Προς το περιεχόμενο

Kaspersky & Outlook

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και ξέρω ότι πολλοί εδώ μέσα χρησιμοποιείτε Kaspersky antivirus, μήπως θα μπορούσε να μου πει κάποιος τι κάνω λάθος και δεν μπορώ να κατεβάσω emails από Outlook παρά μόνο αν απενεργοποιήσω το email scanning ?! :neutral:

Δημοσ.
Τι έγινε ρε παιδια;

Που είναι τώρα οι θερμοί υποστηριχτές του Kaspersky ?!

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, σε ότι με αφορά:

- Πίστεψα ότι δεν εχει νόημα μια απάντηση του τύπου: "Πού να ξέρω, εγώ δεν έχω πρόβλημα"

- Πολύ ευχαρίστως να προσπαθήσω να βοηθήσω, αρκεί να έχω τουλάχιστον μια ιδέα για την έκδοση του Kaspersky, την έκδοση των Win και του Outlook, το firewall που πιθανόν χρησιμοποιείς και τις ρυθμίσεις που έχεις πειράξει σε σχέση με τις default.

No offence anyway.

Δημοσ.

CyberWalker, to provlima pou exeis einai sta Windows XP an manteuw swsta... Signwmi pou se apogoiteuw alla mallon kati ginetai me ta XP, giati sta 2000 den yparxei kanena provlima!!!! Apla dhlwnw oti to exw dei kai egw to provlima kai to mono pou ekana itan disable gia na mporw na douleuw!!! Pantws me endiaferei an vreis lysh. an prwtos vrw egw tha sou pw....

Δημοσ.

gerontas έχεις δίκιο. Θα γίνω όσο πιο περιγραφικός μπορώ.

Λοιπόν, η έκδοση είναι η 5.0.124 και έχω Windows XP, Service Pack 2, το firewall είναι των XP και το έχω Outlook 2003. Το πρόβλημα ΝΟΜΙΖΩ ότι παρουσιάζεται και στις default ρυθμίσεις του Kaspersky.

Το ξέρω ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι στα XP και αυτό γιατί ψάχνοντας με το error code λίγο στο google όλοι το ίδιο πρόβλημα περιγράφουν πάντα. Ωστόσο, θεωρώ απίθανο να μην υπάρχει λύση και δε νομίζω να συμβαίνει σε όλους όσους έχουν τέτοιο λειτουργικό αναιξερέτως. Ίσως να έχει να κάνει με κάποιες ρυθμίσεις για παράδειγμα.

Το error που βγάζει είναι το "ERR [iN-USE]".

Αυτό που φαντάζομαι πως συμβαίνει (χωρίς να ξέρω γιατί όμως) είναι το παρακάτω :

To session από το Kaspersky που τρέχει πάνω στο πρώτο εισερχόμενο (ή αντίστοιχα εξερχόμενο) μήνυμα δεν τελειώνει ποτέ. Έτσι, όταν κατέβει το πρώτο εισερχόμενο, δεν μπορεί να κατέβει και το δεύτερο και μένει για πάντα pending έως ότου κάνει το Outlook timeout. Στο timeout to μήνυμα που εμφανίζεται στον user είναι ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στους πόρους που χρειάζεται για να κατεβάσει και το δεύτερο email (ή όποιοδήποτε μετά το δεύτερο) διότι προφανώς ποτέ δεν το άφησε το Kaspersky να κάνει κάτι τέτοιο.

Φαντάζομαι ότι το Outlook αμέσως μόλις κατεβάσει ένα email, επιστρέφει ένα flag (ή κάνει χρήση ενός semaphore από το λειτουργικό πιο σωστά) που λέει ότι το download έγινε successfully, ώστε να συνεχίσει η διαδικασία που με τη σειρά της ορίζει στον server να στείλει και το δεύτερο email και ου το καθ' εξής.

Όταν εγκαθίσταται ένα Antivirus, δεσμεύει αυτό το 'flag' μέχρις ότου να κάνει scan το αρχέιο. Άμα το scan γίνει σωστά, τότε το αποδεσμέυει και αφήνει το download να συνεχίσει για το επόμενο email. Αλλιώς κάνει prompt στον user για virus detection.

Αν έχω καταλάβει σωστά, στην περίπτωσή μας, το 'flag' αυτό ίσως δεσμεύεται από το session του Kaspersky (που τσεκάρει ένα-ένα τα μηνύματα αμέσως αφού κατέβουν) και δεν το αφήνει να επιστρέψει στο outlook μέχρις ότου τελειώσει το scan πάνω του. Το scan για κάποιον περίεργο λόγο δεν τελειώνει (τουλάχιστον όχι πριν κάνει timeout το Outlook). Έτσι το Outlook πετάει το ERROR IN USE που δείχνει ότι δεν εχει πρόσβαση σε πόρους που ήδη χρησιμοποιούνται και δεν αποδεσμεύονται από το Kaspersky.

Τα παραπάνω εξηγούν γιατί το πρώτο εισερχόμενο κατεβαίνει πάντα σωστά και τα υπόλοιπα μένουν πάντα στον server. Επίσης εξηγεί το γιατί κάθε φορά που κάνω αίτηση για receive λαμβάνω μόνο αυτό και κανένα άλλο. (χαρακτηριστικά να σας πω ότι κάθε φορά που κάνω receive λαμβάνω και το ίδιο email και όσες φορές κάνω αίτηση, τόσες φορές το λαμβάνω)

Τέλος αυτό εξηγεί γιατί δεν μπορώ να στείλω ούτε ένα εξερχόμενο. (επειδή το scan γίνεται φυσικά πριν την αποστολή)

Όλα αυτά καλά. Πιστεύω ότι δεν πέφτω έξω σε ότι αφορά το μηχανισμό που περιγράφω παραπάνω. Κάπως έτσι πρέπει να δουλέυει. :grin:

Να ήξερα όμως και τι είναι αυτό που δεν αφήνει το scan να τελειώσει;!... :neutral:

Δημοσ.

Θα σου γράψω μια κλασσική απάντηση:

έχω XP SP2, έχω Κaspersky Personal v5, χρησιμοποιώ το Outlook και όλα δουλεύουν ρολόι!

για κοιτά μήπως πείραξες το firewall...

Δημοσ.

Όχι, δεν πείραξα το firewall (που είναι και των windows) και το πρόβλημα είναι άσχετο με το firewall μιας και εξαρτάται από το Kaspersky. Όταν απενεργοποιώ το real time protection του Kaspersky όλα ΟΚ. Άρα; Κάπου κολλάει το Kaspersky προφανώς.

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ και μου το παρουσίαζε μόνο όταν προσπαθούσε να κατεβάσει mail με αρχεία > 1 Μb. Με αυτά που είχαν μικρά ή καθόλου attachments δούλευε μια χαρά. Η λύση που βρήκα ??? Το πέταξα και έβαλα avast :)

Δημοσ.

Alla3e programma gia na vlepeis e-mail. Afto ginete pi8anotata giati gia kapoion logo den mporeis na katevaseis ta mail soy apo ton server kai ginese disconnect apo ton server. Alla o server perimenei na kaneis download ta mail soy. Me afton ton tropo to session pou anoi3es tin prwth fora den ekleise (Den to katalave o mail server). Kai etsi otan dimiourgis ena allo session sou bgazei afto to minima.

Perimene kanena 10 lepto me to outlook na katevasei ta mail soy (an mporei). Dokimase kai ena allo programma kai pes mas. :D

Mallon ena apo ta mail soy (profanws to proto pou prospa8ei na katevasei) exei attachment. Einai etsi? Dokimase na exeis mono ena mail xwris attachment sto account soy kai anoi3e to outlook kai dokimase na deis an katevazei.

Δημοσ.

Με άλλο πρόγραμμα πέρα του outlook πιστεύω θα δουλέυει.

Όμως δεν αλλάζω το Outlook με τίποτα! Ειδικά το 2003. Και γενικά δεν μου αρέσουν οι συμβιβασμοί, προτιμώ να λύνω τα προβλήματα. Ήδη έχω κάνει ένα συμβιβασμό με το NAV και με την πρώτη ευκαιρία θα τον αποκαταστήσω.

Έχω δοκιμάσει και 10λεπτο και μισάωρο και 3ωρο! Τίποτα δεν κατεβαίνει παρά μόνο το πρώτο email πολλές φορές. Για την ακρίβεια όσες φορές κάνει automatic receive το outlook ανάλογα με κάθε πόση ώρα το έχω ρυθμίσει.

Επίσης δεν έχω σκοπό να αλλάξω το Kaspersky (το avast το είχα εγκαταστήσει σε κρατικες υπηρεσίες και μηχανήματα του δημοσίου και η αλήθεια είναι ότι πριν 2 χρόνια για τα μηχανήματά τους ήταν ικανοποιητικό - προσωπικά όμως δε με καλύπτει)

Επίσης γενικά αυτόν τον καιρό θα προτιμούσα να αποφύγω τους πειραματισμούς με τα antivirus. Άλλωστε αρκετές φορές έχω πειραματιστεί με πολλά από αυτά παλιότερα. Το μόνο που θα έβαζα είναι το Norton Antivirus και ο λόγος που αυτή τη στιγμή δεν το έχω είναι επειδή πολύ απλά αντιμετοπίζω πρόβλημα κατά την εγκατάστασή του.

Το πρόβλημα δεν είναι σε συγκεκριμένο email. Αφού ανα πάσα στιγμή κατεβάζω και καινούργιο κάθε φορά που απενεργοποιώ το Kaspersky. Επίσης το πρόβλημα δεν έχει σχέση με τα attachment ή το μέγεθος γενικότερα. Γίνεται σε όλα ανεξαιρέτως.

Ευχαριστώ πάντως για τις προσπάθειες... Καμιά άλλη ιδέα;

Δημοσ.

re cyberwalker, ti les meta oti ftaiei to kaspersky otan les oti me allo programma pera toy outlook douleoun ola 1 xara? ara kapoio provlhma tou outlook einai. kapoia rithmish isws??? epeidh pane aiwnes pou de douleuw outlook, de kserw pleon ti paizei, alla des mhpws prepei na tou oriseis programma na scannarei ta mail gia ious i tpt tetoio !! mporei kapou ekei na exei to conflict! rithmish moy myrizetaiiiii ;)

Δημοσ.

re cyberwalker, ti les meta oti ftaiei to kaspersky otan les oti me allo programma pera toy outlook douleoun ola 1 xara? ara kapoio provlhma tou outlook einai. kapoia rithmish isws??? epeidh pane aiwnes pou de douleuw outlook, de kserw pleon ti paizei, alla des mhpws prepei na tou oriseis programma na scannarei ta mail gia ious i tpt tetoio !! mporei kapou ekei na exei to conflict! rithmish moy myrizetaiiiii ;)

ORISTE H APANTHSH SOU : OUTLOOK SUX.

http://www.slipstick.com/problems/close.htm

(diavase th 2h - 3h paragrafo na deis ti leei gia kaspersky klp antivirus k ta prob tou outlook )

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα γιατί λέγεστε 'EKTELESTES'! Γιατί απαντάτε και οι δύο! (πλάκα κάνω, δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες...εεε, παρεξηγηθήκατε!) :grin:

Καταρχήν δεν είπα ότι "με άλλο πρόγραμμα πέρα του outlook θα δουλεύει" αλλά "με άλλο πρόγραμμα πέρα του outlook ΠΙΣΤΕΥΩ θα δουλεύει"

Επίσης να πω ότι το άρθρο το έχω ήδη διαβάσει γιατί έχω κάνει κι εγώ ένα σχετικό search πριν απασχολήσω το insomnia. Έχω καταλήξει πως όλοι τείνουν με τρομακτική άνεση να δίνουν (προσοχή είπα 'δίνουν' όχι να 'προτείνουν!') λύσεις άκριτες και αναξιόπιστες. :?

Και προς Θεού σε καμία περίπτωση δεν το λέω για εσένα όπως και για ΚΑΝΕΝΑ εδώ μέσα! Το αντίθετο μάλιστα, ευχαριστώ όλους όσους προτείνουν λύσεις! Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Το λέω για όλους εκείνους που συντάσουν και ανεβάζουν στα site τους λύσεις και τεχνικές ανάρμοστες είτε παραπλανητικές.

Και για αρχίσουν να καταρρίπτονται μερικοί μύθοι που προκύπτουν από το γεγονός ότι ο κόσμος τείνει να πιστεύει oτιδήποτε επειδή απλά γράφεται σε ένα site (ξεχνώντας ότι αυτό πληκτρολογείται από άνθρωπο που έχει συγκεκριμένες γνώσεις, ήθη και αξίες και δεν είναι θεόσταλτο σαν το δεκάλογο) να πω ότι ΗΔΗ αυτή τη στιγμή έχω σε δίκτυο άλλο ένα pc με το "Norton Antivirus with e-mail scanning and script blocking enabled" και φυσικά έχω παλιότερα δούλέψει και το Panda Antivirus χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα whatsoever. (Και τα δύο με την ίδια έκδοση Outlook φυσικά)

Άρα το πρόβλημα έπειδή παρουσιάζεται ΜΟΝΟ στο outlook δεν σημαίνει ΕΝ ΓΕΝΕΙ ότι είναι πρόβλημα αποκλειστικά δικό του. Επίσης το πρόβλημα επειδή συμβαίνει ΜΟΝΟ με το Kaspersky δε σημαίνει ΕΝ ΓΕΝΕΙ ότι είναι πρόβλημα αποκλειστικά δικό του. Είναι πολύ πιθανό να φτάιει ο τρόπος επικοινωνίας τους.

Το να λέτε ψάξε τις ρυθμίσεις του 'τάδε' δε με βοηθά. Θεωρείστε δεδομένο ότι έχω ψάξει τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων που πιστεύω ότι θα μπορούσαν να σχετίζονται. Αν έχετε κάποια συγκεκριμένη ιδέα ευχαρίστως να την εφαρμόσω.

Μακάρι πάντως να είναι θέμα ρυθμίσεων (ακόμα και αν αυτό συμπεριλαμβάνει fixes, patches, πείραγμα σε registry keys κτλ. γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα όπως καταλαβαίνετε)

Αν κάποιος δουλεύει ικανοποιητικά με αυτά τα δύο προγράμματα, παρακαλώ ας το πει, να μη ψάχνομαι τουλάχιστον άδικα. :grin:

ΥΓ : Α! Και ξέχασα να πω ότι το KnockOut μου έβγαζε (και το ξαναέτρεξα αρκετές φορές και τώρα) και μου βγάζει ότι ούτε το Outlook ούτε το Word δεν τρέχει από πίσω.

Εχτές ξαναπροκάλεσα το πρόβλημα και φρόντισα και κράτησα σε screenshot και τις λεπτομέρεις του errorcode που πετάει στην περίπτωση που αυτή η περιγραφή σας θυμίζει κάτι...

outlookerror.png

Δημοσ.

loipon..epeidh den exw skopo na valw to outlook mono gia na dw to prob, k epeidh diavasa liga akoma, des mhpws exeis otidhpote apo symantec na trexei, k apenergopoihse to giati vgazei problhmata ston kaspersky.. twra, sou eipa k to allo, des mhpws boreis na oriseis sto outlook kanena default antivirus gia na scannarei ta mail sou :) auta pros to paron..

aa! loipon, koita sta forum tou kaspersky giati vrhka ena link pou periegrafe to provlhma sou, alla thelei na kaneis register klp k twra den exw xrono.. phgaine k des to k ...kalh tyxh :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...