Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μετά από 10 ημέρες περίπου συμβίωσης με το συγκεκριμένο mouse γράφω ένα πρώτο review με τις εντυπώσεις μου. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να postarw φωτογραφίες αυτή τη στιγμή, αν και από ένα mouse δεν μπορείς να δείξεις και τίποτα ιδιαίτερο! Καταρχήν για όσους δεν ασχολήθηκαν με το θέμα, το MX1000 είναι το νεότερο Mouse της Logitech το οποίο είναι μεν οπτικό (όπως της ακατανόμαστης M$) αλλά χρησιμοποιεί διαφορετική οπτική τεχνολογία (LASER) το οποίο το κάνει πιο ακριβές στην κίνηση και την ανάλυση της επιφάνειας στην οποία βρίσκεται! Σε σχέση με το παλιό οπτικό Mouse της Microsoft που είχα, λειτουργεί πολύ καλύτερα πάνω σε λείες και γυαλιστερές επιφάνειες. Επίσης το «φως» του Laser στο κάτω μέρος δεν φαίνεται καν (δεν φωτίζει κόκκινο όπως στα υπόλοιπα αλλά φαίνεται όσο και η ακτίνα από ένα cd player) πράγμα που φαντάζομαι ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην αυτονομία του. Το πιο σημαντικό του χαρακτηριστικό είναι η μπαταρία του, η οποία είναι ενσωματωμένη (αυτό ίσως είναι κακό όταν έρθει ο καιρός –αν έρθει- να αντικατασταθεί) και επαναφορτιζόμενη. Συγκεκριμένα ο δέκτης του λειτουργεί και ως βάση φόρτισης πάνω στην οποία «κάθεται» όρθιο το Mouse. Αυτό που με «ξένισε» λίγο με τη βάση του είναι ότι εκτός από το καλώδιο Usb, έχει και δεύτερο που συνδέεται με το ρεύμα για να λειτουργεί και ως φορτιστής. Αυτό όμως το ξεχνάμε εύκολα με το που θα δούμε το πόσο οικονομία κάνουμε πλέον στις αλκαλικές μπαταρίες, μιας και δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε ξανά (για το Mouse τουλάχιστον ). Μετά την πρώτη του φόρτιση το έχω εδώ και 5 μέρες εκτός βάσης και με το pc συνεχώς αναμμένο και ακόμη ο δείκτης της μπαταρίας του είναι στο full! Το Mouse έχει πάνω του 3 ledakia τα οποία, όταν το κουνάς μόνο, ανάβουν και σου δείχνουν το επίπεδο φόρτισης (3=full, 2=ok, 3=πεινάω). Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, έχει πάνω του τη ροδέλα πλοήγησης η οποία εκτελεί κινήσεις: scroll πάνω-κάτω, κλικ, και κίνηση δεξιά-αριστερά! Επίσης στο πάνω και στο κάτω μέρος της περιοχής στην οποία βρίσκεται ο τροχός, έχει και δύο κουμπιά που πατώντας τα κάνεις και με αυτά scroll πάνω-κάτω (αντί να κάθεσαι δηλαδή και να γυρνάς με τις ώρες τον τροχό, σε μεγάλα έγγραφα κλπ). Στα αριστερά του έχει 3 ακόμη κουμπιά: Δύο για back και forward και στη μέση άλλο ένα μικρότερο που πατώντας το ανοίγει ένα παράθυρο που βλέπεις όλες τις εφαρμογές και παράθυρα που έχεις ανοιχτά και μπορείς να μεταβείς από το ένα στο άλλο. Τέλος τα δύο βασικά κουμπιά Right & Left click δεν ξεχωρίζουν πάνω στο mouse, μιας και αποτελούν προέκταση όλου του πλαστικού από το καπάκι που στις άκρες του απλά μπορείς να το πιέσεις! Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος και η αίσθηση που αφήνει στο χέρι σου, ειδικά μετά από πολύωρες χρήσεις, είναι από τις καλύτερες που έχω νιώσει! Είναι ακριβέστατο και ανταποκρίνεται αισθητά πιο γρήγορα στην πρώτη του κίνηση σε σχέση με της Microsoft! Επίσης όταν δεν χρησιμοποιείται για μερικά δευτερόλεπτα, φαίνεται να σβήνει εντελώς (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που αναβόσβηναν κάπου κάπου από κάτω), χωρίς όμως να παρατηρείται καμία καθυστέρηση στην παραμικρή κίνηση που θα του κάνεις αργότερα! Επιπλεόν στο κάτω μέρος του υπάρχει και διακόπτης On/Off! Το software που συνοδεύει τη συσκευή είναι πλήρες και μπορείς να παραμετροποιήσεις όλα του τα πλήκτρα, ανάλογα με τις ανάγκες σου! Η μόνη επιπλέον ρύθμιση που χρειάστηκε να γίνει από την πλευρά μου, ήταν για να λειτουργεί σωστά στο back και το forward στον Firefox (πράγμα που έγινε σε ελάχιστα sec χωρίς να επηρεάσει καμία λειτουργία του και με τον internet Explorer). Αυτά τα ολίγα για αρχή! Η τιμή του μαζί με το ΦΠΑ ήταν 75 περίπου Ευρώ από τα multirama. http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/GB/EN,CRID=2135,CONTENTID=9043 Θα επιστρέψω και με ένα ακόμη mini review για το πληκτρολόγιο της Microsoft με το ενσωματωμένο Fingerprint!
--b}{d-- Δημοσ. 22 Απριλίου 2005 Δημοσ. 22 Απριλίου 2005 Thanks για το review. Eδώ το έχει 64,26 € http://www.msystems.gr/product.asp?productID=2736 Αντε να πέφτει σιγά-σιγά...
S2Katana Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Και εγώ δηλώνω ευτυχισμένος ιδιοκτήτης του Logitech MX1000.Φοβερό mouse!!!
deathlok Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 otan anaferese se microsoft pontiki se pio akrivos anaferese giati den einai ola idia.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 otan anaferese se microsoft pontiki se pio akrivos anaferese giati den einai ola idia. Idia safws kai den einai ola! Apla, apo oso xerw, kanena mehri twra den hrisimopoiei laser tehnologia!
nick_gr Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 perimenw to review gia to plhktrologio an kai po konta pou to eida den mou fanhke poiotiko oso anafora thn kataskeuh
TherionG Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 τι να την κάνω την laser τεχνολογία αν δεν παίζω fps? αυτό δεν είναι mouse αυτό είναι αεροπλανοφόρο! φαντάζομαι θα είναι και πολύ βαρύ ε; εγώ πάντως με το intelli optical μια χαρά είμαι, και έχει και το κατάλληλο μέγεθος.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 τι να την κάνω την laser τεχνολογία αν δεν παίζω fps? αυτό δεν είναι mouse αυτό είναι αεροπλανοφόρο! φαντάζομαι θα είναι και πολύ βαρύ ε; εγώ πάντως με το intelli optical μια χαρά είμαι, και έχει και το κατάλληλο μέγεθος. Και όμως σε μένα προσωπικά με 12 ώρες χρήση την ημέρα με βόλεψε καλύτερα από το προηγούμενο mouse. Έχω ήδη κάτι προβληματάκια με τον καρπό του χεριού, οπότε καταλαβαίνω σχεδόν αμέσως το πόσο "ξεκούραστη" είναι η κάθε συσκευή! Και μή νομίζεις ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από το Intelli mouse explorer!
Innersense Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 σορρυ για την ελαφρά off-topic ερώτηση, αλλά για laptop ποιο mouse προτείνετε; το wireless για τα laptop της microsoft μου αρέσει πάρα πολυ σαν πατέντα αλλά είναι πολύ μικρό (μου αρέσει πολύ περισότερο το explorer σαν κάρτημα) και σκεφτόμουνα να δω και τίποτα άλλο πριν καταλήξω σε αυτό.
dantouan Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Το κακο με το laser mouse της Logitech ειναι οτι ανα τακτα χρονικα διαστηματα ο κερσορας του mouse εμφανιζεται ξαφνικα στο πανω δεξια μερος της οθονης... Επισης το σχημα του δεν ειναι και τοσο αντομικο σε σχεση με το Intelli mouse explorer 2.0 της Microsoft που ειχα πριν...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Το κακο με το laser mouse της Logitech ειναι οτι ανα τακτα χρονικα διαστηματα ο κερσορας του mouse εμφανιζεται ξαφνικα στο πανω δεξια μερος της οθονης... Επισης το σχημα του δεν ειναι και τοσο αντομικο σε σχεση με το Intelli mouse explorer 2.0 της Microsoft που ειχα πριν... Δεν μου το έκανε ποτέ μέχρι τώρα!
LL_NEO Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 και η ιδιότητα του να σβήνει ο αισθητήρας μόλις το ανασηκώσεις λίγα εκατοστά απο το τραπέζι το κάνει δυστυχώς ακατάλληλο για fps.
red30 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 και η ιδιότητα του να σβήνει ο αισθητήρας μόλις το ανασηκώσεις λίγα εκατοστά απο το τραπέζι το κάνει δυστυχώς ακατάλληλο για fps. Απλως φήμες Εχει ηδη λυθει το θέμα αυτο (που ξεκίνησε απο παραπληροφόρηση σε ξένα φορουμ). Το mouse ειναι ταχυτατο και σίγουρα πιο γρήγορο στο θέμα που λες απο το καινουργιο Ms wireless explorer (εχω και το παλιοτερο MS explorer και το καινουργιο MS explorer και το laser της logitech). Θελει μονο μια σχετικα καθαρή και ευδιάκριτη επιφάνεια , οπως ολα τα ποντικια αλλωστε.
Alkis29 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Ρε παιδιά σήμερα πήρα και εγώ αυτό το mouse αλλά παρατηρώ οτι ο κέρσορας "πηδάει" πάρα πολύ συχνά και βρίσκεται μια προς τα πάνω , μια στην πάνω αριστερή γωνία κτλ.. μήπως φταίει η επιφάνεια που το χρησιμοποιώ ? Είναι ένα ξύλινο γραφείο που έχει τις γνωστές ραβδώσεις-σχέδια του ξύλου... Ποιά είναι η πιο ιδανική επιφάνεια για το συγκεκριμένο mouse ????
cfilip Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Ρε παιδιά σήμερα πήρα και εγώ αυτό το mouse αλλά παρατηρώ οτι ο κέρσορας "πηδάει" πάρα πολύ συχνά και βρίσκεται μια προς τα πάνω , μια στην πάνω αριστερή γωνία κτλ.. μήπως φταίει η επιφάνεια που το χρησιμοποιώ ? Είναι ένα ξύλινο γραφείο που έχει τις γνωστές ραβδώσεις-σχέδια του ξύλου... Ποιά είναι η πιο ιδανική επιφάνεια για το συγκεκριμένο mouse ???? to problhma mporeis na to lisis me dyo tropos: a) katebazeis thn teleytea ekdosh toy Setpoint pou to linei h' bazeis to mouse apo thn USB sthn PS2 thira.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.