CyberWalker Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Έχω ένα συστηματάκι με motherboard SOYO ( τις θυμάστε; ) με έναν Pentium S επάνω στα 133MHz. Το σύστημα έχει 64mb ram SIMM και EDO-RAM και δεν παίρνει παραπάνω! (εδώ είναι και το πρόβλημα!) Αρχικά για δοκιμή έστησα Win2000. Θέλω να τα κρατήσω. Έβαλα σε άλλο partition και linux redhat. Όμως το redhat ζήτησε boot δισκέτα για να ξεκινάει γιατί λέει λόγω του μεγέθους του σκληρού και της λίγης μνήμης δε μπορούσε να στήσει το boot στο σκληρό. Μάλλον δε μπορούσε να κάνει mapping στον δεκάρη με μόλις 64mb ram. Στην τελική δεν είχε σημασία τι εννοούσε, σημασία έχει ότι έκανα δισκέτα αλλιώς δε θα μπορούσα να κάνω boot από σκληρό. Το πρόβλημά μου είναι ότι τώρα στο boot menu υπάρχει μόνο στη δισκέττα και δυστυχώς δεν εμφανίζεται πουθενά επιλογή για να μπω στα Win2000. Θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να βάλω την επιλογή στο lilo και πιο πολύ με ενδιαφέρει αν και πως γίνεται να κάνω boot κατευθείαν από σκληρό. :? Λογικά οι βετεράνοι του είδους, που ασχολούσασταν χρόνια με το Linux να είχατε συναντήσει πριν χρόνια το πρόβλημα και να έχετε υπόψη σας τη λύση... :neutral:
alkisg Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 ...αν έχεις όρεξη να αλλάξεις σε grub, κάτι μπορεί να γίνει! 1) Κατεβάζεις τον grub 0.96 σε .img μορφή 2) Τον γράφεις σε δισκέτα 3) Τον κάνεις copy στον σκληρό, ΣΤΟ PARTITION ΤΩΝ WINDOWS! Φάκελος C:\boot\grub. 4) Αλλάζεις το menu.lst (σαν το boot.ini των windows) έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους σκληρούς σου 5) Μπουτάρεις από δισκέτα και δίνεις root(hd0, 0) setup(hd0) Έτοιμος! Ο grub γενικά είναι πολύ πιο ευέλικτος από τον lilo...
CyberWalker Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω!
CyberWalker Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Η ενημέρωση άργησε απίστευτα πολύ αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ! Χρησιμοποίησα τον boot loader της VCOM :arrow: System Commander Ωστόσο, για να μην αντιμετοπίσετε παρόμοια προβλήματα όπως κι εγώ, διαβάστε κι αυτό :arrow: 'Πρόβλημα & Λύση'
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.