Προς το περιεχόμενο

WinXP pro ή win xp Home

stidis98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιά είναι καλύτερη έκδοση του λειτουργικού για κάποιον που δεν βρίσκεται σε δίκτυο και η χρήση του υπολογιστη είναι αποκλειστικά οικιακή. Θα ήθελα αν κάποιος που γνωρίζει να αναφέρει λεπτομέρεις π.χ. υπαρχουν services που δεν υπάρχουν στο ένα και υπάρχουν στο άλλο?

Τα pro ρίχνουν την απόδοση του συστήματος?

Οι κύριες διαφορές τους?

Δημοσ.

Οποιο απο τα 2 και να βάλεις αν βάλεις SP2 δεν έχουν καμία διαφορά!

Μέχρι και στο λογοτυπο την ώρα του boot δεν γραφουν home ή profesional!

επιδη εχω δοκιμάσει και τα 2 τα profesional μου φανικαν πολυ σταθερά (κρασαραανε λιγοτερες φορές απο τα home)χωρίς να δώ διαφορα στην αποδωση!

Δημοσ.

Δεν θέλω να αμφισβιτήσω τον bobosss, αλλά θυμάμαι πως στα XP Home το λογότυπο είναι πράσινο, ενώ στα XP Pro είναι μπλέ. Έχω δουλέψει ελάχιστα στα Home για να μπορώ να τα συγκρίνω. Ρώτα τους πολητές (μερικές φορές λένε την αλήθεια, αν τους κάνεις τις κατάλυλες ερωτησεις :) ). Αν δεν έχεις 64-bit CPU, τότε τα Win2000 θα πηγαίνουν πιο γρήγορα (είναι πιο ελαυριά γενικώς), αλλά δεν θα έχουν skins και κάποια multimedia services (τα οποία ήταν και ο λόγος που πήγα από WinXP Pro se Win2000 Pro).

Επίσης η γνώμη μου για το SP2 είναι κακή. 3 φίλοι που το έβαλαν το μετάνοιωσαν. Αλλά δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη και να σου συστήσω να μην τα βάλεις.

Δημοσ.

...μόλις κοίταζα κι εγώ αυτό το ζήτημα, έχω (και) τα home και πήγα να εκτελέσω μια εντολή (tasklist.exe /svc) και ΔΕΝ την είχαν.

Δυστυχώς το αναλυτικότερο link που βρήκα ήταν αυτό που έδωσε και ο Shadowthief, δεν βρήκα κάπου συγκεντρωτικά ΟΛΑ όσα δεν έχουν τα home...

Γενικά του απλού χρήστη δεν του λείπουν και πολλά από τα pro, αλλά αν δεν σε απασχολεί το οικονομικό δεν έχεις λόγο να προτιμήσεις τα home...

edit: τώρα που έκανα μια χειρωνακτική σύγκριση, στο C:\Windows\System32 υπάρχουν γύρω στα 50 περισσότερα .exe στα pro παρά στα home... αν και τα πιο πολλά τα χρησιμοποιούν μόνο advanced χρήστες.

Δημοσ.
Οποιο απο τα 2 και να βάλεις αν βάλεις SP2 δεν έχουν καμία διαφορά!
Έλεος. Αλοίμονο αν η διαφορά στα λειτουργικά είναι στην εμφάνιση. Ένα xppro μηχανάκι με MAC shell γίνεται powerpc δηλ? Ήμαρτον. Οι διαφορές είναι εκατοντάδες κ αναφέρονται όλες στο site της ms.

Άλλες θα τις καταλάβετε, άλλες τις χρησιμοποιεί το λειτουργικό είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι προς όφελος σας. Τα περισσότερα + των pro, που στοχεύουν στα workstation os, φαίνονται κυρίως σε δικτυακό περιβάλλον οικιακό κ μη, κ στο deployment τους. Τα home στοχεύουν σε οικιακούς stand alone χρήστες (χωρίς να σημαίνει ότι δεν στήνονται σε δίκτυο), είναι ξαλαφρωμένα από αρκετά services κ ρουτίνες οπότε είναι κ σχετικά ελαφρύτερα. Απλά κάποια πράγματα σε σύγκριση με τα pro δεν τα κάνουν καθόλου - πράγματα που δύσκολα θα τα χρειαστεί ο απλός οικιακός χρήστης.

Forum πληροφόρησης είμαστε εδώ, όχι παραπληροφόρησης - κάντε ένα search πριν μιλήσετε - δωρεάν είναι ο γούγλης, δε δαγκώνει.

p.s. Τα λειτουργικά δεν κολάνε αν στηθούν σωστά.

/sc

Δημοσ.

WinXP PRO με SP1...

p.s. Τα λειτουργικά δεν κολάνε αν στηθούν σωστά.

Απόλυτο.Αν το οριοθετείς στο software,δεκτόν.Αλλά επειδή και το λειτουργικό

χρησιμοποιεί το hardware για να λειτουργήσει,τότε στη σταθερότητά του υπάρχει

και ο παράγων hardware.

Γενικά πάντως ένα σωστά "κουρδισμένο" λειτουργικό,δύσκολα γίνεται "δύσκολο"! :)

Δημοσ.

Mia karabinati diafora pou mou erxetai sto myalo einai oti ta home den mpainoun se domain. I toulaxiston an mpainoun to exoun krypsei kala giati stin analogi kartela sto system den yparxei kan i epilogi

Episis an valeis pro mporeis na kopseis osa services den xreiazesai kai na elafryneis etsi to systima. Yparxoun guides sto internet gia to pos na to kaneis auto xoris na dimiougiseis parenergeies.

Δημοσ.
...Αλλά επειδή και το λειτουργικό

χρησιμοποιεί το hardware για να λειτουργήσει' date='τότε στη σταθερότητά του υπάρχει και ο παράγων hardware.

Γενικά πάντως ένα σωστά "κουρδισμένο" λειτουργικό,δύσκολα γίνεται "δύσκολο"! :)[/quote']

Εξυπακούεται ότι χωρίς σωστό hw πάνε όλα περίπατο ;)

/sc

Δημοσ.

file i ousiastiki diafora ton home kai pro einai oti sta pro yparxei i dynatotita elegxou tou security,diladi administration otan yparxoun parapano xristes apo enan.pou kai se poion na dineis permissions kai loipa.efoson to xreiazesai kathara gia oikiaki xrisi min to skeftesai,home na valeis.episis kati simantiko,mporeis na kaneis tin eksis magkia,vale pro kai apegkatestise to terminal services kai etsi tha exeis xp home me enan poly oraio pyrina pro!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...