Πέτρος Σ. Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 1)Ένα Laptop είναι καλύτερο από ένα Desktop; 2)Μπορώ σε ένα Laptop να του αλλάξω τις πλακέτες αν ποτέ θελήσω; Δηλαδή την μητρική, τη κάρτα γραφικών, το modem, κτλ. 3)Αν χαλάσει η οθόνη του ή το πληκτρολόγιο τι κάνουμε; 4)Ποιας εταιρίας είναι καλύτερα; 5)Μπορώ να δώσω παραγγελία με τα κομμάτια που θα έχει μέσα ή θα πρέπει να πάρω έτοιμο; 6)Θα μπορέσω να του συνδέσω ηχεία(7.1); Δεν έχω ιδέα από Laptop και γι' αυτό ζητάω τα φώτα σας.
eurander Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 1)Ένα Laptop είναι καλύτερο από ένα Desktop; Εξαρταται για τι δουλεια το θελεις. 2)Μπορώ σε ένα Laptop να του αλλάξω τις πλακέτες αν ποτέ θελήσω; Δηλαδή την μητρική' date=' τη κάρτα γραφικών, το modem, κτλ. Οχι, εκτος και αν μπορεις να πληρωσεις τοσα χρηματα οσα κανει και το laptop.Μπορεις παντως να αλλαξεις δισκο, drive και μνημη, ισως και κατι αλλο που δε θυμαμαι. [b']3)[/b]Αν χαλάσει η οθόνη του ή το πληκτρολόγιο τι κάνουμε; Το κλαιμε. Αν ειναι εντως εγγυησης, μαλλον θα τ φτιαξει η εταιρια, αλλιως ειναι μεγαλο το κοστος ειδικα για την οθονη. 4)Ποιας εταιρίας είναι καλύτερα; Εξαρταται παλι. 5)Μπορώ να δώσω παραγγελία με τα κομμάτια που θα έχει μέσα ή θα πρέπει να πάρω έτοιμο; Εχω δει sites που σου επιτρεπουν να κανεις customize το laptop που θα παρεις. 6)Θα μπορέσω να του συνδέσω ηχεία(7.1); Δεν ξερω.
Πέτρος Σ. Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Αφού δεν μπορώ να του αλλάξω τις πλακέτες τότε δεν αξίζει. Ευχαριστώ.
theobabis Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 1)Αναλογα τις αναγκες σου 2) Δε μπορω να φανταστω πως θα αλλαξεις mobo. Tουλαχιστον αυτες ερχονται fixed μαζι με το σασι. 3)Aυτα αλλαζουν 4)Καλο ερωτημα 5)Νομιζω αυτο μπορεις να το κανεις μονο στο πλαισιο για την ωρα. 6)Νομιζω θα χρειαστεις καποια external καρτα ηχου που να τα υποστηριζει. edit oups, με προλαβαν
clairvoyant Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 1)Ένα Laptop είναι καλύτερο από ένα Desktop;2)Μπορώ σε ένα Laptop να του αλλάξω τις πλακέτες αν ποτέ θελήσω; Δηλαδή την μητρική' date=' τη κάρτα γραφικών, το modem, κτλ. [b']3)[/b]Αν χαλάσει η οθόνη του ή το πληκτρολόγιο τι κάνουμε; 4)Ποιας εταιρίας είναι καλύτερα; 5)Μπορώ να δώσω παραγγελία με τα κομμάτια που θα έχει μέσα ή θα πρέπει να πάρω έτοιμο; 6)Θα μπορέσω να του συνδέσω ηχεία(7.1); Δεν έχω ιδέα από Laptop και γι' αυτό ζητάω τα φώτα σας. 1)Καλύτερο σε τι; Αν εννοείς σε επιδόσεις, υπάρχουν φορητοί με πολύ δυνατούς επεξεργαστές και σύγχρονη κάρτα γραφικών (υπάρχουν ακόμη και οι λεγόμενοι "desktop replacement" φορητοί, που καταλαβαίνεις από το όνομα περί τίνος πρόκειται). Το προφανές πλεονέκτημα των φορητών είναι η μεταφερσιμότητα τους. 2)Όχι, όχι, όχι. Συνήθως στους φορητούς αλλάζει η μνήμη, ο δίσκος, το cd rom, εεεεμ αυτά! Υποτίθεται ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσουν φορητοί με δυνατότητα αλλαγής κάρτας γραφικών (εντάξει, αυτό υπάρχει ήδη αλλά μιλάμε για σπάνιες περιπτώσεις). Για τους επεξεργαστές δεν μπορώ να σου πω σίγουρα - ενδέχεται να αλλάζουν. 3)Το στέλνεις στην αντιπροσωπεία και κάνεις το σταυρό σου..! 4)Ας μην αρχίσει πόλεμος τώρα.. πάντως οτιδήποτε ακραίο και αν ακούσεις, είναι μάλλον μη αληθές. Από προσωπική εμπειρία, οι εταιρίες Acer/ HP/ Toshiba/ Sony/ Fujitsu Siemens, είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Με αυτό εννοώ πως αν πληρώσεις 800Ευρώ για ένα Toshiba και περιμένεις ποιότητα, μόνο και μόνο επειδή φέρει το όνομα της ιαωπινικής εταιρίας, ε θα πέσεις έξω. Πως λέμε "ότι δίνεις παίρνεις".. 5)Στην Ευρώπη μπορείς σίγουρα, αλλά εδώ στην Ελλάδα δυνατότητες παραμετροποίησης σου δίνει σίγουρα το πλαίσιο με τους.. turboX φορητούς! (Γκουχου). Κάτι είχα ακούσει και για τη Dell αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Φαντάζομαι καλύτερη απάντηση θα δωθεί από άλλο μέλος του forum. 6)Ναι θα μπορέσεις, αν πάρεις τον κατάλληλο. Αν και, στο κάτω κάτω, υπάρχει και κάρτα ήχου της Sound Blaster που μπαίνει σε υποδοχή PCMCIA (θύρες επέκτασης φορητών υπολογιστών, κάτι σαν τις PCI του desktop σου) οπότε η απάντηση είναι "θα μπορέσεις σε κάθε περίπτωση".
Πέτρος Σ. Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 ΟΚ παιδιά δεν ενδιαφέρομαι αφού δεν θα μπορέσω να του αλλάξω τις πλακέτες που με ενδιαφέρουν. Τι δηλαδή θα το κρατήσω για δύο χρόνια και μετά θα πάω να πάρω καινούριο; Δεν μου ακούγεται καλό.
eurander Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Αν σου ειναι απαραιτητο για οποιοδηποτε λογο (δουλεια, συχνες μετακινησεις, επαγγελματικα ταξιδια, ...) , τοτε τι να κανεις... Αλλα και παλι γιατι να το πεταξεις σε 2 χρονια, αν το εχεις για εφαρμογες γραφειου, δουλεια, ταινιες και οχι για παιχνιδια (στην περιπτωση των παιχνιδιων δε θα συνιστουσα laptop).
Πέτρος Σ. Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Κυρίως το θέλω για να δουλεύω παντού με τα έγγραφα, τις ταινίες και ότι έχει σχέση με γραφικό αλλά για να το συνδέσω και στο αυτοκίνητο για να παίζει μουσική απο εκεί. Στο μέλλον ίσως αν καλυτερεύσουν να πάρω ένα. Στο Πλαίσιο δεν είδα απο που μπορείς να επιλέξεις κομμάτια για να φτιάξεις ένα.
rafraf24 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Υπαρχουν ηδη καποια laptop στα οποια μπορει να αναβαμθιστει η καρτα γραφικων, καθως αυτη αλλαζει σαν καρτα που ειναι κουμπωμενη πανω στην πλακετα. Πολλες εταιριες θα ακολουθησουν στο μελλον αυτο το παραδειγμα. Ηδη στα περισσοτερα laptop αλλαζει ο επεξεργαστης, η μνημη, το dvd, ο σκληρος, εεε...η καρτα γραφικων μενει ακομα. Δεν αλλαζει με τιποτα φυσικα η οθονη, η μητρικη, το πληκτρολογιο, και η καρτα ηχου (Μπορεις ομως σαν ηχο να προμηθευτης μια audigy 2 mobile σε pcmcia θυρα οποτε θα εχεις κορυφαια ποιοτητα ηχου.) Και μερικα laptop ερχονται ενσωματωμενα με συστημα ηχου 4.1, το οποιο φυσικα ειναι κατωτερης ποιοτητας για ευνοητους λογους απο επιτραπεζια ηχεια. Αλλα γενικα αλλη η χρηση ενος laptop και αλλη ενος desktop.
Πέτρος Σ. Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Τελικά σκέφτηκα να πάρω ένα αλλά να έχει πάνω πλακέτες τελευταίας γενιάς. Θέλω Standar να είναι AMD Athlon 64. Υπάρχει κανένα site για να φτιάξω την σύνθεσή μου. Αν υπάρχει θα σας παρακαλούσα να μου το δώσετε ακριβώς πιο είναι. Ευχαριστώ.
theobabis Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 amd 64 και custom made δεν εχει παρει καπου το ματι μου ακομη στην ελλαδα.
konspir2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Πάντως οι φορητοί του πλαισίου έχουν 64ηδες Intel. Βέβαια το κόστος είναι πολύ μεγάλο απ' ότι είδα, και είναι και φορητοί του πλαισίου με ότι αυτό συνεπάγεται
Πέτρος Σ. Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Θα ψάξω καμια ευκερία και θα πάρω κανα φθηνό μεταχειρησμένο.
likoyrgos Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 http://www.netizent.com/productdetails.php?pid=58 Γερμανικής κατασκευής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.