joss Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Λοιπόν, έχω φτιάξει μια βάση σε access για τη δουλειά μου για να καταχωρώ ότι προβλήματα αντιμετωπίζω μαζί με την κατηγορία τους και την λύση. Θέλω τώρα να έχω μια λίστα από τις κατηγορίες των προβλημάτων και από εκεί μόλις επιλέγω μια να βλέπω μόνο τις εγγραφές που αφορούν αυτή την κατηγορία. Με είπαν ότι αυτή η φόρμα πρέπει να γίνει χρησιμοποιόντας subform αλλά δεν κατάφερα να συνδέσω την φόρμα με την υποφόρμα. Πιθανών πίσω από το lookup πεδίο της λίστας στο Event - After Update να χρειαστεί να βάλω κώδικα που θα ανανεώνει την υποφόρμα, αλλά αυτό πως γίνεται; πχ στην κατηγορία "hardware: floppy" έχω 2 εγγραφές και θέλω να βγάζει μόνο αυτές, αλλά όταν διαλέγω άλλη κατηγορία "hardware: hard disk" να μου δείχνει τις 5 εγγραφές της κατηγορίας εκείνης
joss Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Λοιπόν, λύση στο ερώτημα... Το combo box στο category λέγεται "lookup", η υποφόρμα "problems_subform" και παίρνει δεδομένα από "problems Query". Υπάρχει βέβαια ένας πίνακας "categories" από όπου θα παίρνει τα δεδομένα το lookup. Στο After Update του lookup βάζουμε ένα Event Procedure που θα έχει σαν κώδικα το: [Form_problems_subform].Requery Το "problems Query" χρειάζεται να έχει στο Categories πεδίο ένα κριτήριο [Forms]![problems]![lookup] ή αλλιώς σε sql: SELECT * FROM problems WHERE ( ((problems.Category)=[Forms]![problems]![lookup]) );
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.