Προς το περιεχόμενο

Pearl Jam links

georgeinvictus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι ειναι δικαιο να εχουμε τετοιες απαιτησεις διαρκειας απο κανεναν,ειναι μαλλον απιθανο για οποιονδηποτε μουσικο η group να κανει τραγουδια ιδιου επιπεδου για 15 χρονια.Στη παγκοσμια μουσικη σκηνη ολοι καποτε κανουν peek και μετα σιγα σιγα κανουν μια μικρη "κοιλια", αλλαζουν το στυλ τους οχι εσκεμμενα,απλα υποτασσονται στο περασμα του χρονου.Ωριμαζουν,εχουν διαφορετικη οπτικη για τα πραγματα γυρω τους κτλ.Και δε μιλαω μονο για τους PJ.Δεν πιστευω δηλαδη οτι αν σημερα ειχαμε Nirvana με Curt Kobain θα συνεχιζαν να βγαζουν κομματια ιδιας εντασης και με την ιδια προσκολληση στο grunge οπως στις αρχες των 90's.Σκεφτειτε τους εαυτους σας που εισασταν και πως σκεφτοσασταν 15 χρονια πριν.Ιδιες και μεγαλυτερες διαφορες αντιμετωπιζουν ολοι.Παντως ακουω ακομα ευχαριστα και τους καινουριους δισκους των Pearl Jam αν και εχει δικιο ο RedKostas δεν ειναι σε καμια περιπτωση Ten!

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ σωστή η παρατήρηση σχετικά με τους Nirvana: ούτε εγώ πιστεύω ότι θα έβγαζαν της ίδιας έντασης κομμάτια μετά από 15 χρόνια... από την άλλη δεν δέχομαι τα περί "ωρίμανσης" και "οπτικής"... αυτά μου ακούγονται κάπως "μήπως - ήρθε - ο - καιρός - να - πουλήσω - λίγους - παραπάνω - δίσκους", χωρίς πάντως να είναι πάντα φταίξιμο του συγκροτήματος (είναι και οι δισκογραφικές από πίσω).

Και φυσικά, δεν μπορεί κάποιος να συνεχίζει μονίμως στο ίδιο στυλ: θα καταντήσει βαρετός. Δείτε για παράδειγμα τους tool: μεγάλη ηχητική εξέλιξη από το Opiate μέχρι το Lateralus, αλλά σε καμία περίπτωση (ή έτσι μου φαίνεται εμένα τουλάχιστον) δεν άλλαξε η γενική γραμμή τους... κάτι το οποίο δεν νομίζω ότι συμβαίνει με τους pj...

Δημοσ.

ισως η "ρομαντικη-νοσταλγικη" πλευρα μου να μη θελει να κοιταει το εμπορικο κομματι της μουσικης βιομηχανιας ειδικα σε πολυ αγαπημενα συγκροτηματα οπως οι PJ.ισως να'χεις και δικιο.Νομιζεις ομως οτι με την "στροφη" που καναν οι PJ πουλανε περισσοτερο απο τα 90's?δε νομιζω και γι'αυτο δε πιστευω οτι ειναι εμπορικη κινηση.αλλα οπωσδηποτε ειναι μεγαλα τα οικονομικα συμφεροντα στα παρασκηνια

Δημοσ.

δεν θεωρω τους pearl jam σαn grunge συγκροτημα.μπορει καποια λιγα τραγουδια τους να ακουγοταν grunge αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν grunge group.αν δεν ηταν απο seattle οπως και οι nirvana και ο δισκος δεν κυκλοφορουσε παραλληλα με το nevermind, πιστευω οτι δε θα εγκλωβιζοταν ποτε στην παγιδα του grunge ειδικα μετα την απωλεια του kurt.ευτυχως καταφεραν και ξεφυγαν.

οσον αφορα την ποιοτητα των albums των pj,εγω δε θεωρω σε καμια περιπτωση τα μεταγενεστερα αλμπουμ υποδεεστερα των πρωτων.περιεχουν παρα πολυ καλα τραγουδια,απλα δεν ειναι ο ηχος που περιμενεις να ακουσεις συνηθισμενος απο τα πρωτα τους αλμπουμς.αυτο ομως ειναι κατι φυσιολογικο και ευτυχες:εξελλισονται!!!γιατι δηλαδη να ξανακουσω τον ιδιο ηχο του ten , οταν το 1996 κυκλοφορουν το καταπληκτικο no code, το οποιο πιστευω οτι ειναι το καλυτερο αλμπουμ τους...απιστευτα κομματια οπως present tense,smile,who you are , in my tree...πιο ψαγμενα και πιο πεδαιμενα τραγουδια απο οποιαδηποτε αλλο cd.

απο την αλλη σκεφτειτε οτι μιλαμε για ενα γκρουπ που ουσιαστικα εχει σταματησει να προβαλλεται με τους συνηθεις τροπους -video clip -εδω και 11-12 χρονια!!!!παρολα αυτα ειναι συνεχως sold out και δικαια θεωρουνται απο τα καλυτερα live.που θα ηταν αν δεν προχωρουσαν σε αυτη την επιλογη τους?..?

προσωπικα κολλησα με τους pearl jam την πρωτη φορα που τους ειδα Live στην πραγα το 1996 και απο τοτε δεν ξεκολλησα.νιωθω τυχερος που εχω περασει κοντα 10 χρονια με τη μουσικη τους.θεωρω οτι η μουσικη τους με εχει βοηθησει να εκτιμησω και να αξιολογω καλυτερα τη μουσικη που ακουω,και να γινω πιο εκλεκτικος και πιο ποιοτικος σε οτι ακουω.νιωθω τυχερος που τους εχω δει εστω δυο φορες και ευχομαι να τους δω εστω μια τελευταια φετος ή του χρονου.

viva la vinyl

A....εχω και μια σκεψη οσον αφορα τα bootlegs των pearl jam που εχει ο καθενας μας και ισως να μην εχουν οι υπολοιποι αλλα να τα θελουν.....ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω,γιατι δεν μπορω να πω περισσοτερα καθως μου το απαγορευουν οι rules του forum.τελοσπαντων,οποιος καταλαβε τι εννοω,που πιστευω οτι καταλαβατε, ας στειλει p.m.....

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε συ Μανώλη μη μας τα λες έτσι απότομα.... :-)

πάνω που λιώνω τα 13 bootleg live που κατέβασα πριν 2-3 μέρες!

Περίοδος '92-'98... άλλη μπάντα έτσι??? Aλλος Veder....Τρελό νεύρο! :-)

Δυστυχώς τα καλά τους χρόνια πέρασαν...Τι να λέμε τώρα... :neutral:

Αλλά δεν με χαλάει καθόλου να τους δω έστω και τώρα, το αντίθετο, θα το γούσταρα τρελά! :-)

ps. Οποιος ενδιαφέρεται για τα..., pm :wink:

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΞΩ ΤΟΥΣ Ρearl Jam . ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ . ΕΙΜΑΙ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ Ac / Dc To 1986 ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ .ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ . ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΧΑΛΑΛΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ . ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟ 1988 ΑΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΙ Iron Maiden Heand Liner . ΕΛΕΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ . ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΩΤΟ ΣΤΟΠ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ .Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ . ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ Group ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ . ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ . ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ Ac / Dc , Pearl Jam Audioslave ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΗΚΑΤΕ . ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΡΑΓΚΑ . ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ . ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ Tool ΕΠΙΣΗΣ .ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ .keep On Rockin

Δημοσ.

κανεις δε κατηγορησε την προθεση σου,ισα ισα,εφοσον εχεις δουλεψει και στο σχετικο χωρο η εμπειρια σου θα ειναι πολυτιμη την καταλληλη στιγμη και εγω προσωπικα πολυ θα χαρω να κανονισουμε κατι τετοιο αν ερθει η αγια εκεινη ωρα να πατησουν το ποδι τους στη ευρωπη.και καλα θα ειναι να εχουμε καποιον πιο εμπειρο σαν τον Μανωλη τοτε γιατι εγω αν και 30αρησα δε μπορεσα ποτε να παω εξωτερικο για να δω συναυλια,μονο εγχωρια,αλλα δε σκοπευω να χασω αλλες ευκαιριες.οταν ερθει η ωρα Μανωλη μην απομακρυνθεις :grin: :grin:

Δημοσ.

Βασικά όσα γράφτηκαν εδώ μου θύμισαν μία σκέψη μου.Το Grunge δεν είναι κάποιο είδος που έχει συγκεκριμένα στοιχεία.Αν θεωρήσουμε οτι Grunge είναι οι Nirvana τότε κανείς άλλος δεν παίζει Grunge.Εγώ αυτό που πιστεύω οτι ήταν το Grunge είναι οτι όσα συγκροτήματα βγάζαν δίσκους στην δεκαετία του 90 απο το Seatle (ή έστω έμοιαζαν με αυτό που έβγαζε το Seatle εκείνη την εποχή) λεγόταν Grunge...Το ξέρω οτι ανοίγω μεγάλη κουβέντα, αλλά το σκέφτηκα και ήθελα να το πώ...Ίσως να είναι και λίγο OFF TOPIC...

Δημοσ.

Κανενα προβλημα παιδια αν μπορω να βοηθησω σε κατι πολυ ευχαριστως . Οσο αναφορα για το αν παιζουν grunge οι PEARL JAM ασφαλως οχι απλως στην συγκεκριμενη περιοχη του Seatle εχουν βγει πολλα συγκροτηματα που παιζουν grunge . Γενικα εμενα μ αρεσουν πολλα group οπου εχουν καταγωγη απο την ευρυτερη περιοχη . SOUNDGARDEN NOW AUDIOSLAVE - ALICE IN CHAINS NIRVANA κ . α Εξαλου δεν με ενδιαφερει απο που ειναι το group αρκει να με εκφραζει η μουσικη και οι στιχοι ειδικα που παιζουν .

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΟΙ Pearl Jam ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ . ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ .........................

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...