Pytzamarama Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Χαιρετω! εχω ενα χοντρο προβλημα. Εχουμε στην εταιρεια καποια μηχανηματα χωρις σκληρο δισκο (και ουτε δεχονται σκληρο χωρις mod!!!??!!). Υπαρχει τροπος να bootαρουν απο δικτυο με Windows(ΝΤ,2000)?(δηλαδη να 'διαβαζουν' windows και εφαρμογες απο το δικτυο με TCP/IP). Εχω ψαξει αλλα το μονο που βρηκα ειναι με Linux. Εμεις ομως πρεπει να τα εχουμε με Windows λογω της εφαρμογης που θα τρεχουν. Τhanx in advance!!!
grjohn Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Cd-rom ή USB έχουν? Αν ναι μπορείς να τρέξεις windows με το PE-Builder: http://www.nu2.nu/pebuilder/
Pytzamarama Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Σε ευχαριστω πολυ, δυστυχως δεν εχει καθολου IDE!! Εχει USB 1 αλλα φοβαμαι πως επειδη το bios ειναι παλιο δεν θα με αφησει να bootαρω απο USB. Σκεφομουν μηπως υπαρχει καποιος τροπος να ανεβασω terminal services που θα βλεπει εναν Windows 2000 server. Ισως με καποιο linux που θα εχει network boot και αν υπαρχει καποιος client για Microsoft Terminal Services σε Linux... Δυστυχως οι γνωσεις μου για Linux ειναι μηδαμινες... Αν καποιος φιλος εχει καποιο linux image που να bootαρει απο δικτυο και να εχει τον παραπανω client και μπορει να βοηθησει.... Thanx
grjohn Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να bootareis σε linux και να τρέξεις ένα virtual pc σε windows μέσα σε αυτό. Από εκεί μπορείς να τρέξεις τα κανονικά terminal services. Μεγάλη διαδικασία αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος.
grjohn Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Εδώ είναι και το link: http://www.vmware.com/products/desktop/ws_features.html
stehellas Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 file mou mporeis na pareis to ram pou kiklofori exei mesa to linux to oparetor . douleuei poli kalla kai exei plithos ergalion ... kai trexei enoeite apo cd ...
alkisg Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Με δισκέτα μπουτάρεις DOS με TCP/IP stack και κάνεις map network drive σαν C:. Έτσι μπορείς να μπουτάρεις 3.11, 95 ή 98, εφόσον βέβαια τα σηκώνουν οι Η/Υ σου. Εναλλακτικά μπορείς να στήσεις έναν vnc server στον server. Αυτό είναι βολικότερο από terminal services επειδή ΥΠΑΡΧΕΙ boot δισκέτα με dos vnc client.
Pytzamarama Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Το κακο ειναι οτι τα μηχανηματα ειναι Pentium 233MMX. Eιναι custom μηχανηματα με κολημενη Touch Screen. Δηλαδη ουτε να τα αντικαταστησω μπορω αλλα ουτε και να τα αναβαθμισω. Ετσι φοβαμαι οτι αν τρεξω Windows μεσω Linux θα βουλιαξει.... Αν υπαρχει καποιο ετοιμο Linux image με την εφαρμογη rdesktop που ειναι Windows terminal client υποκαταστατο θα ειμαι ΟΚ. Any clues? Ευχαριστω για τα replies μαγκες!
alkisg Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Το δικό μου post μάλλον δεν το είδες επειδή postάραμε την ίδια στιγμή, με 233 MMX μπορείς να τρέξεις win 98.
Pytzamarama Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Οντως δεν το ειχα δει! Υπαρχει κανα floppy image για download?
alkisg Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Γενικότερα κυκλοφορούν κάποια images αλλά δεν μπορώ ούτε link να δώσω ούτε το δικό μου image να ανεβάσω, επειδή περιέχουν το DOS κτλ (α ρε Microsoft τόσα χρόνια μετά ακόμα δεν το έκανες ελεύθερο)!
dimitris__ Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 http://www.bootdisk.com και ακολούθα τα links
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.