innersilence Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Πήγα να φτιάξω τον υπολογιστή ενός φίλου και ξαφνικά μου κολλούσε ύστερα από ένα τυχαίο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιούσε ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο αλλά μάλλον δεν έφταιγε αυτό. Αυτό που είδα στο BIOS είναι ότι σαν Primary master ήταν ο οδηγός του cd-rom ενώ σαν secondary slave ο σκληρός δίσκος. Μήπως φταίει κάτι τέτοιο??? Ξαφνικά χθες κόλλησε και το δικό μου PC. Από το μηδέν όμως. Δεν έκανα απολύτως τίποτα. Κολλούσε και δεν υπήρχε η πραγματική κίνηση(ούτε ποντίκι ούτε πληκτρολόγιο). Πήγα να κάνω φορμάτ αλλά και πάλι κόλλησε. Μήπως χρειάζομαι σκληρό δίσκο??? (πείτε μου όχι....)
billpeppas Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 "Primary master ήταν ο οδηγός του cd-rom ενώ σαν secondary slave ο σκληρός δίσκος. Μήπως φταίει κάτι τέτοιο??? " Όχι. "Πήγα να κάνω φορμάτ αλλά και πάλι κόλλησε. Μήπως χρειάζομαι σκληρό δίσκο??? (πείτε μου όχι....)" Με αυτά που λές ποιό πιθανό είναι να υπερθερμένεται ο επεξεργαστής ή η γραφικών. Τσέκαρε τις θερμοκρασίες από το BIOS, και βεβαιώσου ότι τα ανεμιστηράκια και οι αντίστοιχες ψύκτρες δεν είναι γεμάτες σκόνη. Αν και τα δύο αυτά είναι εντάξει, http://www.memtest86.com , download boot disk ,και τρέξε το test ( default ). Αν βγάλει errors θες νέα μνήμη RAM.
Πέτρος Σ. Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με μια πολύ παλιά μου μητρική. Ο υπολογιστής κολλούσε και οταν πήγενα να βάλω Windows. Μια φορά τα κατάφερα αλλά μου κόλλισε όταν μπήκε στα Windows.
JXID Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Den katalaba poy akribos soy kollaei. Kata thn egatastash ha afoy fortosei ta windows? An kollaei kata thn egatastash eixa kai ego ena paropoio problhma. Telika ayto poy eftege htan to cd poy eixa. An kollaei sta windows mallon einai thema thermokrasion. Check anemisthres kai thermokrasia systhmatos.
RedKostas Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Καλημέρα, είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα πριν από δύο χρόνια, δηλαδή συχνά κολλήματα του PC, χωρίς να ανταποκρίνεται τίποτα (πληκτρολόγια, ποντίκια, σκληροι, κτλ.). Με την βοήθεια ενός φίλου άλλαξα κάρτα γραφικών και μνήμη, αλλά τζίφος... Το πρόβλημα λύθηκε με καινούρια μητρική και τροφοδοτικό... Όχι και πολύ αισιόδοξο, ε;
kova Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 κοιτα πρωτα τροφοδοτικο και μετα την RAM. 99% ενα απο τα 2.
innersilence Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 πωπω παιδια μη μου λετε τέτοια! τροφοδοτικό ? η πρώτη μου σκέψη ήταν και μετά οι μνήμες...αλλά ρε γμτ πριν 3 μήνες έβαλα καινούριο dimm. τόσο καιρό έπαιζε μια χαρά...ούτε κολλήματα ούτε τίποτα...εκεί που πήγα να κάνω μια εγκατασταση χθες κολλούσε συνεχώς έτσι ξαφνικά...μετά το φορμάτ κόλλησε στην εγκατάσταση των windows...έλεος δηλαδή.μα στην εγκατάσταση?τις θερμοκρασίες τις κοίταξα κι απ'οτι θυμάμαι είναι ΟΚ. θα τις ξανακοιτάξω βεβαια...ααααααααααααα!ΞΕΧΑΣΑ!!!στην εκκίνηση του υπολογιστή μου βγάζει το εξής μήνυμα: Finding hardware error in monitor ή κάτι τέτοιο...και έπρεπε να πατήσω F1 για να ξεκινήσει ο υπολογιστής... νομίζω έπρεπε να το αναφέρω από την αρχή αυτό ε?ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...βοηθεια!!!
antoine79 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 paizei akoma kai h cmos battery na einai sta teleytaia ths...to na thn allakseis den einai tipota apla asto san teleytaia lysh giati oi bios rythmiseis pane default an thn vgaleis...otan soy vgalei to mhnyma sth othonh sthn arxh logika mazi me to f1 tha soy proteinei kai to f2 gia bios setup.mpes me f2 loipon kai koita sto health toy systhmatos thn thermokrasia ths cpu.an einai megalh katharise psixtra kai anemisthra cpu kai an den strwsei pare allh!kai kati allo poy isws na ftaiei.h vga karta den pairnei to reyma poy thelei logw trofodotikoy.an oxi xalasmenoy,isws adynamoy...
Πέτρος Σ. Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δοκίμασε να βάλεις άλλη μητρική που σου λέω αυτό πρέπει να είναι και σε εσένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.