Προς το περιεχόμενο

wra na ntrapeite -poies ''simantikes'' tainies den exete dei akomi?

Akujin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

S33, και οι υπόλοιποι, το Third Man είναι πολύ καλή ταινία. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η επιβλητική σκηνοθεσία και φωτογραφία για την εποχή της.

Αξίζει!

Δημοσ.
... Το δύσκολο πάντως δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, να πεις ποιές "σημαντικές" ταινίες δεν έχεις δει αλλά ποιές είδες και δεν σου άρεσαν ή τις βαρέθηκες. Εκεί σε θέλω...

Το ακόμη δυσκολώτερο είναι να εξηγήσεις (στον εαυτό σου πρώτα) τους μηχανισμούς που σε κάνουν ν' απορρίψεις (ή να λατρέψεις) μια ταινία ή ένα δημιουργό.

Προσωπικά, στάθηκε αδύνατο να δω τον πρώτο Αρχοντα (τη βλέπει ο μεγάλος μου γιός κάθε 15 μέρες: μετά το πρώτο τέταρτο πιάνω ένα βιβλίο) και δεν επιχείρησα καν να πλησιάσω τις δύο συνέχειες.

Με τον Ταρκόφσκι η εμπειρία μου είναι τραυματική. Πρώτη επαφή με τη Νοσταλγία -έφυγα από τη μέση και αρνούμαι να πλησιάσω οτιδήποτε άλλο δικό του.

Μπορώ να εξηγήσω τί με κούρασε, όχι όμως και τη συνολική απόρριψη. Π.χ. με απωθεί το Blue Velvet, αλλά δεν απορρίπτω τον Lynch. Και το Mulholland Dr. το είδα και το Lost Highway θα μπορούσε να είναι στο προσωπικό μου top-100 ίσως μαζί με το Straight Story. Με κούρασαν ο "Μεγαλέξανδρος" (κυρίως) και οι "Κυνηγοί" αλλά λατρεύω τον "Θίασο" και το "Ταξίδι στα Κύθηρα"

Ισως συμπληρώνοντας τη λίστα με τις 10 αγαπημένες μου για το άλλο θέμα (πολύ σβήσε-γράψε ρε παιδιά) να καταφέρω να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ.

Δημοσ.
Με τον Ταρκόφσκι η εμπειρία μου είναι τραυματική. Πρώτη επαφή με τη Νοσταλγία -έφυγα από τη μέση και αρνούμαι να πλησιάσω οτιδήποτε άλλο δικό του.

Άσε τη Νοσταλγία. Αν δεν έχεις σχέση με Ρωσία είναι πιθανό να μην σου μιλήσει. Δες το Αντρέι Ρουμπλιόφ. Εκτός αν γενικά δεν σου αρέσει αυτό το είδος κινηματογράφου (με εικόνες και μεγάλης διάρκειας πλάνα), οπότε είτε άστο, είτε άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις αυτές τις ταινίες (σου συνιστώ το δεύτερο). Όπως είπε κ ένας κάποιος, "αυτές τις ταινίες πρέπει να τις βλέπεις όπως κοιτάς τα αστέρια". Δηλαδή χάζεψε τις εικόνες ήρεμα κ ωραία. Μην περιμένεις "αντε τι θα γίνει τώρα; Θα πούνε τίποτα;" Η ταινία είναι επίτηδες έτσι, ώστε να σου δώσει την ευκαιρία να ταυτιστείς με τους ήρωες της, κάτι το οποίο θέλει χρόνο, αλλά αν τα καταφέρεις αξίζει τον κόπο. Θέλει τη συμμετοχή σου πάντως. Και αλλαγή νοοτροπίας. Και σινεμά. Μην της δεις σπίτι, χάνεις το 70% της ταινίας. Το πολύ πολύ δες την σε DVD, και από πολύ κοντά (για να σου δώσει την ψευδαίσθηση του σινεμά). Εγώ τις βλέπω στον Η/Υ γι'αυτό το λόγο.

Δημοσ.

des ena SOLARIS, den mporei tha sou aresei.

exei ki ayto arga simeia, alla de nomizw na se kourasei.

vevaia einai adaptation den einai katharos tarkovsky

alla apto na exeis tetoia gnwmi gia ton tarkovsky.... -einai krima.

einai aptous ligous kathara poiites-skinothetes

Δημοσ.

Έχεις δίκιο Akujin. Σολάρις κ Αντρέι Ρουμπλιόφ ήταν οι πρώτες ταινίες Ταρκόφσκι που είδα και νομίζω ότι είναι κ οι πιο "εύκολες" να τις παρακολουθήσεις. Νομίζω πάντως ότι οι τελευταίες του ταινίες σου δίνουν περισσότερα (αν και τώρα τι να συγκρινείς; Τα αριστουργήματα; ), απλά θέλουν όπως είπα περισσότερη συμμετοχή από σένα.

Akujin, δεν πιστεύω να μην έχεις δει την "Επιστροφή"; Είναι από τις ελάχιστες αριστουργηματικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Ποίημα όπως λες. Θυμίζει κ Ταρκόφσκι αρκετά. Απλά είναι must (για σένα ειδικά).

http://www.imdb.com/title/tt0376968/

Είναι η πρώτη ταινία ενός ανερχόμενου σκηνοθέτη (αν κ δεν έμαθα αν ετοιμάζει τίποτα καινούργιο, δυστυχώς).

Δημοσ.
Έχεις δίκιο Akujin. Σολάρις κ Αντρέι Ρουμπλιόφ ήταν οι πρώτες ταινίες Ταρκόφσκι που είδα και νομίζω ότι είναι κ οι πιο "εύκολες" να τις παρακολουθήσεις. Νομίζω πάντως ότι οι τελευταίες του ταινίες σου δίνουν περισσότερα (αν και τώρα τι να συγκρινείς; Τα αριστουργήματα; )' date=' απλά θέλουν όπως είπα περισσότερη συμμετοχή από σένα.

Akujin, δεν πιστεύω να μην έχεις δει την "Επιστροφή"; Είναι από τις ελάχιστες αριστουργηματικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Ποίημα όπως λες. Θυμίζει κ Ταρκόφσκι αρκετά. Απλά είναι must (για σένα ειδικά).

Είναι η πρώτη ταινία ενός ανερχόμενου σκηνοθέτη (αν κ δεν έμαθα αν ετοιμάζει τίποτα καινούργιο, δυστυχώς).[/quote']

s'eyxaristw poly gia tin protasi. den tin exw dei, alla fenetai poly kali.

pou mporw na tin vrw? kykloforei sta videoclubs?

cheers Manuel! ;)

Δημοσ.

Πρέπει να κυκλοφορεί ναι. Δεν πρέπει να είναι τραγικά δύσκολο να τη βρεις. Κυκλοφόρησε κάπου τον Νοέμβρη νομίζω. Απλά δεν θα την έχουν κ στο πρώτο ράφι που βλέπεις μόλις μπαίνεις (Κακώς!). Πάντως είναι ταινία για σινεμά. Αν κ θα ήθελα να τη δεις γρήγορα για να τη σχολιάσουμε, θα σου πρότεινα να περιμένεις ίσως το καλοκαίρι, μπας κ τη βάλει σε κανένα θερινό. Αλλιώς, DVD, σπίτι, κλειστά φώτα και ξέρεις... Home cinema (όσο γίνεται).

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Akujin' date=' δεν πιστεύω να μην έχεις δει την "Επιστροφή"; Είναι από τις ελάχιστες αριστουργηματικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Ποίημα όπως λες. Θυμίζει κ Ταρκόφσκι αρκετά. Απλά είναι must (για σένα ειδικά).

Είναι η πρώτη ταινία ενός ανερχόμενου σκηνοθέτη (αν κ δεν έμαθα αν ετοιμάζει τίποτα καινούργιο, δυστυχώς).[/quote']

Sorry isos gia to elafros off-topic pantos mias kai eimai teraaastios fan tou Tarkovsky (apo to Ubiitsy mexri to Offret as einai kala i ET3 kai o Dermetzoglou) Tin "Epistrofi" (Возвращение, pos ta milao :D) mporeis na tin vreis aneta se ena apo ta megala rossika hub gia na mi parakalas to kathe video club na deisi na ti ferei! Elpizo na doume kati kainourio syntoma apo ton Zvyagintsev!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...