Προς το περιεχόμενο

JSP πρόβλημα

joss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

έχω 2 dropdown boxes και θέλω με το που επιλέγω στο πρώτο ένα value να μου εμφανίζει ανάλογες επιλογές στο δεύτερο σύμφωνα με select σε Oracle βαση δεδομένων.

String query = "SELECT * from TABLE where" + addWhere;

όπου το addWhere θέλω να είναι το value του πρώτου dropdown

πχ. String addWhere = "TABLE.value == (dropdown value)"

thnx

Δημοσ.

κατ' αρχήν αυτου του τυπου το interface δεν ειναι ότι καλυτερο για webικές εφαρμογές (αυτες που παιζουν σε browser χωρις τοπικά εκτελέσιμα),

γιατι με την επιλογή στην 1η λιστα, πρεπει να κανεις post form , δηλ. ξαναφορτωνεις τη σελίδα , στελνωντας σαν παράμετρο την επιλογη. δηλαδη κανεις 2 trips στο web server, (kai 2 sth database).

Βεβαια, αν ειναι για τοπικο δικτυο, δεν θα ειναι σημαντικη η καθυστερηση, αλλα στο ιντερνετ θα φανεί.

(εχω δει, να το κανουν και με 1 φορτωμα, .. προ-φορτωνοντας τα δεδομενα της 2η λιστας σε javascript array, αλλα αν ο 2ος πινακας εχει πολλες εγγραφες, ειναι πολυ αργό)

ασχετα, αν στο σερβερ το κανεις σε jsp (ή php, asp), ο κωδικας ειναι περισσότερο javascript + html (στον client).

4ΤΡΟΧΟΙ: δες εδω μια σελίδα παρόμοια, κανε view source πριν επιλέξεις ΜΑΡΚΑ, και ξανά πριν επιλέξεις ΜΟΝΤΕΛΟ

http://www.4troxoi.gr/technical/model.php

σε καθε Select (lista) εχει ενα onChange event που προκαλεί αποστολή της form,

η jsp σου, θα εξεταζει τις get ή post παραμετρους,

αν δεν υπάρχουν, ο χρηστης μπηκε 1η φορά, του δειχνεις 1 λιστα,

αν υπάρχει μονο η 1η, σου ερχεται απο την 1η λιστα, του δειχνεις τη 2η,

αν υπαρχουν και οι 2, έκανε και τις 2 επιλογές.

Δημοσ.

Ευχαριστώ random δεν το προσπάθησα ακόμη αλλά αυτό έψαχνα. Θα ενημερώσω αν βρω κάτι σε pre-loading γιατί το table δεν είναι μεγάλο και θα το ήθελα έτσι. Και η εφαρμογή είναι για χρήση εντός δικτύου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...