Προς το περιεχόμενο

Silent Hunter III, όλα τα λεφτά.

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι φανατικός των ταινιών με υποβρύχια. Das Boot (ανυπέρβλητο), K-19, Red October, ακόμα και το Crimson Tide τις θεωρώ από τις αγαπημένες μου ταινίες (για ΚΑΝΕΝΑ λόγο όμως το άθλιο U-571).

Όποιου του αρέσει έστω και μία από αυτές τις ταινίες, ας τσεκάρει το Silent Hunter III. Πρέπει να είναι μακράν ο καλύτερος submarine simulator που έχω δει από την εποχή του Red October στο 48άρη Spectrum.

Εκπληκτικό παιχνίδι, το οποιο μόλις τώρα έχω αρχίσει να μαθαίνω. Και μόνο να δείτε τι διαδικασία είναι να ρίξετε μία τορπίλη σε -ακίνητο!- εμπορικό πλοίο, θα νιώσετε όπως οι ναύτες του Das Boot. Μακάρι κάποια στιγμή να βγάλουν και κάτι αντίστοιχο με σύγχρονα πυρηνικά υποβρύχια.

Και φυσικά βάλτε τους διαλόγους στα γερμανικά!

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απίστευτο παιχνίδι. Είναι ο πρώτος εξομοιωτής (κάθε κατηγορίας) που ξεφεύγει από τη "μιζέρια" όπως την λέω. Π.Χ. στο Lock On, πού είναι το προσωπικό εδάφους και ο marshaller οταν φεύγεις; Μάλλον λείπουν, για να μην γίνεται βαρύ το παιχνίδι. Εδώ όμως, όταν φεύγεις το σούρουπο από το λιμάνι και παίζει ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας και ο κόσμος σε χαιρετάει...Συγκλονιστικό.

Και δεν είναι και τόσο δύσκολο να πετύχεις με την τορπίλη (και μιλάω για το full realism). Είναι απλά δύσκολο. Έπειτα, το καλό είναι ότι τα υποβρύχια του Β' ΠΠ δεν ήταν πια και τίποτε το τρομερό τεχνολογικά, άρα μαθαίνονται εύκολα. Μου θύμισες και το Hunt for Red October (σε amstrad 6128 ποτέ δεν είχα καταλάβει πώς παίζεται...). 'Η το άλλο σε 8bit, το Silent Service...

Δημοσ.

Με βλέπω να κάνω αναβάθμιση για να παίξω αυτο το παιχνίδι!Έχω να παίξω εξομοιωτή υποβρυχίου από την εποχη του Silent Hunter και Red Storm Rising.Ελπίζω μόνο τα εχθρικά DD's να μην είναι ευκολος στόχος οπως στο 1.

Δημοσ.

Με βλέπω να κάνω αναβάθμιση για να παίξω αυτο το παιχνίδι!Έχω να παίξω εξομοιωτή υποβρυχίου από την εποχη του Silent Hunter και Red Storm Rising.Ελπίζω μόνο τα εχθρικά DD's να μην είναι ευκολος στόχος οπως στο 1.

Δημοσ.

Ναι, μάλλον μία αναβαθμισούλα την θέλει, αλλά όχι τίποτε φοβερό. Στον Athlon 3000+ XP, 1 GB RAM και Radeon 9800pro μου, τα καρέ πέφτουν στα 24-25 μόνο μέσα στα λιμάνια. Χρειάζεται γερό επεξεργαστή και πολλή RAM όχι γιατί έχει πολλά γραφικά (πόσα πια πλοία να τυχαίνουν ταυτόχρονα), αλλά γιατί υπολογίζει ΟΛΕΣ τις ρότες ΟΛΩΝ των πλοίων μέσα στον Ατλαντικό...

Είναι με διαφορά το πιο αγωνιώδες παιχνίδι που έχω παίξει. Φανταστείτε να έχει φουρτούνα, να τελειώνει το οξυγόνο και οι μπαταρίες, να έχεις ζημιές και να μη μπορείτε να αναδυθείτε, γιατί στην επιφάνεια σας περιμένουν 5 πολεμικά πλοία...απίστευτο.

Δημοσ.

Και φυσικά επειδή ένας κυβερνήτης υποβρυχίου δεν μπορεί να κάθεται να πατάει 50 κουμπιά, έφτιαξα ένα προφίλ για την Shoot εφαρμογή. Δεν ξέρω αν είναι πολύ διαδεδομένη, πάντως εγώ αυτή χρησιμοποιώ.

( http://clans.gameclubcentral.com/shoot/ )

Και το profile κατεβαίνει από

http://www.geocities.com/nzeppos/SilentHunter3.xml (με δεξί κλικ και "Save target as.."

Δεν έχω συμπεριλάβει τα "Other Controls" που έχει στο quick reference manual.

..λες "ahead full" στο μικρόφωνο και πας ahead full, ούτε κουμπιά, ούτε ποντίκια. Πάω για λιώσιμο, έχω patrol σε λίγο.

Δημοσ.

Μόλις κατέβασα και εγώ μία ανάλογη εφαρμογή από το subsim.com, το απόγευμα θα το περάσω.

Στο ίδιο site έχει κάτι απίστευτα τραγούδια εποχής σε mp3 για να τα βάλεις στο γραμμόφωνο, μέχρι και τα παράσιτα έχουν, ακούγονται φοβερά μέσα στο υποβρύχιο.

Οι Modders έχουν τρελαθεί και βγάζουν ένα σωρό πράγματα για το παιχνίδι. Πρέπει να έχει κάνει πάταγο.

Το μόνο που μου τη δίνει είναι κάποια politically correct στοιχεία, όπως η έλλειψη της σβάστικας. Αφαιρεί από το ρεαλισμό, λες και αν την βλέπουμε μπροστά μας, θα γίνουμε ναζιστές...

Πάντως θέλει θάρρος για μία Γαλλική εταιρεία σαν τη ubisoft να βγάλει ένα παιχνίδι που τιμά τα u-boots.

Δημοσ.

Κατέβασα χθες το βράδυ τα mp3 που είπες, με τα γραμμόφωνα κλπ, και είναι όντως πολύ ατμοσφαιρικά. Βρήκα και κάτι..σβάστικες και τις κότσαρα πάνω στο υποβρύχιο, όπως και ένα skymod (προσωπικά δεν κατάλαβα και μεγάλη διαφορά). Όσο για τα παράσιτα του γραμμοφώνου που είπες, τα βάζει το ίδιο το παιχνίδι, γιατί έβαλα και κάποια δικά μου mp3 και ακούγονται λες και είναι από το..'40.

Το Shoot profile που έχει στο subsim.com είναι πολύ καλύτερο από το δικό μου αν και θέλει λίγο πείραγμα γιατί κάποιες φωνητικές εντολές είναι μάλλον..περίεργες, τουλάχιστον έγω έχω συνηθίσει τις δικές μου.

Διάβαζα χθες αρκετά reviews (περισσότερο σε διθυράμβους προς τη ρουμάνικη Ubisoft έφερναν) για το παιχνίδι, αλλά όλα τα λεφτά ήταν οι πληροφορίες που βρήκα σε διάφορα φόρουμ για την χειροκίνητη εκτόξευση μέσω TDC, τον εντοπισμό εχθρικών καραβιών (χωρίς god's eye στο χάρτη) και άλλες τακτικές της εποχής. Ξέθαψα ένα παλιό χρονόμετρο χειρός που είχα (χρειάζεται στις μετρήσεις στο χάρτη)ενώ εξασκήθηκα πολύ και στη λειτουργία του υδροφώνου. Είχα και την ευκαιρία να ξαναθυμηθώ νόμους ημιτόνων-συνημιτόνων που πραγματικά χρειάζονται όταν χαράζεις πορείες στον χάρτη!

Τι να πω γι'αυτό το "παιχνίδι"...διάφοροι φανατικοί έφτασαν σε σημείο να γκρινιάζουν γιατί δεν έχει βγει ακόμα patch/mod που να βάζει μοιρογνωμόνιο στα map tools...ευτυχώς διορθώνεται (όπως και άλλα πολλά πράγματα) στο 1.2 patch που βγήκε πριν μια βδομάδα.

Πάω να ξαναδω το Das Boot.

Δημοσ.

A, αν το έβγαλε Ρουμανικό παρακλάδι της ubisoft εντάξει, ήταν σύμμαχοι με τους Γερμανούς, οπότε εξηγούνται όλα!..

Η αλήθεια είναι πως είμαι πιο casual gamer από τους τρελούς του site, το παιχνίδι το παίζω στο 89% ρεαλισμό, έχω ενεργοποιημένες τις κάμερες, γιατί θέλω να καμαρώνω τα κατορθώματά μου!

Αυτό είναι το φοβερό με το παιχνίδι, ότι μπορεί να το παίξει και ο πιο τελειωμένος actionας και ο απόστρατος διοικητής υποβρυχίου!

Δημοσ.

den leo kalo fenete to pexnidi ,alla einai kapos diskolo na to pexseis kai xriazetete polis xronos gia na to matheis . to kako ine oti den exo idea apo ipovrixia ,mipos iparxoun vasika pragmata pou prepei na matho prin arxiso ?

Δημοσ.

Λοιπόν.

Το manual είναι 51 σελίδες. Το παιχνίδι έχει 5 πάρα πολύ καλά tutorials, που εξηγούν σχεδόν τα πάντα. Σε δύο μέρες (περίπου 10 ώρες) ήμουν έτοιμος για τις περιπολίες.

Το καλό του παιχνιδιού είναι ότι μπορείς να το παίξεις από arcade μέχρι σκληροπυρηνικά, όπως ο zeppos. Αλλά ακόμη και αν το παίξεις demi όπως εγώ, η ικανοποίηση του να καρφώνεται η τορπίλα στα πλευρά του πλοίου είναι απίστευτη...

Πότε δεν ξενυχτάω παίζοντας. Χθες όμως για πρώτη φορά κοιμήθηκα στη 01.30, γιατί ήταν αδύνατο να παρατήσω το πλήρωμά μου στη μέση του Ατλαντικού και με 4 έχθρικα πλοία να περιπολούν πάνω από το κεφάλι μου.

Ο πιο ατμοσφαιρικός εξομοιωτής που έχω δει...

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, από τον πιο απλό (να το κάνει το PC αυτόματα), μέχρι τον πολύ σύνθετο (να τα υπολογίσεις όλα εσύ), με αρκετές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις. Είναι κάπως δύσκολο να σου εξηγήσω στο forum τον τρόπο που χρησιμοποιώ εγώ και ο οποίος είναι αρκετά ρεαλιστικός, αλλά θα προσπαθήσω.

-Βλέπεις το πλοίο (με κυάλια ή περισκόπιο).

-Αναγνωρίζεις ποιό είναι, βλέποντας στο target recognition manual.

-Βρισκεις την απόσταση ( ή σου την δίνει ο sonarman ή την υπολογίζεις εσύ με έναν αρκετά απλό τρόπο.

-Βρίσκεις υπό ποία γωνία θα χτυπήσεις τον πλοίο.

-Εισάγεις τα δεδομένα στον υπολογιστή σκόπευσης

-Πυροδοτείς.

Όπως είπα, έχει και πιο απλούς και πιο σύνθετους τρόπους από τον παραπάνω, εσύ διαλέγεις.

Δημοσ.
Μακάρι κάποια στιγμή να βγάλουν και κάτι αντίστοιχο με σύγχρονα πυρηνικά υποβρύχια.

Υπαρχει ηδη προκειται για το Sub Command και τη προσφατη συνεχεια του το Dangerous Waters.....Το φοβερο με αυτα τα παιχνιδια ειναι οτι υπαρχουν mods οπου ανεβαζουν το ρεαλισμο σε πρωτοφανη επιπεδα

Δημοσ.

Ωχ, αυτό μου έλειπε, έριξα μια ματιά σε reviews για το Dangerous Waters και φαίνεται πάρα πολύ καλό, πάνω που πήρα το κολλάι στο SH3 θα ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθώ και με το άλλο, μόλις το πάρω.

Χθες έπαθα μεγάλη νίλα, όταν αποφάσισα να παίξω για πρώτη φορά σε full realism μια αποστολή που έπρεπε να βυθίσω κάμποσα αγγλικά εμπορικά...και το τελευταίο τάνκερ που είχε μείνει το είχα στα 500 μέτρα. Καταδύθηκα λοιπόν σε περισκοπικό βάθος για να το χτυπήσω..υποβρυχίως και μόλις σήκωσα το περισκόπιο για να σημαδέψω είδα ότι είχε εξαφανιστεί!! Τρελό bug, μου ήρθε να το σπάσω το ρημάδι.

Όσο για συμβουλές, το φόρουμ του subsim.com είναι αρκετά κατατοπιστικό.

http://www.subsim.com/phpBB/viewforum.php?f=23&sid=000552829cae1b0c456da9b2c4f8c7e8

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...