- και με αδύνατη την αντιγραφή τους στο δίσκο -CRC error-... Είναι δυνατόν να έχω το κεφάλι μου ήσυχο έτσι? Τι κι αν τα 7 δεν μου βγάλαν errors? Ξέρω 'γώ σε πόσο χρονικό διάστημα θα μου βγάλουν? Διότι, 30/100 είναι μεγάλο ποσοστό και κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό και στα "σωστά" γραμμένα να υπάρχει κάποιο λάθος και να βγεί μετά από λίγη χρήση/φθορά του media.

Με τα ΤΥ είναι πλέον φορές που δεν ασχολούμαι καν στο να τσεκάρω αν είναι γραμμένα σωστά ή όχι... Αυτό είναι το κέρδος μου από την διαφορά στην τιμή, ο χρόνος, η ηρεμία και η αξιοπιστία μου στους πελάτες.

Δημοσ.

Τα NEC είναι πιθανότατα τα πρώτα dvd recorder στην προτίμηση των αγοραστών. Κυρίως λόγω τις τιμής τους, κι ίσως όχι τόσο για την ποιότητά τους -χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλά μηχανήματα! :)

Σε όλα τα poll σχετικά με τα media (ελληνικά και διεθνή, δείτε παρακάτω μερικά από αυτά), η Taiyo Yuden αποδεικνύεται πρώτη στην επιλογή των χρηστών, επομένως και σε συμβατότητα αλλά και σε ποιότητα. Άρα γιατί όχι και στο NEC 3520A?! :mrgreen:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=99241

http://www.cdfreaks.com/poll/26

Εγώ ναι μεν δεν έχω NEC, αλλά με τους φίλους μου γράφουμε Taiyo Yuden που είναι...all weather -και κάποιοι από αυτούς έχουν NEC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...