Προς το περιεχόμενο

Πλήρης απογοήτευση από την ποιότητα των σημερινών HDD...

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα σας κουράσω με λεπτομέριες.. Απλά θα πω το εξής..

3 WD ATA δίσκοι (2χ80 & 1χ160) με ημερομηνία κατασκευής 2003 & λήξη εγγύησης Ιανουάριος 2005 χάλασαν τον Φεβρουάριο. Ο καθένας με διαφορά περίπου 1 βδομάδας, σε διαφορετικά συστήματα. Στο ξαφνικό, και χωρίς να έχει γίνει καμιά διαφοροποίηση στο σύστημα.

1 300άρης Maxtor (αυτός που και καλά είναι σε κουτί για ευκολο one touch backup) αγορασμένος Μάρτιο 2004 μετά απο λίγους μήνες χάλασε το firewire του case του (μικρό το κακό) και (ανατριχίλα..) ΑΜΕΣΩΣ μετά από φορματ του κυρίως δίσκου και μεταφορά των πρώτων 30-40 πιο σημαντικων gigabytes από τον 300άρη Maxtor, σίγησε και δεν ξαναζωντάνεψε.. (κοινώς,χάθηκαν πάνω απο 200 gb από τον Maxtor). Τουλάχιστον αυτός αντικαταστάθηκε απο την αντιπροσωπεία με την έκδοση 2 (την ασημένια).

Επίσης WD 250άρις Sata απο γεννησιμιού του έχει χρήσιμα μόνο 190 gb.. Τα υπόλοιπα πάνε χαμένα μιας και ότι γράψεις πέρα απο τα 190 έχει ως αποτέλεσμα να ΧΑΝΕΤΑΙ ο δίσκος απτα Windows & να χρειάζεσαι ΟΧΙ RESTART, αλλά shut down για να τον ξαναδει... Αυτος ειναι παρα-εισαγωγή και δεν τον αλλάζει η WD...Εκτός και αν παω Ινδία και τον αλλάξω εκεί (Ινδικό region έχει και καλα).

Επίσης όλο διαβάζω απο παιδιά που έχουν πρόβλημα στους δίσκους κλπ..

Αυτά είναι τα χάλια της σημερινής ποιότητας δίσκων. Κάτι παλιοί 20άριδες είναι ακόμα σκυλιά.

Ειδικά ο Maxtor ειναι αδικαιολόγητος μιας και ήταν καθαρά και ΜΟΝΟ για backup (άνοιγε ΑΥΣΤΗΡΑ μια φορά το μήνα επί περίπου 11 μήνες για το μηνιαίο backup και μετά τον έβαζα σε ντουλάπι).

ΑΙΣΧΟΣ.

Προσπαθείς να κάνεις κάτι σοβαρό στον υπολογιστή σου, είτε συλλογή μουσικής είτε προσωπικά βίντεο απο κάμερα, φωτογραφίες κλπ και μένεις με ενα μόνιμο αγχος ότι θα τα χάσεις απο στιγμή σε στιγμή.

Η δε ποιότητα τον DVD είναι ακόμα ΑΙΣΧΡΗ και δεν ξέρεις εαν θα σου παίζει αυριο ή μεθαυριο. Princo=σκουπίδια αλλα και κάτι Ritek μου έχουν κάνει νερά.

Επίσης το tape backup της HP (κασετούλες 300 & 400 gigabytes) κάνει μόλις... 4,500 €.......

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μήπως έχεις πρόβλημα με την ΜΒ, την τάση ή κάτι άλλο?

δεν νομίζω οτι είναι τυχαίο που οι περισσότεροι κατασκευαστές πλέον δίνουν 3 και 5 χρόνια εγγύηση στους δίσκους. Δεν θα το κάνανε αν δεν ήταν αξιόπιστοι.

Δημοσ.

όσο για τα DVD άσε τα princo & π@π@ριές και πάρε τα Verbatim 16x AZO ή τα ΤΑΙΥΟ YUDEN. Τα princo ούτε αξιόπιστα CD ούτε DVD είναι.

Δημοσ.

Τα princo τα ανέφερα καθαρά εγκυκλοπαιδικά. Χρησιμοποιώ αυστηρά και μονο RITEK (ridisc με ritek dye) και μέχρι στιγμης φαίνονται οκ.

Οι δίσκοι ηταν ολοι τους σε διαφορετικά PC, δικά μου και φίλων. Δεν ειναι θέμα motherboard δηλαδή..

Απλα οι 3 WD χάλασαν 1 μήνα μετα τη ληξη της εγγύησης... τραγικό δηλαδη, γιατι δεν φτάνει που χάθηκαν πολλα data τα οποιά λιγο πολυ πλεον βρισκεις (μόνο φωτογραφίες και βίντεο δεν βρίσκεις).. αλλά χάσαμε και αρκετά €...

Δημοσ.
Τα princo τα ανέφερα καθαρά εγκυκλοπαιδικά. Χρησιμοποιώ αυστηρά και μονο RITEK (ridisc με ritek dye) και μέχρι στιγμης φαίνονται οκ.

Οι δίσκοι ηταν ολοι τους σε διαφορετικά PC' date=' δικά μου και φίλων. Δεν ειναι θέμα motherboard δηλαδή..

Απλα οι 3 WD χάλασαν 1 μήνα μετα τη ληξη της εγγύησης... τραγικό δηλαδη, γιατι δεν φτάνει που χάθηκαν πολλα data τα οποιά λιγο πολυ πλεον βρισκεις (μόνο φωτογραφίες και βίντεο δεν βρίσκεις).. αλλά χάσαμε και αρκετά ?...[/quote']

και για τα ritek δεν έχω διαβάσει καλα λόγια, οπότε φυλάξου καλύτερα....

Δημοσ.

Τους κανανε και τους δισκους...αναλωσιμους! (ουτες τσιχλες να ηταν)

Το θεμα ειναι οτι περα απο τα ευρω, χανονται τα δεδομενα μας.

Δημοσ.

σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με τους δίσκους . Και σαν τεχνολογία έχουν μείνει πίσω , και από ποιότητα ΄προσωπικά μόνο την seagate εμπιστεύομαι , η οποία πάλι με τη σειρά της έχει μείνει πίσω στο θέμα των επιδόσεων (μήπως δεν είναι τυχαίο? )

Δημοσ.

- Υπάρχει κάποιος που να έχει scsi δίσκους σε χρήση για πάνω από 3 έτη και να μας πει αν είχε παρόμοια περίπτωση με τους απλούς; Μήπως το κόστος δικαιολογήται από την ποιότητα κατασκευής τους;

- Εγώ έχω 2 (Fujitsu & IBM) 74GB/1000rpm/64-80pin/U160-320 και εδώ και 2 έτη δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο IBM ειδικά είναι στο 4ο έτος ζωής του.

Δημοσ.

Μη συγκρινεται δίσκους προ 3 ετιας με τους σημερινούς. Το έχω ξαναπει οτι η αυξηση της πυκνοτητας στην επιφάνεια εγγραφής σε συνδιασμό με την αυξηση των στροφών και όλα αυτά αντιστρόφως ανάλογα του κόστους κατασκευής εγκυμονέι κινδύνους.

Το ρίσκο είναι δικό μας. Οι εταιρείες αναλαμβάνουν τα πολλά έτη εγγύησης και τους αλλάζουν πάλι με μηδενικό κόστος για αυτές αν παρουσιαστεί πρόβλημα.

Επίσης αν παρατηρήσετε θα βρείτε στη αγορά δίσκους για "επαγγελματική" χρήση πολλάκις ακριβότερους απο αυτούς της μαζικής παραγωγής. Αρα αν θες αξιοπιστία όπως παλιά την πληρώνεις όπως και παλιά. Αλλιώς βολεύεσαι με αυτά που μας προσφέρουν.

Πάντως φίλε μου προτίμησε να αγοράζεις δίσκους με εγγύηση στην Ελλάδα.

Επειδή ειδικα΄οι 200+GB HD βγάζουν προβλήματα κυρίως στην αρχή της ζωής τους καλό είναι να μπορείς να τους αλλάξεις.

Τελός backup πάντα σε ROM(Read only) μέσο καλής ποιότητας. Εκεί δεν χωράνε τσιγουνιες. Οι εταιρίες που κατασκευάζουν μέσα αποθήκευσης υψηλής ποιότητας είναι μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού! (Η RITEK δεν έιναι μέσα σε αυτές). Ενδεικτικά αναφέρω (ΤΥ, Verbatim, 3M και κάποιες ακόμη ...)

Δημοσ.

Για τη RITEK παλιότερα λέγανε πως είναι η πρώτη ή η δευτερη σε ποιότητα μεταξυ της ΤΥ.. Απλά τότε η ΤΑΥΟ ήταν πανάκριβη ακόμα στην ελλάδα τουλάχιστον, ενώ εγώ είχα εμπειρία απο ritek απτο Σεπτέμβριο 2002 (!!!) οπότε έμεινα σε αυτήν που ήταν και 25 λεπτά φθηνότερη ανά δισκάκι (αυτό πριν ακριβως 12-13 μήνες).

Μέχρι στιγμής δεν έχει ευτυχώς υπάρξει δισκάκι που να μου έχει βγάλει πρόβλημα, και έχω γράψει πάνω απο 500.. Βεβαια δεν τα έχω δοκιμάσει όλα, δεν έχω το κουράγιο. Στην τελικη δεν με νοιάζουν οι ταινίες αλλά τα σημαντικά προσωπικά δεδομένα όπως βιντεο (που έχω ακόμα σε DV κασέτες για ασφάλεια, αλλα στα DVD έχω αφιερώσει ώρες για editing) και φωτογραφίες... (τις οποίες έχω ανεβάσει ολες στο Streamload).

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι κρατάω αρχείο αλμπουμ με το albumplayer (αξίζει να το κοιτάξετε) και έχω περασμένα 1400 άλμπουμ σε ΜΡ3 με τα covers τους, πολλά από αυτά scannarismena από μένα.. Πάνω από 200 ώρες δουλειάς & 62GB ιδανικά σορταρισμένα & τέλεια οργανομένα άλμπουμ......

Δημοσ.

Πριν απο μερικους μηνες ειχα προβλημα με ενα 200 WD.. Περναγα μια ταινια στον σκληρο, και επειτα απο ενα σφαλμα, παω να ανοιξω κατι αρχεια και μου λεει οτι ο σκληρος θελει φορματ.. Αφου εχασα 130 Gb ετσι στο ξαφνικο, μου ξαναετυχε αλλες 2 φορες οταν τον εβαλα σε αλλο pc για να περασω αρχεια, και με αλλο σκληρο 200 Seagate.. Θεωρω οτι καπου φταιμε και εμεις.. Παραφοφτωνουμε τον υπολογιστη, με τροφοδοτικα του κωλου Με αποτελεσμα η ελλειπης παροχη τασης να προκαλει προβληματα.. Moυ ετυχε και σημερα που ειχα γεματο τον 200 και μουρλαθηκα.. Ευτυχως οταν επανασυνδεσα τον σκληρο στο δικο μου Pc, επειτα απο ενα checkdisk ολα διορθωθηκαν..

Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδια...δεν ειναι τοσο τα χρηματα που χανονται, για μενα το σημαντικο ειναι τα data (και καλα να ειναι Mp3, dvix etc που τα βρισκεις παλι, εαν ειναι τιποτα αρχεια απο δουλειες υπαρχει προβλημα).

Προσωπικα πιστευω οτι απο την στιγμη που επεσαν οι τιμες τοσο πολυ ανα GB ηταν ευνοητο οτι θα κατεβει και η ποιοτητα.

Τωρα για τους σκληρους, εχω ενα εξωτερικο maxtor I 250, εδω και ενα χρονο σε συνεχη χρηση (sharing), πριν 2 μηνες πηρα και ενα ακομα maxtor II 300, και αυτος σε παρομοιες συνθηκες, κανεις απο τους δυο δεν εχει εμφανισει καποιο προβλημα.

Στο γραφειο, δυο scsi 160 δεν εχουν παθει τιποτα εδω και χρονια.

Εκει που πραγματικα αντιμετωπισα προβλημα ηταν, οταν πριν λιγα χρονια, ειπα να περασω σε δισκους ολα τα cd (Mitsui,σε ξεχωριστες θηκες και ελαχιστα χρησιμοποιημενα) που ειχα μαζεψει εδω και πολλα χρονια (απο τοτε που τα 14400 ηταν η ταχυτητα που επαιζε), κυριως λογω ελλειψης χωρου....εκει ενα ποσοστο 15% ειχε προβλημα αναγνωσης και ειλικρινα που εβγαλε το λαδι να καταφερω να μεταφερω οσα πιο πολλα μπορουσα (μετα βεβαια διαπιστωσα οτι κι αυτα που πιστευα οτι ειχα σωσει, ειχαν προβλημα στην αναπαραγωγη).

Δημοσ.

Οι δικοι μου δίσκοι στα συστηματα που ήταν είχαν όλοι κορυφαία τροφοδοτικά με UPS εκτός από τον 250άρι WD o ο οποίος ήταν απτην μαμά του ελατωματικός που είναι σε ενα 360άρι... ενταξει τωρα απτο θεμα read/write σκισιμο αυτη ειναι και η δουλειά τους έτσι? Δηλαδή δεν μπορεί να μου πει εμενα η WD οτι φταίω κιολας που χρησιμοποιώ τους δίσκους της αντί να τους έχω αδειους σε ενα λογιστικό γραφείο με 1.5giga χρήση... :D:D:D

Και η Maxtor τί έχει να μου πει που ουτε καν στο ρευμα δεν τον ειχα? Μηνιαιο backup επί 13 περίπου μήνες και μονο μια φορά transfer 250 giga έκανα..

Η δε Seagate γιατι μου έχει βγει στην κυριολεξια λιρα 100 σε ΟΣΟΥΣ δίσκους της έχω??

Προφανώς το να έχει λιγο χαμηλοτερες επιδόσεις την βοηθάνε στο να μην τα παίζει ο δίσκος..

Αλλα ας καταριφθεί επιτέλους ο μύθος οτι η Western Digital έχει τους καλύτερους δίσκους, γιατι πραγματικά έχω βαρεθεί να τους αλλάζω!! (στη δουλειά όλοι οι καμενοι ειναι WD..)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...