Προς το περιεχόμενο

70 ευρώπουλα για σύνδεση Η/Υ.!!

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ Highlander Sorry που δεν θυμόμουν τι είχες γράψει 20 post πίσω, έχεις δίκιο.

Και όσο για το σχόλιο μου οτί κι εγώ σε σένα θα έρθω την επόμενη φορά, ήταν χιουμοριστικό σχόλιο για να σπάσει λίγο η "βαριά" ατμόσφαιρα του thread. Εξάλλου δεν μπορώ να σε βρω γιατί είσαι Behind Firewall!

Φιλικά (στην κυριολεξία)

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
nkapa eisai o aderfos tou highlander??h mhpos einai pleon trella ta quote?? :D
Οταν θες να αναφερθείς σε παραπάνω από ένα άτομα τί κάνεις? Απλώς μου αρέσει να βοηθώ αυτους που διαβάζουν αυτό το topic για να καταλαβαίνουν που ακριβώς αναφέρομαι.
Δημοσ.

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα εργοστάσιο είχαν πρόβλημα κραδασμών με έναν μεγάλο μοτέρ και όσο αν προσπάθησαν δεν μπορούσαν να το λύσουν. Κάλεσαν λοιπόν τον ειδικό. Αυτός αφού είδε την όλη φάση, την επόμενη ημέρα επέστρεψε με μία κιμωλία σημείωσε ένα Χ σε μία δοκό και είπε εδώ θα βάλετε ένα στίρηγμα. Το πρόβλημα λύθηκε. Σαν αμοιβή ζήτησε 100.005 δραχμές τότε. Οταν τον ρώτησαν γιατί τόσο ακριβά απάντησε: 5 δραχμές για την κιμωλία και 100.000 δραχμές γιατί ήξερα που να βάλω το Χ.

Δημοσ.
Μια φορά και έναν καιρό σε ένα εργοστάσιο είχαν πρόβλημα κραδασμών με έναν μεγάλο μοτέρ και όσο αν προσπάθησαν δεν μπορούσαν να το λύσουν. Κάλεσαν λοιπόν τον ειδικό. Αυτός αφού είδε την όλη φάση, την επόμενη ημέρα επέστρεψε με μία κιμωλία σημείωσε ένα Χ σε μία δοκό και είπε εδώ θα βάλετε ένα στίρηγμα. Το πρόβλημα λύθηκε. Σαν αμοιβή ζήτησε 100.005 δραχμές τότε. Οταν τον ρώτησαν γιατί τόσο ακριβά απάντησε: 5 δραχμές για την κιμωλία και 100.000 δραχμές γιατί ήξερα που να βάλω το Χ.

ade mias kai einai tis modas ta quote kano kai ego :). Oso gia tin isoria sou file, den exei kamia sxesi me to thema mias kai ta hardware problimata pou mporei na exei enas pc's einai sxetika liga. Oti xalaei apla petietai:)

Δημοσ.
Για το πρόβλημα με τα quotes που φαίνεται ότι έχεις και σε ενοχλούν, πρέπει να ξέρεις ότι είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για συνομιλία σε forum όταν απευθύνεσαι σε συγκεκριμένα λόγια κάποιου μέλους. Είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάζει κάποιος το μήνυμα σου και τις απόψεις σου πολύ περισσότερο όταν γράφεις ελληνικά.

den exo provlhma me ta quotes giati opos vlepeis ta xrhsimopoio & ego..exo provlhma na kanei to melos 100 quotes kathe protash pou grafo & na apantaei me ARLOUMPES tou styl den mou aresoun ta vrazilianika & o aderfos mou einai taksitzhs..& alloi kanoun quotes alla den eipa tpt..

oso gia ton filo nkapa file me esena to eipa teleios sthn plaka,kala to kaneis, etsi kai allios ta polla quotes einai gia na apantas se polla diaforetika atoma ;)

hal9000 oso gia thn mpixth me ta ellhnika ti na kanoume dystixos eimaste sthn koloitalia spoudazo & ergazomai edo & dystixos einai ligo spastiko na allazo pliktrologio kathe treis kai ligo...

Δημοσ.

sorry dld an den kathete kala ta banks tou memcontroler esi petas tis mnimes kai to mobo?

leto oti o mono o madsc kai o high ipostirizoun aftin tin apopsi...ego ksero posopika ton mad kai tin doulia tou high kai ksero oti mono anidikeftakia paidakia den einai opos lete alla sostoi epagelmaties pou tin doulia tous aneta morite na dite se kapia post...

na sou doso ena aplo paradigma...agorasa ena Ohlins amortiser gia tin bmw tou aderfou mou...an diavaza to manual tou to evaza kai go..omos to piga se mixaniko kai fisika me xreose gia tin ipiresia tou...giati iksera oti tha to paro kai den tha psaxno tis leptomeries pou ftene...

eimai stin doulia tou texnikou 6 xronia tora kai pote den girise pc me provlima sinarmologiseis antithetos osoi lete einai easy kai ta loipa vlepeo na ecete post tou stil "kanei restart mono tou" kai tetia

extes mou ekatse ena DFI NF4 SLi pou varage BSOD posoi apo olous esas tha vriskate oti to provlima einai ena mosfet pou varage treles thermokrasies kai apla den kathotan kala i psiksi tou? mipos tha trexate eggisi dld 7-10 meres stin quest? eno o pelatis to pire se 3 wres?

ena pc den einai apla petaw ta pramata mesa kai teliose kai oso pio poliplokes ginonte oi texnologies toso pio polles asimvatotites iparxoun...

Δημοσ.

Παιδια ετσι ειναι η αγορα. Τα μερεμετια και οι μικροδουλειες εχουν πολλα λεφτα. Αν φωναξεις εναν ηλεκτρολογο να σου αλλαξει μια λαμπα στο σπιτι θα σου παρει το ελαχιστο 15 ευρω. Για μια ηλεκτρολογικη εγκατασταση για 1 σπιτι θα σου παρουν 2000 ευρω. Δηλαδη οσο να αλλαξεις 100 λαμπες. Αν πας σε 100 σπιτια ομως για να αλλαξεις 1 λαμπα στο καθενα θα φας 1 ωρα στο δρομο, εχεις εξοδα μετακινησης, μιση ωρα ωσπου να βρεις το σπιτι, μιση ωρα ωσπου να σου δειξουν που ειναι ο πινακας για να κατεβασεις την ασφαλεια (σε μερικα σπιτια οι ιδιοκτητες δεν ξερουν ουτε τι ειναι πινακας). Αρα αντε να καταφερεις να αλλαξεις 3 τη μερα. θα βγαλεις 50 ευρω καθαρα.

Θελω να πω οτι μετραει και ο χρονος ωσπου να συνεννοηθεις για την εγκατασταση των κομματιων του υπολογιστη, μετραει και η πιθανη ζημεια (αν φτιαξεις 100 υπολογιστες υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα σε καποιον να σπασεις κατι απο απροσεξια εστω), θα βρεις και δυσκολιες σε μερικα pc που ειναι λιγο περιεργα στις ρυθμισεις. Ολα μετρανε. Ακομα και το μαγαζι πρεπει να βγαλει ενοικια, ρευματα, διαφημησεις. Τα ξεχνατε αυτα; Αν το φερεις σε εμενα που ειμαι φοιτητης με 20 ευρω θα ειμαι ευχαριστημενος. Το μαγαζι δε μπορει να ειναι γιατι δε βγαινει στο τελος του μηνα. Απ την αλλη ξερουμε οτι οι τεχνιτες (που ειναι και ασχετοι συνηθως) περνουν πιο πολλα απο τους μηχανικους (εννοω του πολυτεχνειου). Εγω τελειωνω πολυτεχνειο (ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος υπολογιστων) και ξερω οτι με τις γνωσεις απ τη σχολη δε θα βγαλω λεφτα. Θα με βοηθησουν σιγουρα. Ομως το εχω αποφασισει ηδη οτι θα ανοιξω μαγαζι δικο μου για να βγαλω λεφτα. Εχω γλιτωσει πολλα επειδη πιανει το χερι μου.

Τις προαλλες τα παραθηρα απ το αυτοκινητο του πατερα μου δεν ανοιγαν. Πηγε στο service και του ειπαν να αλλαξει μια πλακετα με κατι ρελε και ενα κυκλωμα. Θα κοστιζαν 150 ευρω. Δε το εφτιαξε. Το επιασα εγω και βρηκα οτι ηθελε αλλαγη ενα χαλασμενο ρελε. Το αποτελεμα: 5 ευρω μονο το γνησιο ρελε απο τη bosch(δηλαδη το 1/30 tvn xrhmatwn poy zhtagane). Αλλο 150 κι αλλο 5.

Και βεβαια ολοι ειναι και λιγο κλεφτες. Τωρα δειχνει ο Ευαγγελατος με κρυφη καμερα τι εγινε με ενα ψυγειο που το χαλασαν εσκεμενα και καλεσαν τεχνικο. Ο τεχνικος καθοταν να περναει η ωρα (το ειδαμε στην κρυφη καμερα) μεταεκανε πως το ψαχνει απο παντου και τελικα αποφανθει οτι ηθελε αλλαγη πλακετας που κοστιζε. Ετσι δικαολογησε τα χρηματα που ζητησε.

Αφου οι Ελληνες γεννηθηκαμε κλεφτες πρεπει να ζησουμε ετσι. Οποιος δεν ξερει τα σκαει κι οποιος ξερει πολλα και πιανει το χερι του, το ματι του και το μυαλο του γλιτωνει πολλα.

Δημοσ.
na sou doso ena aplo paradigma...agorasa ena Ohlins amortiser gia tin bmw tou aderfou mou...an diavaza to manual tou to evaza kai go..omos to piga se mixaniko kai fisika me xreose gia tin ipiresia tou...giati iksera oti tha to paro kai den tha psaxno tis leptomeries pou ftene...

Offtopic

File tha se apogoiteuso alla malon ta amortiser den tha mporouses na ta allaxeis monos sou... Sigekrimena ta mprostina, gia na egatastathoun prepei prota na simpieseis ta mpostina elatiria opou xreiazetai diladi na baleis giro sta 350 kila baros! an esi kai merika fillarakia sou prospathousatai na to kanete monoi sas to poio pithano einai na sas ebgene o popos sas h na traumatizosastan....

ONtopic....

Allo loipon h allaxi enos mobo kai allo h egatastasi amortiser se IX.

Δημοσ.

Μου θυμίζουν οι επαγγελματίες του χώρου (που τους λένε και πληροφορικάριους μη χέσω, οι μάγειρες δηλαδη ειναι χημικοί...), τους άλλου καλούς επαγγελματίες που σου μαθαίνουν "γουρντ, εξελ και ιντερνετ". Και ζητάνε για να σου μαθουν να ψάχνεις στο google, κατι απιστευτα ποσα. Και φυσικά, και αυτοί έχουν υπαλλήλους, ίκα, σύκα κτλ.

Το κοινό όλων ειναι , οτι έχουν επαγγέλματα με ημερομηνία ληξης.

Σε 10 χρόνια ποιος θα πληρώνει για να του μάθουν "ιντερνετ". Και ποιος δεν θα έχει ενα ανηψακι που θα κάνει φύλλο και φτερό ενα pc σε μισή ώρα; Ας αρπάξουν οτι ειναι να αρπάξουν, και στο καλό.

Θυμάμαι πάντως, πριν λιγο καιρό, μια συζήτηση ενός τύπου που πανηγυριζε επειδή βρήκε κορόιοδο να πουλήσει το pc του (το μπρίκι του δηλαδη). Οι "απατεώνες" υπάρχουν και εδω και εκεί.

Υ.Γ Οικογενειάρχες υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Τι με νοιάζει εμένα αν ο ταρίφας δεν με πάει στο "ταδε" μέρος γιατι βαριέται, και εχει οικογένεια; Δηλαδη υπαρχει γιατρός που βαριέται να με εξετάσει, και θα σκεφτώ μην γενικεύσω και τους πάρει όλους η μπάλα; Αυτό το "μη γενικεύεται" μας έχει φάει εδώ στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Καταρχήν είναι πολύ εύκολο να γενικεύουμε καταστάσεις. Αυτό πέρα από όλα τα υπόλοιπα δείχνει πόσο εκτός είμαστε από τα πράγματα κ πόσο δεν γνωρίζουμε την συγκεκριμένη αγορά. Δεν μίλησε κανείς για δίκαιο ή άδικο. Όλα άδικα είναι πάντα από τη δικιά μας υποκειμενική σκοπιά. Κάποια πράγματα απλά έτσι είναι. Εμείς απλά επιλέγουμε αν θα τα κάνουμε ή όχι.

Όπως είπα κ νωρίτερα η αγορά ορίζει την τιμή σε κάθε τι από μόνη της. Αν βρείς κάπου φτηνότερα το πας εκεί. Το ακριβό δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά το φτηνιάρικο δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλό. Αν πάλι σου φαίνονται πολλά βρες ένα φίλο σου με ελεύθερο χρόνο κ γνώσεις να σου μάθει. Αν έχεις ελεύθερο χρόνο κάθεσαι κ μαθαίνεις μόνος σου.

Rule

Όλοι μας πάντα πληρώνουμε για ότι δεν ξέρουμε να κάνουμε, για ότι δεν έχουμε "άδεια" να κάνουμε, για ότι δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε - σκεφτείτε το.

Η παροχή υπηρεσιών έχει *ποιότητες* δουλειάς. Τα pc που είδατε στις photo του high δεν στήνονται σε 15' , ούτε καν σε 1 ώρα. Όταν σου λέει κάποιος ότι τα στήνει σε 15' ξέρεις αυτόματα τι ποιότητα δουλειάς θα πάρεις ;), άσχετα με το τι χρήματα χρεώνει. To προσωπικό μου case ήθελε 2 μέρες δουλειά.

Το να έχεις δει/στήσει 10-20 pc φίλων σου δεν κάνει τον κανόνα στην αγορά. Εδώ σας αναφέρουμε πως είναι η αγορά από άτομα που ζούνε κ δουλεύουν καθημερινά μέσα σε αυτή. Δεκτό ή μη, δίκαιο ή άδικο ευτυχώς η δυστυχώς έτσι είναι, κ δεν είναι προσωπική άποψη, είναι η άποψη της αγοράς την παρούσα χρονική στιγμή.

p.s. Είμαι περίεργος να δω μερικούς από εδώ, όταν ξεκινήσουν με το καλό να βγάζουν δικά τους χρήματα, τι θα χρεώνουν ;)

/sc

Δημοσ.

extes mou ekatse ena DFI NF4 SLi pou varage BSOD posoi apo olous esas tha vriskate oti to provlima einai ena mosfet pou varage treles thermokrasies kai apla den kathotan kala i psiksi tou?.

Άσχετο: τι ειναι το mosfet?

Δημοσ.

Βασικα εδω όλοι θέλουμε να τα εχουμε ολα στο τσαμπα, αλλα αυτό δεν γίνεται! Το θεμα δεν ειναι τα 70 € αλλα τα καθαρά του ωστε να δουμε αν μας "κλεβει" ή όχι, και θα δείτε το γιατί. Αν υποθεσουμε οτι τα καθαρά του είναι 40 περίπου, αυτο σημαινει οτι μειωνονται ακομα πιο πολυ για λόγους κοστους μισθοδοσιας, ενίκιο κλπ.

Το πιο σημαντικό όμως ειναι αν σε αυτην την τιμη αναλαμβάνει την ευθύνη αν κάτι δεν πάει καλά! Και το λεω αυτο διοτι πολλα μαγαζια δεν παρέχουν και δεν σου αντικαθιστούν κατι που μπορεί να κάψουν ή να καταστρέψουν. Δεν εχει νοημα να πας για τοποθετιση motherboard (που εγω πιστεύω οτι ειναι η μεγαλύτερη "δυσκολία" με την εννοια ότι ειναι ΚΑΙ χρονοβόρο, ΚΑΙ εχεις τις περισσότερες πιθανότητες κάτι να μην σου κάτσει καλά αλλά και φυσικά θες στήσιμο Windows απτην αρχη) και να σου καει απο βραχυκυκλωμα και να τρεχεις μετα εσυ για αντικατάσταση..

Βεβαια έχω δει και μαγαζια που δεν αναλαμβανουν ευθύνη.. οπότε εκεί ρισκάρεις! :)

Παντως για να γινει κομπλε δουλειά σοβαρή θέλεις ενα 3ωράκι για να κανεις και τις δοκιμές σου. Απο συναρμολόγηση, setup κλπ...

Δημοσ.
Παντως για να γινει κομπλε δουλειά σοβαρή θέλεις ενα 3ωράκι για να κανεις και τις δοκιμές σου. Απο συναρμολόγηση, setup κλπ...

Να πω τα εξης: Αν ειναι να κανεις μια σωστη δουλεια και εισαι ειδήμων τοτε στην αγορα κοστολογησε προς 10-15 ευρω ανα ωρα. Αν τωρα θες 3 ωρες τοτε πρεπει εσυ να παρεις 30-45 ευρω καθαρα. Προσθετοντας τα εξοδα (φπα,τεβε, ενοικιο, λειτουργικα, κτλ) εισαι κοντα στα 60-70 ευρω παρεχοντας φυσικα εγγυηση λειτουργίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...