nzeppos Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Μόλις εγκατέστησα το Dangerous Waters. Καλό φαίνεται, δε λέω. Αν αντέχει κάποιος να ξεκοκκαλίσει το 500τόσες σελίδες manual του. Επιπέδου Falcon 4.0. Και το παιχνίδι είναι σε αυτή τη λογική. Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν Ρεαλιστικά Υποβρύχια 4.0 και δε συμμαζεύεται. Όπως καταλαβαίνετε είναι παιχνίδι για απόστρατο κυβερνήτη υποβρυχίου, που έλεγε πιο πάνω ο Voodooman. Και από γραφικά δεν λέει μία. Δεν είμαστε για τέτοια τώρα, αν βουλιάξω πρώτα ότι επιπλέει στο SH3 και μετά θα το πιάσω το άλλο.
Voodooman Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Ευτυχώς φίλε που μας ενημέρωσες, γιατί είχα αρχίσει ήδη να κοιτάω στα μαγαζιά, μήπως το δω πουθενά το dangerous waters... To SH3 είναι πάρα πολύ ρεαλιστικό (νομίζω τουλάχιστον, δεν έχω κάνει και σε υποβρύχιο) και σχετικά εύκολο και προσιτό. Αυτό είναι το μεγαλύτερό του προσόν, μαζί με τα απίστευτα γραφικά. Εννοείται πως,τελικά, to manual δεν εξηγεί ούτε τα μισά από όσα θα έπρεπε...
vjshadow Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Καλα το παιχνιδακι ειναι φοβερο. Ειχα πολυ καιρο να κολλησω ετσι με παιχνιδι. Εχω ομως ενα μικρο προβλημα. Στην 12 αποστολη κυνηγαω ενα κονβοϊ. Ενω εχω εκτοξευσει την τορπιλη εναντιον ενος πλοιου αυτη παει χτυπαει (δεν εκρυγνηται) πανω του και πεφτει στον βυθο χωρις να παθει τπτ το πλοιο. Μηπως δεν ειναι οπλισμενη (και πως την οπλιζω); Να σημειωσω οτι το παιζω με επιπεδο ρεαλισμου γυρω στο 45%.
nzeppos Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Οι τορπίλες οπλίζουν μόνες τους, μήπως την έριξες από πολύ κοντινή απόσταση? Κάτω από 300-400 μέτρα? 'Η μήπως χτύπησε το καράβι υπό γωνία και δεν έσκασε? Οι "τζούφιες" (dud) τορπίλες είναι γενικά μεγάλο πρόβλημα στο παιχνίδι αλλά το κάνουν πιο ρεαλιστικό. Αν έχεις απόθεμα δοκίμασε να τις ρίξεις σαν salvo, τουλαχιστον μία θα σκάσει, δε μπορεί! Επίσης αν έχεις φτάσει μέχρι τη 12η αποστολή, σίγουρα θα έχεις ψιλομάθει το παιχνίδι, δοκίμασε να ανεβάσεις κάμποσο το επίπεδο ρεαλισμού, γύρω στο 70-80% καλά είναι. Ίσα ίσα να έχεις event camera και ίσως god's eye στο χάρτη και να σημαδεύει ο Πρώτος για σένα, αλλιώς παραγίνεται δύσκολο. Επιτέλους έβαλα και το 1.2 patch και έχω μοιρογνομώνιο. Χωρίς god's eye που παίζω είναι πραγματικά αδύνατο να καταλάβεις που βρίσκεται ο άλλος, ακούγοντας το υδρόφωνο, χωρίς να μπορείς να χαράζεις και γωνίες στο χάρτη. Σε λίγο θα βγει και το 1.3 patch και θα διορθώνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Δυστυχώς όμως, ελέω Starforce, το original dvd χρειάζεται να είναι στο drive (ο νοών νοήτω!) γιατί μόνο για το 1.0 έχουν κάνει...κάτι οι συμπαθείς τύποι με το γάντζο στο χέρι... Θα πρέπει να συμφωνήσω ότι το manual είναι πάρα πολύ φτωχό, χρειάζεται πολύ ψάξιμο σε faq's και forum του εξωτερικού για να μάθουμε να παίζουμε.
sarisn Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Καλά εγώ το κατεβάζω από torrent... δεν νομίζω να μην έχει crack μέσα ;-)
vjshadow Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Να ρωτησω και κατι ακομη. Τι παιζει με τις αλλες 2 μοναδες; Εγω ειμαι στην 1η, αλλα εχω αλλαξει βαση. Τι γινετε αν πας στην 2η ή στην 7η; Που εχουν βασεις αυτες οι 2 και που περιπου περιπολουν;
nzeppos Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Από torrent το πρωτόπαιξα κι εγώ, λογικά θα έχει μέσα το cr*ck του Reloaded, για την έκδοση 1.0. Και η έκδοση 1.0 έχει πολλά (ΠΟΛΛΑ) προβλήματα, αφήστε που ακούγεται ότι και το cr*ck είναι προβληματικό. Ότι δηλαδή περνάει τη Starforce προστασία αλλά δεν σπάει το fade protection και υπάρχουν προβλήματα και στο Campaign κλπ. Δεν πρόλαβα να τα διαπιστώσω όλα αυτά γιατί αγόρασα το παιχνίδι με το που άρχισα το campaign. ("Αναγκάστηκα να αγοράσω" είναι η σωστή λέξη, για να μην κρύβομαι και πίσω από το δάχτυλό μου). Δεν το μετάνιωσα καθόλου πάντως, 1ον γιατί το ρουμάνικο branch της Ubisoft φαίνεται να είναι ικανότατοι προγραμματιστές που αξίζουν τα λεφτά τους και 2ον γιατί υπάρχει απίστευτη υποστήριξη για το παιχνίδι (3 patches μέσα σε σχεδόν 1 μήνα!) Τώρα για τα flotillas που ρώτησε ο vjshadow, ομολογώ ότι δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς, σίγουρα πάντως θα είναι διαφορετικές οι αποστολές και οι περιοχές περιπολίας από τον 1st flotilla. Αν δεν κάνω λάθος το 2nd flotilla μπαίνει με mod στο παιχνίδι (φτιαγμένο για την έκδοση 1.1. Το mod υπάρχει στο subsim.com και διορθώνει και κάποια πράγματα για το 1st και 7th flotilla). Οπότε, τουλάχιστον στο δικό μου PC, που έχω το SH3 v1.2 αλλά mods για την έκδοση 1.1, η κατάσταση είναι μάλλον μπερδεμένη. Θυμάμαι όμως που έλεγαν στο manual ότι η campaign είναι "random dynamic κλπ" και αν ξεκινήσεις το παιχνίδι απ'την αρχή δεν θα δεις δυο φορές τα ίδια πράγματα. Οπότε και flotilla από flotilla θα διαφέρει αρκετά...ελπίζω. Αν βρω τίποτα, θα ενημερώσω.
nzeppos Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, μόλις παρήγγειλα απ'το amazon ένα κάρο πράγματα για υποβρύχια. Το Das Boot Miniseries, την 6ωρη σειρά που είχε προβληθεί αρχές '80 στη γερμανική τηλεόραση. Η περιβόητη ταινία ουσιαστικά ήταν η πετσοκομμένη σειρά. Το βιβλίο του Burchheim, που πάνω του βασίστηκε η ταινία (αν και ως συνήθως βιβλίο, ταινία και πραγματική ιστορία δεν έχουν και μεγάλη σχέση, ειδικά προς το τέλος) Άλλα 3...υποβρυχιακά βιβλία, τα Cross of Iron, First U-boat-flotilla και Iron Coffins: A U-boat Commander's War, 1939-45. Όπως καταλαβαίνετε θα γίνω άσος στο παιχνίδι!!
Voodooman Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μα φυσικά, τέτοια παιχνίδια τα παίρνεις πρωτότυπα. Ας αποκαλυφθώ και εγώ... αρχικλα το πήρα κόπια, γιατί βιαζόμουν να το δω. Patches δεν έπαιρνε και, επιτέλους, είδα για πρώτη φορά τί εστί fade!!! Μετά από 10 μέρες παιχνιδιού, η οθόνη γέμιζε artifacts, κάθε φορά σε random μέρη, άλλοτε στο UZO, άλλοτε στο στρατηγείο...φοβερό σύστημα τελικά, σπουδαίο κλείδωμα. Το αγόρασα πρωτότυπο και ησύχασα. Οι μάπα τορπίλες έιναι από τα πιο ωραία σημεία του παιχνιδιού, να κάνεις ένα σωρό προεργασία, να βλέπεις την τορπίλη να πλησιάζει το θύμα σου, ναι, ναι, τώρα θα σκάσει, ναι, τώρα, ναι, και τελικά να γκελάρει στα ύφαλα! Εκεί που πάω να πεταχτώ από την καρέκλα και να φωνάξω "γκόλ!!!", αρχίζω να βρισίδια! Μεγάλη ένταση... Flotilla άλλαξά, όταν είδα ότι η βάση από όπου ξεκίνησα (Klien), είδα ότι είναι υπερβολικά μακριά από το "ψητό". Ζήτησα μετάθεση για τη 2nd glotilla, στη Lorient και από τότε άρχισα να ανεβαίνω στα charts των άσσων κυβερνητών. Νομίζω ότι ένας ρεαλισμός στο 89% (με ενεργοποιημένα μόνο τις εξωτερικές κάμερες δηλαδή) είναι ό,τι πρέπει, στο κάτω-κάτω, αν δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα, μπορείς να αναθέσεις σε κάποιον καλό officer να κάνει το solution. Καπετάν Ανδρέα Ζέππο, έχεις αρχίσει να εμβαθύνεις επικίνδυνα στο παιχνίδι!
nzeppos Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Και που είσαι ακόμα! Κατέβασα χθες δεκάδες τραγούδια της εποχής για το γραμμόφωνο, για να δημιουργήσω ατμόσφαιρα. (http://rapidshare.de/files/788866/Messervy_s_gramophone_pack1.rar.html για όποιον ενδιαφέρεται, packs από 1-5, 30 ΜΒ το καθένα) Συν άφθονα mods (κυρίως sound mods) για να αλλάξω εντελώς το παιχνίδι. Μήπως ξέρει κανένας που μπορώ να βρω το SH3 World mod 1.72 της CombatPlanes? ; Έχουν ρίξει το site τους και δεν μπορώ να το βρω πουθενά (είναι freeware btw, μην αρχίσει κανένας op τη γκρίνια) Με ένα άλλο mod που κατέβασα πρόσφατα (αυτό που προσθέτει άλλο ένα flotilla και κάνει άλλαγές σε ιστορικές ανακρίβειες του 1ου και 7ου flotilla) μου άλλαξε η βάση, πήγα στο Kiel. Δηλαδή ενώ ήμουν στα μισά μιας αποστολής που έπρεπε να κάνω μια περιπολία και να γυρίσω στο Wilhelmshaven, μου γράφει ότι άλλαξε η βάση. Οπότε τελειώνω την αποστολή (με 97% realism, δηλ. μόνο event camera on), γυρίζω στο Wilhelmshaven και η επόμενη αποστολή ήταν απλώς να πάω στο Kiel, αργά και ήσυχα...Αντί να κολλήσει το παιχνίδι ή να πρέπει να ξεκινάω από την αρχή, όπως γίνεται στους συνηθισμένους simulators. Το είχαν προβλέψει ακόμα κι αυτό, είναι φοβερά τα παλικάρια. Προσωπικά θα θεωρώ ότι έχω μάθει το παιχνίδι, όταν θα μπορώ σε φουσκοθαλασσιά (άνεμο στα 15 m/s) να πετυχαίνω εμπορικό από τα 1000-1500 m. Μέχρι τώρα όλες οι βολές μου στο γάμο του Καραγκιόζη πάνε.
vjshadow Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Τις τορπιλες πως τις οπλιζετε συνηθως; Με απλη συγκρουση ή και μαγνητικα; Με ποιο τροπο έχετε καλυτερα αποτελεσματα και δεν χανετε τον στοχο μονο και μονο απο τα κεφια της τορπιλης που δεν σκαει;
Andrikkoui Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Paidia molis to agorasa to game fovero paixnidi alla den katalava kati gia na paixw paw sto single mission??? kai pws mporw na rixw torpili(me poio tropo) wste na exei perissoteres pithanotites na vrei to stoxo tis????
bomberb17 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Τις τορπίλες εγώ τις βάζω impact πάντα και βάθος στο 0. Αν βάλεις μαγνητική και βάθος λίγο παρακάτω από το βύθισμα του στόχου θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά, αλλά έχει πολλές πιθανότητες αποτυχίας...
nzeppos Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Κατ'αρχήν Χρόνια Πολλά κύριοι Κυβερνήτες! Μόλις επέστρεψα από πασχαλινή εβδομαδιαία εξόρμηση στο χωριό μου (οπού σκότισα τους πάντες με τη φλυαρία για τα..υποβρύχιά μου που μου έλειπαν, χωρίς φυσικά να ενδιαφέρεται κανένας, αλήτες!). Αν ξεκινήσεις Career Mode από το 1939 θα έχεις τις Τ1 και τις Τ2. Οι μεν Τ1 είναι καλύτερο να οπλίζονται στο magnetic/impact και φυσικά 1-2 μέτρα κάτω από την καρίνα του στόχου. Οπότε και μεγαλύτερη ζημιά θα κάνουν (μια μόνο Τ1 στο σωστό σημείο μπορεί να κόψει C3 Cargo στη μέση) αλλά και δεν θα φαίνονται εύκολα από την επιφάνεια λόγω του βάθους που θα κινούνται. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα τους υποτίθεται ότι είναι οι φυσσαλίδες που προδίδουν την παρουσία τους όταν κινούνται σε μικρό βάθος. Επίσης είναι σχετικά αναξιόπιστες σε fast mode (κάπου 45kts). Οι δε T2 που έχουν προώθηση από ηλεκτροκινητήρα (αν δεν κάνω λάθος) δεν βγάζουν φυσσαλίδες αλλά έχουν 2 μεγάλα μειονεκτήματα. 1ον έχουν μόνο slow mode (30kts ταχύτητα) οπότε για μεγάλες αποστάσεις (πάνω από 2-2,5km) δεν ενδείκνυνται, γιατί αργούν πάρα πολύ να φτάσουν και η παραμικρή αλλαγή στην πορεία του στόχου σημαίνει ότι θα βαρέσει η τορπίλη στο γάμο του Καραγκιόζη. 2ον στο magnetic mode είναι εντελώς αναξιόπιστες, γιατί μπορεί να σκάσουν ανά πάσα στιγμή (είχα σίγουρο στόχο υπερωκεάνειο 24000 τόνων σε convoy και η τελευταία μου Τ2 θεώρησε καλό να σκάσει στα μισά της διαδρομής, αντί να το κόψει στη μέση το ρημάδι το καράβι). Και φυσικά ισχύει και αυτό που είπε ο bomberb17, ότι δηλαδή καλό είναι να οπλίζονται για πορεία στα 0 μέτρα, αλλιώς μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε βάθος. Προσωπικά προτιμώ τις Τ1, σχεδόν πάντα σε M/I mode (εκτός κι αν είναι να χτυπήσω ακίνητο στόχο από κοντινή απόσταση, που συνήθως έχει ήδη ξαναχτυπηθεί), σε βάθος 1m κάτω από την καρίνα, σε medium ταχύτητα και απόσταση το πολύ 1800m. Επίσης καλό είναι μέχρι να μάθετε να σημαδεύετε, να βάζετε τον Πρώτο να υπολογίζει τη βολή για εσάς και να επαληθεύετε τα αποτελέσματά του για εξάσκηση. Με τα πολλά κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό είναι να ρίξετε την τορπίλη υπό σωστή γωνία (λίγο πριν ο στόχος έρθει κάθετα από την πλώρη σας) και να τον έχετε παρακολουθήσει για αρκετή ώρα (χωρίς να σας πάρει χαμπάρι, γι'αυτό προσοχή στις καθαρές μέρες με μπουνάτσα που φαίνεστε από πολύ μακρυά) για να καταλάβετε αν εκτελεί ελιγμούς, αν αυξομοιωνει ταχύτητα κλπ.
androu Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Βασικά εμένα δεν μου έπαιζε στα χπ.. τι πρέπει να κάνω??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.