Προς το περιεχόμενο

Από πού προτιμάτε να αγοράζετε τα πράγματα για το PC σας;

Πέτρος Σ.

Από πού προτιμάτε να αγοράζετε τα πράγματα για το PC σας;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Από πού προτιμάτε να αγοράζετε τα πράγματα για το PC σας;

• Από τον πωλητή της γειτονιάς μου
      14
    • Hardshop
      6
    • Infoshop
      3
    • e-shop
      57
    • Multirama-Computer4u
      9
    • Pixmania
      9
    • Πλαίσιο
      58
    • Άλλο
      24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από eshop και πλαίσιο με το Πλαίσιο να καλύπτει μόλις το 1/4 των αγορών. Από άποψη εξυπηρέτησης το eshop υποκατάστημα που άνοιξε Λάρισα είναι καταπληκτικό. 3 φορές απανωτές μέσα στο πρώτο μήνα που άνοιξε πήρα πράγματα και δε με χρέωσε τίποτα την πρώτη (που ήταν πλήρης υπολογιστής και μιλάμε για πολύ βάρος) ενώ στις άλλες δύο μόλις κάτι ψιλά (ούτε καν 3 ευρώ). Έκτοτε όμως χρεώνει κανονικά και αυτό στις αποστολές του νομίζω.

Το Πλαίσιο έχει κάνει πολλά λάθη στις παραγγελίες μου και παρουσιάζει 'δυσκαμψία' σχετικά με την εξυπηρέτηση. Το ίδιο και οι ΤΟΠΙΚΕΣ ταχυδρομικές με τις οποίες έχει επιλέξει για να συνεργάζεται. Έχει πνιγεί στην γραφειοκρατία που ορίζει μια μεγάλη επιχείρηση. Και δεν είναι και καμία πολυεθνική! Το eshop είναι πολύ πιο ανθρώπινο και πιο οικείο και μάλιστα με διαφορά στην περίπτωσή μου, αν και δε νομίζω να είμαι ο μοναδικός. Σίγουρα θα πλιγεί και αυτό καθώς θα μεγαλώνει (και μεγαλώνει ραγδαια!) από την κατάρα που θέλει τις μεγάλες εταιρίες να καταντούν 'απρόσητες', αν και μέχρι τώρα με έχει καταπλήξει από την πολιτική του.

Είναι το μεγαλύτερο αμιγές e-shop και αυτό το κάνει ξεκάθαρα πολύ διαφορετικό στη συμπεριφορά του από το Πλαίσιο και έτσι το τελευταίο το δικαιολογώ σε μεγάλο βαθμό.

Πάντως έχω καταλήψει να επιλέγω Πλαίσιο μόνο όταν δεν μπορώ να βρω κάτι στο eshop.

Μιας και αναφέρθηκε κάτι για ΦΠΑ να προσθέσω ότι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ έχουν τις τιμές ΜΕ ΦΠΑ! (Και προς απάντηση περί της διαίρεσης που κάποιος πρότεινε να του απαντήσω ότι είναι ΠΡΟΦΑΝΗΣ ο λόγος που ενοχλούμαστε όλοι όσοι θέλουμε να βλέπουμε το προιόν στη τελική του τιμή. Αν δεν το καταλαβαίνει ας ρωτήσει για να καταλάβει από την απάντηση που θα του δώσουν οι επιχειρηματίες, μανατζερς και ειδικοί του μαρκετινγ. Αυτοί δηλαδή που κάνουν την πράξη πολλές φορές καθημερινά αλλά τελικά δε διστάζουν και επιλέγουν να βάλουν στο 'ταμπελάκι' αυτή χωρίς το ΦΠΑ!)

Το ebay επίσης πολύ καλή επιλογή, ειδικά όταν έχεις διάθεση να περιμένεις λίγο παραπάνω. Η χρηματική διαφορά σε τέτοιες περιπτώσεις αποζυμιώνει με το παραπάνω.

Δημοσ.

Γενικά τις πιο πολλές φορές pc parts ψωνίζω απο e-shop κυρίως λόγω τιμών. Παρ ολα αυτά έχω ακούσει πολύ άσχημα λόγια για το service τους το οποίο ευτυχώς δεν χρειάστηκα ακόμα για τίποτα.

Το κατάστημα που μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις είναι το pixmania : Έχουν σε κάποια πράγματα απίστευτες τιμές και σχίζονται προκειμένου ο πελάτης να μην έχει κανένα παράπονο ακόμα και αν αυτό σημαίνει δική τους ζημιά! Στέλνουν τα πράματα απο Γαλλία σε 1-2 μέρες πάντα εκτός αν δεν τα έχουν στοκ. Σε αυτή τη περίπτωση στέλνουν αυτά που έχουν στοκ και τα υπόλοιπα όταν τους έρθουν με διαφορετικές αποστολές ενώ πληρώνεις πάντα τα ίδια μεταφορικά σαν να ήταν μόνο ενα δέμα! Το τμήμα εξυπηρέτησης που έχουν επίσης ειναι άπαιχτο....

Δημοσ.

Τις περισσότερες αγορές μου τις έχω κάνει από e-shop χωρίς κανένα πρόβλημα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Έχω δοκιμάσει επίσης infoshop και hacshop.

Δημοσ.

Πάντως για να σχολιάσω και εγώ θα ήθελα να πω ότι δεν ψωνίζουμε όλοι μόνο από ένα κατάστημα..Εγώ ψωνίζω και από ebay πχ (μη πείτε ότι δεν είναι e-shop...έχει και e-shops εκεί μέσα...) και από μερικά ελληνικά καταστήματα...Τώρα δε ξέρω τι θα έπρεπε να ψηφίσω...

Δημοσ.

Αυτό πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα από ότι βλέπω μιας και δεν ψηφίζουν άλλα άτομα.

Στην κορυφή έχουμε το μεν e-shop και το δε Πλαίσιο.

Τώρα που τελείωσε η δημοσκόπηση με 42 ψήφους τα δύο κορυφαία θα ήθελα να πει ο καθένας χωρίς να υπάρχουν αντιπαραθέσεις τα υπέρ και τα κατά που έχουν αυτά τα 2 καταστήματα.

E-SHOP

-Εγώ δεν έδωσα ψήφο στο e-shop γιατί τα είχα πάρει πολύ άγρια παλιά με ένα service που μου είχαν βγάλει την ψυχή και γι' αυτό δεν αγόρασα ποτέ ξανά από εκεί.

-Τώρα το θετικό που βρίσκω στο e-shop είναι ότι έχει πολύ καλές τιμές στα προϊόντα του και η διαφορά είναι αισθητή αν κάνεις ένα ολόκληρο PC.

ΠΛΑΙΣΙΟ

-Από το πλαίσιο έχω κάνει πολλές αγορές και πάντα μένω ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση και την έκπτωση που έχει στα μεταφορικά άνω των 45 ευρώ.

-Έχει αρκετά καταστήματα σε περιοχές της Ελλάδας και μπορώ όποτε θέλω να πάω στο κατάστημά τους και να πάρω ότι θέλω από εκεί.

-Το κακό του είναι πως ξεκίνησε με χαμηλές τιμές αλλά στην πορεία μας τα χάλασε και άρχισε να τις ανεβάζει.

-Για το service του δεν μπορώ να πω τίποτε γιατί ποτέ μου δεν το χρειάστηκα και ακόμα και να το χρειαστώ θα μπορέσω να πάω στο κατάστημα και να εξυπηρετηθώ αμέσως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...