Προς το περιεχόμενο

windows shortcuts

code19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

tha ithela na matho pos mporo na parametropiiso ta [win]+ shortcuts?

gia na gino pio safis otan patas [win]+E bgenei o explorer i [win]+R trexei to run.apo pou mporo na prostheso ego k alla shortcuts??thanks in advance ppl.

Δημοσ.

Windows Key -> Άνοιγμα του Start Menu

Windows Key+E -> Εκτέλεση του Windows Explorer

Windows Key+Pause -> Ιδιότητες συστήματος

Windows Key+R -> Εμφανίζει το παράθυρο διαλόγου για εκτέλεση εντολής (Run)

Windows Key+F -> Αναζήτηση αρχείων

Windows Key+Ctrl+F -> Αναζήτηση υπολογιστή

Windows Key+D -> Ελαχιστοποιεί όλα τα παράθυρα. Με δεύερο πάτημα τα μεγιστοποιεί ξανά όλα

Windows Key+L-> Κλείδωμα του υπολογιστή

Δημοσ.

Πρέπει να τρέχει παράλληλα. Και μένα δεν μου άρεσε να βαραίνει το σύστημα και γι' αυτό και δεν έχω πρόχειρο link, αν το χρειαστείς google.

Εγώ συμβιβάστηκα με shortcuts με alt+ctrl+shift πατημένο, που το υποστηρίζει ο explorer χωρίς add on's... Π.χ. έχω βάλει alt+ctrl+shift+W να τρέχει Word, alt+ctrl+shift+6 να κάνει 640x480 ανάλυση κτλ...

Δημοσ.

Φτιάξε μία συντόμευση από όποιο πρόγραμμα θες, ακούμπα την όπου θες, κ μετά δεξί => properties κ στην καρτέλα shortcut στο tab shortcut key: βάζεις συνδυασμό πλήκτρων.

Όλο το start menu σου συντομεύσεις εφαρμογών είναι.

/sc

Δημοσ.

@code19: αν θυμάμαι καλά τότε που τα έψαχνα, τα είχα βρει hard-coded μέσα στο explorer.exe. Με άλλα λόγια δεν είναι ρύθμιση στο μητρώο και δεν γίνεται να πειραχτεί...

Ναι, κι εμένα μου την έδωσε η Microsoft σ' αυτό. Ίσως να τα θέλει "reserved" για τις λειτουργίες των Windows που θα βάλει στο μέλλον ;-)

Δημοσ.

@nikoskon: ανάλογα αν έχεις ενεργοποιημένο το fast user switching ή όχι.

Αν ΝΑΙ, σε βγάζει στη logon screen.

Αν ΟΧΙ, κλειδώνει τον Η/Υ.

@code19: το alt+ctrl χρησιμοποιείται από αρκετά προγράμματα (π.χ. alt+ctrl+Ε = ευρώ, alt+ctrl+1 = heading 1 στο Word κτλ), γι' αυτό προτιμώ alt+ctrl+SHIFT.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...