StavrosD Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Πρίν λίγες μέρες παρέλαβα την οθόνη, και ήρθε η ώρα να πω τις εντυπώσεις μου. Ας αρχίσω με τις τεχνικές προδιαγραφές: - 1680x1050@60Ηz (τα 60Hz είναι ότι πρέπει για mame) - διαγώνιος 20.1", Features: Automatic Setup Adjustment, Kensington Lock Slot, 100 mm VESA Mounting, Height Adjustable Stand Included Color Support: 16.7 Million Dimensions (HxWxD): 388.9 (compressed) / 570.2 (extended) x 472.3 x 228.7mm / Weight: 8.0kg Image Max H-View Angle: ± 88° (typical) Image Max V-View Angle: ± 88° (typical) Connectivity Technology: Cable Device Type: Flat Panel LCD Monitor with Height Adjustable Stand Image Aspect Ratio: 16:10 Image Brightness: 300 cd/m² Image Contrast Ratio: 600:1 Max Sync Rate (V x H): 75 Hz x 83 kHz Port(s) Total ( Free ) / Connector Type: VGA / DVI-D / S-video / Composite / 4 x USB 2.0 Στην πράξη, η 2005wfp είναι πολύ φωτεινή. Τόσο φωτεινή που ακόμα και καταμεσήμερο σε ανοιχτό χώρο δουλεύεται άνετα. Σε κανονικές συνθήκες , έχω την φωτεινότητα στο μηδέν (0%) στην οθόνη, στο 80% στους drivers και το gamma correction στο 0.8. Έτσι πλέον είναι σε κανονικά επίπεδα φωτεινότητας (φυσικά είναι προτιμότερο να έχει μεγάλη φωτεινότητα από το επιθυμητό παρά λιγότερη. Το πολύ μειώνεται, το λίγο δεν αυξάνει). Από άποψη χρωματικής απόδοσης δεν έχω κανένα παράπονο, εμφανίζει όλες τις λεπτομέρειες που εμφάνιζε και η προηγούμενη CRT μου (HP 1100, 21") Πολύ λειτουργικές είναι οι θύρες USB, που δίνουν την δυνατότητα για άμεση σύνδεση USB flash drives, digital cameras, PDA και άλλων συσκευών. Η ύπαρξη εισόδων για σήμα video (svideo, composite) με βοήθησε να αξιοποιήσω ένα παλιό filmnet decoder. Μπορεί χωρίς συνδρομή να μην πιάνει filmnet & supersport, αλλά για τα υπόλοιπα κανάλια είναι ένα άψογο TV tuner και βλέπω τηλεόραση άψογα, και χωρίς καναλάλωση CPU. Μην ξεχάσω να σας πώ ότι ναι μεν μπορεί να επιλέξει κανείς να είναι η εικόνα της τηλεόρασης ή του PC σε παραθυράκι και η άλλη σε όλη την οθόνη, αλλά πρέπει το ένα σήμα να είναι από PC και το άλλο s-video/composite (δεν γίνεται απεικόνιση από 2 PC ταυτόχρονα, το ένα full screen και το άλλο σε παράθυρο) Καμμένα pixel βρήκα μετά βίας 3. Θα μου πείτε ότι είναι πολλά, αλλά δεν είναι έτσι. Έχει μικρό dot pitch (σαφώς μικρότερο από τις 19" TFT) με αποτέλεσμα να φαίνονται μόνο από σχετικά κοντά και με ψάξιμο. Δεν φαίνονται εύκολα και ας ξέρω που περίπου είναι. Και για το τέλος άφησα το κλασικό πρόβλημα backlighting που έχουν η οθόνες αυτής της σειράς. Φαίνεται λίγο φως να διαρρέει από τις γωνίες, αλλά μόνο αν το ψάξω. Ακόμα και σε ταινίες δεν είναι ενοχλητικό. Σε καθημερινή χρήση προφανώς δεν φαίνεται καν, αφού όλα τα προγράμματα σχεδόν χρησιμοποιούν φωτεινά background (word, visual studio, κτλ). Στο Visual Studio μπορώ επιτέλους να έχω τον κώδικα στην οθόνη και ταυτόχρονα ανοιχτά τα solution explorer, server browser, toolbox, properties κτλ χωρίς autohide. Στο insomnia ελάχιστα posts φαίνεται να έχουν παραγράφους, καθώς γίνονται μία γραμμή από την μία άκρη της οθόνης στην άλλη. Σχετικά με τα DVD, δεν εμφανίζεται κανένα φαινόμενο ghosting. Στο MAME την περιστρέφω κατά 90 μοίρες στα παιχνίδια που χρειάζεται, και η αίσθηση είναι κορυφαία. Προς το παρόν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (και ελπίζω να μην το γρουσουζέψω και μου πάθει τίποτα) Την βρήκα με 569,00€+ΦΠΑ+Μεταφορικά (με κωδικό προσφοράς 077Α, κανονικά έχει παραπάνω) http://commerce.euro.dell.com/dellstore/config/frameset.asp?s=grbsd&l=en&m=eur&c=1039&n=6427&cu=grpad&v=d&cc=&ogn=&kcd=&ad=&mc=&rs=&cuid=&cg=&pch=1&demo=&gc=&sbc=none&co=&b=57633 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.2cpu.com/gallery/2005wfp/misc_114?full=1 Interactive tour: http://www.dell.com/html/us/products/flatpanels/2005fp.html?c=eu&l=en&s=gen
Angeldust Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Πόσα ms απόκριση έχει? Επίσης, νομίζω τα 3 καμμένα pixel είναι πολλά.. γιατί δεν κοιτάς για αντικατάσταση? Ποσα pixel δίνει εγγύηση η Dell?
StavrosD Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 16ms από άσπρο σε μαύρο, 12ms από γκρι σε γκρί 3 pixel ακούγονται πολλά, αλλά δεν είναι Έχω δει σε πολλές οθόνες καμμένα pixel και ήταν ενοχλητικό (ιδιαίτερα σε 19"), αλλά η συγκεκριμένη έχει μικρό pixel width και δεν διακρίνονται. Τωρα με το Insomnia ανοιχτό δεν φαίνονται ούτε από κοντά Κανονικά η dell δίνει εγγύηση για 5 pixel και πάνω, αλλά αν σε ενοχλούν και λιγότερα στην αλλάζουν χωρίς πολλές ερωτήσεις.
sa1901 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 S-IPS http://www.prad.de/en/guide/screen1523.html
Flying_Dutchman Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Να ρωτησω κι εγω κατι... γραφεις οτι : "Η ύπαρξη εισόδων για σήμα video (svideo, composite) με βοήθησε να αξιοποιήσω ένα παλιό filmnet decoder. Μπορεί χωρίς συνδρομή να μην πιάνει filmnet & supersport, αλλά για τα υπόλοιπα κανάλια είναι ένα άψογο TV tuner και βλέπω τηλεόραση άψογα, και χωρίς καναλάλωση CPU." Σε τι αναλυση βλεπεις τηλεοραση? γιατι λογικα, αμα λειτουργει στην native, η εικονα θα πρεπει να ειναι πολυυυυυυυ κακη...μονο κατι σε 640 Χ 480 (και ακομα πιο χαμηλα), θα εδινε (ΑΠΛΑ) ικανοποιητικο αποτελεσμα.... μπορεις να το διευκρινισεις αυτο??
StavrosD Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Έχει άψογο αλγόριθμό για resize. Οι επιλογές στο resize είναι: 1:1, Aspect ratio, πλήρης οθόνη. Οι επιλογές που έχει όταν βλέπεις εικόνα από 2 πηγές, είναι είτε η μία σε παραθυράκι σε μια γωνία, για το οποίο επιλέγεις το μέγεθος, είτε μισή/μισή οθόνη (αριστερά/δεξιά). Έχω συνδέσει και xbox, έχει καταπληκτική εικόνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.