evi79 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων σε access. Θέλω να φτιάξω και μια ιστοσελίδα που να περιέχει τους πίνακες και τις φόρμες της access (έχω και μια βάση σε oracle... που μπορώ να χρησιμοποιήσω αν δεν γίνεται με access),δηλαδή να είναι μια ιστοσελίδα που όποιος μπαίνει έστω π.χ. στην πρώτη σελίδα, να εμφανίζεται η φόρμα της access, & είτε να καταχωρεί νέες εγγραφές στον πίνακα, έστω πελάτες, ή να βλέπει απλά τις εγγραφές του πίνακα. Έχω κάνει κάτι λίγα με τις δυνατότητες που μου δίνει η access, αλλά ενώ βάζω input mask σε καποια πεδία και λειτουργούν κανονικά, στην ιστοσελίδα δεν εμφανίζονται. π.χ. δίνω: input mask: "(Α.Φ.Μ.:"/0000000000\) οπότε πρέπει να εμφανίζεται και στην ιστοσελίδα ως Α.Φ.Μ.: ... Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει???? Κάποιο χρήσιμο υλικό, οδηγίες, βιβλία κλπ. Ευχαριστώ.
Gigenis Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Ο μόνος τρόπος σύνδεσης της Access με html είναι η ASP η οποία θα παίρνει τα δεδομένα από τη βάση και θα τα εξάγει σε html. Το να φορτώσεις μια φόρμα της Access σε ιστοσελίδα είναι αδύνατον. Μπορείς όμως να φτιάξεις μια φόρμα σε html και με τη βοήθεια της ASP να εισάγεις τα δεδομένα στη βάση. Βοήθεια μπορείς να βρεις στο http://www.hotscripts.com Όμως για να εμφανίσεις σελίδες ASP θα πρέπει να έχεις φορτώσει στο μηχάνημα σου τον IIS (web server) ή έστω PWS (win98/Me).
wiz@rd21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Είχα κάνει αυτό που περιγράφεις για μια εργασία παλιότερα, και όντως το κάνεις με ASP. Τότε θυμάμαι είχα δουλέψει με frontpage.
evi79 Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2005 Ο μόνος τρόπος σύνδεσης της Access με html είναι η ASP η οποία θα παίρνει τα δεδομένα από τη βάση και θα τα εξάγει σε html.Το να φορτώσεις μια φόρμα της Access σε ιστοσελίδα είναι αδύνατον. Μπορείς όμως να φτιάξεις μια φόρμα σε html και με τη βοήθεια της ASP να εισάγεις τα δεδομένα στη βάση. Βοήθεια μπορείς να βρεις στο http://www.hotscripts.com Όμως για να εμφανίσεις σελίδες ASP θα πρέπει να έχεις φορτώσει στο μηχάνημα σου τον IIS (web server) ή έστω PWS (win98/Me). Μήπως σου είναι εύκολο να μου πεις πως να φορτώσω τον iis σε winxp pro greek, όταν δεν υπάρχει στο προσθήκη στοιχείων των windows (κάτω από τον internet explorer)???? Ευχαριστώ
Gigenis Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Αν δεν υπάρχει στην προσθήκη των windows, τότε δεν είναι Pro η έκδοση των XP που έχεις. Είχε κυκλοφορήσει μια κόπια βαφτισμένη Pro αλλά ουσιαστικά ήταν home γιατί έλειπαν πολλά από μέσα (την είχα πατήσει κι εγώ όταν πρώτοκυκλοφόρησαν). Ψάξε να βρεις κάποια ολοκληρωμένη ή βάλε την Αγγλική έκδοση.
evi79 Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2005 Γειά σας παιδιά! Πως είστε? Λοιπόν, έχω ένα πρόβλημα!!!(περιέργο!!!! χαχαχα!!!) Ενώ έχω φτιάξει μια σελίδα σε asp και προσπαθώ να κάνω ένα link σε μια άλλη asp που έχω μια φόρμα που την έχω συνδέσει με βάση δεδομένων όταν κλικάρω πάνω στο link με πετάει σε σελίδα, όπου εμφανίζεται το μήνυμα ότι η σελίδα δεν υπάρχει!!! Υπάρχει κάποιος κώδικας ιδιαίτερος που πρέπει να χρησιμοποιώ κατά τη σύνταξη του link???? Ευχαριστώ, και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.