Προς το περιεχόμενο

Πλήρης απογοήτευση από την ποιότητα των σημερινών HDD...

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά, γράψτε και κανα extra dvd άλλης μάρκας να είστε σίγουροι.Αν τα δεδομένα είναι στατικά κάντε και ένα δευτερό backup μια φορά τον χρόνο ας πούμε. Αν τώρα έχετε 300GB critical data τότε η μόνη λύση είναι το RAID mirroring. Πάρτε και μια άλλη μάρκα δίσκου και αν ακόμα δεν είστε σίγουροι κάντε και έναν file server στο LAN με autosync.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εντάξει ρε παιδιά, γράψτε και κανα extra dvd άλλης μάρκας να είστε σίγουροι.Αν τα δεδομένα είναι στατικά κάντε και ένα δευτερό backup μια φορά τον χρόνο ας πούμε. Αν τώρα έχετε 300GB critical data τότε η μόνη λύση είναι το RAID mirroring. Πάρτε και μια άλλη μάρκα δίσκου και αν ακόμα δεν είστε σίγουροι κάντε και έναν file server στο LAN με autosync.

Συμφωνώ με το RAID αλλά δεν το θεωρώ ασφαλές 100%.

Ο λόγος είναι ότι έχω δει τροφοδοτικό να σκάει και να παίρνει μαζί του ότι υπάρχει συνδεμένο.

Δεν έχει τόσο σημασία τι τροφοδοτικό ήταν, γιατί έχω δει αρκετά. Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να εγγυηθεί την ακεραιότητα των δίσκων σε ένα επώνυμο τροφοδοτικό.

Ίσως η λύση που ανεβάζει τον πήχη της ασφάλειας να ήταν ένα δεύτερο τροφοδοτικό για τους mirror δίσκους.

Δημοσ.

Τίποτα δεν είναι 100%. Γιατι υπάρχει και η πιθανότητα να πάρει φωτιά το σπίτι σου (φτου μακριά από μας ) και να σου καούν PC και Backup !! Η λυση Streamload φαίνεται καλή ιδέα, αλλά αν έχει dialup σύνδεση δεν λέει. Εγώ πέρνω backup σε διπλά DVD διαφορετικής μάρκας και τα πολύ κρίσιμα αρχεία μου και σε CD καλού κακού.

Δημοσ.

Αγαπητέ polaki,εμένα μου έκανε εντύπωση η σύμπτωση να χαλάσουν και οι τρείς δίσκοι σου σχεδόν μαζί:

3 WD ATA δίσκοι (2χ80 & 1χ160) με ημερομηνία κατασκευής 2003 & λήξη εγγύησης Ιανουάριος 2005 χάλασαν τον Φεβρουάριο. Ο καθένας με διαφορά περίπου 1 βδομάδας, σε διαφορετικά συστήματα. Στο ξαφνικό, και χωρίς να έχει γίνει καμιά διαφοροποίηση στο σύστημα.

Αναρωτιέμαιο μήπως συνέβη κάτι...μήπως έγινε κάποια ξαφνική διακοπή της ΔΕΗ; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το τροφοδοτικό σου;

Έχω την εντύπωση οτι κάτι συνέβει και χαλασαν και οι 3 δίσκοι τον ίδιο μήνα... :?

Δημοσ.

Oloi exoume dikio alla oi koloeteries kanoune tin doulia tous kai aftes kai vlepoune to sinferon tous.

An diladi vgazane diskous kalis piotitas kai andexane pano apo 10 xronia oi eteries ti tha ginontane?Kleftes?

Ola eine mesa sto kolpo ton eterion.Epitides ta kanoune etsi gia na xalane kai na pas na agorazeis sinexeia kenourio yliko.

Exo ouk oliges periptoseis pou xalasane apo 1 eos 4 mines meta tin engieisi apo tileoraseis kai mp3 aftokinitou mexri plintiria rouxon kai mikrosiskeves.

Ta sinmperasmata dika sas

Δημοσ.

Johnole το προβλημα που με ανησυχει ειναι οτι οι 3 δισκοι αυτοι που ανέφερα ηταν σε διαφορετικά σπιτια, σε διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικό UPS και τροφοδοτικο!! :)

Πολυ δυσκολο μου φαινεται να φταίει η ΔΕΗ, ειδικα με δεδομένο ότι το UPS παρεμβάλεται και δεν υπάρχει το φαινόμενο για spikes..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...