Dangelo Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Καλημέρα, η access όλο και ένα περίεργο θα μου βγάζει... έχω ένα ερώτημα, στο οποίο πολλαπλασιάζω τιμή x ποσότητα, και πέρνω ένα αποτέλεσμα της μορφής 0,000 Kgr, δηλαδή 3 δεκαδικά. Το πρόβλημά μου: ΔΕΝ μου βγάζει 3 δεκαδικά, αλλά στρογγυλοποιεί τις τιμές στη μονάδα, δηλαδή, αν η τιμή είναι 3,986, θα μου δώσει αποτέλεσμα 4,000... Καμιά ιδέα???
Cue Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Σε τι τύπο μεταβλητής αποθηκεύεις την τιμή και σε τι το αποτέλεσμα? :/
Dangelo Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 τύπος τιμής: πραγματικός διπλής ακρίβειας, δεκαδικός, ακρίβεια 7, δεκαδικά 3. αποτέλεσμα: Μορφή-->> σταθερή, δεκαδικά 3. Επίσης, βρήκα και αυτό: http://www.techonthenet.com/access/functions/numeric/round.htm , αλλα δεν μπορώ να δουλέψω το κομμάτι με τα δεκαδικά... η συνάρτηση στην access είναι RND και όχι round.
Dangelo Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Ευχαριστώ για την βοήθεια, νομίζω πως βρήκα την λύση... Έχει ώς εξής: μέσα στο ερώτημα, εκεί που εκτελείς την πράξη, βάζεις τον τύπο: Εκφρ1:int([πεδίο]*1000+0,5)/1000 Έτσι έχεις στρογγυλοποίηση στο 3ο δεκαδικό, αν θέλεις 2 δεκαδικά, τότε διαιρείς και πολλαπλασιάζεις με το 100, για 4 με το 10000 κλπ κλπ κλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.