Προς το περιεχόμενο

«Σηκώνει» το τροφοδοτικό μου 3 drives??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τροφοδικό 350W, συγκεκριμένα το μοντέλο LC-B350ATX. Επειδή έχω σκόπο να προσθέσω ένα DVD-RW, ήθελα να μου πει κάποιος, αν το σηκώνει άνετα και δεν το γονατίζει.. Επειδή δεν έχω γνώσεις στον τομέα αυτό, ήθελα κάποια υπεύθυνη γνώση, πχ από κάποιον τεχνικό, και όχι εικασίες. Ήθελα να ξέρω επίσης τι κίνδυνοι ελοχεύουν σε αντίθετη περίπτωση. Εννοώ, αν το βάλω, και δεν το σηκώνει.. Το πολύ πολύ να μην ανοίγει, ή να κλείσει μετά από λίγο που το ανοίγω? Γιατί τότε θα μπορούσα να δοκιμάσω, κι αν δω ότι μου κάνει νερά, αφαιρώ το ένα drive. Ή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πάθει ζημιά ο υπολογιστής μου και να καεί τίποτα??

Έχω ένα P4 2,4GHz(με το CPU fan), 2x256MB RAM, GeForce 5200 Ultra FX, 80GB HDD WD 7200rpm, ένα TV Tuner Pinnacle PCTV, ένα CD-RW LG, ένα DVD-ROM SONY(που αν χρειαστεί θα πάρει πόδι με τον ερχομό του DVD-RW), και ένα floppy :-)

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να φάει shoot το CD-RW... αφού θα έχεις DVD-RW θα είναι πλέον άχρηστο. Και θα είσαι μια χαρά και με το τροφοδοτικό. Το DVD-ROM κράτα το για να κάνεις rip ταινίες (αν σε ενδιαφέρει αυτή η δουλειά δεν ξέρω) ή να γράφεις γενικά από cd σε cd (ή dvd-rom σε dvd-rom).

Δημοσ.

Λοιπον ακου εδω να παθεις πλακα..

Σε 360W της Chieftec έχω.....

P4 3GHz

2GB Ram (4x512)

9800Pro (που καίει τα μάτια της)

Audigy 2

2 DVDRW

και.... κρατήσου..... 5 (ναι ΠΕΝΤΕ) δίσκους!!!

Συγκεκριμένα 2 Sata WD 250Gb, 2 80 IDE Seagate & 1 160Gb IDE Seagate...

Ουσιαστικά τώρα επειδή δεν έχω IDE controller (ψάχνω, όποιος έχει εναν τον θέλω) παίζουν οι 5 δίσκοι και ένα DVDRW.. Πριν που είχα το controller τα είχα όλα πάνω.

Δεν λέω ότι ειναι καλό (καμιά ωρα θα γίνει κανενα "σκράου" και θα μου μεινουν στα χέρια) αλλά αντέχει...

Όταν έχω όμως 1 δισκο & 1 DVDRW πανω το τροφοδοτικό κανει ΣΑΦΩΣ λιγότερο θόρυβο... οπότε καταλαβαίνεις οτι το ζορίζω τρελά τωρα!

Παντως και εγω θα σου συνιστούσα να πάρει πόδι το CDRW...(όχι το DVDRom, για να μπορείς να κάνεις onthefly αντιγραφές)

Δημοσ.

Δηλαδή απο αυτά που μου λες φίλε polaki, σε μένα θα τα σηκώνει χαλλλλλαρά(που λέμε κι εμείς οι σαλονικιοί :lol: :lol: :lol: :lol: )τα 3 drives. Το DVD-ROM είπα να το σουτάρω(αν χρειαστεί να περιοριστώ στα 2 drives), επειδή μου κάνει νερά(σε άλλο topic ψάχνω και για την αναβάθμιση του firmware, όπου έπαθα μία μίνι-λαχτάρα http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=105862 ).. Καταγράφεται η άποψή σου(με "βολεύει"κιόλας :grin: ), και περιμένω κι άλλες γνώμες...

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να πετάξεις το CDRW αλλά μην συγκρίνεις το τροφοδοτικό σου με αυτό του φίλου polaki γιατί άλλο chieftec και άλλο noname όπως το δικό σου. Πάρε λοιπόν ένα καλό και επώνυμο τροφοδοτικό 400W (βλέπε : Heroichi,Enermax,Chieftec,Levicom,Thermaltake,κλπ) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα εάν το DVD ROM σου κάνει νερά πέταξε και τα 2 και βάλε ένα DVDRW και τέλος. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

Εγω θα σου έλεγα πάντως να πάρεις αλλο τροφοδοτικο ετσι κ αλλιώς.. Ρισκάρεις με το no name και έχω δει τα απίστευτα... Από PC που σβήνουν μόνα τους, να κάνουν επανεκκίνηση μέχρι και να σκάει! :D

Δημοσ.

Σε τροφοδοτικό 350 Watt

3 δίσκοι 60 Gb ΑΤΑ ο καθένας

1 δίσκος 250 Gb ATA

1 DVD-ROM

1 CD-RW

1 DVD-RW DL

1 Floppy

1 Zip Drive

P4 2.4 GHz, μνήμες, πράγματα, ιστορίες, 3-4 ανεμιστήρες και το σπουδαιότερο ....................................................................................................................

....................................................................................................................

....................................................................................................................

εν αναμονή του BIG BANG

Δημοσ.

Γεια σου ρε Tony_pap3,LONG LIVE THE EMPEROR!! :wink:

Τροφοδοτικό να αλλάξω τώρα δεν παίζει σαν ενδεχώμενο. Κάποια άλλη στιγμή μπορεί.. Και απο τις μέχρι τώρα γνώμες, βλέπω ότι θα σήκωνε και 3ο drive. Γιατί οκ, μπορεί να μην είναι επώνυμο το τροφοδοτικό μου, αλλά διαβάζω για συσκευές 3πλάσιες απο αυτα που έχω εγώ στο σύστημα μου και με παραπλήσια ισχύ..

Απο τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν(και τους ευχαριστώ γι'αυτό), είναι κανείς "επαγγελματίας"? δηλαδή τεχνικός? Ή πρόκειται μόνο για προσωπικές εμπειρίες???

Αυτό που δεν ξέρω(μπορεί να ακουστεί πολύ μπαρούφα), είναι αν υπάρχει κάποια "μαθηματική" σχέση, του στυλ:"50W θέλει αυτή η συσκευή, 30 η άλλη κτλ" να κάνουμε μια σούμα, και να δούμε πόσο φτάνει στα όρια του το τροφοδοτικό. Γιατί εκεί πιστεύω ειναι που φαίνεται κυρίως η ποιότητα, όσο συνδέεται αυτή με ένα πιο "επώνυμο" προιον.. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά γενικά έχω πάψει να δίνω και ΤΟΣΗ μεγάλη σημασία στα λεγόμενα επώνυμα προιόντα. Πολλές φορές εκμεταλλεύονται το όνομα τους(πολλές φορές καθαρά απο προβολή, διαφήμιση και παλαίοτερο ένδοξο παρελθον), και δεν προσφέρουν πολλά περισσότερα απο ένα "ανώνυμο" προιόν, αξιώνοντας αρκετά μεγαλύτερο ποσό.. Γενικά μιλάω για το τελευταίο..

Δημοσ.

Υπήρχε ένα site οπου έδινες το configuration του μηχανήματος σου και σου έβγαζε τα watt του τροφοδοτικού που έπρεπε να έχεις αλλά δυστυχώς έχω χάσει το link...

Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με αυτό που θέλεις να κάνεις αλλά μακροπρόθεσμα υπολόγισε ότι θα χρειαστείς ένα καλύτερο/μεγαλύτερο...

Δημοσ.

Το link δουλεύει μια χαρά!!

Αν και παίζει να έκανα και κανα(μικρό)λάθος, μου βγάζει 276W σαν minimum power supply που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό.. Και το DVD-RW το έχει 25W. Αρά 300.. Και πάνω πάνω, λέει ότι αυτή η τιμή είναι το maximum που μπορεί να χρειαστεί, σε φουλ λειτουργία όλες οι συσκευές, η κατανάλωση είναι συνήθως μικρότερη απο αυτή την τιμή..

Εχμμ..δεν ξέρω αν έπρεπε κάπου να βάλω και το NetMod που το έχω συνδεδεμένο παράλληλα.Αλλα αυτό μπαίνει στην πρίζα, άρα λογικά δεν πρέπει να παίρνει ισχύ απο το τροφοδοτικό(όπως και η οθόνη)..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...