javaneze Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Εδω και καμποσο καιρο συμβαινει αυτο, αλλα δεν ειχα δωσει σημασια μεχρι τωρα που μου μπηκαν υποψιες πως ο σκληρος παει να παραδωσει πνευμα .... Εχω ενα HD χωρισμενο σε 2 partitions . Το 1ο partion C\: 9GB εχει μονο τα XP και προγραμματα και το 2ο partition D\: 101GB εχει ολα τα αρχεια ... και τα 2 με NTFS. Στο D\: υπαρχει ενας φακελος D\:Stuff με τον κυριο ογκο των αρχειων, οπου απο καποιο format που ειχα κανει και μετα, μολις ανοιξουν τα windows (XP -SP1) και παω να μπω στον φακελο, ο explorer κολλαει για 2-3 δευτερολεπτα και μετα τον ανοιγει. Υπαρχει δε, ενα directory μεσα στον φακελο stuff, που οταν το διπλοκλικαρω, μπορει να κολλησει εως και 15 δευτερα μεχρι να το ανοιξει ή μπορει να παω και σε "not responding" με τον σκληρο να ακουγεται πολυ απο το tower και το ledακι του CPU να αναβει συνεχως (69% Cpu usage στον task manager)... Το αλλοκοτο της ολης υποθεσης ειναι οτι τον φακελο "stuff", τον εχω και shortcut στο desktop και απο εκει δεν δημιουργει κανενα προβλημα ... ομοιως και ο αλλος φακελος.... αν τον στειλω shortcut στο desktop και τον ανοιξω απο εκει δεν υφισταται προβλημα ... ουτε καθυστερηση ουτε crush o explorer ουτε τιποτα .... Δοκιμασα error checking και defragment αλλα δεν αλλαξε τιποτα .... Το εχει συναντησει κανενας αλλος? ή εστω παει το μυαλο κανενος τι μπορει να ειναι και τι να δοκιμασω? (καλου κακου πηρα μια 25αδα DVD και εχω αρχισει back up στον HD αλλα ρωταω μηπως και σωνεται η κατασταση .... )
nucleuspower Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Φίλε είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με ένα folder πριν από 1 χρόνο περίπου. Ήταν στο 2ο partition ενός WD 60GB που έχω (FAT32). Όταν έκανα click στο φάκελο για να ανοίξει στον explorer κόλλαγε για μερικά δευτερόλεπτα. Όταν άνοιγα το folder από κάποιον άλλο υπολογιστή στο δίκτυο δούλευε μια χαρά! Η πιό εύκολη λύση ήταν να κάνω click στο + αριστερά από το folder οπότε να μου δείξει τους υποκαταλόγους (δεν κόλλαγε έτσι) και μετά click πάνω στο folder. Το ξέρω ότι είναι κουραστικό αλλά με αυτό τον τρόπο δε μου κόλλαγε. Τώρα (1 χρόνο μετά) δουλεύουν όλα μια χαρά. Δε θυμάμαι τι έχω κάνει αλλά δεν κολλάει πια. Το θετικό είναι ότι ο δίσκος δε χάλασε όπως φοβόμουν.
javaneze Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Να αναφερω ακομη οτι με τον ACDsee Browser επισης δεν "κολλαει" ... γι αυτο και ειχα φανταστει πως ειναι προβλημα των windows ... αλλα πια δεν ειμαι και σιγουρος και ανησυχω για τον σκληρο .... nucleuspower ton φακελο τον εσβησες ποτε? ενας φιλος μου ειχε πει οτι μπορει να παιζει κανενα bad cluster ... πως μπορω να το τσεκαρω αυτο? και τι ειναι ακριβως το bad cluster?
Japan Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 logika tha sto diksei sto scan disk to bad cluster. Chryssa
nucleuspower Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Ήταν ο φάκελος με τα downloads που υπάρχει και σήμερα, οπότε δε νομίζω να τον έχω σβήσει ποτέ. Το bad cluster είναι ένα κομματάκι του σκληρου δίσκου που έχει καταστραφεί. Με το scandisk (δεξί click πάνω στο δίσκο, properties, tools, check now. κάνεις click και τις 2 επιλογές) το εντοπίζεις και μπορείς να το μαρκάρεις ώστε να μην το χρησιμοποιήσεις ξανά. Πάντως είναι κακό σημάδι αν το έχεις γιατί σε λίγο καιρό μπορεί ο δίσκος να παραδώσει πνεύμα, οπότε κάνε κανα backup καλού κακού! Ο σκληρός σου τι μάρκα είναι;
javaneze Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 @Japan λοιπον ετσι απλα για το τυπικο της υποθεσης οσον αφορα τα WindowsXP scandisk :[/b'] Not currently supported. Use the chkdsk command, which enables you to create and display a status report for a disk based on the file system. Chkdsk also lists and corrects errors on the disk @nucleuspower o HD ειναι western digital 120GB 7200 rpm 8mb cache IDE. To etreksa to check disk και δεν μου εβγαλε κανενα μηνυμα ... μολις τελειωνει κλεινει μονο του οποτε φανταζομαι πως δεν τρεχει τιποτα "με την Λολα"...
TonyMontana Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 antegrapse ta dedomena tou fakelou se allo disko... svuse to fakelo kai ksanaftiaxton ..meta antegrapse pali ta dedomena pisw sto neo idio fakelo... pou ksereis? opws lene gia ta pc.. otan xalasei ..reboot
javaneze Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 wraio tha htan ayto Tony alla dysthxws exw mono enan 120ari HD ... o fakelos einai peripou 80gb opote na fygoun ola apo ton HD den ginetai ... to na ta moirasw kai na to ksanaftiaksw exei ginei hdh ... ti na pw ... mporei na paizei kati me ta periexomena ...
nucleuspower Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Γιατί δεν κάνεις ένα backup καλού κακού σε dvd και μετά δοκίμασε να σβήσεις το φάκελο και να τον ξαναφτιάξεις από τα dvd όπως λέει και ο φίλος TonyMontana.
javaneze Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 ... ? ... Ama sou pw oti bariemai tha me brizeis alla ante na antigrapseis oloklhra ta 80gb se dvd ... mallon omws ayto tha kanw kai tha formarw to D:\ . Apla rwtisa mhpws yphrxe kapoia gnwsth lysh gia to thema mias kai opws apodeixthei ek twn ysterwn, den eimai o monos pou exw perasei ayto to prob ...
nucleuspower Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Για να είμαι ειλικρινής δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αλλά επειδή πολλά γίνονται (ένας φίλος μου έχασε όλα του τα αρχεία σε 2 δίσκους σε 1 εβδομάδα) αν έχεις σημαντικά πράγματα στο δίσκο σου καλό είναι να κάνεις κανένα backup που και που. Το ξέρω ότι είναι η πιο βαρετή δουλειά, ιδιαίτερα αν πρέπει να τα οργανώσεις πριν τα γράψεις αλλά σκέψου το κόστος αν τα έχανες!
ken_terry Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Ti eidous arxeia exeis ston fakello ayto? An einai ektelesima isws to kolima ofeiletai sto scan pou kanei to tyxon antivirus pou exeis ... apenergopoihse to antivirus gia ligo kai dokimase
javaneze Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 @ken_terry file mou twra pragmati exw anti-virus (AVG) alla to exw molis mia ebdomada, enw to problima yparxei mhnes twra ... allwste an eftaige ayto giati otan ton anoiga apo shortcut tou, na mhn kollaei... logika kai se ayth thn periptwsh tha ginotan to idio an ofeilotan sto anti-virus ....
panoz Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μήπως έχεις την indexing service ανοιχτή? όταν σου χτυπάει υψηλό usage στο task manager σε ποια service ειναι αυτο?
javaneze Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 @panoz A:to indexing einai standar anoixto ... les? alla kai pali to kollima den tha eprepe na to kanei se ola ta folders? B:Standard sto explorer.exe sta processes tou task manager
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.