Προς το περιεχόμενο

Silent Hunter III, όλα τα λεφτά.

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Milame gia poli kali eksomiosi.Den exo dei kalitero eksomioti.Exi to pagkosmio xarti stis apostoles me leptomeria kai taksidevis kai i taxitita pou deixni prepi na ine pragmatiki afou gia na ftasis se kapia alli poli argi poli kai prepi na treksis to roloi.

Apsogo.

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από την εξομοίωση λείπουν δυστυχώς κάποια πράγματα, ορισμένα είναι βασικά (όπως η ύπαρξη wolfpacks και milkcows*) ενώ άλλα σχετικά αμελητέα (π.χ. τα 2 ρεύματα στο Γιβραλτάρ). Υπάρχουν όμως και εντυπωσιακά στοιχεία εξομοίωσης, όπως τα random θερμικά ρεύματα που ελαττώνουν την ακρίβεια του asdic.

Η ταχύτητα που δείχνει ειναι όντως η πραγματική και υπάρχουν αρκετοί που παίζουν με 1x ταχύτητα ολόκληρες αποστολές, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, μια αποστολή μπορεί να διαρκέσει ένα-δυο μήνες πραγματικού χρόνου! Αυτό που κάνω εγώ είναι να βάζω μια ταχύτητα γύρω στο 256x το πολύ, βάζω και μουσικούλα στο γραμμόφωνο και περνάει η ώρα, παίρνω κανένα βιβλίο να χαζεύω και μπαίνω στο κλίμα. Αν κάποιος παίζει σε 1024x συνέχεια, κάπου πιστεύω χάνεται το σημαντικότερο στοιχείο της ζωής μέσα σε ένα υποβρύχιο, δηλαδή οι απίστευτα μεγάλες χρονικές διάρκειες που δεν συνέβαινε τίποτα.

Πόσες φορές δεν έχω αφήσει το παιχνίδι να παίζει και πηγαίνω και αράζω στο κρεβάτι του κυβερνήτη (με free roam camera, shift+f2) και απλώς χαζεύω το δωμάτιο να κουνιέται πέρα δώθε. Το μόνο που λείπει (ευτυχώς!) είναι η απίστευτη ζέστη και υγρασία, η μπόχα που υπήρχε μέσα στο υποβρύχιο μετά από 70 μέρες ταξιδιού και η φασαρία από το πηγαινέλα όταν άλλαζαν οι ατέλειωτες βάρδιες στο μηχανοστάσιο και στη γέφυρα.

Όπου να'ναι γυρίζω από μια ακόμα περιπολία, μέχρι τώρα μόνο ουδέτερα πλοία είδα, τζίφος, ποιος ακούει τον Doenitz!

*wolfpack (ή Rudel) = mass-attack tactics against convoys used by the submarines of the Kriegsmarine during the Battle of the Atlantic in World War II. U-boat movements were controlled by the Befehlshaber der Unterseeboote, which were given tremendous independence once on patrol. Accordingly, U-boats usually patrolled separately, only being ordered to congregate after one located a convoy and alerted BdU, so a Rudel consisted of as many U-boats as could reach the scene of the attack.

*milkcow (ή Milch-Kuh) = The Milk Cows were U-boats of type XIV and which their role was to support the operating VII and IX fighting U-boats by delivering supplies and ammunition. These boats were successful while operating out of US coast where their location 1000km out of New York permitted the smaller VIIC Atlantic boats to operate in US waters, and in the Caribbean.

Δημοσ.

Mια βδομαδα τωρα βολοδερνω στα ΑΝ 47 και περιξ με ανεμο σταθερα στα 10-15...Και μιλαμε για Ιουλιο μηνα...Εχει αρχισει να μου την δινει...

Θελω το flank μου... :(

Δημοσ.

Mου ηρθε ενα μηνυμα οτι νεα βαση ειναι η Brest.To θεμα ειναι οτι στον χαρτη

δεν εμφανιζετει η πολη οπως πχ η Lorient και Bordeaux...:???: :???: :???:

Τι γινεται?

Δημοσ.

Έριξα μια ματιά εδώ (ίσως θέλει registration) και βρήκα το εξής:

Question:

yea i started in 1939 in a IIA now in a VIIB its august 1940 forsome really odd reason it says new base : brest , and it doesnt change me and for some weird reason onthe map only lorient shows up and brest and st.naziere r gone!

anyone else have this problem???

Answer 1:

That happened to me when my base changed. Just sail into where Brest should be (zoom in, you see that the base is there) and dock. You'll start your next patrol there and everything will be normal.

Answer 2:

Yes, it's a bug that will fix itself in Sept '40, same thing happened to me so I just went into Lorient and re-armed, sank a few mercs and within a couple of weeks (game time) Brest magically appeared... all normal after that.

Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάντως εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ. Και για το χάρτη...

T0_-1_1104169.JPG

Αν έχεις βάλει και κανένα mod στυλ RuB, προσοχή στις νάρκες στην μεγάλη είσοδο του κόλπου.

Δημοσ.

Nα σαι καλα...Σημερα που ξανασχοληθηκα το λιμανι εμφανιστηκε...

Κανα graphic mod να μεγαλωσω βυθομετρο πυξιδα κτλ παιζει?

Σκεφτομαι να ολοκληρωσω πρωτα την καριερα και μετα να αρχισω αλλο με το RuB απο την αρχη περασμενο...

Δημοσ.

Χαίρομαι που βοήθησα.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς "να μεγαλώσεις βυθόμετρο, πυξίδα κτλ" αλλά το καλύτερο graphic mod για να βάλεις όργανα με καλύτερα γραφικά είναι το Bordinstrumente 1.0. Στο περίπου αλλάζει τα παρακάτω:

>
* High resolution, high quality textures 
* Improved legibility 
* Replaces Silent Hunter 3 interior gauges and textures of Type II, VII, IX and XXI U-Boats 
* New TDC screen textures 
* New Periscope texture 
* New UZO texture 
* New LI reporting dials 
* New taskbar dials

Και μπορείτε να το κατεβάσετε (53 MB) από εδώ:

http://rapidshare.de/files/9419679/Bordinstrumente_1.0.7z.html

Τα όργανα που φαίνονται στη φωτό με το χάρτη πιο πάνω είναι από το εν λόγω mod.

Δημοσ.

2-3 βιβλια σχετικα με U-Boats μπορειτε να προτεινετε?Yπαρχει περιπτωση να βρω κατι σε ελληνικο βιβλιοπωλειο η αναγκαστικα απο εξωετερικο?

Δημοσ.

Σε ελληνικά βιβλιοπωλεία πολύ δύσκολο το βλέπω, ειδικά αν σκεφτείς ότι μεταφρασμένο δεν νομίζω να κυκλοφορεί τίποτα. Θυμάμαι είχα δει κάποτε σε έναν Παπασωτηρίου στο κέντρο (Στουρνάρη) το "Hitler's U-Boat War" του Clay Blair (αγγλική έκδοση εννοείται), εντελώς κλασικό και must βιβλίο, αν και λίγο αμφιλεγόμενο καθώς είναι γραμμένο από αμερικάνο. Δεν το έχω διαβάσει και το έχω στα υπ'όψιν.

Από εξωτερικό όμως σου συνιστώ να πάρεις οπωσδήποτε τα περίφημα "Iron Coffins" του Herbert Werner και το "U-Boat Commander" του ace Peter Cremer, εντελώς αληθινές ιστορίες με πολύ γλαφυρή και προσωπική περιγραφή χωρίς να πολυασχολούνται με τεχνικά ή ιστορικά στοιχεία.

Το "Das Boot" του Lothar-Gunther Buchheim είναι κι αυτό κλασικό και έχει αρκετά πράγματα που δεν υπήρχαν στην ταινία (κυρίως τεχνικής φύσης).

Ένα τελευταίο που συνιστώ οπωσδήποτε είναι το "Memoirs: Ten Years and Twenty Days" του αρχιναύαρχου Karl Doenitz, γραμμένο κατά τη διάρκεια της 10ετούς φυλάκισής του (1945-55), απλώς καθηλωτικό, όλο το περασμένο καλοκαίρι αυτό διάβαζα.

Θα μπορούσα να δώσω και περισσότερα links αλλά αφού μιλησες για 2-3 βιβλία, νομίζω αυτά είναι υπεραρκετά για αρχή (άντε να βάλω και το "Operation Drumbeat" του Michael Gannon, με τις επιχειρήσεις των Γερμανών στα παράλια των ανατολικών ΗΠΑ το '42, από τα ελάχιστα βιβλία που περιγράφει ΚΑΙ τα συναισθήματα και τις περιπέτειες της αντίπαλης μεριάς, π.χ. τι έκαναν και πως ένιωθαν οι ναύτες πάνω στα εμπορικά πλοία που τορπιλίζονταν). Όλα τα παραπάνω links παραπέμπουν στο amazon.com αλλά η συμβουλή μου είναι να μην τα πάρεις από εκεί καθώς έχουν τσιμπημένες τιμές. Επιπλέον δεν στέλνουν μεταχειρισμένα στην Ελλάδα, κάτι που είναι πρόβλημα αν σκεφτείς ότι το φοβερό U-Boat Commander του Cremer έχει σταματήσει να εκδίδεται από το 1984 και μπορείς να το βρεις μόνο από δεύτερο χέρι.

Γι'αυτό υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο που συνιστώ, http://www.alibris.com, και μόνο που έχει τεράστια συλλογή από μεταχειρισμένα σε άψογη κατάσταση και τα στέλνει και στην Ελλάδα μου αρκεί. Τα τελευταία μου 15-20 βιβλία (κυρίως για u-boats και για τον R.Feynman) όλα από εκεί τα έχω πάρει σε τιμές ξεφτίλας, π.χ. 6 ευρώ για βιβλίο σε άριστη κατάσταση που στο amazon έχει 30. Η δε υποστήριξη είναι υποδειγματική, μια φορά διαμαρτυρήθηκα γιατί ένα βιβλίο άργησε μια βδομάδα να σταλθεί και μέσα σε μία ώρα είχα e-mail μισή σελίδα απάντηση απολογίας.

Αφού έκανα και τη διαφήμιση του αγαπημένου μου e-βιβλιοπωλείου πάω για ύπνο!

Δημοσ.

από τα screenshots του και μόνο, δε μου κάνει καμμία αίσθηση να το παίξω

χώρια που ο όρος submarine simulator είναι από μόνος του βαρετός, πόσο μάλλον να με φαντάζομαι να το παίζω

γούστα είναι αυτά βέβαια...

το παιχνίδι απευθύνεται σε πορωμένους με το είδος (submarines κτλ) ή είναι γενικότερα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι?

Δημοσ.

Έτσι όπως τα λες, ακόμα και να σου αρέσει λίγο στην αρχή νομίζω ότι γρήγορα θα βαρεθείς και θα το παρατήσεις. Οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς. Όπως όλοι οι simulators, έτσι κι αυτός χρειάζεται διάβασμα, εξάσκηση και υπομονή. Είναι πολύ περισσότερο arcade από ΤΟΝ submarine-simulator Dangerous Waters, αλλά και πάλι χρειάζεται προσπάθεια.

Άρα...

ps: Από screenshots πάντως μπορείς να δεις όσα θέλεις εδώ.

Δημοσ.

Πραγματικά και εγώ στην αρχή δυσκολεύτικα να το μάθω αλλά μετά δεν ξεκολλάς...

Εχω περάσει πολλά ξενύχτια μαζί του ....

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ορισμένες φορές μπλοκάρει και κάνει restart όλο τον υπολογιστή, όμως τί το έχουμε το save game καλό είναι να το χρησιμοποιούμαι πού και πού...

Μετά από ένα μήνα και ακόμα ανακαλύπτω νέα πράγματα σε αυτό με έχετε βοηθήσει όλοι σας παιδιά.

Ευχαριστώ!!!!

Δημοσ.

Εγω εχω ενα παρομοιο προβλημα...Μολις βγω απο το game και πατησω netlimiter η dc++ να δω πως πανε κολλαει πεταει μια μπλε οθονη και λεει κατι για infinite loop της καρτας γραφικων και πρεπει να κανω restart...

H πλακα ειναι οτι το netlimiter οση ωρα παιζω,δειχνει να μην κατεβαζει τιποτα

(σαν να σταματαει η dsl) το θεμα ειναι οτι η χωρητικοτητα του δισκου μειωνεται ενω και ημιτελη αρχεια εχουν κατεβει....Τι να πεις....

2 βδομαδες ειμαι ΝΔ της Αγγλιας με καταιγιδα και 15ηδες ανεμους...

Τα νευρα μου...Θα τελειωσει ο πολεμος και δεν θα χω κανει τιποτα στην @^%@ 12η περιπολια....

Δημοσ.

Οι τύποι της Ubisoft είναι άθλιοι . Φτιάξανε τέτοιον καταπληκτικό εξωμειωτή , με τόση λεπτομέρεια και ακρίβεια , και μόλις φτάσει Απρίλιος του 1945 σου βγάζει ένα τοοοοοσο δα μηνυματάκι "The war has ended" . Ούτε cinematic ending , ούτε credits , ούτε καν τα συνολικά στατιστικά σου με μια βαθμολογία .

Πότε είπαμε βγαίνει το SH4 ??? Προλαβαίνω να τερματίσω το NFSMW που το έχω τόσους μήνες και κάθεται ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...