nzeppos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Το Das Boot αρχικά είχε προβληθεί στη γερμανική τηλεόραση το 1981, ήταν μίνι σειρά με (αν δεν κάνω λάθος) 6 επεισόδια της 1 ώρας περίπου το καθένα. Η σειρά δυστυχώς δεν υπάρχει. Αυτά που υπάρχουν είναι : H "κανονική" έκδοση (γύρω στα 150mins αν θυμάμαι καλά) που πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί και δεν αξίζει. Γιατί υπάρχει και η... Director's Cut έκδοση (209 mins), την οποια είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορείς να βρεις σε εγχώρια video clubs. Τέλος υπάρχει και η : Original Uncut έκδοση, η οποια είναι 282mins (2 DVD's), η καλύτερη απ'όλες. Αυτό που σου συνιστώ είναι να αγοράσεις την original uncut έκδοση (που δεν μπορεί να βρεθεί αλλιώς) και να νοικιάσεις από κάποιο video club και να, γκουχ γκουχ, αντιγρ* το director's cut. Αξίζει να τα έχει κάποιος και τα δύο (αν είναι fan), γιατί : οι διάλογοι στην uncut είναι σε ελάχιστα σημεία αλλαγμένοι σε σχέση με την director's cut, ενώ στην uncut υπάρχει και narration του πρωταγωνιστή, που μετράει πολύ στην uncut οι αγγλικοί υπότιτλοι είναι σε αρκετά σημεία εντελώς λάθος (ελληνικοί δεν υπάρχουν) ενώ η director's cut έχει και ελληνικούς υπότιτλους, οι οποιοι είναι σωστοί η director's cut έχει δυόμιση ώρες director's comments audio stream στα αγγλικά (σχολιάζουν και κάποιοι άλλοι), ενώ η uncut δεν το έχει αυτό. Ελπίζω να βοήθησα. Φυσικά αν σε κάποιο άρεσε η ταινία, του συνιστώ να πάρει και το βιβλίο, το οποιο είναι μεγάλο, διαβάζεται εύκολα, έχει αρκετές διαφωτιστικές τεχνικές λεπτομέρειες που δεν υπάρχουν στην ταινία και φυσικά κάποια -ελάχιστα- συμβάντα που ούτε κι αυτά υπάρχουν στην ταινία.
4saken Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Η μεγιστη ταχυτητα ανεμου στην οποια λειτουργει το deck ποιο ειναι?Σιγουρα κατω απο 8 ε?
nzeppos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δυστυχώς τα έχω μπερδέψει με τα mods και δεν θυμάμαι καθόλου για τις συνθήκες χρησιμοποιήσης deck/flak gun. Μάλλον είναι κάπου εκεί γύρω στα 8 στο unmodded SH3. Να παρατηρήσω ότι ακόμα και τα 15m/s που είναι η μέγιστη ταχύτητα ανέμου που έχει το παιχνίδι, δεν θεωρείται βορειοατλαντική καταιγίδα και τα deck guns χρησιμοποιούνταν ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες. Βαρβάτη καταιγίδα ήταν οι συνθήκες στο Das Boot, με ταχύτητα 50-55 m/s.
Flying_Dutchman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Το Das Boot αρχικά είχε προβληθεί στη γερμανική τηλεόραση το 1981' date=' ήταν μίνι σειρά με (αν δεν κάνω λάθος) 6 επεισόδια της 1 ώρας περίπου το καθένα. Η σειρά δυστυχώς δεν υπάρχει. [/quote'] Απ'οσο ξερω, η μινι σειρα (με τα 6 επεισοδια) εχει κυκλοφορησει. Λινκ : http://www.play.com/play247.asp?pa=srmr&page=title&r=R2&title=156395 Das Boot - Mini Series
4saken Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Τα νεα απο το μετωπο εχουν ως εξης: Aναβαθμισα το υποβρυχιο και τωρα με το deck gun οργωνω αβερτα! ΑΝ46 και ΑΝ47 εχουν γινει υγροι ταφοι.Καλα μιλαμε οτι το diesel τωρα δεν τελειωνει με τιποτα...Θα φαω κανα μηνα συνολο στην θαλασσσα.5-6 εμπορικα 2-3 τανκερ 1 περιπολικο μια crovette και 2-3 ψαραδικα. Την τελευταια την αντιμετωπισα με το deck gun ενω παραλληλα εδινα μαχη και με αεροπλανο με αποτελεσμα να εχω και την πρωτη απωλεια ζωης.RIP Aυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μου δειχνει οτι δεν στο allied tonage sunk μου δειχνει 0 ενω ολα τα σκαφη που χτυπαω εχουν αγγλικη σημαια και ειναι κοκκινα. Τα βληματα Star για τι ειναι?
nzeppos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Απ'οσο ξερω' date=' η μινι σειρα (με τα 6 επεισοδια) εχει κυκλοφορησει. Λινκ : http://www.play.com/play247.asp?pa=srmr&page=title&r=R2&title=156395 Das Boot - Mini Series[/quote'] Φίλε μου, μακάρι να είχες δίκιο, έτρεξα αμέσως να τσεκάρω το link σου, αλλά δυστυχώς δεν είναι η μινι σειρά, είναι η original uncut έκδοση (από την οποια λείπει περίπου μία ώρα σε σχέση με τη σειρά). Αυτήν την έκδοση έχω κι εγώ, με το ίδιο dvd cover. Για του λόγου το αληθές τσέκαρε το cover : Κάτω από το logo λέει "Original Uncut Version, Digitally Remastered". Μακάρι κάποια στιγμή να το βγάλουν όπως είχε προβληθεί αρχικά. (αν βγει κάποτε και η 5ωρη έκδοση του Dune του D. Lynch, θα είμαι κομπλέ από ταινίες, δεν θα θέλω να ξαναδω τίποτ' άλλο). Aυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μου δειχνει οτι δεν στο allied tonage sunkμου δειχνει 0 ενω ολα τα σκαφη που χτυπαω εχουν αγγλικη σημαια και ειναι κοκκινα. Τα βληματα Star για τι ειναι? Να σου πω την αλήθεια το πρώτο ούτε εγώ το κατάλαβα ποτέ. Ό' date='τι έχει κόκκινη σημαία πάντα το χτυπάω, πιο πολύ με τα αμερικάνικα έχω πρόβλημα που πρέπει να κάνω την πάπια μέχρι το '42 (αλλά τα αμερικάνικα destroyers σε βαράνε κάτι φορές!) Γενικά προσοχή στα ουδέτερα κράτη, λανθασμένες επιθέσεις κοστίζουν πολύ σε renown. Ας μην ξεχνάμε ότι η Βραζιλία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία το 1942, επειδή ένα γερμανικό υποβρύχιο κατά λάθος βύθισε βραζιλιάνικο πλοίο. Τα βλήματα star..ρίξε ένα να δεις! Σαν φωτοβολίδες είναι. Θυμάμαι μια φορά γύρναγα Νοέμβρη μήνα από περίπολο και ήμουν στα βορειοδυτικα της Πορτογαλίας. Σε καταιγίδα βλέπω ένα single merchant, παίρνω το ρίσκο, το χτυπάω και το βλέπω να μπατάρει. Και επειδή δεν έβλεπα την τύφλα μου, ρίχνω ένα star shell για να δω εθνικότητα. Και ήταν η ελληνική σημαία!! Που βρέθηκε τέτοιο πράγμα εκεί?! Ευτυχώς έτυχε να μπει στον πόλεμο η Ελλάδα 2-3 μέρες πριν και δεν είχα επιπτώσεις, μου είπαν και μπράβο![/color']
Flying_Dutchman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δεν ειμαι σιγουρος τελικα τι γινεται με αυτο το mini-series... Αντιγραφω απο το Amazon.com : "This 282-minute version of Das Boot is the full-length TV series, originally shown in six parts but here edited into a seamless whole. Director Wolfgang Petersen has since graduated to mega-budget Hollywood productions (2004's Troy for example), but has never managed to even come close to this, his German-language masterpiece. Petersen and his sterling cast (including Jürgen Prochnow in his best role as the U-boat Captain) went to great lengths to ensure that this claustrophobic depiction of life aboard the German sub U-97 while attacking British convoys in the Atlantic is thoroughly authentic, and totally convincing. Even the set itself, which is a replica of a U-boat interior, had no false walls, so all camera angles are necessarily from within its horribly narrow, overcrowded and sweaty confines. The result is certainly the finest submarine drama ever made, and one of the most compelling depictions of the physical, psychological and emotional effects of warfare. This miniseries is rather longer than the movie version, which is also available on DVD in a director's cut version. The differences are not in matters of plot, but in the pacing: everything here takes longer to happen, while the crew must sit around, bicker, swear, and sweat it out--the agonizing searching for action, the tension of the attack, the terrible stress of hiding from enemy destroyers. Everything unfolds as if in real time, which is the great advantage a TV production has over a movie (contrast, for example, Band of Brothers with Saving Private Ryan). This, therefore, is the definitive presentation of a World War II classic." Μαλλον πρεπει να ειναι το mini-series, oπως ακριβως το βλεπαμε παλιιαααααα στην κρατικη τηλεοραση (ακομα το θυμαμαι...) http://www.amazon.com/gp/product/B0001XAOLQ/102-7083305-5077701?v=glance&n=130 Eιμαι ψιλο-κολλημενος με τα υποβρυχια..ισως στην προηγουμενη ζωη να ημουνα υποβρυχιο Εχω ξεκινησει να φτιαχνω και αυτο εδω : http://modelingmadness.com/reviews/misc/ships/montesuboat.htm (μηκος περιπου 90 ποντους)...
nzeppos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Ορίστε τι βρήκα από εδώ : ..."The Complete Uncut Version" of "Das Boot" is essentially the mini-series edited into a five-hour feature (that is, minus the opening and closing credits that would play before and after each fifty-minute segment)... Άρα τελικά πρέπει να έχεις δίκιο (κρατάω μια πολύ μικρή επιφύλαξη, γιατί δεν μπορώ να βρω το thread στο subsim.com όπου είχα διαβάσει ότι είχαν "κόψει" και κάμποσες σκηνές). Όσο γι'αυτό... Τι να πω, μπράβο ρε φίλε! Να το χαίρεσαι! Με βλέπω να παίρνω κι εγώ κανένα τέτοιο θηρίο, να το βλέπω να το καμαρώνω. Ορίστε και μερικά στοιχεία για την καριέρα του U-556. Αν κι έκανε μόνο μία περιπολία σαν επιχειρησιακό σκάφος, έμεινε στην ιστορία ως... ...It was then on May 27, 1941 that U-556 got the order to run for Bismarck, then sinking, and collect its war diary. On the way to the site the U-boat saw aircraft carrier Ark Royal and the battlecruiser Renown pass directly in front of the U-boat but unfortunately she had expended all ther torpedoes and was unable to help her bigger sister. The boat actually saw Ark Royal launch the aircraft that doomed the Bismarck...
Flying_Dutchman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Απλα να διευκρινισω οτι αυτο δεν ειναι δικο μου...απλα θελω το δικο μου ΚΑΠΟΤΕ να μοιαζει σαν κι αυτο... εχει πολυ δουλεια..ορεξη να εχει κανεις... Οσο για την ιστορια του U-556, τι να πει κανεις...
takis3 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 To ekana install kai ego to pexnidi.Milame ine pexnidara.Mia erotisi giati akoma ime stin arxi kai matheno na to xirizomai.Oi torpiles vriskoun aftomata to stoxo?Diladi an simadepsis kapio karavi makria pou to kitas me to periskopio alla to ipobrixio kitazi se alli gonia i torpili strivi pros to karavi ?Epidi diskola petixeno karavi eidika otan vriskete se kinisi pos ipologizoume tin boli ?
nzeppos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Φίλε takis3, καλωσήρθες στον κόσμο του Silent Hunter. Αυτό που ρωτάς είναι ολόκληρη ιστορία, ειδικά η manual στόχευση θέλει πάρα πολύ εξάσκηση. Θα σου δώσω λίγα εγκυκλοπαιδικά στοιχεία (αν ενδιαφέρεσαι) και ακολούθως θα σε παραπέμψω σε σχετικό αναλυτικότατο tutorial. Αν έχεις την event camera "on" και κοιτάξεις προσεκτικά την τορπίλη κατά την διάρκεια της πορείας της, θα δεις ότι εκτός από τη μεγάλη έλικα πίσω έχει και άλλη μία μικρότερη μπροστά, στη μύτη της. Η πίσω προπέλα χρησιμοποιείται για την προώθηση της τορπίλης (με "καύσιμο" συμπιεσμένο αέρα (wet heater) ) και της δίνει ταχύτητα έως 44 κόμβους (περίπου 82 km/h). Η μπροστά προπέλα ουσιαστικά κατευθύνει την τορπίλη στην τροχιά που έχεις προγραμματίσει εσύ μέσω του Torpedo Data Computer (TDC). Το οποιον σημαίνει: α) ότι "δεν βρίσκει αυτόματα το στόχο", πρέπει να προγραμματίσεις εσύ την πορεία της (gyroangle), την ταχύτητά της καθώς και το βάθος που θα κινηθεί. Είναι τρεις σχετικά απλές παράμετροι, που όμως είναι ολόκληρη επιστήμη το πως θα τις υπολογίσεις σωστά. Ο σκοπός είναι η τορπίλη να πετύχει το καράβι στη μέση με όσο το δυνατό πιο ορθή γωνία. Οπότε... β) Η τορπίλη έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει μια αρκετά καμπυλόγραμμη πορεία αλλά φυσικά δεν μπορείς να περιμένεις να πετύχεις ένα καράβι στη μέση όταν εκτελείς βολή με γωνία π.χ. 10 μοιρών (Angle on Board, AoB), δηλαδή αν έχεις την πλώρη του καραβιού μπροστά σου κι έρχεται κατά πάνω σου. Αν δε η τορπίλη χτυπήσει το στόχο υπό μικρή γωνία (σχεδόν παράλληλα δηλαδή), δεν πρόκειται καν να σκάσει. γ) Οι συνηθισμένες γωνίες για τις συνηθισμένες αποστάσεις (300-1500m) και για βολή με τις "εμπρός" τορπίλες είναι το πολύ +- 20 μοίρες bearing (δηλαδή από 340 brg έως 20 brg), οτιδήποτε άλλο αναγκάζει την τορπίλη να στρίψει πολύ ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες επιτυχίας. (Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στις G7a ή Τ1 τορπίλες, με τις οποιες ξεκινάει το παιχνίδι. Αρκετά αργότερα θα πάρεις τορπίλες που απλώς τις σουτάρεις και βρίσκουν μόνες τους το στόχο ακολουθώντας τον ήχο του πλοίου, ενώ υπάρχουν και ακόμα πιο εξελιγμένοι τύποι). Να αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα πάνω στο θέμα, πρώτον η ταχύτητα των 44 κόμβων μέσα στο νερό ήταν τόσο μεγάλη που πολλές φορές τα ατσάλινα πτερύγια (πάχους 2-3cm) της μπροστά προπέλας λύγιζαν σαν λάστιχα λόγω της αντίστασης του νερού, αν μπορέσω να σκανάρω κάποια φωτό θα σας τη δείξω, είναι απλά εντυπωσιακό. Και το δεύτερο...όλοι οι υποψήφιοι κυβερνήτες, πριν πάρουν επίσημα το βαθμό και το χρίσμα, ήταν αναγκασμένοι στα πλαίσια της εκπαίδευσης στην Βαλτική να εκτελέσουν 132 εικονικές βολές με dud torpedoes, οι 66 surfaced και οι υπόλοιπες 66 σε βάθος περισκοπίου. Πολύ προπόνηση δηλαδή! Κάτι μας λέει αυτό για τη δυσκολία αλλά και τη σημασία της manual εκτόξευσης. Γενικά είναι καλό να ξεκινήσεις της εξάσκηση με τα ακίνητα καράβια του tutorial. Γιατί σε αυτά που κινούνται πρέπει να εφαρμόσεις και τακτικές, πως θα κινηθείς χωρίς να σε πάρουν είδηση και να καταφέρεις να βρεθείς μπροστά από την πορεία του καραβιού, ώστε να πέσουν στην παγίδα σου. Αν δε μιλάμε και για convoy με προστασία και κακές καιρικές συνθήκες (ομίχλη κλπ), τότε δυσκολεύει αρκετά η κατάσταση. Ο απόλυτος οδηγός στόχευσης που έχω βρει είναι στο http://www.paulwasserman.net/SHIII/. Είναι αναλυτικότατος, λίγο περίπλοκος, χρησιμοποιεί κάποια όργανα που υπάρχουν μόνο σε mods αλλά αξίζει να τον διαβάσετε για να καταλάβετε τις γενικές αρχές πάνω στις οποιες βασίζεται η σωστή προετοιμασία της εκτόξευσης. Ούτε κι εγώ δεν έχω καταφέρει να τον εφαρμόσω ακριβώς όπως τα λέει το παλικάρι, γιατί τελικά ο καθένας έχει το δικό του στυλ επίθεσης, άλλοι πάνε με ντου κι άλλοι με πολύ προσοχή. ΥΓ: Ορίστε κι ένα χρήσιμο pdf αρχείο (217kB) που δείχνει τις φάσεις του φεγγαριού και τις ώρες ανατολής/δύσης του ηλίου όλες τις μέρες από το 1939 έως το '45. Πολύ χρήσιμο για να ξέρετε αν έχει νυχτώσει επιτέλους όταν πρέπει να αναδυθείτε και σας έχουν στρώσει στο κυνήγι. Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος φίλος των υποβρυχίων. Φυσικά μην περιμένετε το καλοκαίρι να δείτε σκοτάδι αν είστε σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη. Το αρχείο που δίνω ισχύει για γεωγραφικά πλάτη κοντά στη Μάγχη, οπουδήποτε αλλού πρέπει να γίνει κανονικοποίηση. ΥΓ2: Ακόμα, ένα ~350kB pdf αρχείο με τα βασικά για τη χρήση του υδροφώνου, σύντομο και σαφές με εξαιρετικούς πίνακες στο τέλος για να βρίσκετε την ταχύτητα του πλοίου που σας ενδιαφέρει (αν γνωρίζετε τον τύπο του) απλώς ακούγοντας την προπέλα του! Για όσους βαριούνται το διάβασμα (απαραίτητο όμως στους simulators), ορίστε ένας συγκεντρωτικός πίνακας με τα RPM-Speed στοιχεία για να κάνετε τη δουλειά σας. ΥΓ3: Άλλο ένα post-θηρίο έφτασε στο τέλος του, ελπίζω να πιάνουν τόπο όλα αυτά που κάθομαι και γράφω βραδυάτικο! Και θέλω να δοκιμάσω και το καινούριο voice profile που έφτιαξα στο Game Commander 2 (γιατί το ρημάδι το Shoot τελικά δεν δουλεύει με το net framework 2.0) .
takis3 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Φίλε μου είσαι φανταστικός!Ευχαριστώ πολύ που αφιέρωσες το χρόνο σου να εξηγήσεις αναλυτικά τις απορίες μου. Βασικά ακόμα δεν μπήκα στο κανονικό παιχνίδι είμαι στο naval academy και στο σημείο που μαθαινω βολές με τις τορπίλες.Οταν είναι ακίνητο το καράβι όλα καλά.Όταν είναι εν κινήσει τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί δεν μπορείς να μαντέψεις πότε θα στρίψει δεξιά και πότε αριστερά πριν ριξεις την τορπίλη επειδή κάνει συνλεχεια ελιγμούς. Θα δοκιμάσω αυτά που είπες και πιστεύω θα βγάλω άκρη.Το πρόβλημα φένεται να είναι στη manual στόχευση μόνο. Πάντως είναι φανταστικό παιχνίδι και σε στοιχεία εξομοίωσης και σε γραφικά. Όταν το μάθω καλά άμα θες να κανονίσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό ένα multiplayer μεσω ιντερνετ.Αλλά ακόμα έχω δρόμο μέχρι να το μάθω.
bad_freddy Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Είχα μια απορία αλλά την έλυσα μόνος μου οπότε το post μου μπορεί να διαγραφεί.
nzeppos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Επειδή πρόλαβα και είδα την απορία σου, να σου πω ότι κι εγώ την πρώτη φορά που έπαιξα, μέχρι να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής, έπαιξα το συγκεκριμένο training 3-4 φορές! Αυτά τα SSE w/ahead standard που λένε οι διαταγές ούτε καν είχα καταλάβει τι σήμαιναν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.