CyberWalker Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Ωραία. Το βρήκα αυτό που έλεγες στο Kaspersky forum. Το πρόβλημα όπως λέει παρακάτω ΙΣΩΣ οφείλεται στο ότι πρέπει να τεθούν manually οι ρυθμίσεις στο firewall σχετικά με τα ports που χρησιμοποιεί το Kaspersky. Το περίεργο είναι ότι το Kaspersky το είχα ΗΔΗ προσθέσει στο firewall, ανεξαιρέτως ports και δεν έλυσε το πρόβλημα. Ωστόσο, σκέφτηκα να θέσω και άλλους δύο κανόνες που να κρατούν τα ports ελέυθερα ανεξαιρέτως ποιό πρόγραμμα τα καλεί (το firewall των XP είναι λίγο περίεργο σε αυτά...) Προκάλεσα να μου έρθουν κάποια emails τα οποία απεστάλησαν και ελήφθησαν σωστά. Τώρα, το αν θα δουλέψει ικανοποιητικά και στην απόρριψη ιών θα φανεί σύντομα αφού κάνω πρώτα κάποιους ελέγχους... Η λύση του forum για το οποίο μιλάμε παραπάνω παρουσιάζεται αναλυτικά στο : Kaspersky Forum - POP3/SMTP problem Kaspersky AV Personal has a POP3/SMTP Mail Traffic Monitor. Let me explain how it works: it resides between your mail program and the Internet. When you hit "get new mail" in your ThunderBird, Mail Monitor tries to connect to the server and grab the mail. The process name is kavsvc.exe. It lives on ports 1110 and 1025. If firewall does not allow KAV to get mail - you see the error. Solutions: 1. unload firewall 2. disable mail check 3. create a rule in your firewall for kavsvc.exe (recomended).
CyberWalker Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μπα! Δυστυχώς δε δουλεύει σωστά ούτε και αυτό... Θα αντικαταστήσω το firewall των windows με κάποιο άλλο για να κάνω πιο συγκεκριμένες ρυθμίσεις και θα ξαναενημερώσω.
CyberWalker Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Λοιπόν, τελικά δοκίμασα να βάλω το F-Secure Internet Security 2005 ως firewall και αντιμετόπισα και πάλι πολλά προβλήματα. Όσα ακολουθούν συνέβησαν ανεξάρτητα με το αν είχα το windows firewall ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο. Δοκίμασα και με τους δύο τρόπους. Η εγκατάσταση παρόλο που κύλισε σε μεγάλο βαθμό ομαλά, μετά το restart σε κάποιο σημείο κόλλησε και έβγαλε κάποιο error με reference σε περιοχή μνήμης με μικρό νούμερο. (Η κύρια μνήμη του υπολογιστή είναι εντάξει αλλά αντιμετοπίζω ένα hardware πρόβλημα που ίσως αυτό να φταίει) Μάλιστα, για να μπορέσω να ξαναμπώ windows αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το ERD commander γιατί ούτε restore points ούτε safe modes μπορούσαν από μόνα τους να βοηθήσουν. Παρόλο που από safe mode έκανα κανονικά την απεγκατάσταση του F-Secure firewall, για κάποιο λόγο οι 2 δικές του services κολλούσαν και ο μόνος τρόπος για να μπω φυσιολογικά στα windows ήταν να τις κάνω disable μέσω του live CD... Όπως και να έχει, ίσως αυτό με το reference σε χαμηλή περιοχή της μνήμης να δικαιολογεί το πρόβλημα που αντιμετόπιζα και με τις εγκαταστάσεις των πακέτων της Symantec, αλλά σίγουρα είναι ανεξάρτητο με αυτό του προβλήματός POP3/SMTP searching στο Kaspersky. Δε νομίζω ότι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων είναι hardware, αλλά επειδή πολλά έχω δει στη ζωή μου θα το ψάξω περισσότερο και αν βρω κάτι ενδιαφέρον θα ξαναγράψω.
CyberWalker Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Είδα και απόειδα και αποφάσισα να λύσω το αρχικό μου πρόβλημα, δηλαδή αυτό με την εγκατάσταση των προιόντων της Symantec. Τελικά, αφού το πάλεψα αρκετά, βρήκα τη λύση και τώρα πλέον είμαι πανευτυχής Έχω και πάλι Norton Internet Security 2005 και Norton Antivirus 2005 που τα θεωρώ πολύ αξιόλογα και τα δύο. Τουλάχιστον το πρόβλημα Outlook - Kaspersky πάει για μια και καλή ανεπιστρεπτή! :grin: Ούτε μια θύρα ανοιχτή πλέον στο firewall, ούτε για ένα δευτερόλεπτο χωρίς real protection στο antivirus!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.