Προς το περιεχόμενο

Τοποθέτηση Hdd με Xp σε άλλο Pc... :D

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ήξερα που να κάνω αυτό το θέμα... Ελπίζω να ταιριάζει κι εδώ. :mrgreen:

Λοιπόν... Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Έχουμε 2 υπολογιστές.

Θέλουμε να πάρουμε τον σκληρό του ενός που έχει εγκατεστημένα τα Windows XP pro και να τον βάλουμε στον άλλον υπολογιστή.

Έχω ακούσει πως κανονικά δεν γίνεται.

Όμως είπα να κάνω το topic μήηηηπως και έχει βρεθεί κανένας τρόπος και δεν έχει τύχει να τον ακούσω.

Μόνο μη μου πείτε «Έλα μωρέ και γιατί δεν κάνεις Format», κλπ.

Θέλω να αποφύγω όλ' αυτά και γι αυτό ρωτάω πριν καταφύγω εκεί. :)

Δημοσ.

Αν μοιαζουν σε hardware δηλαδι chipset cpu vga κτλ λογικα θα παιξει!

Απλα στην πρωτη εκκινηση πρεπει να μπεις σε safe mode και να πας στο device manager και να σβησεις ολο το hardware και να κανεις επανεκκινηση και να βρουν τους drivers απο την αρχη τα windows

Δημοσ.

agapiti bale to tsamperaki toy skliroy sto master h sto cs h opou exei ektos apo slave kia dokimase na ton topothetiseis san master xoris to tsamperaki ston proto konektora toy kalodioy mporei na ton dei etsi logo toy oti ta xp exoyn ensomatomena sxedon ola ta chip set ton mitrikon kai ton vga ali lisi efoson den baleis 2 hard disk einai na ton baleis san slave ala oxi me to tsamperaki na ton brei mono toy to pc topothetontas ton disko ston 2 konektora toy kalodioy

Δημοσ.

exo tin entiposi oti ta xp tha kleidosoun(na ne kala o billy) epeidi ta xp tha antilif8oun megalo arithmo diaforetikon siskeyon .me ta palaiotera leitourgika ypirxe periptosi ean ta pc emoiazan na douleye h patenta.

Δημοσ.

Xmmm to se pion connectora tou kalwdiou 8a ton baleis den pezei kanena rolo.

Episis kai slave na ton balei pali mporei na bootarei apo ton slave, de xriazetai na ton exei master.

Dokimase ayto pou protine o k_w_t, kalo akougetai, den to xa skeftei...

Sto tmima exipirethshs pelatwn (ekei pou perneis gia na ta kaneis energopihsh) fantazomai 8a mporeis na rotiseis kai prin dokimaseis to an ginetai ayto me thn dikaiologia oti ton anava8mises.

Alla efoson einai ay8entika windows akoma k an sou zitisei nea energopihsh kses oti mporeis na thn kaneis, perneis thl. sindeesai me to tmima eksipirethshs, les nai ton anava8misa klp dineis ton kodiko sou lene to diko tous klp.

Kalh tyxh kai pes mas an ta katafereis pws to ekanes :)

Δημοσ.

Tha exeis megalo problima an pas apo mobo gia Intel se mobo gia AMD.

Ekei isws na min mpei katholou.

An ta mobo exoun tin idia "oikogenia" chip, diladi an apo Chip VIA pas se VIA i apo Nforce se Nforce tote exeis polles pithanotites.

Alla to sigouro einai oti prepei na kaneis remove apo to Device manager oti exei sxesi me tin palia mobo sou prin ton pas sto 2o PC.

Pantos einai risko.

To kalitero, efoson mporeis, einai na kaneis mia dokimi se ena 2o hd afou to pareis me ghost.

Kali tixi :-)

Δημοσ.

Το έχω κάνει 2 φορές όχι σε άλλο pc αλλά σε αναβάθμηση υπολογιστή.

Την πρώτη φορά από P4 1.8 σε athlon xp 2400+ και τη δεύτερη από τον Athlon σε amd 64 3000+ μαζί με αλλαγή κάρτας γραφικών.

Στην πρώτη φορά αφού τα windows κάναν πάρτυ μετά το boot τα πάντα παίξαν κανονικά. Έχω όμως win xp corporate και δε χρειάστηκε activation.

Τη δεύτερη φορά παρ' όλο που το σύστημα έδειχνε παραπλήσιο (amd+nforce2->amd+nforce3 250), ενώ τα ΧΡ bootαραν (μετά το καθιερωμένο πάρτυ τους) το συστημα ήταν πολύ ασταθές.

Έκανα λοιπόν εγκατάσταση πάνω στην προϊγούμενη (όχι format) και το σύστημα έπαιξε κανονικά

Υ.Γ.1 Αν θες να το ρισκάρεις κάνε σίγουρα ένα system restore πριν το βγάλεις από το pc ώστε να μπορείς να τον ξαναβάλεις πίσω.

Υ.Γ.2 Αν δεν έχεις win corp ed ή αυθεντικά το λειτουργικό θα κλειδώσει.

Υ.Γ.3 Αν χάσεις τα αρχεία σου μη με κυνηγήσεις

Δημοσ.

Παιδιά απλά να αναφέρω ότι κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα άρθρο στην knowledge base της microsoft που έλεγε πώς γίνεται, αλλά μην με ρωτάτε λεπτομέρειες, δεν το έχω καν κάνει bookmark...

Υποτίθεται ότι σβήνεις τους κλάδους του registry που αφορούν στις συσκευές και μετά κλείνεις το ρεύμα και αλλάζεις τον δίσκο...

Δημοσ.

να καταθεσω και εγω την αποψη μου.

εγω που το ειχα κανει για τον εαυτο μου, εγινε. και μαλιστα απο amd σε intel συστημα (με τελειως διαφορετικο hardware). χρειαστηκαν βεβαια κανα 2 επανεκινησεις μεχρι να αναγνωριστουν ολες οι συσκευες, αλλα κατα τα αλλα δουλεψε μια χαρα. (παρεπιπτοντως, ειναι το μηχανημα απο το οποιω γραφω τωρα).

Δημοσ.

Και σε μένα έτρεξε (με Corp.Ed.) μια παραλλαγή της πρότασης του k_w_t. Είχα καταργήσει όλο το hw από το παλιό PC πριν από τη μεταφορά του δίσκου (μάλλον αυτό λέει κι ο alkisg).

Βέβαια ήταν το PC δεκάχρονου γιού μου, σε μηχάνημα με σοβαρά δεδομένα θα το σκεφτόμουνα δυό φορές.

Δημοσ.

Hmmm...

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... :)

Έχω μια απορία όμως...

Αν πάρω ένα ghost, αυτό θα παίξει κανονικά στον άλλο σκληρό; :)

alkisg, πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις... Τέτοια πράγματα τα κρατούν... :P :mrgreen:

Δημοσ.

Sorry Cristina μετά τα 2000 bookmarks αρχίζω και τα χάνω ;-)

Πάντως είναι "κλασσικό" request πελατών που κάνουν hardware αναβάθμιση σε server, με λίγο google με παράμετρο site:microsoft.com θα βρεθεί γρήγορα...

Δημοσ.
Hmmm...

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... :)

Έχω μια απορία όμως...

Αν πάρω ένα ghost' date=' αυτό θα παίξει κανονικά στον άλλο σκληρό; :)

[b']alkisg[/b], πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις... Τέτοια πράγματα τα κρατούν... :P :mrgreen:

Μακρυάααααααα γιατι θα γίνουν όλα χάλια την έχω πατήσει και εγώ έτσι γμτ.

Λοιπόν αν και είδα πως κάποιος ανέφερε να σβήσεις τα κλεδια της ρετζιστρι δεν θα έχει και πολύ νόημα γιατι τα λειτουαργικά 200 και μετα με πυρήνα πάντα ΝΤ τραβάνε άσχημες κωλιές άμα τους κάνεις τέτοια

¨Αρα κάνεις το πολύ έξυπνο να κάνεις επανεγκατάσταση στο υπάρχον λειτοργικό απλώς θα πρέπι μετά να μαζέψεις προηγούμενα αρχεία....ακριβώς τέτοια έλεγαν και πριν λίγο στο pcworld magazine ρίξε μια ματια και εδώ είμαστε

Δημοσ.
Sorry Cristina μετά τα 2000 bookmarks αρχίζω και τα χάνω ;-)

Πάντως είναι "κλασσικό" request πελατών που κάνουν hardware αναβάθμιση σε server' date=' με λίγο google με παράμετρο site:microsoft.com θα βρεθεί γρήγορα...[/quote']

Το Google και η MS ήταν τα πρώτα που σκέφτηκα να ψάξω, μόνο που δε ξέρω με τι keywords να το κάνω... :roll: eusa_silenced.gif

Me ta Windows XP OEM ginetai afto pou thes.

Θα μπορούσα να έχω λίγες λεπτομέρειες αν είναι εύκολο; :roll: redface.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...