Προς το περιεχόμενο

ASUS GeForce 6800GT (i kapoia alli ~450 evro)

Stilewag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Skopevo na agorasw stin ASUS GeForce 6800GT. Lene einai i defteri kalyteri karta stin agora. Lene oti to NVIDIA 6800GT chipset aksizei ta lefta tis (kala i ASUS einai ligo pio akrives).

Kati lene gia Shaders 3.0. Tous ipostirizei?

Exw akousei kati pou legetai PS3 kai den exw idea ti einai. To exei? Gia Doom3 kai Half-Life 2 to xreiazomai? An oxi, gia poia paixnidia to xreiazomai?

Afti i karta tha mporei na treksei to pio apaititiko paixnidi tis agoras sta 1024x768 me 2x AA sta 40-60 fps? (diskoli erotisi, alla merikes fores iparxei kapoios pou exei tin apantisi)

Δημοσ.

Καταρχήν:

α) Υποστηρίζει PS3.

β) Μέχρι τώρα δεν το υποστηρίζει κανένα παιχνίδι 100%. Ούτε το Doom3, ούτε το Half-Life 2. Μετά από ένα χρονικό διάστημα βλέπουμε...

γ) Όσον για την ερώτηση αν θα μπορεί να παίξει το πιο απαιτητικό παιχνίδι, φίλε μου, μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο σε κάρτα γραφικών έτσι κι αλλιώς;

Εγώ πάντως θα πήγαινα σε ATI X800XL αν ήμουν σε PCIe. Και γρηγορότερη από την 6800GT, και φθηνότερη.

Δημοσ.

tha tin koitaksw tin ATI

Alla epeita afotou peira NVidia diskolevomai na paw se ATI. Lene pws oi NVidia parousiazoun ligotera provlimata simvatotitas kai oti exoun kalyterous drivers.

Gia ti diafra stin apodosi kai stin timi milame?

Δημοσ.
Καταρχήν:

α) Υποστηρίζει PS3.

β) Μέχρι τώρα δεν το υποστηρίζει κανένα παιχνίδι 100%. Ούτε το Doom3' date=' ούτε το Half-Life 2. Μετά από ένα χρονικό διάστημα βλέπουμε...

γ) Όσον για την ερώτηση αν θα μπορεί να παίξει το πιο απαιτητικό παιχνίδι, φίλε μου, μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο σε κάρτα γραφικών έτσι κι αλλιώς;[/quote']

α) Υποστηριζει SM3.0 και οχι μονο PS3.0

β) Tι εννοεις 100%? Σιγουρα το SM3.0 instruction set μπορει να επεκταθει πολυ περισσοτερο σε μακρος εντολων και να δειξει την αξια του,αλλα προς το παρον μια χαρα κανει την δουλεια του.

γ)Δεν υπαρχει ουτε ενα παιχνιδι που να μην μπορω να παιξω flawlessly με την GT μου και παιζω σε 1600x1200. Ο/Cαρεται ανετα σε Ultra και πολυ παραπανω αν ειναι καλο μοντελο,εχει HDR μεσω 16bit floating frame buffer,εχει SM3.0 τι αλλο θες; :smile:

Εγώ πάντως θα πήγαινα σε ATI X800XL αν ήμουν σε PCIe. Και γρηγορότερη από την 6800GT, και φθηνότερη.

Και η παραπληροφορηση συνεχιζεται... Το οτι περναει την GT σε HL2 και σε κανα 2 παιχνιδια ενω στο μεγαλυτερο μερος των benchmarks ειναι πισω (και αρκετες φορες σε μεγαλο βαθμο) πως ακριβως την κανει γρηγοροτερη;

H XL ειναι μια πολυ καλη καρτα και την συνιστω και εγω ανεπιφυλακτα σαν σχεση αποδοσης τιμης συγκριτικα με την GT, αλλα μην λεμε και οτι μας κατεβει στο κεφαλι. Ταχυτερη καρτα η ΧL?? :grin:

Φιλε stilewag αν σε ενδιαφερει η σχεση αποδοσης τιμης τοτε go for XL

Αν θες μια πιο ακριβη αλλα και καλυτερη συνολικα καρτα και απο πλευρα επιδοσεων και απο πλευρας features τοτε go for GT

Δημοσ.

Το πρώτο παιχνίδι που υποστηρίζει shaders 3.0 βγήκε πριν λίγες μέρες (splinter cell 3) και είναι πολύ πιο όμορφο σε nvidia , αλλά πολύ πιο γρήγορο σε ATI (έχω και από τις 2).

Οι απαιτήσεις σου είναι μάλλον μικρές.

Μάλλον 100+ fps θα αντέχει σε τόσο χαμηλές ρυθμίσεις (όποτε θα την "φρενάρει" η cpu).

Αν δεν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις 1280x ή και 1600x ανάλυση , πάρε καμιά φτηνότερη κάρτα (πχ 6600GT).

Οι ATI εδώ και πολύ καιρό δεν έχουν προβλήματα συμβατότητας.

Και από πλευράς drivers βγαίνουν καινούριοι κάθε μήνα , ενώ στην nvidia έχει beta testing....

Από πλευράς απόδοσης η XL είναι περίπου ίση με την GT , για τιμές ρίξε ένα γρήγορο ψάξιμο στο skroutz.gr

Εγώ θα προτιμούσα την GT λόγω πλουσιότερου feature set και καλύτερου overclocking , αλλά μόνο εάν η διαφορά στην τιμή είναι μικρή.

Αλλιώς XL με τα χίλια.

Δημοσ.
Το πρώτο παιχνίδι που υποστηρίζει shaders 3.0 βγήκε πριν λίγες μέρες (splinter cell 3) και είναι πολύ πιο όμορφο σε nvidia ' date=' αλλά πολύ πιο γρήγορο σε ATI (έχω και από τις 2).

[/quote']

Συμφωνω με τις αποψεις σου αλλα το Splinter Cell δεν ειναι το πρωτο παιχνιδι με SM3.0 support. More like the first with serious implementation

Lord of the rings: Battle for the middle earth,

Vampire: Bloodlines,

Splinter Cell 3,

Tiger Woods 2005,

Madden 2005,

Driver 3.0,

Metal of Honor: Pacific Assault,

Painkiller through Patch,

Far cry through Patch.

Να σε ρωτησω κατι αν ξερεις γιατι δεν το εχω ψαξει; Η ΑΤΙ ειναι ταχυτερη σε συγκριση SM1.1 με SM1.1 ή την συγκρινεις με SM3.0 και HDR?

Δημοσ.
Και η παραπληροφορηση συνεχιζεται... Το οτι περναει την GT σε HL2 και σε κανα 2 παιχνιδια ενω στο μεγαλυτερο μερος των benchmarks ειναι πισω (και αρκετες φορες σε μεγαλο βαθμο) πως ακριβως την κανει γρηγοροτερη;

Πλάκα κάνουμε; Στα περισσότερα παιχνίδια είναι neck-to-neck και όπου παίρνει κεφάλι η GT είναι μικρό το προβάδισμα, που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τα 100? παραπάνω που ζητάει η τιμή της. Είχα και τις 2 κάρτες και οι διαφορές είναι το λιγότερο αμελητέες... ΟΚ το μεγάλο μειον της ΑΤι είναι η έλλειψη sm3.0 support....Για αυτό όλοι θα πάνε για R520...Η Νvidia πότε είπαμε θα βγάλει νεο τσιπάκι; τα χριστούγεννα; Μέχρι τότε θα βολευόμαστε με overclocked 6800s?

Δημοσ.
Πλάκα κάνουμε; Στα περισσότερα παιχνίδια είναι neck-to-neck και όπου παίρνει κεφάλι η GT είναι μικρό το προβάδισμα, που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τα 100? παραπάνω που ζητάει η τιμή της. Είχα και τις 2 κάρτες και οι διαφορές είναι το λιγότερο αμελητέες... ΟΚ το μεγάλο μειον της ΑΤι είναι η έλλειψη sm3.0 support....Για αυτό όλοι θα πάνε για R520...Η Νvidia πότε είπαμε θα βγάλει νεο τσιπάκι; τα χριστούγεννα; Μέχρι τότε θα βολευόμαστε με overclocked 6800s?

neck2neck se default συχνοτητες αντε να το χαψω(που ενα 10% μ.ο της ριχνει συνολικα στην πλειοψηφια). Υποθετω ομως οτι εκανες ενα o/c και στις 2 και ειδες διαφορες ε; :) Οσο ανεβαινει ο χρονισμος του πυρηνα στις GT τοσο αυξανει κ η διαφορα αναλογικα με αυξηση του πυρηνα σε XL.Συν του οτι ειναι και πολυ πιο o/cable καρτες οι GT my friend(Εκτος και αν τρεχεις τις καρτες σου σε default παντα)

Και αν ειδες ειπα οτι σε σχεση αποδοσης τιμης μακραν αυτη την στιγμη X800XL

Kαι οι διαφορες δεν ειναι μονο στo SM3.0 αλλα και στο 16Bit floating point frame buffer για να παρεις μια ιδεα απο HDR. Ειδες HDR σε ΑΤΙ;

Η μηπως να περιμενα 1 χρονο για τον R520; :grin:

Α και αν εχεις κανα official paper launch και για τις 2 εταιριες plz let me know, γιατι αμα δεν το δω ολα τα θεωρω να δεις πως το λενε... speculations? :)

Ξερεις απο πρωτο χερι οτι o G70 θα βγει Χριστουγεννα ή απλα βασιζεσαι στο Inquirer και αλλα κουτσομπολιστικα sites?

Ε ρε κατι πλακες :grin: Μην φανατιζεστε ρε, οποιος δινει τα περισσοτερα ανα πασα στιγμη αυτον να διαλεγετε και οχι να ειστε τα πιονια τους. Εγω ειχα 9800pro περισυ και τον Ιουλιο πηρα την GT γιατι ηταν για μενα η καλυτερη καρτα. Αν ο Fudo αποδειξει οτι ειναι καλυτερος παλι σε ΑΤΙ θα παω.

Δημοσ.

Γενικώς όμως αξίζει το 100άρικο παραπάνω η GT σπό την X800XL?

Ουσιαστικές διαφορές στα γραφικά υπάρχουν.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Χ800ΧL είναι πολύ καλή αγορά και παίζει σε κατηγορία High-end κάρτας.

Tο κακό της είναι ότι δε τραβάει καθόλου overclock...

Δημοσ.
Γενικώς όμως αξίζει το 100άρικο παραπάνω η GT σπό την X800XL?

Ουσιαστικές διαφορές στα γραφικά υπάρχουν.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Χ800ΧL είναι πολύ καλή αγορά και παίζει σε κατηγορία High-end κάρτας.

Tο κακό της είναι ότι δε τραβάει καθόλου overclock...

Σε σχεση αποδοσης τιμης δεν το συζηταμε καν...

Η X800XL ειναι απιστευτη καρτα για τα λεφτα της.

Τωρα αν αξιζει τα extra 100 euro αυτο ειναι υποκειμενικο. Αν θεωρεις οτι το feature set της με οτι αυτο συνεπαγεται σε extra eye candy αξιζει τοτε πας για GT.

Αλλοι δινουν 200+ευρω για 10% καλυτερες επιδοσεις αλλοι παλι και να τα εχουν το θεωρουν τρελλο.

Τι να πει κανεις για τον τρελλο κοσμο των γραφικων; Εγω μονο που ειδα το Far Cry με HDR και μερικα ακομη extra σε παιχνιδια επαθα πλακα και αποζημιωθηκα για το "μαρουλι" που εσκασα για εκατομμυριοστη φορα. :razz:

Αλλα εγω ειμαι και τρελλος με τα γραφικα και τα σκαω, οπως επισης δεχομαι και την αποψη καποιου που λεει οτι για καμια δυο "γυαλαδες" παραπανω δεν αξιζει να τα σκας.

Διαλεγεις και περνεις My friend :smile:

Δημοσ.

H μαμακία είναι ότι αφενός έχω τη τρέλα να σκάσω 100 παραπάνω για να δώ το κάτι παραπάνω,αφετέρου δε παίζω και πολλά παιχνίδια,αλλά άμα παίξω κάνα δύο καμιά φορά και δε δω αυτό που θέλω...

Όταν είχα AGP Bus είχα 6800GT και τώρα φοβάμαι μη με χαλάσει κάτι χειρότερο.

Δημοσ.
Για αυτό όλοι θα πάνε για R520...

Πόσοι θα είναι "όλοι" στην αρχή; Ετοίμασε =/>700 ευρώπουλα για αρχή και το δίκανο για να πετύχεις μια λόγω αρχικής σπανιότητας.

Η Νvidia πότε είπαμε θα βγάλει νεο τσιπάκι; τα χριστούγεννα; Μέχρι τότε θα βολευόμαστε με overclocked 6800s?

΄Εχω την αίσθηση ότι ο ανταγωνισμός δεν θα μείνει αμέτοχος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και εδώ θα ισχύουν τα παραπάνω σε περίπου ίδιο βαθμό.

Πέραν αυτών ο Βέγγος έχει δίκιο για την υπερχρονισiμότητα των 6800GT, αλλά συνιστώ προσοχή στο τροφοδοτικό, ώστε να είναι αρκετά ισχυρό, γιατί το να φτάσεις τις επιδόσεις μιας 6800Ultra θα έχει και τα παρατράγουδά του αν δεν τα έχει κανείς υπολογίσει όλα.

Oι Χ800ΧL έχουν πράγματι πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης, αλλά οι δυνατότητες υπερχρονισμού είναι αρκετά περιορισμένες στα μέχρι τώρα μοντέλα.

Προς τον κύριο Stilewag:

Afti i karta tha mporei na treksei to pio apaititiko paixnidi tis agoras sta 1024x768 me 2x AA sta 40-60 fps? (diskoli erotisi, alla merikes fores iparxei kapoios pou exei tin apantisi)

Μόνο μερικές εξαιρέσεις χρειάζονται να κατέβεις στα 1280*1024 με 4xAA/16xAF. ΄Ενας αρκετά μεγάλος αριθμός παιχνιδιών αντέχει άνετα στα 1600*1200 με αυτές τις ρυθμίσεις είτε με X800XL είτε με 6800GT.

Αν έχεις LCD οθόνη με native resolution στα 1024*768, τότε ίσως να σπαταλάς και λεφτά και ειδικά αν νομίζεις ότι σου αρκεί μόνο διπλή εξομάλυνση. Σε αυτήν την περίπτωση και μια 6600GT ή Χ700PRO θα σου κάνει εξαίρετη δουλειά και θα γλυτώσεις και αρκετά λεφτά.

Δημοσ.
H μαμακία είναι ότι αφενός έχω τη τρέλα να σκάσω 100 παραπάνω για να δώ το κάτι παραπάνω' date='αφετέρου δε παίζω και πολλά παιχνίδια,αλλά άμα παίξω κάνα δύο καμιά φορά και δε δω αυτό που θέλω...

Όταν είχα AGP Bus είχα 6800GT και τώρα φοβάμαι μη με χαλάσει κάτι χειρότερο.[/quote']

H διαθεσιμότητα σε λογικές τιμές από πλευράς SM3.0/ΑΤΙ θα αργίσει αρκετά. Η παρουσίαση είναι σχεδιασμένη (πρόσεξε σχεδιασμένη) για τέλη Μαίου/αρχές Ιουνίου και από και πέρα η αναμονή της διαθεσιμότητας για τα πρώτα high end μοντέλα. Μainstream προιόντα θα πρέπει να αναμένονται τουλάχιστον προς το τέλος του φθηνοπώρου.

Αυτό φυσικά αν σε καίει το SM3.0.

Την agp 6800GT τι την έκανες; Αν την έχεις κρατήσει και φυσικά το σύστημα που την είχες μέσα, γιατί δεν το κρατάς για τα παιχνίδια και βάζεις μια φθηνή GPU στο τωρινό PCI-E μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Υποθέσεις και προτάσεις κάνω απλά....

Δημοσ.
Αιλουρε στα παιχνίδια με ps3.0 θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά στα γραφικά?

Προσωρινά όχι πολλά, κυρίως όμως βελτιστοποιήσεις στις επιδόσεις και μιας και αυτές είναι σχετικά εύκολες από πλευράς προγραμματισμού θα υιοθετηθούν από τους δημιουργούς σχετικά γρήγορα. Μην περιμένεις όμως θαύματα αν δεν μακρύνουν ουσιαστικά οι φωτοσκιάσεις.

Το float HDR που προαναφέρθηκε θα αρχίσει να εμφανίζεται σιγά σιγά σε παιχνίδια και αν και δεν είναι μέρος των προδιαγραφών του SM3.0, δυστυχώς ή ευτυχώς εμφανίζεται και θα εμφανίζεται μόνο σε high end SM3.0 GPU. Στο Far Cry είναι μια μάλλον κακή υλοποίηση της τεχνολογίας (άλλοτε δείχνει υπέροχο και άλλοτε απλά αηδία), εμφανίζεται επίσης στο Splinter Cell 3 που είναι αργό σαν χελώνα και σε αρκετά επερχόμεντα παιχνίδια.

Το μειονέκτημα είναι ότι στις NV40 δεν μπορείς να συνδυάσεις float HDR με εξομάλυνση, πράγμα που ελπίζω να δύναται τουλάχιστον στις R520, γιατί θα είναι ένας αρκετά ουσιαστικός λόγος αναβάθμισης όσον αφορά τα δικά μου βίτσια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...