costa_90 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Γεία σας.....Μια ερώτηση για τις αποστάσεις σε Wireless Δίκτυο. Πόση είναι η μέγιστη απόσταση που μπορώ να συνδεθώ ασύρματα με κάποιον ή κάποιους με οπτική επαφή και χωρίς οπτική επαφή; Ακόμα θα με διευκόλυνε εαν κάποιος θα μπορούσε να μου πεί (ή έστω κάποιο link) τι χρειάζομαι απο συσκεύες εκτός Access Point και wireless κάρτα στον υπολογιστή.
Legionnaire Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Γεία σας.....Μια ερώτηση για τις αποστάσεις σε Wireless Δίκτυο. Πόση είναι η μέγιστη απόσταση που μπορώ να συνδεθώ ασύρματα με κάποιον ή κάποιους με οπτική επαφή με οπτική επαφή (όχι αστεία) μπορείς να πετύχεις link στα 11Mbit (το μέγιστο rate με 802.11b) σε αποστάσεις μέχρι και 1km. Βέβαια θα πρέπει να υπάρχει πολύ πολύ μικρό ποσοστό θορύβου (σε παρθένες περιοχές' date=' που δεν υπάρχουν άλλα ασύρματα δίκτυα). και χωρίς οπτική επαφή; χωρίς οπτική επαφή θα πρέπει να είναι... στο διπλανό δωμάτιο Ακόμα θα με διευκόλυνε εαν κάποιος θα μπορούσε να μου πεί (ή έστω κάποιο link) τι χρειάζομαι απο συσκεύες εκτός Access Point και wireless κάρτα στον υπολογιστή. Για ασύρματο δίκτυο μέσα σε ένα σπίτι δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Για link ανάμεσα σε σπίτια & περιοχές χρειάζεσαι μια κατευθυντική κεραία ή πιάτο ώστε να "στοχεύεις" το Access Point που βρίσκεται αρκετά μέτρα μακρυά από σένα. Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε σε AWMN, TWMN, HSWN, κλπ
costa_90 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Ευχαριστώ πολύ... Μάλλον θα προχωρήσω με την ιδέα τις κατευθυντικής κεραίας ή πιάτου. Θα κοιτάξω τα παραπάνω site.
daidalus Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 1km για 802.11b και στα 11Mbit μου φαίνεται μάλλον εξωπραγματικό.Μια αρκετά αισιόδοξη εκτίμηση θα ήταν 300m στo 1Mbit.Αν θες οπωσδήποτε 11Mbps τότε με χρήση κεραίας η μέγιστη απόσταση μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από τα 100m.
costa_90 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Μάλλον είμαι αρκετά άσχετος με το θέμα του Wireless αν και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τα ενσύρματα δίκτυα.... Βλέπω ότι όλοι αναφέρονται στο 802.11b αλλά δεν βλέπω και πολλές αναφορές στο 802.11g. Υπάρχει κάποιος λόγος που όταν αναφέρονται παραδείγματα είναι όλα βασισμένα στο 802.11b; Είχα υπ' οψη μου να γίνει το δίκτυο χρησιμοποιώντας το 802.11g. Βρήκα AP και κάρτα για το PC που χρησιμοπιούν το παραπάνω, μου μένει μόνο (έτσι νομίζω έστω) μια κεραία (μάλλον για πολυκατευθυντική) και καλώδια για να το βάλω στην ταράτσα. Δεν με πληρεί το 802.11g; Νόμιζα ως πιο καινούργιο θα ήταν καλύτερο; Δεν έχει μεγαλύτερες ταχύτητες απο το 802.11b;
xaotikos Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 http://ngia.rootforge.org/content/Tutorials/PlugMeIn/ Διάβασε αυτό και θα καταλάβεις πολλά. Δεν είναι γενικά απλά τα πράγματα, ιδίως αν μένεις σε κάποια μεγάλη πόλη (Αθήνα, Θεσ/νικη)
Legionnaire Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 1km για 802.11b και στα 11Mbit μου φαίνεται μάλλον εξωπραγματικό.Μια αρκετά αισιόδοξη εκτίμηση θα ήταν 300m στo 1Mbit.Αν θες οπωσδήποτε 11Mbps τότε με χρήση κεραίας η μέγιστη απόσταση μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από τα 100m. Ναι δεν ήμουν αρκετά συγκεκριμένος. Η μέγιστη απόσταση που αναφέρω είναι με Transmition Rate 100mW και εξωτερική κεραία (~15dB).
xaotikos Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Ναι δεν ήμουν αρκετά συγκεκριμένος. Η μέγιστη απόσταση που αναφέρω είναι με Transmition Rate 100mW και εξωτερική κεραία (~15dB). Με σωστό εξοπλισμό πιάνεις αρκετά παραπάνω έχοντας 100mW EIRP (συνολικής ισχύος). Το παν είναι το διάβασμα, μετά να γίνεται ο σχεδιασμός του δικτύου και μετά η αγορά. Με transmition rate 100mw στην κάρτα (20db) και 15dbi κεραία συνολικα έχεις περίπου 30+ db EIRP (βγάζοντας τις απώλειες) δηλαδή από 1Watt και πάνω, πολύ παραπάνω από τα 100mW που επιτρέπονται.
costa_90 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Να σας πω, πως έχουν τα πράγματα για να καταλάβεται τι θέλω να κάνω. Θέλω να φτιάξω με κάποιους φίλους μου και μαθητές μου ένα δίκτυο ασύρματο, για πειραματισμό πάνω απ 'όλα και ότι προκύψει. Έχω διαβάσει πραγματικά πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες για τα Wireless, και βλέπω ότι μάλλον είναι πολύ δύσκολο αυτό που θέλω. Μένουμε όλοι στην Καλλιθέα, άρα αυτόματα έχουμε όλοι πρόβλημα με το οπτικό πεδίο λόγω μεγάλων πολυκατοικιών. Ο ένας φίλος μου μένει γύρω στα 60 μέτρα μακριά βέβαια παρεμβάλετε μια μεγάλη πολυκατοικία ανάμεσα μας (πιο μεγάλη από τις ταράτσες και των δύο μας). Οι υπόλοιποι μένουν αρκετά μακριά. Σε ευθεία ίσως να είμαστε γύρω στα 500 μέτρα μακριά!! Έχω βρει κάποιες συσκευές που πιστεύω (από αυτά που έχω διαβάσει) ότι είναι από τα πολύ καλά στο είδος τους. Για Access Point ενδιαφέρομαι για το: LINKSYS WRT54GS WIRELESS ROUTER SPEEDBOOSTER Και για Ασύρματη Κάρτα: LINKSYS WMP54GS WIRELESS PCI SPEEDBOOSTER Σκέφτηκα να το παίξω ως ενδιάμεσος κρίκος με μια πολυκατευθυντική κεραία (χωρίς να έχω βρει κάτι σχετικό ακόμα: τιμή, χαρακτηριστικά) και να προτείνω κατευθυντικές στους υπολοίπους. Βέβαια μετά είναι και το πρόβλημα της καλωδίωσης. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα έπρεπε να βάλω το Access Point τόσο κοντά στην κεραία (Πίστευα ότι δεν περιοριζόμουνα από το μέγεθος του καλωδίου τόσο πολύ) και μένω και στο δεύτερο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας. Και δεν έχω βρεί να διαθέτει το AP Power Over Ethernet. Ίσως καμία ιδιοκατασκευή μου λύσει το πρόβλημα του ρεύματος αλλά τα υπόλοιπα... Σας κούρασα αρκετά μάλλον. Θεωρώ μάλλον απίθανο την δυνατότητα να τα καταφέρουμε, αλλά δεν τα παρατάω ακόμα...ψάχνω ακόμη για λύσεις. Κάτι πρόσεξα για WiMax άλλα δεν ξέρω ακόμη πληροφορίες και γι'αυτό δεν ρωτάω ακόμη πως δουλεύει (και εάν έχει κυκλοφορήσει κιολλας). Θα το εκτιμούσα τρελά πολύ όποιος μου πει μια γνώμη έστω και αρνητική!!!! Ευχαριστώ.....
triantis7 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 file costa dystuxws an den yparxei optiki epafi opws les einai poly dyskolo ews adynaton na pragmatopoiithei!!!
xaotikos Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Αφού έχετε σκοπό τον πειραματισμό γιατί δεν μπαίνεται στο AWMN? Είναι ανοιχτή κοινότητα και δέχεται όλους όσους θέλουν να είναι σε ένα δίκτυο εθελοντικά χωρίς εμπορικές βλέψεις (φυσικά είναι free). Επίσης είναι ένας καλός τρόπος να βοηθηθείτε (όσοι δεν βλέπεστε απευθείας μπορείται να συνδέεστε μέσω κάποιου κόμβου του AWMN) αλλά και να βοηθήσετε (στήνοντας πχ ένα AP και κάποιες point 2 point συνδεσεις). Στην Καλλιθέα υπάρχει ήδη καλός κορμός αλλά πάντα μια βοήθεια είναι καλή. Για περισσότερες λεπτομέριες http://www.awmn.gr έχοντας πρώτα διαβάσει το http://www.awmn.gr/quickstart (πριν αγοράσετε οτιδήποτε καλό θα είναι να διαβάσετε και να μιλήσετε με τους κοντινους κόμβους!!!!)
costa_90 Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Το AWMN ήταν μια απο τις ενναλακτικές λύσεις που είχα στο μυαλό μου....Μάλλον κάπως έτσι θα συνεχίσω.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.