Προς το περιεχόμενο

maxtor 200arhs trwei gb!

Ippokratis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kalhspera,

Prox8es pou ekana format ton sklhro epanil8e ksana to provlhma me thn xwritikothta tou diskou.

Enw sta properties anagnwrizei to synoliko mege8os tou(189gb) ka8ws kai sto BIOS, sto used space grafei 63gb enw einai freskoformarismenos k perasmena ta xp pro.

To idio provlima parousiastike otan eixa prwtoparei ton sklhro alla to elysa trexodas to utility ths maxtor(big drive enabler).

Auth th fora me to SP1 den me afine na to treksw k anagkastika na perasw to SP2 to etrekse kanonika alla pali den allakse kati ston sklhro.

H mhtrikh einai vevaia palia (ASUS A7V266 VT8366A) alla den nomizw na ftaiei auto afou opws eipa k prohgoumenws to eixa lysei to provlhma me ton idio tropo thn prwth fora.

Exei kaneis kamia enalaktikh lysh na prwtinei giati arxizei kai me aganaktei o sklhros.

Euxaristw

Δημοσ.

Για κανε ενα disk cleanup μηπως κανει τιποτα. Εμενα μια φορα και μετα απο format μου ειχε πιασει πολυ χωρο και μετα απο disk cleanup καθαρισε. Βεβαια οχι και 63GB, παει πολυ...

Δημοσ.

Ontws,sorry.H apanthsh mou den kollouse.

Twra oson afora to prob sou.

Eytyxes to gegonos pws sou anagnwrizei to BIOS kanonika ton sklhro.

Gnwmh mou einai na xrhsimopoihse to Partition Magic(me

boot cd) 'h kapoio allo prog gia na diamorwseis ton sklhro kai na dhmiourghseis mono

mia root katatmhsh.Etsi 8a exeis 189GB diamorfwmena prin peraseis epanw ta Windows.

Afoy to kaneis ayto,perna ta Windows xwris na epilekseis diamorfwsh to diamerismatos

afoy 8a einai etoimo apo prin(ektos kai an to zhthsoun at idia ta xp).

Δημοσ.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος γι αυτό που θα σου πώ, μιας και το πρόβλημα που λύνει η πρότασή μου δεν υφίσταται στο sp2.

Ωστόσο, με κάνει καχύποπτο αυτό το 63, αφού 200-63=127 και 127 GB είναι η μέγιστη χωρητικότητα που υποστηρίζεται από LBA 24.

Επειδή πολλά κουφά έχουμε δει όλοι μας, δες στην registry στην καταχώρηση

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters αν υπάρχει Κλειδί με όνομα "EnableBigLba", τύπο "REG_DWORD" και τιμή 1.

Αν δεν υπάρχει πρόσθεσέ το και κάνε restart.

Ξαναλέω: Κανονικά αυτός είναι ο τρόπος για να δούν δίσκους>127 GB τα Win2k και όχι τα XP-sp2, αλλά πού ξέρεις;

Δημοσ.

Γεροντα υπαρχει στο registry αυτο που λες με τιμη 1.

Ισως ειχε προσθεθει οταν ετρεξα το utility της maxtor(big drive enabler).

Κατι αλλο που μπορω να κανω υπαρχει.

Μαλλον format αφου πλεον εχει εξικιωθει και ο κομπιουτορας την τελευταια εβδομαδα με τα απανωτα formila!!!!!!

Δημοσ.

satellite και format με το maxblast εκανα και μαλιστα εθεσα το συνολικο μεγεθος του δισκου σε ενα partition.

το ιδιο προβλημα ειχε παρουσιαστει οταν τον ειχα πρωτοπαρει και θα παρουσιαζεται σε καθε format αλλα ειμαι σιγουρος οτι την πρωτη φορα το ειχα δουλεψει χρησημοποιωντας το utility big drive enabler που υπαρχει στην σελιδα της maxtor.

Τι αλλο να κανω για να επαναφερω αυτα τα 63gb που μου εχουν βγαλει τον αδοξαστο

Δημοσ.
Να γινει fdisk -format o δισκος με το maxblast της μαμάς του... Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους μεγάλους της maxtor...

Στην περίπτωσή σου τώρα : ghost backup - maxblast fdisk/format-ghost restore...

Φίλε Κώστα πιθανόν να έχεις δίκιο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ghost με τρομάζει: Είτε μπορεί να κουβαλήσει μαζί του τα περίεργα 63 GB, είτε να εμφανίσει τα γνωστά προβλήματα αν το νέο μέγεθος που θα δεί μετά το maxblaster είναι λίγο διαφορετικό από το τωρινό.

(Θα μου πεις, τί είχε ο άνθρωπος, τί έχασε... Σωστό κι αυτό)

Δημοσ.

Χωρίς το big drive enabler στο sp1 δεν έχομε 48-bit addressing και μόλις ξεπεράσουμε τα 137 gb θα χαθούν όλα τα data. (Αυτά λέει με λίγα λόγια στην σελίδα της η maxtor ->big drive enabler). Στο xp -sp2 είναι οκ το 48-bit addressing. Το ghost θα σε αφήσει να πας σε όλο το μέγεθος του δίσκου σου όταν κάνεις restore.

Δημοσ.

Φίλε Ιπποκράτη αντιμετώπισα πριν απο λίγες μέρες το ιδιο πρόβλημα με εσένα, με 200αρη σκληρό της WD...Μου σπάσαν και εμένα τα νεύρα όντως...Θα συμφωνήσω στο να χρησιμοποιήσεις το Partition Magic και πιστεύω θα βγάλεις άκρη..Κι επειδή ειχα κι εγώ παλια μητρική σε καταλαβαίνω απόλυτα...Ρίξε βέβαια και μια ματιά στο google για το πώς να κάνεις μέσω registry, νομίζω ειναι το EnableBigLba στο οποίο δίνεις την τιμή 1...Ψάξτο και μ'αυτο..Ποτέ δεν ξέρεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...