Προς το περιεχόμενο

Προβλημα εκτελεσης dos program μεσω δικτυου.

Aias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Το προβλημα εχει ως εξης.Ειναι ενα προγραμμα σε dos αρκετα παλιο το οποιο τρεχει ομως απο τα WinXp σε κονσολα Dos.Τρεχεις το main.bat το οποιο περιεχει μονο την εντολη call main.exe και φορτωνει το προγραμμα.

Θελω ομως περα απο εκει να μπορω να το τρεχω και απο αλλον υπολογιστη του δικτυου.

Μολις τρεχω το main.bat απο αλλον υπολογιστη του δικτυου ,βγαζει το παραθυρο του dos γρηγορα και σταματαει χωρις να προλαβω να δω τι λεει .Ανοιξα με το notepad το main.bat και αλλαξα το call main.exe σε call //{ονομα υπολογιστη που περιεχει το προγραμμα}/{directory}/main.exe

παει να φορτωσει αλλα δεν βλεπει μετα τα αλλα αρχεια που βρισκοται στο ιδιο directory αλλα τα ζητα απο το τον υπολογιστη που κανω την εκτελεση με αποτελεσμα να μην προχωρα.

Υπαρχει τροπος να λειτουργησει?

Δημοσ.

Τα μονοπάτια του στυλ \\server\path\file ονομάζονται UNC paths.

Τα DOS προγράμματα ΔΕΝ υποστηρίζουν UNC paths.

Έτσι πρέπει να κάνεις (από τον explorer) εργαλεία->αντιστοίχιση δίσκου δικτύου (map network drive) ώστε το \\server\path να γίνει π.χ. F:\

Μετά είναι αρκετά πιθανό να παίξει, εκτός κι αν ζητάει συγκεκριμένα τα αρχεία του από το C:\my_folder, οπότε πρέπει να έχεις ntfs δίσκο και να κάνεις map το F:\ στο C:\my_folder.

Δημοσ.

Thx για την απαντηση.Επειδη προκειται για πελατολογιο και δεν δουλευαν τα Ελληνικα απο winXp (δεν ξερω γιατι με alt+shift δεν αλλαζαν), αναγκαστικα και περασα τα win 98 SE Greek( που τα βρηκα ειναι αλλο θεμα,ας ειναι καλα τα backup μου αρχεια ) και τουλαχιστον αλλαζει σε ελληνικα.Το δικτυο ακομα εκει δεν το εχω ψαξει, αλλα αν παλι εχει προβλημα θα δοκιμασω αυτο που λες.

Δημοσ.
Thx για την απαντηση.Επειδη προκειται για πελατολογιο και δεν δουλευαν τα Ελληνικα απο winXp (δεν ξερω γιατι με alt+shift δεν αλλαζαν), αναγκαστικα και περασα τα win 98 SE Greek( που τα βρηκα ειναι αλλο θεμα,ας ειναι καλα τα backup μου αρχεια ) και τουλαχιστον αλλαζει σε ελληνικα.Το δικτυο ακομα εκει δεν το εχω ψαξει, αλλα αν παλι εχει προβλημα θα δοκιμασω αυτο που λες.

epeidh doulevw se etairia pou kapoia efarmogh ths einai DOS se server egkatesthmenh kai trexoun ta local pcs san termatika, (kai einai auto akrivws pou 8eleis), ektos apo auta pou sou egrapse o alkisg (map drive klp) prepei na exeis kai programmatakia pou na metatrepoun ta ellhnika se dos kai ta opoia prepei na na fortwnontai sto .bat arxeio. tetoia einai: EXTKB.COM h to SGREEK.EXE. an 8eleis sta slelnw. to prwto kanei allagh me ALT + 1 h 2 gia ellhnika/agglika enw to 2o me ALT + SHIFT. etsi 8a mporouses na leitourghseis kai se winXP...

Δημοσ.

Αρχικα ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας .Αυτο που ειπε ο Alkisq δουλεψε και ετρεξε κανονικα το πελατολογιο στα xp μεσω δικτυου.Με τα win98 προβλημα στην γλωσσα δεν εχω και το δικτυο δεν θελει mapping.

Αν μπορεις ομως bartal να μου στειλεις τα προγραμματακια να τα δοκιμασω στα xp(ποτε δεν ξερεις που και ποτε θα τα χρειαστεις) το mail μου ειναι [email protected].

Δημοσ.

Λοιπον επανερχομαι παλι εδω(δυστυχως) για το εξης προβλημα.Οπως και στα xp ετσι και στα 98 το mapping δεν το γλυτωσα,αλλα μετα απο restart μερικες φορες δεν κραταει το map drive στα 98.Υπαρχει καμια λυση για αυτο?

Ευχαριστω και απο εδω bartlal για το προγραμματακι που μου εστειλες. :wink:

Δημοσ.

Θα πας στο στις ρυθμίσεις δικτύου και θα δώσει την πάνω επιλογή για τις συνδέσεις (Γρήγορη σύνδεση νομίζω το λέει) έτσι ώστε να μην ελέγχει σε κάθε boot την σύνδεση, παρά μονο όταν χρειάζεται να συνδεθεί στο συγκεκριμένο δίσκο.

Εξ' ορισμού από ότι θυμάμαι είναι η 2η επιλογή που ελεγχει σε κάθε boot αν υπάρχει η δίσκος.

Αν δεις ότι κάνει τα ίδια, μπορείς να βάλεις να κάνει mapping κάθε φορά που χρησιμοποείς το πρόγραμμα μέσα από το batch file.

net use f: \\pc\share

εδώ το πρόγραμμά σου. π.χ. F:\RUNME.BAT

net use f: /delete

Μια και το αναφέραμε, ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι ανάλογο στα XP ; (Για την πρώτη περίπτωση)

Δημοσ.

Απ' ότι ξέρω η μόνη σχετική επιλογή που υπάρχει στο interface των xp είναι το κουτάκι "Reconnect at logon"... Τα υπόλοιπα γίνονται μόνο μέσω μητρώου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...