denexo Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 ....εδώ και λίγο καιρό έχω βάλει DSL με το ADSL in a box της FORTHnet. Όπως γνωρίζετε δίνει μέσα το Crypto F200. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ICS των Windows XP για να μοιράσω internet γιατί οι κάρτες δικτύου έχουν ip της μορφής 10.152.xxx.xxx και όχι της μορφής 192.168.xxx.xxx. Οι ip δεν μπορούν να αλλάξουν μιας και δίνονται από ένα DHCP server στον οποίο δεν μπορώ να βάλω χέρι. Άρα αυτό που θέλω είναι κάτι σαν gateway server ο οποίος θα τρέχει συνέχεια στον υπολογιστή μου. Δοκίμασα το WinGate 5 αλλά χάθηκα στις ρυθμίσεις (στην πράξη δεν μου χρειάζονται και όλα τα services που προσφέρει). Έχετε να προτείνετε κάτι για τη λύση στο πρόβλημά μου;
denexo Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2005 Χωρίς να θέλω να γίνομαι ενοχλητικός, αλλά μία μικρή βοήθεια (που σε billpeppas ;-))
Highlander Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δεν ξέρω το ρημάδι της Crypto αλλά δεν γίνεται να αλλάξει αυτό IP όπως κάνουν όλα τα Routers ???
platongr Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Αφού δεν μπορείς να αλλάξεις IP, και το crypto δεν κάνει nat (κάνει?) δοκίμασε το wingate
de173 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 CCproxy θα σου πρότεινα. Ένα pc ανοιχτό και τρέχει και σε windows
alkisg Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Από ADSL δεν έχω ιδέα. Όμως σε τοπικό δίκτυο το ICS παίζει και χωρίς να χρησιμοποιεί διευθύνσεις του στυλ 192.168.... αλλά με forced ip. Δηλαδή: 1. Ενεργοποιείς connection sharing, αυτό αυτόματα σου αλλάζει την ip 2. Την ξαναγυρνάς στην ip που θέλεις, δηλαδή 10.152.xxx.xxx 3. Δηλώνεις στον client να χρησιμοποιεί gateway = 10.152.xxx.xxx Ε... τώρα είδα ότι υπάρχει DHCP, αυτό προφανώς δυσκολεύει τα πράγματα γιατί αν σου δίνουν διαφορετική IP κάθε φορά θα πρέπει κι εσύ να στήσεις DHCP server για να στέλνεις στον client την καινούργια gateway... OK, πάσο, πήγαινε σε third party πρόγραμμα!
platongr Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Για guide για το wingate δες το help. Είναι κατατοπιστικότατο, αν και νομίζω πως αν θέλεις μόνο για web αφήνεις όπως είναι τις ρυθμίσεις και στους άλλους υπολογιστές βάζεις σαν proxy το ip του υπολογιστή που τρέχει το wingate. Δες και λίγο το security για να μην μπαίνει όλος ο κόσμος από το pc σου...
denexo Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2005 Παίδες σας ευχαριστώ όλους. Τελικά κατέβασα το CCProxy που πρότεινε ο de173. Τρέχει μία χαρά και απροβλημάτιστα χωρίς μάλιστα να ορίσω gateways και τα τοιαύτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.