gambros Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Καλημέρα παιδιά. Εδώ και μερικές μέρες εγκατέστησα το SuSe 9.1 στον υπολογιστή μου και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Η οθόνη μου λειτουργεί στα 76 Ηz μάξιμουμ, με συνέπεια να μην μπορώ να κάτσω για πολύ μπροστά στην οθόνη και να ασχοληθώ περισσότερο με το linuχ και να μάθω να το χειρίζομαι. Δοκίμασα να περάσω τους drivers της οθόνης μέσο του Yast και μου αναγνώρισε κανονικά την οθόνη (μια Samsung). Όμως παρόλα αυτά δεν αλλάξανε οι τιμές στο XF86Config όσον αφορά το Vertical Refresh! Πάλι μου γραφεί VertRefresh = 50-75 . Μπορεί κάποιος να μου δώσει αναλυτικές οδηγίες για να αλλάξω το Vertical Refresh σε 85 Hz? Ας είναι και εντολές μέσο κονσόλας αρκεί να μπορέσω να κάνω την δουλειά μου. Υ.Γ. Στα windows το refresh είναι στα 85 hz
hayzel Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 allakse sto XF86Config tis times xeirokinita gia tin othoni sou: p.x: HorizRefresh 31.0 - 70.0 VertRefresh 50.0 - 99.0 Einai simantiko to HorizRefresh na einai sto swsto euros giati alliws o X den tha balei megalo VertRefresh. Me ta parapanw exw 1024x768x85 refresh se 17" monitor.
gambros Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μπορείς να μου δώσεις αναλυτικές οδηγίες για το πως να το κάνω? Έχω και αλλους φίλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και θα μας βοηθήσεις πολύ.
insomniac_new Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 polles fores den mporeis na to anevaseis parapanw giati den to uposthrizoun oi drivers.
Slammer Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Βρες το αρχείο /etc/X11/xorg.conf ή /etc/X11/XF86Config-4 (αναλογα αν τρέχεις xorg ή xfree) και σαν root ανοιξε το με εναν κειμενογράφο. Στο τμήμα monitor, βρες τις γραμμές που δηλώνουν τις δυνατοτητες του Monitor και αλλαξε τες με βάση τα στοιχεία που εχεις από το manual του Monitor. Για παράδειγμα να το δικό μου τμημα monitor: > Section "Monitor" Identifier "Generic Monitor" HorizSync 30-75 VertRefresh 50-120 EndSection Κάνε save το αρχείο και ξαναξεκίνα γραφικό περιβάλλον.... θα έχεις τη μεγιστη δυνατή συχνότητα που υποστηρίζει ο driver της καρτας στο συγκεκριμένο monitor και φυσικά στην αναλυση που εχεις επιλέξει. Προσεξε να αλλαξεις μονο τους αριθμούς που δηλώνουν τις συχνότητες ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ συμβουλευτείς το manual του monitor.
Slammer Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δηλαδή δεν είναι windows... ΟΧΙ! Ειναι καλυτερα......
dimitris__ Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Είναι πράγματι καλύτερα άν έχεις το manual του μονιτορ. Σε αντίθετη περίπτωση είναι καλύτερα τα windows... Ρε που έφτασε η τεχνολογία! Πλάκα κάνω δεν θέλω να αρχίσω τίποτα flames!
tairisj Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 na rotiso ki ego kati?Se periballon KDE mou dinei dynatotita na epilekso mono refresh rate 63Hz kai 73Hz. Pos ginetai na moy dothei i dynatotita na epilekso 60Hz i 75hz poy einai i native resolution tis othonis kai tha exo safos kalytera apotelesmata?
Slammer Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Είναι πράγματι καλύτερα άν έχεις το manual του μονιτορ. Σε αντίθετη περίπτωση είναι καλύτερα τα windows... Ρε που έφτασε η τεχνολογία! Πλάκα κάνω δεν θέλω να αρχίσω τίποτα flames! Το manual το χρειάζεσαι για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του monitor. Αλλιως βάζεις 50-120 και καλύπτεις σχεδόν όλα τα monitor. Με αυτή τη τιμή εχεις 85 Hz στα 1024x768 ή 75 Hz στα 1152x864. To όλο θεμα εχει να κερδίσεις μερικά ακόμα herz αν αυτο σου επιτρέπεται....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.