Προς το περιεχόμενο

πόσο μεγάλο σκληρό δίσκο χρειάζομαι;

Stilewag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμουν σίγουρος για το που έπρεπε να πάει αυτό το thread, στο "Software" (διότι με software "γεμίζεις" τον δίσκο), στο "Μέσα αποθήκευσης" (διότι ο δίσκος είναι μέσο αποθύκευσης), ή στο "Γενικά Hardware", διότι το πόσο μεγάλο δίσκο θα χρειαστείς για το computer σου έιμαι άμεση συνάρτηση του πόσο γρήγορο είναι (τα συμερινά προγράματα θέλουν πολύ χώρο).

Τελικά αποφάσησα να το βάλω στο "Γενικά Hardware".

Οι ανάγκες μου:

Αποθηκεύω μόνο ότι μου χρειάζεται: προγράμματα και παιχνίδια. Κάποια "σαβούρα" που κρατάω είναι περίπου 500MB, και μερικά projects μου κρατάνε παροδικά 1-5GB. Επίσεις κρατάω στον δίσκο πράγματα που τα έχω και σε CD/DVD για ευκόλοτερη πρόσβαση, περίπου 1GB. Δεν κάνω ripping σε DVD. O φάκελος μου λοιπόν φτάνει 2.5-6.6GB. Πόσο δίσκο χρειάζομαι;

120GB; Νομίζω είναι παραπάνω από αρκετό :)

----

ps: hmmm... kati den paei kala me to font toy post?

Δημοσ.

1)Αν κατεβάζεις χρειάζεσαι 200GB περίπου...

2)Τα παιχνίδια τα καινούρια είναι αν όχι δύο cd, ένα DVD όποτε υπολόγισε 3-4 GB το κάθε παιχνίδι (μέσο όρο,δεν είναι απόλυτο)...

3)Τα προγράμματα δεν είναι πολύ απαιτητικά σε χώρο...

4) DVD δεν γράφεις...

5) Σκέψου να έχεις καμιά 20 GB άδεια, σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις κανα Linux..

Υπολόγισε τα παραπάνω και κρίνε πόσο χρειάζεσαι... Εγώ θα πρότεινα 200GB, σε περίπτωση που βάλεις καμιά DSL και κατεβάζεις και να έχεις πλαφόν πάντα κάποια GB....

PS: Όλα αυτά κρίνοντας από τις δικές μου ανάγκες, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο κανόνας... Σε κάποιον άλλο μπορεί να του φτάνουν και 20GB...

Δημοσ.

pleon plaka plaka oi times exoyn pesei katakoryfa!!egw exw enan 40 gai ta xp kai programmata kai 120 gia moysikh...arketa varia paixnidia kai polla programmata sto 40arh kai akoma exw 15gb xwro!!pare 120 kai an kapote xreiasteis ki alla te magazia panta tha poylane!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι τελείως υποκειμενικός ο χώρος. Μην ξεχνάμε το cache των Windows, το οποίο επίσης χρειάζεται χώρο - υπολογίζω να'χω 1GB για το cache, έτσι για να είμαι άνετος. Συν κάποια GB για μουσική, video, e-mails (που δεν σβήνω ποτέ, έχω από το 1997) κλπ.

Αν κατεβάζεις από DSL τα 200GB είναι το απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι νόμιζα κι εγώ και είχα δύο 120GB. Πριν μια βδομάδα αναγκάστηκα να αγοράσω άλλον έναν - της τάξης των 250GB. Έτσι όπως έχουν πάει οι τιμές, είναι κρίμα.

Δημοσ.

Θέλω να "ψαλιδίσω" το budget :-|

Έχω dial-up, ίσως βάλω αργότερα ISDN/DSL. Άλλα και να βάλω, δεν κρατάω πράγματα στον σκληρό, μόλις γίνουν 5GB, τα γράφω σε DVD. Ένα πράγμα που με ανησυχεί είναι τα 7200rpm. Πόση ώρα θα κάνει defrag?!

Τα 200GB που μου λέτε, είναι για κάποιον ο οποίος κρατάει πράγματα στον δίσκο;

Δημοσ.

Ούτε τραγούδια ούτε τίποτα;

Εγώ βάζω μέσα όλα μου τα προγράμματα, όλα μου τα τραγούδια(7269), κάποιες ταινίες και κάποια Video Clip. Ο σκληρός μου ακόμα δεν έχει fullάρει.

Αν δεν κρατάς τίποτα τότε ένας 100GB θα σου είναι αρκετός.

Δημοσ.

Όχι, έχω μερικά MP3, αλλά είναι περίπου 50MB. Όταν θέλω να ακούσω μουσική, απλά βάζω το CD στο στερεοφώνικο. Μου έρχεται πιο εύκολο από το να ανοίξω το PC :)

Υ.Γ.: αν "αρπάξεις" virus τι θα κάνεις; Ένας φίλος που τα είχε όλα στον σκληρό έπαθε καρδιακό όταν έπρεπε να κάνει format. Ευτυχώς τα πήραμε από τον δίσκο του. Τώρα και αυτός γράφει DVD, και απλά κρατάει μερικά πράγματα στο δίσκο για ευκολότερη πρόσβαση.

Υ.Γ.: το "WhereIsIt" σώνει σπίτια!

Δημοσ.

Λοιπόν θα σου πρότεινα εγώ ένα Seagate 120 gb δίσκο (δεδομένων των μικρών αναγκών σου) γιατί νομίζω ότι αυτή την εποχή έχουν το καλύτερο δείκτη απόδοσης/τιμή.

Τώρα Seagate γιατί αν ψαξεις μεσα στο φόρουμ θα βρεις ότι έχουν πολλά θετικά στοιχεία έναντι των αντιπάλων του.Εγώ θα αναφέρω τον μηδενικό τους θόρυβο...έχουν και άλλα όμως

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ. Λέω για WD διότι WD είχα μια ζωή! Αφτή τη στιγμή λειτουργώ έναν Caviar 1GB, ο οποίος δουλεύει από το 1996!

Αλλά θα δω και τους Seagate. Καλή σχέση απόδοσης/τιμής είπες ε;...

Δημοσ.

Ελαχιστοι χρήστες χρειάζονται πανω απο 20GB!

Για μενα το καλύτερο είναι να παρεις δύο διαφορετικούς δίσκους και να τους κανεις mirror για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι το mirror. Από τι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

ΥΓ: ναι, συμφωνώ για τα 20GB. Ο προυγούμενος δίσκος είχε 30GB και το 70% ήταν άδειο (most of the times).

Δημοσ.

Εννοεί να πάρεις δύο μικρούς δίσκους 40-80GB και με την προυπόθεση ότι το υποστηρίζει το μπόρντ σου να τους βάλεις σε διάταξη raid-1 όπου ο ένας γίνεται πιστό αντίγραφο (mirroring) του άλλου...

Η αντιγραφή γίνεται συνεχώς και εντελώς αυτόματα από τον raid controller και αν κτυπήσει ο ένας ΔΕΝ χάνεις τίποτα αφού αμέσως λειτουργεί ο άλλος.

Δεν είναι άσχημη λύση και έχεις πάντα το κεφάλι σου ήσυχο αν και νομίζω ότι οι ανάγκες σου έτσι όπως τις περιγραφεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες και καλύπτεσαι από τα dvd...

Δημοσ.

Ναι. Αφού σκέφτομαι να πάρω τον 80GB καθώς όχι μόνο θέλω να αξοικονομίσω χρήμα για τα υπόλυπα parts, αλλά και διότι θα μου είναι άχρηστο.

π.χ.:

5 games: 25GB (που δεν νομίζω να το κάνω ούτε και ξέρω κάποιον που να παίζει 5 παιχνίδια ταυτόχρονα ποτέ)

Win+progs: 7GB

myfolder: 7GB (και πολύ βάζω)

--- sum: 39GB... το 51% του δίσκου είναι ανεκμετάλευτο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...