Προς το περιεχόμενο

Λαχτάρα σε απόπειρα αναβάθμισης firmware update SONY DDU1621

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπάθησα να αναβαθμίσω το firmware του DVD-ROM μου(SONY DDU1621), γιατί και ήταν πολύ παλιό, και μου έκανε πολλα νερά. Από το Nero InfoTool, είδα ότι στο firmware version έλεγε S1.6. Πάω λοιπόν στο site της SONY και βρίσκω το επίσημο firmware εδώ:

http://sony.storagesupport.com/dvdrw/ddu1621_dwn.htm

Βλέπω ότι λέει firmware update 2.72, και στο download updater λέει S4.2. Το κατεβάζω, βλέπω και τις οδηγίες που λέει εδώ:

http://sony.storagesupport.com/dvdrw/downloads/ddu1621/ddu1621update.htm

Το τρέχω λοιπόν (δεν έχω κανένα packet writing software) όπως λέει στις οδηγίες, μόνο το Nero, το οποίο δεν απεγκατέστησα, δεν ξέρω αν έπρεπε.. Πάω λοιπόν και τρέχω το S4.2.exe, ανοίγει κανονικά το παράθυρο όπως λέει στις οδηγίες, εκεί που λέει software revision έλεγε S1.6. Πατάω λοιπόν upgrade, και από κάτω στο παραθυράκι μου βγάζει κάτι σαν “this is an incorrect firmware version”.. και να πατήσω close. Ε πατάω ο έρμος, με βγάζει έξω, αλλα είναι αναμμένο το φωτάκι του σκληρού(όχι το φωτάκι του DVD), χωρίς να ακούω να στριφογυρίζει.. περιμένω κανα 5λεπτο μπας και κάνει τίποτα, μπαίνω στο My computer, έλειπαν εκεί πέρα κάτι drives(το DVD-ROM & CD-RW). Παθαίνω κάτι, κάνω restart μπας και διορθωθεί. Με την επανεκκίνηση, μου αναγνωρίζει σαν νέο hardware το CD-RW, και μετά από λίγο, στη θέση του DVD έλεγε κάτι σαν unknown drive, είχε το εικονίδιο του drive με ένα ερωτηματικό.. Εκεί παθαίνω το χοντρό ταράκουλο, κάνω και ΔΕΥΤΕΡΟ restart, και εκεί ευτυχώς ξαναέβγαλε κανονικά το DVD στο My Computer..

Επειδή δεν έχω ξανακάνει firmware update(μόνο στο NetMod μου), και γενικά τα ψιλοφοβάμαι αυτά μην πάθει τίποτα η εκάστοτε συσκευή, μπορεί να μου πεί κανείς αν έκανα τίποτα λάθος?? Γιατί μου έβγαλε όλα αυτά τα κουφά? Και πως θα μπορέσω τελικά να το κάνω το μαμημένο το firmware update??

Δημοσ.

Απλά κατέβασες λάθος firmware και δεν το πέρασε. Προσπάθησε να βρεις το σωστό για το δικό σου drive. Βγάλτο έξω από το κουτί και κοιτα πως ακριβώς είναι το όνομα του μοντέλου... revision κλπ κλπ

Δημοσ.
...Και πως θα μπορέσω τελικά να το κάνω το μαμημένο το firmware update??
Αν θυμάμαι καλά το @!#@!#$#@ το 1621 έχει chipset mediatek και (πρέπει να) αναβαθμίζεται (από DOS) με το εξαιρετικό mtkflash. Δες αν υπάρχει κάποια σχετική έκδοση.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του mtkflash είναι:

1. Δεν φοβάσαι τις "πρωτοβουλίες" των win.

2. Αναβαθμίζει (με ρύθμιση μιας παραμέτρου από 0 ως 3) τη συσκευή σε όποιο κανάλι (primary/secondary, master/slave) κι αν βρίσκεται. Αν έχεις αμφιβολία (ή ανασφάλειες), απλά ξηλώνεις τις υπόλοιπες.

3. Επιτρέπει backup της παλιάς Version για την περίπτωση που κάτι θα πάει στραβά.

4. Επιτρέπει τη διαγραφή του firmware που δεν εγκαταστάθηκε σωστά ακόμα κι αν το drive δεν αναγνωρίζεται από το bios. Ημουν έτοιμος να πτάξω ένα διαβαστήρι Liteon και κυριολεκτικά το ανέστησε!

Hope it helps

Δημοσ.
Αν θυμάμαι καλά το @!#@!#$#@ το 1621 έχει chipset mediatek και (πρέπει να) αναβαθμίζεται (από DOS) με το εξαιρετικό mtkflash. Δες αν υπάρχει κάποια σχετική έκδοση.

Αυτό είναι πρόγραμμα στο οποίο μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο firmware update θέλεις? Γιατί εγώ αυτό το firmware update που κατέβασα ήταν απο το site της SONY, και δεν είχε κανένα άλλο αρχείο εκεί..

Δημοσ.

Δεν έχω δυστυχώς το χρόνο να ψάξω τι παίζει με την έκδοση που κατέβασες. Βρίσκω όμως σε ένα παλιό backup με drivers και άλλα συναφή τις εκδόσεις 3.5 και 2.9 που είχα κατεβάσει στο 1621 ενός φίλου. (Απ' ότι έλεγε έστρωσε αρκετά).

Τελικά, θυμάμαι καλά. Η 2.9 περιλαμβάνει το mtkflash και τα αρχεία .bin (που φορτώνει το mtkflash) ενώ η 3.5 είναι μόνο τα αρχεία .bin.

Δεν θυμάμαι πιά αν τα είχα κατεβάσει από Sony ή Cdfreaks ούτε αν υπήρχε το πρόγραμμα στην 3.5 και θεώρησα περιττό να το σώσω δεύτερη φορά.

Αν δεν βγάλεις άκρη με το 4.2, ευχαρίστως να σου τα στείλω με email.

Δημοσ.

Επειδή άνοιξα το κουτί μου, και είδα οτι το τροφοδοτικό μου είναι SET LC-B350ATX, μάλλον με το που θα μπεί το DVD-RW θα πάρει πόδι το SONY. Από ότι έμαθα, για να έχω 3 συσκευές (DVD-ROM,CD-RW,DVD-RW), θέλει 400W. Οπότε μάλλον δε θα ασχοληθώ άλλο. Αν πάντως κάποια στιγμή χρειαστεί, θα ζητήσω τη βοήθειά σου geronta :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φιλε Sadako

θα ηθελα να σου πω οτι αντιμετωπισα παρομοιο προβλημα με το δικο σου...

γενικα αυτη η συσκευη ειναι για πεταμα!!!

Απο οτι εχω καταλαβει δουλευει καλα ...μονο εαν ειναι μονη της στο καλωδιο IDE, εαν υπαρχει και δευτερη συσκευη ....βρασε ρυζι...θα εξαφανιζετε..θα διαβαζει οποτε αυτη θελει DVD ...γενικα θα κολαει...και θα σου κολαει ολο το συστημα!!!!

Support δεν υπαρχει.....μονο για κατοικους USA!!

εμεις βλεπεις εδω ζοuμε στη BANANIA

Εστειλα email στη SONY HELLAS και με συνδεσανε με UGANDA

Βασικα ηθελα να σου πω οτι και το δικο μου ειναι REVISION 1

δηλαδη αναβαθμιση μπορεις να κανεις μονο με firmware S1.6, S1.7

η με τα σπασμενα S1p6,S1e7 τα οποια θα βρεις εδω http://etna.rpc1.org/mt/

Εσυ κατεβασες το S4.2 δηλαδη για REVISION 4,

υπαρχουνε και REVISION 2 και 3

Τα Firmware για ολα τα REVISION ειναι διαφορετικα και δεν ταιριαζουνε απο το ενα στο αλλο

ΔΕΝ θα σου λυσει ομως το προβλημα με την συσκευη ....θα συνεχισει να σου κανει νερα το DDU1621....το δοκιμασα εγω βαζοντας με το MTKFLASH ολα τα REVISION

και στο τελος ξαναεβαλα το S1e7 απλα για να μην το πεταξω.

το χρησημοποιω πλεον μονο για RIP εως οτου τα κακαρωσει (βεβεα οταν δεν κολαει η δεν κανει διαφορα παλαβα)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ....ΞΑΝΑ SONY??? ----> ΑΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ

ευχαριστω δεν θα παρω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...