XronisR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Κάνε ένα ψυχικό και πάρε κανένα κουτάβι που θα γίνει μεγαλώσομο από το δρόμο. Η ράτσα δεν έχει σημασία.Άμα το σκυλί ειναι χαζό έτσι θα μείνει. Έχω δει σκυλιά χωρίς ράτσα και παίρνουν 10 με τόνο σε εμφάνιση και μυαλό. Αν λες για τα σκυλιά του δρόμου μερικά είναι πανέξυπνα..Άλλωστε πως επιβιώνουν εκεί έξω μόνα τους?
puzzle21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Παιδιά εγώ πήρα sharp pei πέρυσι στα 480 ευρο. Ήταν 3 μηνών και είχε τοποθετημένο μικροτσιπ και είχε και διαβατήριο. Το μικροτσίπ στοιχίζει 40 ευρό και συμπεριλαμβανόταν στη τιμή. Το συγκεκριμένο σκυλάκι κοστίζει 700 ευρό να το πάρεις απο pet shop. Πτου πτου να μη το ματιάξω το σκυλάκι μου είναι υγειέστατο!!! Το κουταβάκι το πήρα απο ένα παιδί το οποίο μπορεί βρει όλες τις ράτσες. Εγώ το πήρα τηλέφωνο Κυριακή απόγευμα και σε 6 μέρες είχα το σκυλάκι...Το συγκεκριμένο παιδί το ανακάλυψα απο τη ξαδέρφη μου η οποία έιχε πάρει maltese.. Το σκυλι ειχε pedigree? Ο εν λογω εκτροφεας ηταν γραμμενος στο κοε? ειχε δηλωσει τη γεννα στο κοε? Κανει τις απαραιτητες εξετασεις υγειας στα σκυλια του? Εισαι σιγουρος οτι οι προγονοι του δεν ειχαν διαφορα τυχον προβληματα που θα κληρονομησει το σκυλακι σου? Αυτα τα παιδια που λες οτι εκτρεφουν ολες τις ρατσες ειναι οι γνωστοι ως byb ''backyard breeders''..ζευγαρωνουν οτι να ναι χωρις να κοιταζουν αν ειναι υγιες τα σκυλια τους και ετσι κι εσυ αγοραζεις ενα κουταβι και κανεις το σταυρο σου... Το οτι ειναι υγιες τωρα δεν παει να πει οτι δεν θα βγαλει καποιο προβλημα ''χτυπα ξυλο'' κληρονομικο αργοτερα.. Τα λεφτα που γλυτωσες απο την αγορα του να σαι σιγουρος οτι θα τα δωσεις αργοτερα και με το παραπανω.. Τι θελω να πω...οτι αγοραζωντας ενα καλο σκυλι απο σοβαρο εκτροφεα που κανει εξετασεις υγειας κατεβαζει τα σκυλια του σε εκθεσεις..ειναι γραμμενος στον κοε(κυνολογικος ομιλος ελλαδας) μειωνεις τις πιθανοτητες να παθει κατι σοβαρο το σκυλι σου απο κληρονομικους παραγοντες..και αυτος ο ανρθρωπος θα ειναι παντα κοντα σου οταν τον χρειαστεις.. Το ιδιο ισχυει και απο αγορα απο petshop..φερνουν σκυλια απο το ανατολικο μπλοκ απο τα λεγομενα ''puppy mills'' αν βαλετε στο youtube θα καταλαβετε τι εννοω.. εκει βαζουν τα σκυλια και ζευγαρωνουν χωρις εξετασεις υγειας και μεχρι να πεθανει η θυληκια.. Δεν ειναι τυχαιο η πληθωρα αρρωστων ζωων που προερχονται απο πετσοπ.. Και πως τα εμαθα ολα αυτα.. Καποτε αποφασισα να αγορασω ενα γαλλικο μπουλντογκ..ειδα ενα σε ενα κεντρικο πετσοπ και ξετρελαθηκα..το πηρα πηγα σπιτι και ανακαλυπτω οτι το σκυλι ηταν κουφο..μετα λυπης το πηγα πισω περιμενα 2 μηνες να μου φερουν ενα αλλο...ερχεται το νεο κουταβι..το παω σπιτι και το σκυλι ειχε τυφο οπου και πεθανε μετα απο λιγες μερες.. Τους πηρα στο κυνηγι και ευτυχως πηρα τα λεφτα μου πισω...μετα αρχισα να ψαχνω σοβαρα..πηγα σε εκθεσεις...μιλησα με εκτροφεις και πλεον ειναι ενας χαρουμενος ιδιοκτητης ενος υγιεστατου γαλλικου το οποιο εχει βγει και 2 φορες πρωτη σε εκθεσεις..χεχεχε!!!! Ο σκυλος οπως ειπε ενας φιλος παραπανω θα ειναι ο συντροφος σας για τα επομενα 10-15 χρονια...εδω δεν χωρανε εκτπωσεις και τσιγκουνιες...αλλιως καλυτερα μην αγορασετε ποτε..!!! Οριστε και ορισμενα σοβαρα ποστ για οποιον ενδιαφερεται να ενημερωθει.. http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370 http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395 http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=273 Για puppy mills http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=474
kage Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 ενταξει χαλαρωστε παιδια... ο μονος λογος που καποιος θελει σκυλι με pedigree με ιστορικο κτλ ειναι οτι θα εχει λιγοτερες περιπτωσεις να χει ενα αρρωστο σκυλο στο μελλον... αν αρρωστησει ενας σκυλος μπορει να προκαλεσει στεναχωρια,ξοδεμα χρηματος σε κτηνιατρους κ κλινικες κτλ . στην Ελλαδα βεβαια αρκετοι μπορει να φτιαξουν πλαστα Pedigree κτλ. k μονο ενας καλος κτηνιατρος ή εκτροφεας θα μπορεσει να δει κατα ποσο καθαρομαιο ειναι ενα σκυλι.
Siropiastos Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 ρε τι λετε; αμα παρεις σκυλι που εχει χαρτια θα εχει λιγοτερες πιθανοτητες να αρρωστησει; που τα ειδατε αυτα γραμμενα;; οπως και να χει το ολο θεμα με τα χαρτια και τα πεντιγκρι προκαλει αηδια..ειναι εκατονταδες τα αδεσποτα μικρα και μεγαλα που παρατουν οι μη πω καθε μερα, στους δρουμους, σε κουτες μεσα σε σκουπιδια.
tasoskont Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 ρε τι λετε; αμα παρεις σκυλι που εχει χαρτια θα εχει λιγοτερες πιθανοτητες να αρρωστησει; που τα ειδατε αυτα γραμμενα;; οπως και να χει το ολο θεμα με τα χαρτια και τα πεντιγκρι προκαλει αηδια..ειναι εκατονταδες τα αδεσποτα μικρα και μεγαλα που παρατουν οι μη πω καθε μερα, στους δρουμους, σε κουτες μεσα σε σκουπιδια. siropiaste ψευτοφιλοζωε ποσα σκυλακια εχεις παρει εσυ απο το δρομο και εχεις φροντισει??????
Siropiastos Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 siropiaste ψευτοφιλοζωε ποσα σκυλακια εχεις παρει εσυ απο το δρομο και εχεις φροντισει?????? ενα σκυλι κι εχει φτασει 13 χρονων κυριε.. καλα το ειπε ο προηγουμενος, δεν υπαρχετε με τα μυαλα που κουβαλατε
Street-Fighter Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μου είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα να φέρω σκυλάκι, με χαρτιά και chipaki απο το εξωτεριό , αλλά δυστηχώς δεν μπορώ να βρώ κανένα site. Thanks για τις απαντήσεις σας ;-) φιλε απαγορευετε στο φορουμ να μιλαμε για τσιπακια και πειρατικα πραγματα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:56 ---------- ενα σκυλι κι εχει φτασει 13 χρονων κυριε.. καλα το ειπε ο προηγουμενος, δεν υπαρχετε με τα μυαλα που κουβαλατε Πραγματικα πιστευεις οτι να παρεις σκυλι απο το δρομο ειναι οτι το καλυτερο?? Το φυλακιζεις το ζωακι. Το καλυτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να τους πιγαινει ενα πιατο φαει και μην μου πειτε εχει κοστος. Τοσα κρεατα και φαγητο πεταμε καθε μερα... Τεσπα ο καθενας κανει οτι θελει εγω πιστευω πως αυτο που λεω ειναι το καλυτερο. Δεν μπορω να βλεπω σκυλια σε μπαλκονι ελεος πια με αυτο το πραγμα τα φυλακιζετε τα κακομοιρα
Tenshi Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Πραγματικα πιστευεις οτι να παρεις σκυλι απο το δρομο ειναι οτι το καλυτερο?? Το φυλακιζεις το ζωακι. Το καλυτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να τους πιγαινει ενα πιατο φαει και μην μου πειτε εχει κοστος. Τοσα κρεατα και φαγητο πεταμε καθε μερα... Ενώ το να προσφέρεις ένα πιάτο φαί λύνει αυτομάτως τα προβλήματα;Υπάρχουν αρκετά πράγματα που δέν έχεις βάλει στην συνάρτηση φίλε μου.Το αδέσποτο είναι θέμα χρόνου να αποδημήσει εις Κύριον για πολλούς και διάφορους λόγους.Στατιστικά θα το χτυπήσει αμάξι (με κίνδυνο να θρηνήσουμε ΚΑΙ ανθρώπινες ζωές) ή θα φάει φόλα που φύτεψε κάποιος καλοθελητής. Φυσικά δέν θα αναφερθώ κάν στο θέμα στείρωση και ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των σκύλων που θα ζούν απο το συσσίτιο που προτείνεις. Τεσπα ο καθενας κανει οτι θελει εγω πιστευω πως αυτο που λεω ειναι το καλυτερο. Δεν μπορω να βλεπω σκυλια σε μπαλκονι ελεος πια με αυτο το πραγμα τα φυλακιζετε τα κακομοιρα Says who?Πώς μπορείς να ξέρεις πώς αισθάνεται ένας σκύλος;Ποιός σου λέει οτι ο συγκεκριμένος "φυλακισμένος" σκύλος δέν έχει 3φορές βόλτα την μέρα και 4 βασιλικά γεύματα;Υπάρχουν και ιδιοκτήτες που έχουν τον σκύλο μόνιμα μέσα στο σπίτι (σάν την αφεντικομουτσουνάραμ). Και σε τελευταία ανάλυση συγνώμη που το μπουρδέλο το κράτος και η πόρνη η δουλειά μου δέν μου επιτρέπει να έχω 3-όροφη μεζονέτα με κήπο...πραγματικά sorry ε!
Street-Fighter Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Το φυλακιζεις το ζωακι.Το καλυτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να τους πιγαινει ενα πιατο φαει και μην μου πειτε εχει κοστος. Τοσα κρεατα και φαγητο πεταμε καθε μερα... Ενώ το να προσφέρεις ένα πιάτο φαί λύνει αυτομάτως τα προβλήματα;Υπάρχουν αρκετά πράγματα που δέν έχεις βάλει στην συνάρτηση φίλε μου.Το αδέσποτο είναι θέμα χρόνου να αποδημήσει εις Κύριον για πολλούς και διάφορους λόγους.Στατιστικά θα το χτυπήσει αμάξι (με κίνδυνο να θρηνήσουμε ΚΑΙ ανθρώπινες ζωές) ή θα φάει φόλα που φύτεψε κάποιος καλοθελητής. Says who?Πώς μπορείς να ξέρεις πώς αισθάνεται ένας σκύλος;Ποιός σου λέει οτι ο συγκεκριμένος "φυλακισμένος" σκύλος δέν έχει 3φορές βόλτα την μέρα και 4 βασιλικά γεύματα;Υπάρχουν και ιδιοκτήτες που έχουν τον σκύλο μόνιμα μέσα στο σπίτι (σάν την αφεντικομουτσουνάραμ). Και σε τελευταία ανάλυση συγνώμη που το μπουρδέλο το κράτος και η πόρνη η δουλειά μου δέν μου επιτρέπει να έχω 3-όροφη μεζονέτα με κήπο...πραγματικά sorry ε! Mην γινεσαι υπερβολικος φιλε μου. Φυσικα ολα τα παρα πανω που λες ειναι σωστα. Αλλα δεν μπορεις να παρεις εσυ ενα σκυλακι 3 4 χρονον και να το βαλεις στο μπαλκονι σου θα το τρελανεις. Το να παρεις νεογεννητο ναι δεκτο αλλα μεχρι εκει. Το αν θα τα πατισει αμαξη λιγο πολυ ειναι η μοιρα τους τετοια σε αυτη την χωρα που ζουμε. Για μενα ο σκυλος δεν ειναι παιχνιδι το περνεις και μολις το βαρεθεις το πετας. Γιατι απο αυτο το πραγμα γεμισαμε αδεσποτα. Το σκυλι ειναι μεγαλη υποθεση θελει φροντιδα χρημα χρονο παιχνιδι. Δεν μπορειτε να περνετε σκυλια απο pet shops η απο τον δρομο να τα μεγαλονετε καποιους μηνες και να τα πετατε ετσι εξω συγνωμη και ολας. Και αν το κρατος δεν σου προσφερει αυτα μια μαζονετα παρτο το σκυλο στο σπιτι σου αλλα πήγαινε τον και 2 φορες την μερα βολτα. Και οχι να καθετε η καθε φατσουλα να κοιταει τους περαστικους απο το μπαλκονι! Χιλιες φορες νεκρος παρα αναπηρος και φυλακισμενος και για σκυλους και για ανθρωπους. Οσο για της φολες που λες υπαρχει νομος γιαυτο οποτε αν εχεις υποψιαστη καποιον πανε και ενημερωσε τους ιδικους. Τεσπα δεν με καταλαβες γιατι μιλησα και γιατι μιλαω και απαντησες με επιθετικη σταση. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:56 ---------- Καλησπέρα, ψάχνω να αγοράσω ένα σκυλί (Λαμπραντόρ αρσενικό) από εξωτερικό, μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο site σχετικό;Thanks Εσύ φίλε μου δες εδώ. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2669216&postcount=2338
Tenshi Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Τεσπα δεν με καταλαβες γιατι μιλησα και γιατι μιλαω και απαντησες με επιθετικη σταση. Μια παρατήρηση μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι.Δέν είμαι επιθετικός,είμαι καυστικός!Δέν στοχεύω κάπου συγκεκριμένα χωρίς βέβαια να συμφωνώ με τις απόψεις σου.Καλώς ή κακώς έχεις μια πιο "ρομαντική" και αθώα προσέγγιση στο θέμα η οποία δέν είναι βιώσιμη στον πραγματικό κόσμο. Ένας σκύλος μπορεί ανετότατα να ζήσει και στο μπαλκόνι,αρκεί να έχει ένα σπίτι για να τον κρατάει ζεστό τον χειμώνα ή να τον προστατεύει απο την βροχή.Επίσης χρειάζονται σωστές μερίδες και εξόδοι σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.Ο σκύλος είναι ζώο "ρουτίνας" και ζεί βάση αυτής της ρουτίνας.Σαφώς και είναι πιο εύκολο να μεγαλώσεις ένα κουτάβι στον αστικό τρόπο ζωής παρά να προσαρμόσεις έναν ενήλικο σκύλο σε αυτόν,δέν είναι αδύνατο όμως.Πρόσφατα αποφάσισα να προσλάβω εκπαιδευτή,όχι γιατι έχω κάποιο πρόβλημα με τον σκύλο μου άλλα πιο πολύ για να εκπαιδευτώ και εγω (όσο ανόητο και αν ακούγεται) έτσι ώστε να κάνουμε την συμβίωσή μας καλύτερη. Όσο για τις φόλες,δέν είναι ανάγκη να ενημερώσω καμία αρχή.Σε περίπτωση που υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου θα λάβω τα μέτρα μου με ότι αυτο συνεπάγεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.