Προς το περιεχόμενο

Silent Hunter III, όλα τα λεφτά.

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γειά χαρά σέ όλα τα ταλέντα του βυθού!

Ανακάλυψα το παιχνίδι (SHIII)-κρατηθείται- πριν από 2 μήνες. Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια υπολογιστή και γενικότερα αλλά το συγκεκριμένο με καθήλωσε γιατί έχω κόλλημα με τα υποβρύχια. Προς κάθε ''κυβερνήτη'': Μπορεί κάποιος συνοπτικά να μου περιγράψει πώς κάνω αποτελεσματική λύση σκόπευσης;

Μέχρι τώρα φέρνω το U-57 μου σε 90 μοίρες με το στόχο (σχεδόν) και φροντίζω το βάθος και την απόσταση. Γωνία εκτόξευσης προτιμώ μεταξύ +/- 15 μοίρες. Εμπειρικά και λαμβάνοντας υπ'όψη την ταχύτητα στόχου επιλέγω την τελική γωνία(άρα μιλάμε για το διάστημα 345-015).

Δεν έχω το manual. Όσο ανορθόδοξος και αν δείχνω έχω κάνει ένα πάρα πολύ καλό renown, δεν θυμάμαι τώρα πόσο, είμαι στην αρχή του 1942, ετοιμάζομαι να πάρω το VIIC/42 (τα προτιμώ από τα ΙΧ). Τα λεώ αυτά για μην με πάρετε στο ψιλό:razz:

Δημοσ.

Μην ανησυχείς, το manual έχει ελάχιστες τεχνικές λεπτομέρειες και ακόμα περισσότερο εξειδικευμένες πληροφορίες για τη στόχευση, τις τακτικές προσέγγισης convoy, τη διαδικασία αποφυγής destroyer κλπ. Δεν είναι το "συνηθισμένο" τεράστιο manual που έχουμε συνηθίσει στα simulators.

Aυτό που χρειάζεσαι είναι κάποια καλά tutorials/guides που κυκλοφορούν στο internet. Μην ξεχνάμε ότι η λύση σκόπευσης είναι το δυσκολότερο σημείο του παιχνιδιού και ειδικά όταν έχει καιρό είναι απάνθρωπα δύσκολο να πετύχεις το στόχο σου (όπως και στην πραγματικότητα).

Ίσως το καλύτερο targeting guide που υπάρχει είναι αυτό:

http://www.paulwasserman.net/SHIII/

Υπομονή να έχεις να κάτσεις να διαβάζεις...

Aφού έχεις κόλλημα με τα υποβρύχια, σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να κατεβάσεις το Grey Wolves expansion 1.02 superpatch, το οποιο θα ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο ρεαλισμού του SHIII.

Grey Wolves expansion pack, ~800MB

Grey Wolves expansion 1.02 patch, ~76ΜΒ

• Super Moderators
Δημοσ.

Έστω και καθυστερημένα, να ρωτήσω κι εγώ: το grey wolves, φορτώνεται επάνω στη DVD έκδοση μετά από ποιο patch; Ή τα περιέχει όλα;

Επίσης, γνώμες για το Silent Hunter III: U-Boat in the Mediterranean (Expansion pack) και το Seawolves (Silent Hunter III Add-On), παρακαλώ...

Δημοσ.

Βάζεις το stock SHIII (δηλαδή την DVD έκδοση που είπες), βάζεις το 1.4b patch και πάνω σε αυτά βάζεις και το grey wolves (έχει autoinstaller και μπαίνει πολύ εύκολα).

Δημοσ.

Ευχαριστώ τον nzeppos για την καλοσύνη του να απαντήσει. Είναι πολύ καλό το site. Καλό κυνήγι...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά τα φώτα σας!

Μετά από την συμβουλή του nzeppos εγκατάστησα το GWX και αποφάσισα να αρχίσω από την αρχή μια καινούργια καρριέρα....και μέχρι εδώ όλα καλά....με το που αρχίσω την 1η μου περιπολία με την 13η flotila γύρω στις 2 σεπτεμβρίου 1939 αρχίζουν να καταφτάνουν απανωτά μυνήματα ή για πλοία που βρίσκονται στις τάδε συντατεγμένες ή από πλοία που εκπέμπουν SOS....μέχρι εδώ όλα καλά (τα παδιά απότο GWX έχουν κάνει φοβερή δουλειά από ότι μπόρεσα να δω μέχρι τώρα)

ΑΛΛΑ

(γιατί είμαι και απροσάρμοστος) οταν μου φτάνει ένα μύνημα πχ. "SSS SSS SSS -όνομα πλοίου- Ν27'37 -Ε16'24" (τα νούμερα είναι στην τύχη) πως μπορώ να μεταφέρω τις συντεταγμένες στον χάρτη για να δω που είναι? Υπάρχει κάποιο tool ή κάτι? γιατί ο χάρτης δεν έχει πλάτος/μήκος επάνω και είμαι ανίκανος να μεταφέρω το στίγμα αυτής της μορφής πάνω στον στον χάρτη....(εκτός και αν κάτσω να μετράω 1-1 τους παράλληλους και κάθετους από τον ισημερινό και τον μεσημβρινό)

ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα αλλά το ξέχασα......που θα πάει θα μου έρθει.... thanx!

Δημοσ.

Καλή ερώτηση... μου φαίνεται ο καλύτερος τρόπος είναι να πας στο φάκελο documentation της εγκατάστασης του SHIII και να τσεκάρεις το αρχείο SH3_MAP.jpg.

Είναι ο παγκόσμιος χάρτης που υπήρχε και σε...χειροπιαστή χάρτινη μορφή στο κουτί του SHIII. Εκεί μπορείς να υπολογίσεις μέσες άκρες που είναι το σημείο που σε ενδιαφέρει, καθώς ο χάρτης έχει συντεταγμένες (μόνο σε μοίρες όμως, δεν έχει λεπτά και δευτερόλεπτα).

Το μήνυμα SSS σημαίνει "SOS, attacked by submarine", δεν έχω δει τι λένε στο GWX documentation γι'αυτού του είδους τα μηνύματα, είναι βέβαιο ότι αν πας εκεί θα βρεις κάποιο πλοίο (έστω και damaged ή μισοβυθισμένο) ;

Ή μήπως είναι εντελώς εικονικό μήνυμα;

Τελοσπάντων θα το ψάξω το μεσημέρι και θα σου πω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος εύρεσης συντεταγμένων και τι παίζει με τα SSS μηνύματα.

Δημοσ.

'οχι χάρτη αλλά ούτε manual δεν είχε στο κουτί.....(αμα το αγοράζεις προσφορά με 10 ευρά δεν πρέπει να ζητάς και πολλά extras.....).

Anyway nzeppo ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.....κοίταξα το Manual του GWX αλλά δεν είδα κάτι σχετικά με τα μυνήματα.....δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα βρώ κάτι μισοβυθμισμένο ή όχι..... μου εκτύπωσα μια κόπια του χάρτη(και βρήκα επιτέλους πως μπορείς να τον ανοίξεις και μέσα στο παιχνίδι).....αν μου πέσει κάνα sss κοντά και προλάβω να πάω θα σας πω τι παίζει......

Να πω κάτι άλλο, είδα στο Manual του GWX ότ έχουν ενσωματώσει τα milkcows....κάποιος από εσας τα έχει χρησιμοποιήσει ποτε? Βασικά θέλω να καταλάβω αν κάνοντας dock σε κάποιο απο αυτά είναι σαν να γυρίζω στην βάση (μετά δηλαδή μου δίνουν καινούργια αποστολή ή συνεχίζω απο εκεί που είμαι και γεμάτος καύσιμα πρέπει να γυρίσω στην βαση για να μου δώσουν καινούργια αποστολή?)?.....

Δημοσ.

Ε ναι, μπορείτε να δείτε τους έξτρα χάρτες του GWX (ναρκοπέδια λιμανιών, παγκόσμιος χάρτης, πίνακες μετατροπής κόμβων σε μέτρα/λεπτό κλπ) αν πάτε στο Navigation Map και κοιτάξετε πάνω αριστερά στη γωνία. Εκεί φαίνεται οι άκρες των έξτρα χαρτών. Τους τραβάτε με το ποντίκι. Ό,τι δηλαδή γίνεται και με το χρονόμετρο, που είναι κι αυτό draggable.

Έψαξα λίγο για το SSS distress signal που ανέφερες και επιβεβαίωσα ότι είναι απλώς...eye candy (όπως το αποκαλούν στο Subsim), δεν σημαίνει τίποτα. Ακόμα και να πας στις συντεταγμένες που δίνει το σήμα δεν πρόκεται να βρεις κάποιο πλοίο ή κάτι άλλο. Το έβαλαν για θέμα immersion, για να φαίνονται πιο ρεαλιστικά τα ραδιοσήματα.

Όσο για τα milkcows... Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα αλλά η λογική τους είναι ίδια με του λιμανιού. Δηλαδή τα πλησιάζεις και στα 25 μίλια μπορείς να κάνεις κανονικά Escape και Dock At. Ή για περισσότερο ρεαλισμό μπορείς να πλησιάσεις στη θέση τους, να τα εντοπίσεις, να τα πλευρίσεις και στη συνέχεια να κάνεις exit patrol. Υποτίθεται ότι τα milkcows (είτε υποβρύχια U-tanker, είτε καμουφλαρισμένα καράβια σε ουδέτερα λιμάνια, π.χ. στο El Ferol) κινούνται σε καθορισμένα patterns μικρής εμβέλειας με ταχύτητες της τάξης του 1 κόμβου.

Εφ'όσον τα milk cows έχουν τη λογική του λιμανιού, όταν θα τα πλευρίσεις μπορείς να κάνεις ακριβώς ό,τι κάνεις και όταν πιάνεις σε ένα λιμάνι. Τροφοδοσία (καύσιμα και τορπίλες), αναβαθμίσεις στη μηχανή και τον εξοπλισμό, απονομή...μεταλλίων στο πλήρωμα κλπ. Και η επόμενη αποστολή που θα πάρεις θα είναι να γυρίσεις στο λιμάνι του flotilla που ανήκεις.

Στην πράξη όμως το documentation του GWX συμβουλεύει στα μεν U-tankers να βάζουμε μόνο καύσιμα ενώ στα καράβια να κάνουμε τα πάντα εκτός από "equipment upgrades and personnel awards and changes".

Στην πραγματικότητα όμως, σε πολλούς ανεφοδιασμούς, τα milk cows έδιναν και τορπίλες (και φυσικά φαγητό). Αυτή όμως δεν ήταν η συνηθισμένη περίπτωση, απλώς είχαν "αγγαρέψει" κάποιο συνηθισμένο VII ή IX υποβρύχιο που είχε πρόβλημα και γύριζε στη βάση του, να δώσει τα αποθέματά του σε κάποιο άλλο U-Boot που συνέχιζε το κυνήγι του. Τα κανονικά U-tankers (τύπου XIV, συνολικά 10 τον αριθμό, βυθίστηκαν όλα, τα περισσότερα το "μαύρο" καλοκαίρι του '43 όταν έκλεισε το Atlantic Gap) έδιναν μόνο καύσιμα, άντε και κανένα...αυγουλάκι.

Δημοσ.

παιδια μονο 1024x768 εχει?Δεν υπαρχει τροπος να το αλλαξω?Εχω lcd και δεν με βολευει.Εχω βαλει ΑΑ 6x αλλα και παλι δεν ειναι το ιδιο

Δημοσ.

Το μαμήσιο παιχνίδια δεν σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις την ανάλυση.

Υπάρχει όμως ένα workaround, λεπτομέρειες για το οποιο μπορείς να βρεις εδώ.

Συγκεκριμένα το εν λόγω site λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Display Resolution

As installed, SH3 doesn't offer you a choice for a display resolution setting. The game fixes it at 1024 x 768.

To override this limitation, SH3 modmaker Kegetys has developed a DLL file that permits greater display resolutions when playing SH3. Kegetys' SH3 Resolution Override DLL can be downloaded from the following link:

http://www.paulwasserman.net/SHIII/dx9res10.zip

Make sure you read the enclosed instructions to customize the DLL's configuration file, d3d9.cfg.

For Windows XP SP2 users:

We're not finished yet. In order to get Kegetys' DLL to work, you'll also need to install Microsoft's Windows Application Compatibility Toolkit and perform the following procedure to customize it for SH3:

• On Windows' Start menu, select "All Programs/Microsoft Application Compatibility Toolkit 4.0/Tools" and run the Compatibility Administrator.
  • When the program opens, make sure "New Database" is highlighted under "Custom Databases", and click the "Fix" button.
  • In the "Name of program to be fixed" box, type "SH3". Now, click the browse button, and select the sh3.exe in your SH3 install directory. Then click on the "Next" button.
  • Under "Operating System Modes" select "None" and click the "Next" button.
  • In the "Compatibility Fixes" box, check DelayDLLInit, and click the "Parameters" button.
  • In the "Command Line" box, type "d3d9.dll" and click "OK". (You can click the "Test Run" button to make sure it is working). Click the "Next" button.
  • Click on the "Finish" button. Then click the "Save" button, name it "SH3", and click OK.
  • On the "File" menu, select "Install".
  • Close the Compatibilty Administrator.
  • Enjoy SH3 in high display resolution.

Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν συνεργάζεται με τα διάφορα graphic mods που κυκλοφορούν (λογικά δεν θα έχει πρόβλημα) αλλά το χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δημοσ.

thanks nzeppos.Παιζει στα 1280x1024 στην πενα μονο με το πρωτο αρχειακι.Τα υπολοιπα δεν χρειαστηκε να τα κανω.Μαμισιο οντως το game

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...